Ova prodaja je obicni kukavicluk. Cak i sramotno, da nije smijesno.
Može li objašnjenje zašto? Unaprijed hvala!
Može li objašnjenje zašto? Unaprijed hvala!
Sad se gradi karakter u ovakvim momentima. Svi koji su ulazili na oko 450 pa naviše, posebno .
Ja sam danas prodao sve svoje po najnižoj sa 100kn gubitka po dionici, i čekam je na 350kn.
Ja sam danas prodao sve svoje po najnižoj sa 100kn gubitka po dionici, i čekam je na 350kn.
Ja recimo vise nikad ne prodajem s gubitkom. Prije sam to radio i shvatio da je to zlo. Jer to je nacin na koji se gube novci. Ako mislim da ce se ikada vratiti, pricekam, i obicno tako i bude. Ali ne dam minus...
Svaka čast na iskrenosti!
Lijepo sam rekao da cemo imati niz od 10 profitabilnih godina i objasnio zasto je to tako, ali neki se ne daju krstiti ali ama bas nikako pa crnjace ovdje.
Idealno bi zapravo bilo da vozarine zestoko zarone u q1 i da zbog toga potjeraju nesto malo vise tonaze u rezaliste i da onda u H2 imamo odbijanac.
Mada sam skeptican prema tome svemu zato jer je za ocekivati da ce Kinezi poceti s labavljenjem svog kovidarenja nakon skupstine koja je ako se ne varam ovaj mjesec. A imaju puno toga za nadoknaditi zato jer su zapravo sad poceli povecavati zaostatak za Amerikom.
Jos par ovakvih godina i ne da nece nikada postati br. 1 na svijetu nego bi ih mogla prestici cak i Indija. Indija je golemi potencijal, demokracija je i samim time daleko sposobnija za kvalitetan i odrziv rast od bilo kakvog komunizma.
Tako da, mirno more i skupimo si novce u ovih 10 godina.
ma laf si. deset godina u naprijed ti vidiš. ja od prilike ne znam šta će sutra biti za ručak ali odma mi dođe drago onako oko srca kad vidim taj proročki optimizam.
gospon Hugh otkud vas jer ne cekate Atpl na 350 kn
Ja se isto ne kužim u kripto, ali onako seljački bi rekao da je prošla baba s kolačima. Dok se dijelio besplatni novac klincima koji su čitali forume i pratili hypeove zarađivalo se. Sada kada novac postaje sve skuplji i kada će faliti za režije, ne vidim baš svijetlu budućnost u kriptu. Ima tu stručnjaka, ja se ne kužim u to, možda ima neko da objasni kako će se bitcoin rudariti ako struja ostane ovako skupa, a cijena bitcoina još padne. Što kad prestane ekonomska logika rudarenja? Ruši li se sve kao kula od karata onda? I koji je smisao rasipanja energenata na proizvodnju nekakvih kodova koji ne služe ničemu osim špekulaciji? U vremenima kad je upitno hoće li struje biti za normalno funkcioniranje gospodarstva, trošiti taj resurs na tzv. rudarenje nečega što nema nikakvu funkciju niti čemu služi postavalja opravdano pitanje trebaju li države zabraniti te stvari. I nije to nikakav odgovor na prljave poslove centralziranog sustava, skoro nitko ne plaća u kripu već ga kupuju zbog špekulacije. A i mislite li da bi svijet bio bolji da države ne mogu kotrolirati tragove novca i da kriminalci, a i obični ljudi mogu mimo države obavljati platni promet bez da ih se pita za porijeklo i porez?
Dobro si rekao na početku da se ne kužiš u kripto...
... i neka ostane na tome ...
btw, jel se kužiš u dolar?
Ne, ne kužim se.
Na MojPosao su promijenili image. Prešli su na oslovaljavanje s TI, naglašavaju tim i izazov. Zvuče jednostavno, poletno i ambiciozno. Good job!
Ali ono što mi se posebno sviđa je dio u kojem se kaže: "Planiramo rasti i dalje.". Nice. Živi bili pa vidjeli...
Tko su oni da se posve nepoznatoj osobi obraćaju sa "TI".
Jeste li primijetili da to rade i neki voditelji na radio stanicama?
Nisu normalni. Mene time osobno vrijeđaju. Nismo zajedno ovce pasli, pa neka oslovljavaju svoju mamu sa "TI".
kaj se čudite? prije dvadeset i nešto g u slavoniji doživio prvi puta nešto slično kad me balavica konobarica koja me vidjela prvi puta oslovila sa ti. a bio sam sa tridesetak g najmlađi u društvu. poslije nekoliko dana boravka shvatio da tamo nema vi!!
Uistinu doprinosite forumskoj raspravi sa ovakvim postovima!
kaj se čudite? prije dvadeset i nešto g u slavoniji doživio prvi puta nešto slično kad me balavica konobarica koja me vidjela prvi puta oslovila sa ti. a bio sam sa tridesetak g najmlađi u društvu. poslije nekoliko dana boravka shvatio da tamo nema vi!!
Mozda ste se svidjali konobarici
KODT tko prodaje, kako posluje, kupnjq prodaju udaljene, kakva je situacija i/ili očekivanja. Upitao sam na temi KODT, ali odgovora čuti nije. Meni izgleda zanimljiv papir od mnogih na ZSE
Dat ću vam hint, usporedite generiranje novcanih tokova (indirektnom metodom), razinu i rast poslovnih prihoda i Ebitdae. Pa možete dobiti barem “prljavu aprokismaciju” tko stvara koliko vrijednosti. Stavite to u relativan odnos sa trenutnom tržišnom kapitalizacijom i dobit ćete neku jednostavnu mjeru za izravnu usporedbu.
Dobra analiza te problematike.
Svatko protiv svakoga. Pogotovo Kina ==> Tajvan ==> Ako Rusija može vojnom silom zauzeti Krim i okruženje, onda Kinda može učiniti isto naspram Tajvanu. Logo.
pa ako se počelo pisati o zelenilu, ovdje, zna se što slijedi
Što znači da mi pojedine dionice koje želim kupiti "pobjegnu" ili ne padnu dovoljno?
Lako ću se ja oporaviti ako u godinu i pol, dvije zaradim "samo" 45%, a ne 78 ili 112%. Problem je ako sam do grla u dionicama i nemam ni 10.000 eura sa strane da ih mogu investirati. Priče o tome da nakon trispet godina nema razlike jel netko gađao dno ili je dollar cost averageao su naivne priče. Ja ću za 35 godina imat 70 i to ću bit sretan da sam uopće živ. Po muškima patrilinearno, nisam se usrećio dugovječnom genetikom.
Glavninu kapitala treba nagomilati do svoje 45.-50. godine. Nakon toga je daleko teže financijski uspjeti. Da imam dvoje djece u srednjoj ili na faksu, još ženske..pa koji su to troškovi, čovječe? Koliko mi ostaje za investiranje. Oke ako imam plaću ko ovi lumeni koje gledamo po medijima, ali tko ima takvu? Većina ljudi nema puno novca, a pogotovo ne za ulaganje. To je hladna istina.
Dok god je dionica na popriličnom skontu .. sada cca +/-60% sve je Super.
Ti se raspisao kao da je +60% još nabrijano, da ne kažem 2, 5, ili 10... puta skuplja od vrtijednosti i zarade, kakvih sve ima vani tehnoloških i ostalih dionica, pa onda ekipa stvara paniku jer im je palo 30-50%