Dok Dražen kupuje nema straha...😊
KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)
-
-
-
Bobek: Končar može zadovoljiti golemu europsku potražnju | Bloomberg Adria
"Končar Grupa je zabilježila značajan rast prihoda od prodaje i značajan rast ugovorenih poslova u protekloj godini, a sve to na krilima energetske tranzicije. Bobek navodi da u srednjoročnom razdoblju očekuju snažan rast, te da tvrtka Končar D&ST, kao perjanica Grupe radi na poprilično popunjenom kapacitetu i da su otvoreni za nove prilike i nova tržišta.
"U samom društvu trenutačno traje jedan investicijski ciklus, koji je dijelom usmjeren na to da riješi logističke kapacitete i poveća proizvodne kapacitete u roku od dvije do tri godine", kaže Bobek."
-
"Končar Grupa je zabilježila značajan rast prihoda od prodaje i značajan rast ugovorenih poslova u protekloj godini, a sve to na krilima energetske tranzicije. Bobek navodi da u srednjoročnom razdoblju očekuju snažan rast, te da tvrtka Končar D&ST, kao perjanica Grupe radi na poprilično popunjenom kapacitetu i da su otvoreni za nove prilike i nova tržišta.
"U samom društvu trenutačno traje jedan investicijski ciklus, koji je dijelom usmjeren na to da riješi logističke kapacitete i poveća proizvodne kapacitete u roku od dvije do tri godine", kaže Bobek."
Ističe da zasad nema planova o otkupu udjela manjih dioničara Končar D&ST, na koje danas otpada trećina neto dobiti Grupe. Ipak, na izričito pitanje – priznaje da takav scenarij nije isključen.
-
Ističe da zasad nema planova o otkupu udjela manjih dioničara Končar D&ST, na koje danas otpada trećina neto dobiti Grupe. Ipak, na izričito pitanje – priznaje da takav scenarij nije isključen.
špekulacija o okupu ostalih dionica društva je čisti SF jer bi trebali isplatiti više od 241 tisuću dionica ..to je obična novinarska tlapnja jer bi cijena podivljala i nebi im bilo dosta ni 500 mio €
-
Ne znam kakve su ovo novine, ali pokazuju da se o onom našem transformatoru za Irsku iz zadnjeg Končarevca može pisati i na malo uzbudljiviji način!
-
Ne znam kakve su ovo novine, ali pokazuju da se o onom našem transformatoru za Irsku iz zadnjeg Končarevca može pisati i na malo uzbudljiviji način!
Svaka čast na uzbudljivosti naslova, ali podatke o kretanju cijena dionca su skroz fulali, ne znam odakle im te brojke.
"The announcement of this monumental contract coincided with an update on the trading performance of Koncar D&ST's preferred shares. As of December 2022, these shares saw a 1.15% increase to 1,010 euros on the Zagreb stock exchange. In contrast, Koncar's common shares experienced a slight decrease of 0.94% to 210 euros."
-
Haha, da, brojevi zvuče kao ovi oko kojih se KODT/KOEI vrte zadnjih dana, datume bubnuli nešto bezveze, kao da su ChatGPT koristili za pomoć u pisanju!
-
Čini se da nam više ne prognoziraju pad dobiti u 2025. nego stagnaciju u 2026. Ovo su neke nove brojke, onaj Erste analitičar očito malo updejtao sad pred izvješće. Ovo za 2023. je puno više nego prije što je bilo, sad možda i malo previše. Vidjet ćemo za 3 dana koliko je precizan s ovim last minute updates.
https://simplywall.st/stocks/hr/capi…atori-dd-shares - jedino nam ovdje povijesni brojevi sad nepotpuni, nisu još unijeli Q3, a samo što nije izašao Q4
-
Lakse se dise na prvu meni bolje od ocekivanog dobit 4Q skoro kao prva 3 kvartala
-
Što bi se reklo, “Koncar D&ST delivered a beat on both top and bottom line”! Bolje i od ovih gore optimističnih last minute analyst estimates.
https://eho.zse.hr//fileadmin/issuers/KODT/FI-KODT-3402db645a7f31a6c688bed19ce5632d.pdf
-
-
Top izvješće ,bravo za kodt
-
Aktiva;
Q3 255.436.801 €
Q4 312.996.097 €
-
Lakse se dise na prvu meni bolje od ocekivanog dobit 4Q skoro kao prva 3 kvartala
čemu sad to lakše se diše!!?? pa niste valjda očekivali loše izvješće?
