ispričavam se na neznanju na agram traderu; KODT jel je redovna,a KODT2 povlaštena?
Da
ispričavam se na neznanju na agram traderu; KODT jel je redovna,a KODT2 povlaštena?
Da
Evo nek ekipa iz Končara razradi ove mini turbine za kućnu instalaciju, i ima da imam popriličan broj KODT u portfelju
Solarni paneli + ove mini turbine i dalmacija, otoci praktično mogu biti energetski neovisni, free ili jakooo jeftino grijanje i punjenje električnih automobila u budućnosti...
Ili ovako nešto da razradi i postavi uz autoput kao burobran, win-win situacija, razbiju udare bure i proizvedu poprilično struje
Koliko se novih stvari otvara u jako blizoj budućnosti, da nam plin i nafta neće trebati osim za proizvode u nekim malim količinima
Kad ide fi za Q2? Ne mogu naći korporativni kalendar.
21.07.
21.7.2022. – Nerevidirani tromjesečni financijski izvještaji za drugo tromjesečje 2022. godine i nerevidirani polugodišnji financijski izvještaj za prvo polugodište 2022. godine
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…552d73516ff.pdf
21.07.
21.7.2022. – Nerevidirani tromjesečni financijski izvještaji za drugo tromjesečje 2022. godine i nerevidirani polugodišnji financijski izvještaj za prvo polugodište 2022. godine
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…552d73516ff.pdf
Na svim dionicama koje pratim uvijek nađem korporativni kalendar preko googla na njihovim stranicama. Iznimka su valjda adris i kodt i nikad mi nije palo na pamet potražiti to među obavijestima na ZSE
nikad mi nije palo na pamet potražiti to
Nije ti palo na pamet čitati forum stranicu ili dvije unazad.
Jer da si odvrtio koju poruku unazad, vidio bi da sam prije neki dan već bio postao informaciju o terminu izvješća. Stječe se dojam da se ne brineš baš previše za svoje investicije. Ima i drugih koji u prošlosti nisu čitali pokoju stranicu unazad. Zato im se samo tako može prodati bilo koja fora ili polovična informacija.
nikad mi nije palo na pamet potražiti to
Jer da si odvrtio koju poruku unazad, vidio bi da sam prije neki dan već bio postao informaciju o terminu izvješća. Stječe se dojam da se ne brineš baš previše za svoje investicije. Ima i drugih koji u prošlosti nisu čitali pokoju stranicu unazad. Zato im se samo tako može prodati bilo koja fora ili polovična informacija.
Blago tebi ako se ti bogatiš preko foruma. Forum redovno pratim i vidio sam da je netko napisao nešto tipa "ide izvješće za 10ak dana", zato sam i pitao za korporativni kalendar.
Jer da si odvrtio koju poruku unazad, vidio bi da sam prije neki dan već bio postao informaciju o terminu izvješća. Stječe se dojam da se ne brineš baš previše za svoje investicije. Ima i drugih koji u prošlosti nisu čitali pokoju stranicu unazad. Zato im se samo tako može prodati bilo koja fora ili polovična informacija.Blago tebi ako se ti bogatiš preko foruma. Forum redovno pratim i vidio sam da je netko napisao nešto tipa "ide izvješće za 10ak dana", zato sam i pitao za korporativni kalendar.
Prije toga sam postao ovo što ti je kolega sada (ponovno) postao. Čitaj forum umjesto da čitaš zadnjih nekoliko postova pa ćeš znati. Jednostavna stvar.
Prodavac na kodt2 se ocito trudi doci u zonu 2000 iako je jasno da je mogao zadrzati visu cijenu recimo na 2040. Skriva li predstojeci izvjestaj zaista lose vijesti ili je ovo naprosto prilika za dokup radi izlaska? Biti ce zanimljivo popratiti izvjesce uskoro.
Mislim da nije problem u izviješću ili poslovanju društva,a što se može zaključiti iz stanja ugovorenih poslova.Jednostavno imamo agresivnog prodavatelja u kombinaciji sa potencijalnom recesijom i visokom infacijom u SAD-u. U takvom okruženju cijena dionice može biti i duže vrijeme na niskim multiplama ,ali kad tad će doći na svoje.Istinski dugoročni ulagači kojima novci ne trebaju sljedeće dvije -tri godine će sigurno profitirati.Znam da je to za mnoge na ovom forumu prava vječnost.
Mislim da nije problem u izviješću ili poslovanju društva,a što se može zaključiti iz stanja ugovorenih poslova.Jednostavno imamo agresivnog prodavatelja u kombinaciji sa potencijalnom recesijom i visokom infacijom u SAD-u. U takvom okruženju cijena dionice može biti i duže vrijeme na niskim multiplama ,ali kad tad će doći na svoje.Istinski dugoročni ulagači kojima novci ne trebaju sljedeće dvije -tri godine će sigurno profitirati.Znam da je to za mnoge na ovom forumu prava vječnost.
Nagovorili ste me, evo lupio 20 komada po asku upravo.
I evo novih 50 komada na asku, možda sam se požurio. A kad mi je danas zadnji radni dan, na moru nemam kompjuter.
To ostavi za mirovinu i ne brini...
Prodavac na kodt2 se ocito trudi doci u zonu 2000 iako je jasno da je mogao zadrzati visu cijenu recimo na 2040. Skriva li predstojeci izvjestaj zaista lose vijesti ili je ovo naprosto prilika za dokup radi izlaska? Biti ce zanimljivo popratiti izvjesce uskoro.
Ocekujem minimalno rast poslovnih prihoda za 10% na cca. 460 mil kn i da ce profitabilnost bit na razini proslogodisnjeg drugog kvartala cca. 20% bruto marze...odnosno ocekujem dobit prije oporezivanja izmedju 28-32mil kn...i to smatram konzervativnim, nadam se i vecem rastu prihoda...
Display MoreBruto marža ((prihod od prodaje-materijalni troškovi)/prihod od prodaje) je, po meni, najbolji parametar za promatrat kako trošak sirovina utječe na profitabilnost jer uključuje samo prihod od prodaje i materijalne troškove (+promjenu vrijednosti zaliha)
Kretanje bruto marže u posljednje 2 godine pokazuje da rast sirovina skoro pa nema utjecaja na profitabilnost budući se bruto marža po kvartalima kretala ovako:
Q12020: 28% Q12021: 24%
Q22020: 21% Q22021: 21%
Q32020: 26% Q32021: 30%
Q42020: 30% Q42021: 26%
Evo tu su bruto marze zadnjih 8 kvartala pa ajmo promatrat...
P.s. U Q12022 bruto marza je bila jednaka (24%) kao i u Q12021...
I evo novih 50 komada na asku, možda sam se požurio. A kad mi je danas zadnji radni dan, na moru nemam kompjuter.
Možda i prodavač ide na more 😁
Display MoreProdavac na kodt2 se ocito trudi doci u zonu 2000 iako je jasno da je mogao zadrzati visu cijenu recimo na 2040. Skriva li predstojeci izvjestaj zaista lose vijesti ili je ovo naprosto prilika za dokup radi izlaska? Biti ce zanimljivo popratiti izvjesce uskoro.
Ocekujem minimalno rast poslovnih prihoda za 10% na cca. 460 mil kn i da ce profitabilnost bit na razini proslogodisnjeg drugog kvartala cca. 20% bruto marze...odnosno ocekujem dobit prije oporezivanja izmedju 28-32mil kn...i to smatram konzervativnim, nadam se i vecem rastu prihoda...
Display MoreBruto marža ((prihod od prodaje-materijalni troškovi)/prihod od prodaje) je, po meni, najbolji parametar za promatrat kako trošak sirovina utječe na profitabilnost jer uključuje samo prihod od prodaje i materijalne troškove (+promjenu vrijednosti zaliha)
Kretanje bruto marže u posljednje 2 godine pokazuje da rast sirovina skoro pa nema utjecaja na profitabilnost budući se bruto marža po kvartalima kretala ovako:
Q12020: 28% Q12021: 24%
Q22020: 21% Q22021: 21%
Q32020: 26% Q32021: 30%
Q42020: 30% Q42021: 26%
Evo tu su bruto marze zadnjih 8 kvartala pa ajmo promatrat...
P.s. U Q12022 bruto marza je bila jednaka (24%) kao i u Q12021...
I ja se nadam slicnom scenariju. Uspio sam danas dokupiti jos komada upravo zbog dobrih ocekivanja dalje. Kada pogledam prodaju vidim da je evidentno pritisak samo na zoni do 2000- 2100kn sa cca 200komada ukupno na kodt i kodt2. Ali onda je prakticki rupa do 2300. Tako da izgledno je da nakon sto prodavac povuce ili proda naloge cijena ide dvoznamenskasto gore a to bi se upravo moglo poklopiti sa nadam se jos jednim odlicnim izvjestajem za q2. A i kupci polako ali sigurno absorbiraju dionice jer znaju da je odlican risk reward sada kupovati.
I ja se nadam slicnom scenariju. Uspio sam danas dokupiti jos komada upravo zbog dobrih ocekivanja dalje. Kada pogledam prodaju vidim da je evidentno pritisak samo na zoni do 2000- 2100kn sa cca 200komada ukupno na kodt i kodt2. Ali onda je prakticki rupa do 2300. Tako da izgledno je da nakon sto prodavac povuce ili proda naloge cijena ide dvoznamenskasto gore a to bi se upravo moglo poklopiti sa nadam se jos jednim odlicnim izvjestajem za q2. A i kupci polako ali sigurno absorbiraju dionice jer znaju da je odlican risk reward sada kupovati.
Da, to je baš zanimljivo, rijetko viđena rupa.
I evo sad pred kraj trgovanja je otišlo nešto dionica po asku, ali dolaze nove količine. Stvarno se nekom žuri jer ide na more.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/KODT/GS-KODT-d35b9d6677bf20e927d3a66026f203d6.pdf
Mene malo brine točka Ad.3. i Ad.8.
Planirano je povećanje ukupnih prihoda u 2022.g. i za Kodt i Grupu uz porast troškova, ali ako dobro gledam dobit prije i nakon oporezivanja u planovima za 2022.g predviđa se dosta manja.
Realizirano
2021. Kodt. 108/88
Grupa 119/99
Plan
2022.
Kodt 90/74
Grupa 101/85
Ili sam nešto krivo shvatila, ekonomsko znanje mi je vrlo skromno, jedva bazično 😁.
Display Morehttps://eho.zse.hr/fileadmin/issu…66026f203d6.pdf
Mene malo brine točka Ad.3. i Ad.8.
Planirano je povećanje ukupnih prihoda u 2022.g. i za Kodt i Grupu uz porast troškova, ali ako dobro gledam dobit prije i nakon oporezivanja u planovima za 2022.g predviđa se dosta manja.
Realizirano
2021. Kodt. 108/88
Grupa 119/99
Plan
2022.
Kodt 90/74
Grupa 101/85
Ili sam nešto krivo shvatila, ekonomsko znanje mi je vrlo skromno, jedva bazično 😁.
Draga gđa Ledica usporedite planiranja prihoda i dobiti na GS u proteklih 5 godina pa će te vidjeti za koliko su prebacivali planove. Planovi su uvijek postavljeni konzervativno pa će valjda tako biti i ovaj put.