Bitty napada $20k opet
Ovo postaje sve zanimljivije...
Kokice i kola, 3d naočale
Bitty napada $20k opet
Ovo postaje sve zanimljivije...
Kokice i kola, 3d naočale
odličan i aktualan članak:
jedna kritika
vrlo kratko i jasno
da se javim malo.. ugl. mene je crypto potpuno obuzeo zadnje 2 godine, da mi nije telefon prdnuo prekjučer i da ne čekam novi ne bi otvorio ove stranice. I gle iznenađenje, TPNG(+54%) je zrel za pretrpat u crypto. Samo trgujem po spotu. ide dobro, puno brže nego zse, feejevi zanemarivi, prijenos za snalažljive isto đabe, pasivni prinosi isto..
Inace se to ne radi, ali vidim postove tipa, da smo prije x godina neku siću stavili.. evo jedan takav ticker ROSE, cijena je oko 5-6c, naravno nije nagovor, ali mogu biti čuda u budućnosti. ukoliko se odlučite, preporučam da stavite na self custody wallet, Ledger npr. i stejkate kod njih Oasis network, njihov coin Rose, a u vasem su posjedu i dalje, prije nego kupite i stakeate na platformi gdje ste kupili. opet, nije nagovor, meni dela.. bi reko pokojni Miki..
Za Rose ima vremena, QNT je bomba. Od dna u 6 mjesecu se gotovo učetverostručio i to usred bear marketa. A i dalje je jeftin.
Qnt i dalje ubija, bull flag za bull flagom. Tko je propusto btc sada moze to nadoknaditi na quantu.
Qnt rjesava interoperabilnost ne samo digitalnih valuta nego i omogucuje nativnim (bankarskim) sustavima interoperabilnost.
Znamo da dolaze CBDC-ovi, a rjesenje koje oni imaju je mega bussiness case. Njihovi partneri su mega imena.
Pogledajte da imaju integrirana rjesenja preko vlastitog overledgera za oracle, sia, nexi. I za digitalni euro su uhvatili dio kolaca preko partnera.
To znaci u buducnosti da ce zarađivati i pasivno preko naplate licenci, gatewaya za promet koji ce biti u trilijunima. Kad kazem zarađivati, vendori ce kupovati licence preko qnt tokena.
Qnt nije inflatoran kao btc (halving) nego ima fixan broj izdanih tokena.
Imam nešto toga ali je isto zadnjih godinu dana dosta pao pa sad raste
Banaliziraš, cijeli crypto je pao, sa 3 trilijuna na 930 bilijuna u godinu dana.
Pišem da ukažem na stvari. Btc je pao 72% od ATH, qnt 40%.
Qnt vs eth je na ath, qnt vs btc taman na ath breakoutu.
Znaci u košari npr sp500 nađeš dionicu koja pliva kontra struje i pobjeđuje njihov odnos. I kad nađeš dionicu koja je napravi 4x u odnosu na sp500 (u smislu kapitalizacije) u zadnja 4 mjeseca usred bear marketa to nije malo.
Govorim o iso20022 tokenima, ti tokeni imaju utility, za sto mnogi prigovaraju da ga crypto nema.
zanimljiva priča je ovaj QNT.
kao i u Web2 fazi, i u Web3 fazi će preživjeti samo kompanije iza kojih će stati golemi kapital.
tako da neke priče o decentralizacijama i ostalim bakračima treba objesiti mačku o rep.
nego, koje bi bile neke najsigurnije crypto trading platforme?
i da mogu to kupovati sa fiat valutom, a ne preko ovih shit coin-a, tipa Tether, koji su pokriveni sa junk kolateralima?
Tocno, crypto je trenutno dosta decentraliziran (power to the people). Regulacija čeka, usa priprema, eu izdaje MICA i implementira 2024.
Radi se o regulaciji jer veliki inst igraci ni ne mogu unutra ako nije jasna regulacija. Centralizirane mjenjacnice su donekle pod kyc a regulacija ce najvise ciljati stable coine koje si i gore spomenuo. Trazit ce ekvivalent kolaterala u fiatu a zabranili bi algo stable coine (terra od lune).
Trenutno sec ne da dozvolu za btc etf (Kanada, Australija dozvolili) pa se sve treba urediti da wall street moze unutra. Njihovim ulaskom izgubit ce se dio centralizacije (i zbog regulacije). Lova ne ide di ne mutno i neregulirano od takvih igraca.
Ono sto rade veliki igraci kad vec ne mogu imati crypto u ballance sheetu (glupo prikazivanje imovine u izvjescu, npr vidi microstrategy) oni ulaze u crypto kupujuci udjele u mjenjacnicama, partnerstvu.
Zahtjev je poslan da povecaju sa 1% na 5% izlozenost cryptu. Blackrock ulazi u coinbase, coinbase ima pass, sec vise nece zajebavati. JP morgan, Fidelity mirovinski planira u ctypto.
Međukorak je interiperability trenutnog financijakog sustava sa digitalnim valutama. Napravljen je iso 20022 koji to definira te postoji nekoliko 20022 coina koji su compliant i sa svojim utilityem omogucuju tu interoperabilnost.
Npr swift (ne moram govoriti tko su oni) je sklopio partnerstvo sa LINKom upravo za tu stvar.
Sutra ce doci CBDC-jevi. Digitalni dolar, eur, yuan...oni kaskaju a crypto kao diginalne valute su bile dobar trial.
Trenutni bankarski sektor je u kamenu dobu. Nije bilo inovacija 30 godina.
Banke ne rade vikendom, platis u petak popodne transakcija se odradi u pon. Međunarodno placanje je komatozno, traje danima. U cryptu taj transfer traje od sekunda do minuta.
Blockchain tehnologija je izvrsna, smart contract je nevjerovatna.
Npr defi (decentralizirane financije), odes na aplikaciju, dam token kao zalog (kolateral) i mogu dobiti loan u usd stablecoinu ili sto vec hocu. Biram sam izlozenost, otplatim kad hocu. Nema man in the middle, tko je dizo lombardni kredit zna kolko papira i šaltera treba obici.
Mogu stakati, farmati coine...drugim rjecima oročiti i dobivati dnevnu kta. Kad oročiš u banci nema dnevne kta i za razročivanje moras u banku gledat babu s brkovima da ti to napravi. Imas autocompoundere, koji uzme tvoj dnevni prinos i doda glavnici automatski. Zato defi ima apy a ne apr ko banke.
Ima liquid staking, stakam (orocim) ni ne moram lockati na neki period. Dobijem "racun" da sam orocio i sa tim "racunom" mogu dalje nesto kupiti ili zaloziti ili stogod. Mogu na derivate dionica i kupiti npr aplle preko crypto aplikacija.
Ekvivalent je da orocim 10 000 eur, dobim "racun" i kta (autocompound). Za 5000 eur kupim atpl hehe. Sve to za 5 min napravis. Vidi se iz ovoga da leverage postoji i zato je turbo volatilno ali u bullu raketa.
Sve ce otic u digitalizaciju, glavni igraci pripremaju digitalizirati wallstreet i usa exchange. Svi papiri ce biti nft-jevi upravljani smart contractima. Ima na webu, i to od glavnih igraca.
Za Rose ima vremena, QNT je bomba. Od dna u 6 mjesecu se gotovo učetverostručio i to usred bear marketa. A i dalje je jeftin.
Qnt dosegnuo 191.6 danas. U šestom bio 41.6.
Dca na dipove ako se uopce uhvate.
Šerife, sve to što kažeš stoji, ali za QNT je kasno, za ROSE je trenutak. kako preporučiti nekom da kupi x4/5 od ATL i ispast pošten? netko će ti jm sigurno, a ja sam napisao konzervativno, kao coin koji uzmeš i on stoji, možda stejkat..
točno znam da ćeš skrenut na "za QNT je kasno", nemoj, nije kasno za onog tko zna što radi, a za kripto kadete i pripravnike, ROSE je točno sto traže, da se uključe s nekom sićom i da stvarno nešto bude od toga..
Display MoreTocno, crypto je trenutno dosta decentraliziran (power to the people). Regulacija čeka, usa priprema, eu izdaje MICA i implementira 2024.
Radi se o regulaciji jer veliki inst igraci ni ne mogu unutra ako nije jasna regulacija. Centralizirane mjenjacnice su donekle pod kyc a regulacija ce najvise ciljati stable coine koje si i gore spomenuo. Trazit ce ekvivalent kolaterala u fiatu a zabranili bi algo stable coine (terra od lune).
Trenutno sec ne da dozvolu za btc etf (Kanada, Australija dozvolili) pa se sve treba urediti da wall street moze unutra. Njihovim ulaskom izgubit ce se dio centralizacije (i zbog regulacije). Lova ne ide di ne mutno i neregulirano od takvih igraca.
Ono sto rade veliki igraci kad vec ne mogu imati crypto u ballance sheetu (glupo prikazivanje imovine u izvjescu, npr vidi microstrategy) oni ulaze u crypto kupujuci udjele u mjenjacnicama, partnerstvu.
Zahtjev je poslan da povecaju sa 1% na 5% izlozenost cryptu. Blackrock ulazi u coinbase, coinbase ima pass, sec vise nece zajebavati. JP morgan, Fidelity mirovinski planira u ctypto.
Međukorak je interiperability trenutnog financijakog sustava sa digitalnim valutama. Napravljen je iso 20022 koji to definira te postoji nekoliko 20022 coina koji su compliant i sa svojim utilityem omogucuju tu interoperabilnost.
Npr swift (ne moram govoriti tko su oni) je sklopio partnerstvo sa LINKom upravo za tu stvar.
Sutra ce doci CBDC-jevi. Digitalni dolar, eur, yuan...oni kaskaju a crypto kao diginalne valute su bile dobar trial.
Trenutni bankarski sektor je u kamenu dobu. Nije bilo inovacija 30 godina.
Banke ne rade vikendom, platis u petak popodne transakcija se odradi u pon. Međunarodno placanje je komatozno, traje danima. U cryptu taj transfer traje od sekunda do minuta.
Blockchain tehnologija je izvrsna, smart contract je nevjerovatna.
Npr defi (decentralizirane financije), odes na aplikaciju, dam token kao zalog (kolateral) i mogu dobiti loan u usd stablecoinu ili sto vec hocu. Biram sam izlozenost, otplatim kad hocu. Nema man in the middle, tko je dizo lombardni kredit zna kolko papira i šaltera treba obici.
Mogu stakati, farmati coine...drugim rjecima oročiti i dobivati dnevnu kta. Kad oročiš u banci nema dnevne kta i za razročivanje moras u banku gledat babu s brkovima da ti to napravi. Imas autocompoundere, koji uzme tvoj dnevni prinos i doda glavnici automatski. Zato defi ima apy a ne apr ko banke.
Ima liquid staking, stakam (orocim) ni ne moram lockati na neki period. Dobijem "racun" da sam orocio i sa tim "racunom" mogu dalje nesto kupiti ili zaloziti ili stogod. Mogu na derivate dionica i kupiti npr aplle preko crypto aplikacija.
Ekvivalent je da orocim 10 000 eur, dobim "racun" i kta (autocompound). Za 5000 eur kupim atpl hehe. Sve to za 5 min napravis. Vidi se iz ovoga da leverage postoji i zato je turbo volatilno ali u bullu raketa.
Sve ce otic u digitalizaciju, glavni igraci pripremaju digitalizirati wallstreet i usa exchange. Svi papiri ce biti nft-jevi upravljani smart contractima. Ima na webu, i to od glavnih igraca.
zanimljiva priča je ovaj QNT.
kao i u Web2 fazi, i u Web3 fazi će preživjeti samo kompanije iza kojih će stati golemi kapital.
tako da neke priče o decentralizacijama i ostalim bakračima treba objesiti mačku o rep.
nego, koje bi bile neke najsigurnije crypto trading platforme?
i da mogu to kupovati sa fiat valutom, a ne preko ovih shit coin-a, tipa Tether, koji su pokriveni sa junk kolateralima?
Najsigurnije platforme.. pitanje je na mjestu, mislim da niti jedna nije sigurna, niti jedna nema ured, sve on line, možda netko odluči zatvorit posao i ode ti sve, nema najsigurnije. Sve te mogu isključit, komplicirat proceduru, tražit neke glupe podatke i do u nedogled provjeravati adresu stanovanja kroz izgovor KYCa. Mene jedna platforma tražila 4 puta provjeru adrese u nepuna 3 mjeseca, sad pred ljeto u 6. Skrenut s njima dok se ne riješi, pare stoje, prilike se redaju i prolaze.. NEMA sigurne platforme
Logiran sam na ove najveće, bar njih 15, iz više razloga, dostupnost coina i ponuda istih, likvidnost marketa, feejevi su isto stavka..
Binance, mali feejevi, veliki broj usera, veliki broj coina, velika likvidnost, ali vodi je kinez sa Sejšela, nimalo vjerodostojno.
Ku Coin, slabiji 60% od Binancea, ali to je to, South Korea tech gigant.
Coinbase, ameri, uuuuu feejevi u pm. A niki spektakl, Fred je dio NWO.
FTX, ameri, jako visoko pucaju na cijel prostor i Sam je na neka pitanja odgovorio čudno, govor tijela ga je odao da laže ko pas, povukao neke sponzorske ugovore, nešto se ljulja kod njega trenutno.
CoinList, mali market, ograničeno sve, liq, usera malo, malo coina, ali ICO znaju raditi, FLOW je od 1,5c došao na 40$, zato se kaže when lambo
i imaš tu još njih u prostoru. Možda ove koje su u EU daju više povjerenja, ali nema velikih sa malim feejevima, nego male sa velikim feejevima, Bitpanda, Wirex, bježi od Revoluta.
Preporučam ti otvori ih sve, otprilike ti svi daju program learn and earn, pa možeš poslušati neku informaciju, odgovorit na par pitanja i dobiti siću neku, a to je dobro sad jer daju u kriptu, a kripto sad ne stoji, pa ti slijedi i rast vrijednosti. Te fore ne radiš u bullu, u bearu je bolje dobit npr.7$ u coinu, nego u bullu.. Tako.. koliko mogu pomognem, koliko znam kažem..
Wallmart ce prihvacati crypto payment.
Walmart (WMT) made headlines late last year, when the company sought several new trademarks that signaled its intent to make and sell virtual goods in the metaverse. Now, the retail giant’s Global Chief Technology Officer says crypto transactions will be right "in the middle" of its digital strategy moving forward.
Speaking at the Yahoo Finance All Markets Summit (video above), Suresh Kumar said he envisions a future where digital assets will be used both in Walmart’s online stores and in the virtual world.
Jedna od najstarijih banaka BNY Mellon će nuditi crypto klijentima.
Sad se i banke pridružuju investicijskih društvima.
The development was long anticipated. Back in February 2021, BNY Mellon announced it was creating a digital assets group with the goal of doing exactly what they are now doing. Since that initial announcement, Goldman Sachs relaunched its crypto trading desk, Citi created a digital assets group, and other big banks have found way to grab a piece of crypto. But BNY Mellon is the first traditional bank to take custody of customers’ cryptocurrency (for now, only Bitcoin and ether).
Šerife, sve to što kažeš stoji, ali za QNT je kasno, za ROSE je trenutak. kako preporučiti nekom da kupi x4/5 od ATL i ispast pošten? netko će ti jm sigurno, a ja sam napisao konzervativno, kao coin koji uzmeš i on stoji, možda stejkat..
točno znam da ćeš skrenut na "za QNT je kasno", nemoj, nije kasno za onog tko zna što radi, a za kripto kadete i pripravnike, ROSE je točno sto traže, da se uključe s nekom sićom i da stvarno nešto bude od toga..
Nije kasno za qnt. Bit ce kasno kada dođu gatewayi i na onchainu se budu vidjeli glomazne transakcije od korisnika overledgera. Ovo je sve naravno špekulacija ali i XRP je dogurao gdje je kao "tehnologija" koja ce se tek koristiti (osim par banaka koje vec koriste). Qnt je slatka špekulacija.
Imam Rose btw.
Ah, već sam više puta spominjao da kad klinje puno pričaju o TK, kao i drugi 'civili', to je suptilan znak da je bubble. Naravno, ne kod nas jer je tržište znamo već kakvo, ali vani da. A pogotovo klinje eksperti za kripto. Pa što se dogodilo s kriptom ove godine? BTC na malo preko 19 tisuća USD, a sve ostalo je porinulo, gubici su nadrealni. Tko je kupovao i taj BTC po 60 tisuća, ima strašne gubitke koje najvjerojatnije nikad neće vratiti.
U Americi je još gori P/S indikator tržišta nego što je bio uoči dot-com balona. A NASDAQ je već pao jako od vrha. To je ono što je u cijeloj priči zastrašujuće.
Mislim da uopće ne razumiješ crypto i btc. Vadiš stvari iz konteksta.
Ako je, a je btc bio na 60k (i puno više) onda je onaj koji je kupio po 3k (taman prije covida) okrenuo 20x. Tko je kupio na vrhu izvubio je 3x, kao i za svaki drugi volatile risk asset.
Danasnja elita, političari, bankari i ljudi u godinama ne razumiju crypto. Mladi ljudi to smatraju preferiranim investmentom. Talenti, developeri se slijevaju u crypto projekte, velik je human capital alociran tamo i to je nova grana inovacije. Crypto ce postati 12-ti tip asseta uskoro i biti ukljucen u indexe.
Btc je rođen nakon 2008 i velike krize kao odgovor na prljave poslove centraliziranog sustava i federalih banki koje upravljaju sudbinom TK-a. Kao potpuno neovisni, decentralizirani sustav koji nema svog CEO-a, monetarne politike, rate hicka i ostalog sr.
Ljudi pitaju koji koji je najbolji inflation hedge ili alternativa ulaganju a odgovor im je pred nosom. Ako par konja na kojima pise sp500, usd ili nasdaq trce u toru onda konj na kojem pise btc je otrcao 5000 puta vise nego ostali.
Excercise, da si zadnjih 10 god radio banalni dca 100 usd dca tjedno, vidi koliko bi imao.
A uspoedba sa swing tradeom, ala da sam kupio na ath kolko bi sad imao je bezveze.
Btc je dosad zivio samo u bull marketu, proglasavali su ga mrtvim 750 puta al eto jos je ziv, i to u bear marketu. Da ne velim nakon regulatornih odluka ce i krenuti sve veci adoption.
2025 gledamo novi ath koji ce biti puno veci od prosloga. Kao i svaka noca vrana industrije, volatilnost ce mu pasti.
Za 2 god ces moci u vlastitoj banci moci kupiti crypto.
A da ne pricam o metaversu koji slijedi nakon 2025 a blockchain je baza. Zasto je samo facebook se preimenovao u meta? Doduse prerano ali zna se da je metaverse nesto sto dolazi.
kad spominješ iSO coine, preferiram XLM umjesto XRP. Banke manipuliraju XRP s razlogom, to je njihov coin po suplyu, bit će tu pumpe bolesne, ali će ih ostat zaglavljenih tisuće, ko što ih ima i sad, moj odvjetnik je jedan hahaha
Ja se isto ne kužim u kripto, ali onako seljački bi rekao da je prošla baba s kolačima. Dok se dijelio besplatni novac klincima koji su čitali forume i pratili hypeove zarađivalo se. Sada kada novac postaje sve skuplji i kada će faliti za režije, ne vidim baš svijetlu budućnost u kriptu. Ima tu stručnjaka, ja se ne kužim u to, možda ima neko da objasni kako će se bitcoin rudariti ako struja ostane ovako skupa, a cijena bitcoina još padne. Što kad prestane ekonomska logika rudarenja? Ruši li se sve kao kula od karata onda? I koji je smisao rasipanja energenata na proizvodnju nekakvih kodova koji ne služe ničemu osim špekulaciji? U vremenima kad je upitno hoće li struje biti za normalno funkcioniranje gospodarstva, trošiti taj resurs na tzv. rudarenje nečega što nema nikakvu funkciju niti čemu služi postavalja opravdano pitanje trebaju li države zabraniti te stvari. I nije to nikakav odgovor na prljave poslove centralziranog sustava, skoro nitko ne plaća u kripu već ga kupuju zbog špekulacije. A i mislite li da bi svijet bio bolji da države ne mogu kotrolirati tragove novca i da kriminalci, a i obični ljudi mogu mimo države obavljati platni promet bez da ih se pita za porijeklo i porez?