Malo istrazivanja, ferokotao i novi feromont prakticki dijeli ista ograda koliko sam skuzio, KODT u novom feromontu ima 18,9%. Sa strane prihoda, zaposlenih, izvoza i dobiti su jako slicne firme skoro indenticne osim sta je ferokotao nesto zaduzeniji iako s jako malim kamatama 1,1%, za razliku od Novog feromonta koji ima malo duga.
Zanimljiv intervju iz 2016, u kojem direktor novog feromonta govori i potrebi zajednickog razvijanja
"
S pozicijom na tržištu relativno smo sigurni i ne bojimo se da neće biti posla. Otvaraju se i nove mogućnosti, cijeli teritorij Sjeverne Amerike (SAD i Kanada) potencijalno je veliko tržište jer je General Electrics zapostavio proizvodnju trasformatora očekujući nove tehnologije prijenosa energije koje se nisu ostvarile, pa sad imaju ispade sustava kojima treba rekonstrukcija, a to znači i nova TF-postrojenja. Tu je i Brazil s visokom stopom rasta... Naši partneri, naručitelji, već su krenuli na ta tržišta, moramo ih pratiti. No, u Međimurju mi i Ferokotao više nismo sami u ovoj djelatnosti. