Display MoreZausta pokušavam shvatiti zaßto je ovakav odnos volumena na lijevoj i desnoj strani. Sva racionalna objasnjenja i subjektivni odgovori usprkos nekakvom ulagačkom iskustvu otvaraju samo dodatna pitanja.
Znaći kompletni BID od 18 pozicija sa ukupno 59 kom na R dionici je manji od 1. ASK a koji je relativno osrednjih 67 kom.
Na P dionici kompletni BID od 97 dionica je cca 40% od prva 2 ASK a koja su sumarno solidnih 246 kom.
Uz dužno poštovanje iskusnim forumašima meni ovo izgleda u blagoj neravnoteži
Definitvno bih volio da je obrnata situacija...ali tko trguje temeljem odnosa vidljivih naloga K/P nije se obogatio...dapače...nikad to nije bilo relevantno za smjer kretanja cijene dionice...
Dionica je ispala iz fokusa, veliki nalozi su "ugušili" želju za kupnjom po asku...i sad nam nište ne preostaje nego nadat se da cijena neće u ponor i čekat izvješće..što ionako radim već 7 godina na ovoj dionici i do sada nisu nikad razočarali pa mislim da neće ni sada...
Malo smo otišli u rikverc s cijenom, ali ako Q4 bude u skladu s očekivanjima (15 EUR-20 mil EUR prije oporezivanja) fundamenti onda opet idu u podrum i dionica postaje poprilično jeftina, jer ne zaboravimo da je u Q12023 ostvarena dobit prije oporezivanja od oko 6 mil EUR pa se pitam kolika će dobit biti u Q12024 ako će Q42023 pokazat preko 15 mil EUR-a, a ide i divka...ukratko, čekamo izvješće pa ćemo bit pametniji...a s druge strane, ako i moram negdje zaglavit, najrađe bi "zaglavio" ovdje...vječno rastući biznis s vječnom dividendom...a i sektor sam po sebi je poprilično perspektivan...
Potpuno se slažem, nije problem tu biti dugoročni, pa makar recimo PB bio 4,43, jer kompanija je dobro vođena i sektor ima perspektivu, pa pomalo redovita dividenda i kontinuirani rast će kroz odredeni period uskladiti valuaciju i fundamente
❤️👍🙂