Koji vam je bio razlog kupovine KOEI u odnosu na KODT? Gledajući fundamente KODT je dosta bolji, a čini i značajan dio matice pa me zanima što sam propustio...
KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)
-
-
-
Vrlo jednostavno, širi asortiman za ponuditi, vlakovi, tramvaji, generatori i motori, i jako je mala razlika u tržišnoj kapitalizaciji končar d.d. i kodt., pa ne može matica vrijediti manje od tvrtke kćeri.
Molim moderatora da obriše moj post, da ni bi ispao kao savjet za investiranje.
Zahvaljujem se unaprijed
-
Koja su vaša očekivanja za očekivanu cijenu dionice KOEI :
- kraj 2025
- kraj 2026
- kraj 2027
Hvala
-
Vrlo jednostavno, širi asortiman za ponuditi, vlakovi, tramvaji, generatori i motori, i jako je mala razlika u tržišnoj kapitalizaciji končar d.d. i kodt., pa ne može matica vrijediti manje od tvrtke kćeri.
Zahvaljujem se unaprijed
Zasto matica ne bi mogla vrijediti manje od tvrtke kceri?
Matica moze imati jednu profitabilnu i 10 zaduzenih tvrtki...
-
Zahvaljujem se unaprijed
Ma ne treba ništa brisati, na forumu dionice su ovo normalne teme.
OK mi je taj stav, ne dijelim ga, ali razumijem.
Meni se trenutno čini kao da KODT nosi KOEI kad se usporede financijski podaci. Da li će biti tako i ubuduće, svako procjenjuje drugačije.
-
Zahvaljujem se unaprijed
Ma ne treba ništa brisati, na forumu dionice su ovo normalne teme.
OK mi je taj stav, ne dijelim ga, ali razumijem.
Meni se trenutno čini kao da KODT nosi KOEI kad se usporede financijski podaci. Da li će biti tako i ubuduće, svako procjenjuje drugačije.
Kodt gazi i "nosi" no isti je napravio ogroman rast, a obzirom da ce i dalje svi dobro poslovati očekujem da ce i koei popratiti taj veliki rast, a za dlkv koji je također kćer sklapa odlične poslove, poprima zamah, a kreće od praktički nule i cijena je mala, također bi po mome misljenju trebala debelo narasti. E sad to je moje mišljenje. Ja sam prikratio kodt poziciju i jos ću, ali ne zato sto smatram da neće vise rasti nego zato jer imam previše novaca u njoj i želim pružiti šansu da i druge dionice donose rast.
-
Zahvaljujem se unaprijed
zasto bi brisao ? To je tvoj stav kojeg si iznio i nema razloga da ne ostane. Inače u slučaju koei si po mome mišljenju u pravu no matica moze imati nor. kodt i dvije loše tvrtke koje čine štetu pa na kraju ne biva tako dobro kao.sto.je u slučaju koei, dlkv, kodt ... E sad kodt je po mom mišljenju došao do maks kapaciteta uz odlične marže i trenutno ne može napraviti ogroman boom dok dlkv može, a isto tako koei moze popratiti rast njih troje .... E ali uopće ne mora biti tako.
-
Malo me sram priznati, ali molim da mi netko točno razjasni taj odnos između KODT, KODT2 i KOTR2. Hvala..
-
Malo me sram priznati, ali molim da mi netko točno razjasni taj odnos između KODT, KODT2 i KOTR2. Hvala..
KODT i KOTR su sestre. Mama je KOEI a tko je tata, ne zna se, možda Siemens (?)...
-
Kodt Končar dist. redovne
Kodt2 Končar dist. povlaštene
Kotr končar mjerni transformatora
Koei Končar d.d.
-
-
KODT i KOTR su sestre. Mama je KOEI a tko je tata, ne zna se, možda Siemens (?)...
Siemens je baka, živjela od 1921. do kraja WW2.
-
KODT i KODT2 su dionice Končar D&ST, dva roda, jedne imaju, druge nemaju pravo glasa, jednaka dividenda, inače su više manje iste.
KOTR i KOTR2 su dionice Končar Mjernih transformatora, također redovne i povlaštene (bez prava glasa). Redovne su skoro sve pod Končarom i nisu na burzi, samo povlaštene su na burzi.
KOEI je matica, vlasnik među ostalim oko 50% Končar D&ST i oko 63% Končar mijernih transformatora.
-
Hvala svima! Prosvjestili se me.
-
- kraj 2025
- kraj 2026
- kraj 2027
Hvala
Ako nece nitko :
- 530 EUR - kraj 2025
- 800 EUR - kraj 2026
- 1100 EUR - kraj 2027
-
- kraj 2025
- kraj 2026
- kraj 2027
Hvala
Ako nece nitko :
- 530 EUR - kraj 2025
- 800 EUR - kraj 2026
- 1100 EUR - kraj 2027
Ja bih rekao da ce ako dalekovod potegne kako bi trebao kraj 2025 biti preko 600. To je nagadanje a dalje da ni ne pokušavam....
-
ožujak 2025 - 570 EUR
kraj 2025 - 530 EUR
dalje nemam pojma
-
Dobro je biti optimističan, ali ne može se stalno ići gore.
Kakva recesija i ode cijena natrag.
-
Eto, InterCapital: KOEI 1 Y target price - 570 eura.
Our latest analysis of Končar Group values the share at EUR 570.00, giving it a STRONG BUY recommendation with a potential upside of 22.8%. This translates into 2024 P/E of 10.4x and EV/EBITDA of 5.6x.
Disklejmer, imam dionicu i ništa mi ne vjerujte
-
Svi računaju sa utjecajem rezultata KODT, KOTR, DLKV na cijenu, ali zaboravljate na KPT koji će biti vrlo ugodno iznenađenje. Da ne pričam o proširenju kapaciteta istog.....ali budete već čuli samo dobre vijesti..
-
Koju god temu da otvorim, pa i KOEI, pojavljuje mi se plaćeni oglas Milanovića. Na dioničarskom forumu ? Sarkazam.
Glede KOEI ja sam misljenja da će cijena biti iznad 570. Ako nas Milanče i njegovi vlasnici i njihovi trolovi ne uniste.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3.1k
- Admin