1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:11 PM
  • plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • August 26, 2023 at 5:40 PM
    • #1,121
    Quote from kristofer

Zahvaljujemo vam na informacijama o tipu koji nema nikakve veze s ovom dionicom. Nije mi jasno ponovno ponavljanje teze da uprave u pravilu kupuju dionice s tuđim novcem kada je u ovom slučaju vidljivo da je član uprave Bobek kupio dionice vlastitim novcem. Generalno upozorenje da u RH postoje pokvareni ljudi i loši menadžeri koji mogu doći u upravu svake tvrtke možete postati na temi svake dionice. Znamo gdje živimo i da ne postoji sistemski rizik ovog našeg hrvatskog tržišta ova bi se dionica već sada tržila po duplo većoj cijeni.

Trebalo bi otvoriti temu sistemski rizici na ZSE i kako ih početi rješavati, jer nije normalno da u ovako maloj zemlji s kojom smo dobili priliku upravljati na površini imamo toliko društvenog taloga i organiziranog kriminala. Ideje i provedbu treba nametnuti svakoj Vladi. Ipak smo mi u EU, EUROZONI i Šengenu.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 26, 2023 at 6:07 PM
    • #1,122

Da se vratimo još malo na temu baš naših (sadašnjih i bivših) članova uprava i njihovog posjedovanja dionica kao i općenito što u teoriji investiranja u dionice znači kad vidimo da član uprave kupuje odnosno prodaje.

Poznata vam je ona “dionice se prodaju iz nebrojeno mnogo razloga, kupuju iz samo jednog”?

Naravno da će neki naći neke iznimne/čudne okolnosti u nekim hrvatskim firmama, ali po svjetskim standardima (a ovo je svjetske kvalitete firma!) to je to, kupuje se onda kad se vjeruje da će to biti dobro ulaganje (u normalnom tržišnom smislu, za sve dioničare).

Kad se prodaje? Iz bezbroj razloga, raznih osobnih a nerijetko je to greška. (Opet se možemo vratiti na onaj meni drag esej o umjetnosti neprodavanja).

Ako vidimo da neki član uprave nešto prodaje ne treba nam to privlačiti pozornost niti iz bliza toliko kao onda kad kupuje.

Npr. vidimo iz javnih objava da je naš legendarni bivši CEO prodao više od 80 % svojih dionica u proljeće daleke 2007. po tada istina prividno napuhanim cijenama (naš povijesni ZSE balon). Kroz skoro 16 i pol godina od tada dionica je ostvarila ukupni dionički povrat po CAGR stopi od 18,64 %, u odnosu na S&P 500 9,15 % kroz isto razdoblje. Dakle nema šanse da je on (makar bio bolji stock picker od Buffetta) s tim novcem mogao alternativno ostvariti veći financijski povrat. Ali, možda mu je novac trebao za nešto osobno. U to ne trebamo ulaziti.

Što mu znači preostalih tadašnjih 100 redovnih i 100 povlaštenih koje je zadržao trajno, odnosno to mu je sada 400 jednih i 400 drugih nakon dva splita? To mu znači danas jednu dodatnu “mirovinicu” od neto 800 EUR mjesečno na ime dividendi (i koja redovito raste, puno brže od inflacije). Moglo je biti 5 puta više da nije prodavao, ali eto, valjda su mu onda trebali novci.

Kako bivši CEO zaslužuje puno veću mirovinu od toga rekao bih da ćemo morati te dividende s vremenom/brzo uvišestručiti (konkurentno ideji malog payout, velikog reinvestiranja)! 😀 Mislim da stari holding CEO (Bago) ima i više od njega ako sam dobro negdje vidio (ne znam kako/kad je on došao do toga…).

A i Bobek valjda planira u mirovinu za par desetljeća (i možda ne vjeruje u nikakve treće stupove, pogotovo ne ove AZ što prodaju KODT) pa na ovaj način nastaviti tada ubirati plodove svog rada na izgradnji ove firme.

Možda ne bi bilo loše i drugim članovima uprave i ostalim zaposlenicima da se ugledaju, ali naravno, to je svakom njegov osobni izbor, jer treba voditi računa o diverzifikaciji kako dioničkog portfelja tako i šireg rizika (npr. pitanje želim li da mi i plaća i investicije budu na istom mjestu, treba pažljivo odvagnuti, mudro preuzeti rizik, alokaciju u portfelju tome prilagoditi).

• stockzgzg
    Guest
    • August 26, 2023 at 7:06 PM
    • #1,123
    Quote from kristofer

Zahvaljujemo vam na informacijama o tipu koji nema nikakve veze sa ovom dionicom. Nije mi jasno ponovno ponavljanje teze da uprave u pravilu kupuju dionice sa tuđim novcem kada je u ovom slučaju vidljivo da je član uprave Bobek kupio dionice vlastitim novcem. Generalno upozorenje da u RH postoje pokvareni ljudi i loši menađeri koji mogu doći u upravu svake firme možete postati na temi svake dionice. Znamo gdje živimo i da ne postoji sistemski rizik ovog našeg hrvatskog tržišta ova bi se dionica već sada tržila po duplo većoj cijeni.

Ne morate vi čitati i vjerovati u moje teze u kojima samo kažem da ne mora značiti da ako netko iz uprave kupuje da je to gotovo siguran rast. U niti jednom postu nisam prozvao dotičnog Bobeka.

Također, ne morate vjerovati da pojedinci kupuju dionice tuđim (drzavnim novcem). U tu kategoriju takodjer nisam niti u jednom postu stavio dotičnog Bobeka.

Mozda vi ne želite čuti neke stvari, ali ima ljudi koji žele čuti tko se polako uvlači u razne Končare.

Zahvaljujem vam na čitanju i ne morate me više čitati ako vas uznemirava.

I Dalekovod je nekada bio zlatna koka, a i danas je, ali samo za neke. Svatko neka sam procjeni u kakvoj državi i pravosudnom okruženju živi i na temelju toga disperzira životne rizike.

Edited once, last by stockzgzg: Merged a post created by stockzgzg into this post. (August 26, 2023 at 7:09 PM).

• Damir1952
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    193
    • August 26, 2023 at 7:37 PM
    • #1,124

Ako netko baš tak željno hoće dionice ja ću mu prodati, ali ne puno komada... samo prestanite crnjačiti više.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • August 26, 2023 at 8:09 PM
    • #1,125
    Quote from Damir1952

Ako netko baš tak željno hoće dionice ja ću mu prodati, ali ne puno komada... samo prestanite crnjačiti više.

Ma nije to crnjacenje, kolega @stockzgzg je samo malo sumnjičav i oprezan pa pomno prati, kako kaže, tko se sve uvlači u razne Končare . Pratim i ja pa da vas podsjetim……

………Tvrtka ‘Končar - Aparati i postrojenja‘ demantirala je informaciju da je Darko Horvat, bivši ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine zaposlen u toj tvrtki kao savjetnik uprave.

Prema njihovom pojašnjenju zbog skorašnjeg odlaska u mirovinu inženjera koji je strateški sudjelovao u tehničko-komercijalnim poslovima vezanim za područje distribucije električne energije raspisan je natječaj za inženjera elektrotehnike sa značajnim operativnim iskustvom u tom području.

Na natječaju je Darko Horvat odabran kao diplomirani inženjer elektrotehnike s velikim iskustvom u području distribucije električne energije, uključujući iskustvo iz područja gospodarstva na domaćoj i međunarodnoj razini………

• kristofer
    Student
    Reakcija primljeno
    121
    • August 26, 2023 at 8:58 PM
    • #1,126

Zahvaljujem i vama što se brinete za nas koji smo neodgovorno zaglavili u najboljoj firmi na burzi.

• stockzgzg
    Guest
    • August 26, 2023 at 9:11 PM
    • #1,127

Kako rekoh, svatko ima pravo imati ili nemati povjerenja u hrvatsko tržište kapitala i diviti mu se kao vi ili biti oprezan i svjestan u kakvoj državi živi.

Danas zlatna koka, a sutra tko zna kada uđu lešinari, pardon poduzetnici.

Da se razumijemo, ne želim vam takav scenarij koji se dešavao u MNOGIM zlatnim kokama u ovoj uredjenoj državi.