-
Al su nas izuli iz cipela, pa šta je ovo?? Dobit po dioncii ovak u grubo je 109 eur. Ovi nisu normalni. Prihodi, dobit, marža, novi ugovoreni poslovi....
Ostao sam bez teksta... -
Gledam izvješće i ne vjerujem.
-
A majke ti mile, zašto sam ženi rekao da sam kupio KODT, sad će htjeti preko oceana za godišnji...
Šalu na stranu, izvješće je brutalno i nadmašilo je valjda sva očekivanja analitičara u praktički svim kategorijama, pozdrav kolegama s drugog foruma koji upozoravaju na "balončinu" na KODT, nastavite i dalje pratiti P/B omjer dok keš mašina radi brrrrrrrrr
-
Evo skoro padne brana od 209 kom na cijeni 1000 Eura. Bilo je kolega koji su sumnjali na neprobojnost brane, ali požurite nema još puno, ostalo svega 37 kom sad trenutno.
Dionica vrijedi i više od 1000 Eura, čekamo izvješće.
kolega, ako nemata za to pokupiti, nema nikakve potrebe da se sramotite i druge pozivate u pomoć, jer vi očito znate i koliko točno vrijedi dijonica
Jeli vidite sad kolega, nakon izvjesća za 2023 s dobiti od 250%, da dionica vrijedi, .
-
kolega, ako nemata za to pokupiti, nema nikakve potrebe da se sramotite i druge pozivate u pomoć, jer vi očito znate i koliko točno vrijedi dijonica
Jeli vidite sad kolega, nakon izvjesća za 2023 s dobiti od 250%, da dionica vrijedi, .
ja sam sebi kupijo koliko sam mislijo i čekam na asku
-
Konsolidirani poslovni prihodi u 2023.g. iznosili su 351,4 mil. € (u 2022.g. bili su 260 mil. €), što je rast od 35% u odnosu na promatrano razdoblje. U 2023.g. ostvarena je konsolidirana dobit prije oporezivanja od 69,8 mil. € što je rast od 183% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine kad je iznosila 24,7 mil. €. Konsolidirana dobit nakon oporezivanja iznosi 57,9 mil. € i veća je za 150% od dobiti nakon oporezivanja iz 2022.g. koja je bila 23,1 mil. €. Konsolidirani pokazatelj EBITDA za 2023.g. iznosi 73,5 mil. € što je rast od 168% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine kad je iznosio 27,4 mil. €. Konsolidirana normalizirana EBITDA marža je iznosila 23,6% (u 2022.g. bila je 10,4%).
-
A majke ti mile, zašto sam ženi rekao da sam kupio KODT, sad će htjeti preko oceana za godišnji...
Šalu na stranu, izvješće je brutalno i nadmašilo je valjda sva očekivanja analitičara u praktički svim kategorijama, pozdrav kolegama s drugog foruma koji upozoravaju na "balončinu" na KODT, nastavite i dalje pratiti P/B omjer dok keš mašina radi brrrrrrrrr
ne shvačate valjda lojtreka za ozbiljno!!?? njemu su svi papiri koji rastu, a on ih nema, balončina, a oni koje on ima samo kaj nisu krenuli! i tako godinama... još dok krkne kojega zagorskoga delanca...
šalu na stranu.... izvještaj je iznad svih očekivanja!! ne sjećam se kad me posljednji put neki fi toliko iznenadio.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner