Ja mislim da je u pitanju bilo izvlačenje novca za IPO Ing-grada...
Lako moguće jer je u zadnjih 10 dana cijela burza zaronila, ne samo KODT.
Obzirom na jak interes za ing grad i alikvotni udio, odredeni dio novaca ce se ponovo vratiti nekamo .... Osim ako ne zavrse u obveznicama jer eto čudom ima izgleda i onih koji prodaju dionice da bi kupili iste
Sudjelovao sam u rušenju i to dosta (od 2380 pa do 2100)... imao sam margin i htio sam ga zatvoriti... i dalje debelo u dionici , ali bez margina
Ja sam iznenaden tolikim padom. Nakon vrhunskog FI ali tako je to na nasoj maloj burzici, a obzirom na političku umjesanost ligicno je da postoji odredena doza straha jer svim investitorima jako dobro je jasno kako (ne)funkcionira naša pravna država i kako rade regulatori i institucije .... Ja sam poceo sudjelovati u padu cijene no stao sam i cekam bolja vremena. No kao sto rekoh nije mi namjera izaci iz pozicije vec samo nježno potkresati da bas ne bude debela vecina portfelja u kodt. A da tvrtka ima jako veliku šansu za prekrasnu budučnost ima itekako
Nego jel netko mozda zna kako je i kome sve kodt posudio novce i je li to proteklo regularno po zakinima ili opet klasična hrvatska posla ??
Kako to misliš "posudio"?
Ja sam iznenaden tolikim padom. Nakon vrhunskog FI ali tako je to na nasoj maloj burzici, a obzirom na političku umjesanost ligicno je da postoji odredena doza straha jer svim investitorima jako dobro je jasno kako (ne)funkcionira naša pravna država i kako rade regulatori i institucije .... Ja sam poceo sudjelovati u padu cijene no stao sam i cekam bolja vremena. No kao sto rekoh nije mi namjera izaci iz pozicije vec samo nježno potkresati da bas ne bude debela vecina portfelja u kodt. A da tvrtka ima jako veliku šansu za prekrasnu budučnost ima itekako
Nego jel netko mozda zna kako je i kome sve kodt posudio novce i je li to proteklo regularno po zakinima ili opet klasična hrvatska posla ??
Kako to misliš "posudio"?
Tako kako sam napisao
Mrkli mrak i tišina
Kako mislite mrkli mrak i tišina, pucnjevi i krv na sve strane, a svi zadovoljni; ovi koji kupuju smatraju da kupuju jeftino, a ovi koji prodaju prodaju s dobiti (bar se nadam. To što malo suze oči jer je moglo bolje, to će proći).
Kako mislite mrkli mrak i tišina, pucnjevi i krv na sve strane, a svi zadovoljni; ovi koji kupuju smatraju da kupuju jeftino, a ovi koji prodaju prodaju s dobiti (bar se nadam. To što malo suze oči jer je moglo bolje, to će proći).
Hoces reci da sam preglasno rekao da ako padne na 1500 da cemo i dalje zadovoljno trljati ruke ?
A danas bas prebacio kesh na tekuci da odem po ipo i sad me natjerali da se vratim 😀
za mnoge forumaše ovo možda prvi veći pad, za nas koji smo tu od ranih 2000tih nagledali smo se padova 2008, 2011, 2017 2020..
pametno birajte i sretno.
Pravi pad se dogodio samo 2008. Na ostale padove nisam ni trepnuo odn. kratkotrajne korekcije bile su jedva primjetne.
za mnoge forumaše ovo možda prvi veći pad, za nas koji smo tu od ranih 2000tih nagledali smo se padova 2008, 2011, 2017 2020..
pametno birajte i sretno.
Ja se sjecam 2007/8 ... Ostalo iskreno i ne bas
Tu 2008 pamtim jer sam dobro pao, a ne izgubio. Ovo je ništa.
Također, 2008a mi je bio pravi paad
Također, 2008a mi je bio pravi paad
Al smo se digli i sad smo jos jaci !
Od kud vam da je rast dobiti 54%?
Podatak je YTD i ne 24/23.Pokazatelj P/E, koji prati odnos cijene i neto dobiti je u padu naspram 2023, a ne u rastu (sto bi znacilo da je dionica jeftinija ove godine nego je bila prethodne)
P/E je u prvih 9 mj. ove godine u rastu za cca 15%. Za ovo što što sam gore napisao, podloga je stopa rasta dobiti u odnosu na prirast cijene i ne P/E.
Kad sam ovo napisao prošle godine, komentari su bili svakakvi. Izgleda da sam imao pravo.
Tek toliko.
[…]
Kad sam ovo napisao prošle godine, komentari su bili svakakvi. Izgleda da sam imao pravo.
Tek toliko.
Vi to o kodt pričate ?
[…]
Tek toliko.
Moram priznati da i dalje ne razumijem vaš stav. Vi gledate realno kratak vremenski period i tvrdite da postoji "prekupljenost". Da li Vi kupujete dionice za trade ili kao dugorocne investicije?
Da ove godine cijena kodt raste 100% a dobit 10%, po meni je i dalje podcijenjena i dobar buy. To sto je cijena trenutno pala zbog nakvarcanog u bijeloj kuci, to je dugorocnima svejedno. Preporucam da usporedite rezultate i cijenu konkurenata KODT-u pa da prema tome zakljucite jel podcijenjena ili precijenjena dionica.
Da li ste smatrali da ste u pravu kad je cijena skocila 15% u prvom mjesecu? Ili tek kada je negativni sentiment zahvatio cijeli market?
Zanimljiv podatak: Cijena dionice je pala a neto marže u Q4 pokazuju da profitabilnost i dalje raste.
P.S. poštujem vaše mišljenje iako se ne slazemo. Sretno sa daljnjim ulaganjima!
Investiram isključivo dugoročno. U cijeloj prošloj godini izašao sam samo iz VLEN-a. I to vjerojatno ne bi, ali me je zasmetalo u revizorskom izvješću: Ulaganja u Dok 11, koja se, budući je riječ o njegovom povećanju vrijednosti i vijeka upotrebe, iskazuju kao dio poslovnog prihoda, iznosila su ukupno 15,6 milijuna eura, od čega u posljednjem tromjesečju 2,9 milijuna eura ili 19%, čime je primjetan trend smanjenja s obzirom na dovršetak ove faze planiranih ulaganja
Prekupljenost se uvijek gleda kratkoročno, u trenutku kada se pripremate ući u poziciju. Ovdje se vidi da je tijekom većeg dijela godine dionica bila u stanju prekupljenosti. Inače, što se tiče podcjenjeno-precjenjeno, radio sam to preko diskontirane vrijednosti za budućih 5 godina i tu se slažem s vama. Nikada ne gledam kratkoročno kretanje cijene, jer se radi o sentimentu, kao što ste naveli. Ne brine me nakvarcani. Oni imaju u backlogu posla za 2 godine, tako ako im nešto i otpadne, još uvijek je dobro. Neke pokazatelje sam ublažio, jer mi je izašlo " previše dobro". Meni kaže da bi KODT trebao biti 5-godinu 9.250 €.
I s moje strane poštovanje za vaše mišljenje, nadam se da sam vam ipak neki od stavova pojasnio. Svu sreću vam želim.
Investiram isključivo dugoročno. U cijeloj prošloj godini izašao sam samo iz VLEN-a. I to vjerojatno ne bi, ali me je zasmetalo u revizorskom izvješću: Ulaganja u Dok 11, koja se, budući je riječ o njegovom povećanju vrijednosti i vijeka upotrebe, iskazuju kao dio poslovnog prihoda, iznosila su ukupno 15,6 milijuna eura, od čega u posljednjem tromjesečju 2,9 milijuna eura ili 19%, čime je primjetan trend smanjenja s obzirom na dovršetak ove faze planiranih ulaganja
Prekupljenost se uvijek gleda kratkoročno, u trenutku kada se pripremate ući u poziciju. Ovdje se vidi da je tijekom većeg dijela godine dionica bila u stanju prekupljenosti. Inače, što se tiče podcjenjeno-precjenjeno, radio sam to preko diskontirane vrijednosti za budućih 5 godina i tu se slažem s vama. Nikada ne gledam kratkoročno kretanje cijene, jer se radi o sentimentu, kao što ste naveli. Ne brine me nakvarcani. Oni imaju u backlogu posla za 2 godine, tako ako im nešto i otpadne, još uvijek je dobro. Neke pokazatelje sam ublažio, jer mi je izašlo " previše dobro". Meni kaže da bi KODT trebao biti 5-godinu 9.250 €.
I s moje strane poštovanje za vaše mišljenje, nadam se da sam vam ipak neki od stavova pojasnio. Svu sreću vam želim.
Pozdrav,
Zanimljiva mi je tema i rasprava pa bih se uključio da naučim nešto.
Možete li objasniti graf koji ste priložili. Što na njemu promatrate i što predstavlja to kretanje?
Zahvaljujem
To je stohastički oscilator, linija koja nam, opet s vrijednostima između nula i sto, pokazuje znakove prekupljenosti ili preprodanosti dionica. Kaže se da vrijednosti iznad 80 označavaju prekupljene dionice, dok vrijednosti ispod 20 ukazuju na preprodane dionice. Ali ove vrijednosti ne daju uvijek točne rezultate. Kao rezultat toga, oscilator se koristi kako bi pratili kada će se dvije linije koje čine indikator križati. Indikator ima dvije linije – osnovnu liniju i jednostavni pomični prosjek posljednja tri dana. Sjecište ovih dviju linija trebalo bi biti signal za akciju - prodaju ili kupnju, ovisno o vrijednosti indikatora.