• Damir1952
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    193
    • August 26, 2023 at 9:25 PM
    • #1,128

Ja sam u inzenjeringu radio prije 33 god. sef mi mali Bago, sa puno putovanja po Grckoj i ostalim hidrocentralama bio..

Odavno nisam u Koncaru!

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 26, 2023 at 11:18 PM
    • #1,129
    Quote from Ledica
    Quote from Damir1952

Ma nije to crnjacenje, kolega @stockzgzg je samo malo sumnjičav i oprezan pa pomno prati, kako kaže, tko se sve uvlači u razne Končare . Pratim i ja pa da vas podsjetim……

………Tvrtka ‘Končar - Aparati i postrojenja‘

Ima jedna mudra na tu temu poznata i na tržištu kapitala: “Pessimists sound smart. Optimists make money.”

No, u svakom slučaju te sve “sumnjičavosti” da ne kažemo “crnačenja” s kojim se odjednom ovdje razmahalo, o “Končar - Aparati i postrojenja”, o “Končar - generatori i motori”…, možda ipak više pripadaju KOEI dijelu foruma jer on je 100 % vlasnik tih navedenih.

Nećemo sad valjda iznenada ovdje početi o svim članicama Končar Grupe koje nemaju veze s KODT i ljudima koji nemaju veze s KODT, kao da KOEI tema ne postoji?

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 26, 2023 at 11:21 PM
    • #1,130

Malo sad kad citam ovo o tom duri mislim se kako bi bilo ljepo imat neku temu ili listu zasebnu svih tih ljudi koji su nas do sada stajali posteno s nekim konkretnim objasnjenjem zasto koji nije samo rekla kazala, da barem ako ih pravda nije dostigla da postoji nekakva lista srama negdje pa da barem na nekakav nacin njihovo ime je negdje stavljeno u negativan fokus s razlogom mozda dugorocno tim osobama to postane i neka prepreka, a ko zna mozda jednom i neki novinar prema tome nesto i napravi po tom pitanju s obzirom da drzava sigurno nece sama od sebe

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • August 27, 2023 at 3:32 PM
    • #1,131

nemojte preko pogače tražiti kruha!!! posljednjih nekoliko dana me pojedini upisi podsječaju na takvu situaciju.

nemojte da se pojavi situacija (vjerujem da niti neće ) kao na podravci gdje se od daličkinog dolaska mlati drvljem i kamenjem i po njoj i po trezoru i rukovoditeljima koji prodaju/kupuju papire!!! a dionica raste li ga raste!

pustite sada tataloviće, bage, horvate i ostale. uživajte u odličnim rezultatima, perspektivama i cijeni. jednom će i doći do vrha, a do tada...

netko napisa.... pesimisti pametuju, a optimisti mlate lovu!

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 30, 2023 at 9:17 AM
    • #1,132

Elon Musk opet o nestašici transformatora (vezano za AI, izgradnju data centara):

"Ironically you need transformers for transformers" (Elon Musk, at X Spaces, August 2023)

(za one koji ne znaju, ovaj drugi je arhitektura neuronske mreže, zove se “transformer”, dakle nema AI revolucije bez našeg proizvoda, kao niti EV, na raskrižju smo svega cool - budućnost je električna! )

Bourke Floyd, IV on X
    Everyone is talking about cpu shortage. You said fsd is compute constrained. - @WholeMarsBlog “We have bought a lot of $Nvidia gpus and world is going to be…
    x.com
  • Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • August 31, 2023 at 9:48 AM
    • #1,133
    Quote from Lynx
    Quote from stockzgzg

Znam da to nije taj Končar, ali ono što sam želio naglasiti da su svi i ljudi uvezani..danas je u Dalekovodu, sutra u Podravci pa je onda u mirovinskom fondu pa je u NO Končara i tako u krug....uglavnom, poanta je da jako malo tih ljudi trguje svojim novcem, uglavnom je to državni novac raznih fondova ili poduzeća jer tko bi se normalan odrekao vlastitog novca u korist Pavla Vujnovca, Josipa Jurčevića i njihovih pudlica s Malte

Uglavnom, naš član uprave Bobek koji je sad kupio dionice nije iz tog miljea. On je iz elektro miljea projektanta kako bi naš bivši CEO Klapan to rekao! On nema veze s holdingom, tim Dalekovod pričama itd.

Ono zanimljivo što o njemu imam poznato je iz Klapanovih riječi

Tako da većina članova uprave je prošla, ili je bila jako dotaknuta, ovom, samom prodajom. Znači, po prirodi stvari projektanti, oni kod nas sudjeluju već u procesu prodavanja i pokušavanja pribavljanja posla. Tako da većina nas koji smo elektro-inženjeri bili smo projektanti. Troje nas sada u upravi je iz tog miljea, elektro miljea projektanta. Znači, bili smo pri prodaji. Kolega Bobek, koji je dizajner, strojar, on je jedan od rijetkih koji je iz te te skupine prošao fazu i prihvatio biti prodavač jedno pet godina. Mislim da mu je to jako pomoglo da vidi kakav je ovo svijet i što bi trebalo raditi da se bude uspješniji. (Ivan Klapan, intervju)

I u službenoj biografiji vidimo da je to mlad čovjek, naš interni Končar D&ST kadar https://koncar-dst.hr/o-nama/uprava/petar-bobek/

Za mladog menadžera bivšeg inženjera ovih 100 tisuća EUR uloženo u svoju firmu bi mogao biti značajan dio osobnog net worth. Svaka čast! Malo je članova uprave bilo gdje u svijetu a pogotovo kod nas koji tako ulože svoje novce na otvorenom tržištu. Uglavnom vole dobivati nagradne dionice. Ovo je ultimativni iskaz vjere u svoj rad, rad svog tima, budućnost svoje firme.

Display More

Malo sam analizirao knjigu dionicara i ako dobro vidim ispada da g.Bobek nije do sada imao nista dionica KODT. Zar nije neobicno da se odlucio na kupnju po prosjecnoj cijeni od 720€ dakle apsolutni ATH i da je odlucio u jednom danu ubaciti unutra cak 100t€??

Pitanje: ako je clan uprave vec dugi niz godina a prije toga je rukovodio i proizvodnjom zar nije logicno da je kupovao postepeno i na puno nizim razinama?? Nemoguce je da nije unaprijed mjesecima znao kakav ce biti rast prihoda i profita puno prije svih ostalih na burzi. Dakle zasto ne kupiti prije??

Ili se radi o slucajnosti pa je tek sada dosao do kapitala od 100k€ pa je eto odlucio kupiti. Ako je ovo drugo onda mora da ocekuje ogroman rast i u narednom periodu. Ali moram priznati dosta zbunjujuce mi djeluju navedene cinjenice. Sto misle ostali?

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • August 31, 2023 at 9:55 AM
    • #1,134
    Quote from Brunos
    Quote from Lynx

Uglavnom, naš član uprave Bobek koji je sad kupio dionice nije iz tog miljea. On je iz elektro miljea projektanta kako bi naš bivši CEO Klapan to rekao! On nema veze s holdingom, tim Dalekovod pričama itd.

Ono zanimljivo što o njemu imam poznato je iz Klapanovih riječi

Tako da većina članova uprave je prošla, ili je bila jako dotaknuta, ovom, samom prodajom. Znači, po prirodi stvari projektanti, oni kod nas sudjeluju već u procesu prodavanja i pokušavanja pribavljanja posla. Tako da većina nas koji smo elektro-inženjeri bili smo projektanti. Troje nas sada u upravi je iz tog miljea, elektro miljea projektanta. Znači, bili smo pri prodaji. Kolega Bobek, koji je dizajner, strojar, on je jedan od rijetkih koji je iz te te skupine prošao fazu i prihvatio biti prodavač jedno pet godina. Mislim da mu je to jako pomoglo da vidi kakav je ovo svijet i što bi trebalo raditi da se bude uspješniji. (Ivan Klapan, intervju)

I u službenoj biografiji vidimo da je to mlad čovjek, naš interni Končar D&ST kadar https://koncar-dst.hr/o-nama/uprava/petar-bobek/

Za mladog menadžera bivšeg inženjera ovih 100 tisuća EUR uloženo u svoju firmu bi mogao biti značajan dio osobnog net worth. Svaka čast! Malo je članova uprave bilo gdje u svijetu a pogotovo kod nas koji tako ulože svoje novce na otvorenom tržištu. Uglavnom vole dobivati nagradne dionice. Ovo je ultimativni iskaz vjere u svoj rad, rad svog tima, budućnost svoje firme.

Malo sam analizirao knjigu dionicara i ako dobro vidim ispada da g.Bobek nije do sada imao nista dionica KODT. Zar nije neobicno da se odlucio na kupnju po prosjecnoj cijeni od 720€ dakle apsolutni ATH i da je odlucio u jednom danu ubaciti unutra cak 100t€??

Pitanje: ako je clan uprave vec dugi niz godina a prije toga je rukovodio i proizvodnjom zar nije logicno da je kupovao postepeno i na puno nizim razinama?? Nemoguce je da nije unaprijed mjesecima znao kakav ce biti rast prihoda i profita puno prije svih ostalih na burzi. Dakle zasto ne kupiti prije??

Ili se radi o slucajnosti pa je tek sada dosao do kapitala od 100k€ pa je eto odlucio kupiti. Ako je ovo drugo onda mora da ocekuje ogroman rast i u narednom periodu. Ali moram priznati dosta zbunjujuce mi djeluju navedene cinjenice. Sto misle ostali?

Display More

Ovo je sve u sferi čistog nagađanja, a čemu to? Čovjek je možda prodao nekretninu i odlučio uložiti u firmu koju strukturno poznaje i u koju vjeruje. Možda je držao 100k na računu pa se odjednom uplašio inflacije. Može biti i da nema pojma o burzi. Čista nagađanja, ali je dobar znak ako kupuje.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 31, 2023 at 11:11 AM
    • #1,135

Pustimo se nagađanja o tome. Do sada (sadašnja, mlađa) uprava nije imala dionice. Imaju ih su samo bivši CEO i mislim da i bivši holding CEO (ako nisam još nekog nekog bitnog previdio, ali ne sjećam se objava na ZSE, sve bi morali slati za svaku kupnju/prodaju, dok su članovi uprave ili nazdornog odbora).

Sad se još jedan aktualni mladi član uprave odlučio i to je to. Možda se odluči još neki s vremenom.... Njihova stvar. Ali lijepo je kad član uprave kupuje. Kupuje se iz jednog razloga, prodaje iz bezbroj. To je sve što znamo od općih mudrosti na ovu temu. O konkretnim slučajevima svatko za sebe odlučuje u odnosu na trenutno stanje portfelja, trenutnu ocjenu atraktivnosti ulaganja.

Ti sad vjerojatno nagađaš da se backlog nastavio snažno puniti i članovi uprave koji se bave time više ne mogu izdržati ne kupiti :) Nema smisla nagađati o nčemu takvom. Brzo će izvješće pa ćemo svi imati materijala za updejtati "svoje modele", svatko sebi odrediti svoju procjenu atraktivnsoti ulaganja i kako nam odgovara portfelju, diverzifikaciji itd.

Nama koji nismo zaposleni tamo je lakše što se tiče diverzifikacije, nama nije "i plaća i investicije na istom mjestu". Onaj koji tamo ima plaću i još će ulagati na isto mjesto, valjda ima jako dobro mišljenje o tom mjestu!

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • August 31, 2023 at 1:25 PM
    • #1,136

Mogu se sloziti sa obojicom jedino sam istaknuo da mi je zapelo za oko da je kupnja neracionalna na prvi pogled. Ali ako je kupio jer backlog jos raste super i za nas koji smo unutra. Kako bilo slazem se i s tim da ce nam q3 izvjestaj otkriti puno korisnih novosti ali to smo znali i prije. Na zalost treba jos dugo cekati do izvjestaja! :-/

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 31, 2023 at 1:31 PM
    • #1,137
    Quote from Brunos

zapelo za oko da je kupnja neracionalna na prvi pogled.

Ovo kažeš kao da nam je P/E nekih 30-40!

Ja Končar D&ST smatram jednim od rijetkih hrvatskih (ako ne i jedini) "quality compounder". Za njih je u biti normalno da su skoro stalno na ATH, skoro stalno optički izgledaju "impossibly expensive".

Međutim, zaslužio naš KODT biti "impossibly expensive" ili ne, mislim da ćemo se ipak lako složiti da to u ovom trenutku ipak i ne izgleda tako ako vidimo P/E koji je negdje "oko 10" a ne "oko nekoliko desetaka".

Why do ‘quality compounder’ stocks always look impossibly expensive?
    Skeptics of trends investing often dismiss it because the stocks it invests in tend to trade at multiples that are higher than the market’s.
    www.robeco.com
  • Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • August 31, 2023 at 3:41 PM
    • #1,138

Kolega Lynx na istoj smo strani vezano za procjenu vrijednosti KODT i nisam nikad rekao da je na cijeni 700€ dionica preskupa dapace i sam dokupljujem koliko mogu kad se trenutno ne moze jeftinije. Ja sam samo rekao da je neracionalna kupnja u odnosu na ranije razdoblje iz konteksta nekoga tko je imao puno inside info kao clan uprave i u odnosu na cinjenicu da u jednom danu kupis dionice kompanije u vrijednosti 100,000€ kroz vise naloga a cijelo desetljece prije toga nisi kupio nista. Ne zelim dalje polemizirati na tu temu samo vama za info ima zaposlenika KODT koji su vlasnici vise stotina dionica i kupuju ih postepeno i to davno prije porasta cijene u zoni 300€ plus a nisu clanovi uprave. Zato je cudno da jedan iskusan clan uprave to takoder nije radio do sada osobito kada je postalo vrlo egzaktno koliko su poslova ugovorili i po kojoj cijeni a to je bilo puno prije porasta cijene na burzi. Ali pustimo to na stranu i smatrajmo da se radi o slucajnosti jer nema smisla nagadati ako nemamo cinjenice.

Jedino bih volio znati kupuju li odnosno da li su kupovali ti zaposlenici KODT te dionice sa nekim popustom ili nekim drugim oblikom beneficije za koji mi ne znamo kao sto npr.vidimo da je slucaj kod PODR? Ovdje se mozda radi i o nekim starim internim pravilnicima koji danas vise ne vrijede u KODT ali nisam siguran. Jer iskreno kolicine dionica koje neki zaposlenici KODT imaju (izvor: knjiga dionicara) mi nadilaze ocekivanja ali ne znam kada su ih tocno i kako stekli pa ne mogu nista vise reci a ne poznajem ih osobno osim sto znam da su zaposlenici (ne i clanovi uprave). Znam samo da u ovoj godini nisu stjecali dionice nego ranije.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 31, 2023 at 11:50 PM
    • #1,139
    Quote from Brunos

Jedino bih volio znati kupuju li odnosno da li su kupovali ti zaposlenici KODT te dionice sa nekim popustom ili nekim drugim oblikom beneficije za koji mi ne znamo kao sto npr.vidimo da je slucaj kod PODR?

Mislim da toga nije bilo nikad, tj. ne u barem zadnjih 18 godina (za koje sam čitao godišnja izvješća). Nikad tamo nije bilo spomena opcijskog nagrađivanja, niti uopće držanja/kupovanja vlastitih dionica tako da to niti nije bilo moguće.

Ovdje je sve transparentno u kešu. Plaće su u kešu. Tko kupuje dionice kupuje za svoj keš. To mi se baš sviđa!

• kovach
    Student
    Reakcija primljeno
    167
    • September 6, 2023 at 3:09 PM
    • #1,140

Revizija dioničkih indeksa

Ima li to utjcaj na kodt2 i kodt i ako ima kakav?

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 463

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 8:19 AM
    2. Odgovora
      463
      Pregleda
      201k
      463
    3. Meri

May 20, 2025 at 8:19 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 8:49 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. dionicar

May 19, 2025 at 8:49 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:53 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      909k
      2.1k
    3. darac11

May 19, 2025 at 4:53 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:32 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. vitoo

May 19, 2025 at 4:32 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 19, 2025 at 11:19 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. stipe_Cro

May 19, 2025 at 11:19 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Meri May 20, 2025 at 8:19 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

dionicar May 19, 2025 at 8:49 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

darac11 May 19, 2025 at 4:53 PM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 2 months ago