Otkad dođe Darac kao savjetnik firma živnu
KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)
-
-
-
KONČAR – Elektroindustrija d.d. ostvarila je za prvo polugodište 2023. godine poslovne prihode u iznosu od 14,1 milijun eura,
što je 32,4% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Normalizirani podaci u kojima su iz poslovnih prihoda isključene
jednokratne stavke veći su za 15,6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
U istom razdoblju prošle godine u poslovnim prihodima, značajan iznos odnosio se na jednokratne transakcije na poziciji ostalih
poslovnih prihoda i to u iznosu od 8,5 milijuna eura, a koje su se odnosile na prihode ostvarene od ostvarene dobiti od prodaje nekretnina koje nisu u funkciji osnovne djelatnosti, prihode od naplate šteta, realiziranu dobit od iz otkupa potraživanja po zajmovima
te prihode od ukidanja rezerviranja.I. DOBIT ILI GUBITAK RAZDOBLJA 078 15.862.385 -174.933 9.354.549 178.692
-
KONČAR – Elektroindustrija d.d. ostvarila je za prvo polugodište 2023. godine poslovne prihode u iznosu od 14,1 milijun eura,
što je 32,4% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Normalizirani podaci u kojima su iz poslovnih prihoda isključene
U istom razdoblju prošle godine u poslovnim prihodima, značajan iznos odnosio se na jednokratne transakcije na poziciji ostalih
poslovnih prihoda i to u iznosu od 8,5 milijuna eura, a koje su se odnosile na prihode ostvarene od ostvarene dobiti od prodaje nekretnina koje nisu u funkciji osnovne djelatnosti, prihode od naplate šteta, realiziranu dobit od iz otkupa potraživanja po zajmovima
te prihode od ukidanja rezerviranja.Konsolidirano izvješće izgleda ipak puno bolje. Al svejedno bježanija na burzi...
-
Izvješće je skroz OK i u skladu s očekivanjima rekao bih, konoslidirano se gleda https://eho.zse.hr//fileadmin/iss…420d58e2a48.pdf
-
te prihode od ukidanja rezerviranja.I. DOBIT ILI GUBITAK RAZDOBLJA 078 15.862.385 -174.933 9.354.549 178.692
Očekivao sam minimum 10 mil. neto dobiti da opravda cijenu dionice i daljnji rast. Nekako uvjerljivije izgleda 10 mil. nego mrvica manje iz izvješća. Ali dok sam pročitao u izvješću to što ste i Vi izdvojili sada mi tek Q2 dobiva na vrijednosti. Pa mi je jasnije zašto je Q1 2022. bio onoliko veći iznos.
Kako su naveli; "Financijske rezultate, ako ih usporedimo s istim razdobljem prošle godine, potrebno je promatrati na normaliziranoj razini zbog visokog iznosa jednokratnih stavki u prošlogodišnjim ostvarenjima."
-
Grupi Končar poslovni prihodi porasli za 80,5 milijuna euraGrupa Končar ostvarila je u prvih šest mjeseci ove godine poslovne prihode od 392 milijuna eura, što je 80,5 milijuna eura ili 25,8 posto više od ostvarenog u…www.tportal.hr
neznam kako vama ali meni je KOEI 'buy' 😊
-
Ovo iznosim samo svoje mišljenje; definitvno palac gore za izvješće, sama uprava se očitala za jednokratne stavke koje su "poružnile" izvješće
I ne bih se složio da nas vuče samo KODT-ovi rezultati, prošli tjedan na dnevniku je bilo o isporuci prvog končarevog vlaka, i spominjalo se da najveće kapitalno ulaganje nakon autocesta u povijesti su željeznice, i spominjalo se koliko novih bi naručili, neću stavljat brojku jer se iskreno ne sjećam
Eto, ovo je moj osobni mali osvrt
-
Iznos novougovorenih poslova Grupe Končar u ovoj godini ruši sve rekordeNakon izvanrednih rezultata u prvom kvartalu ove godine Grupa Končar i u drugom je tromjesečju nastavila znatno rasti, i to uz rekordan broj novougovorenih…lidermedia.hr
I t r
-
Bakić je nešto pametno napisao na Linkedln-u o KOEI.
-
Kolega može li nešto texta o končar u.
-
-
Kolega može li nešto texta o končar u.
evo - https://m.facebook.com/story.php?stor…56&id=796049555
Jel moguće da je ovaj post utjecao na rast cijene zadnja 2 dana?
Post o KOEI je definitivno dobro argumentiran a s druge strane gotovo sve ostale dionice su u laganom minusu.
-
Okvirni sporazum o nabavi niskopodnih tramvaja za potrebe modernizacije tramvajskog voznog parka u
Osijeku sklapa se na razdoblje do najkasnije 31.12.2030. godine i predviđa sklapanje pojedinačnih
ugovora o javnoj nabavi tijekom razdoblja ugovorenog Okvirnim sporazumom, ovisno o osiguranim
sredstvima Naručitelja za financijsko izvršenje pojedinog ugovora o javnoj nabavi, ali koji ne prelazi
iznos od 55.350.000,00 EUR, bez PDV-a. -
I ovi se napokon malo trzaju, jako smo spora burza.
-
-
Ovo mi izgleda kao tek početak rasta cijene.
kako sada početak rasta? pa u zadnja dva mjeseca, dakle od FI za H1 je narasla 30%!!! nije to baš malo!
-
danas kupnja u odnosu na jučer nestala.
tko je sve odustao osim MM
-
Ovo mi izgleda kao tek početak rasta cijene.
kako sada početak rasta? pa u zadnja dva mjeseca, dakle od FI za H1 je narasla 30%!!! nije to baš malo!
Pa kratkoročno novi uspon cijene, a na duže, nije ovaj investitor kupio ovu količinu da ne očekuje dobru zaradu. Samo mi nije jasno što je čekao do sada s tom kupnjom da nije kupio po nižim cijenama.
-
da... i opet se vraćamo na ono iskonsko pitanje tko je pametniji: kupac ili prodavač?
-
Pa kratkoročno novi uspon cijene, a na duže, nije ovaj investitor kupio ovu količinu da ne očekuje dobru zaradu. Samo mi nije jasno što je čekao do sada s tom kupnjom da nije kupio po nižim cijenama.
prekasno je pročitao post na Facebook-u/LinkedIn-u
-
da... i opet se vraćamo na ono iskonsko pitanje tko je pametniji: kupac ili prodavač?
Mislim kupac, ali to se lako okrene!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k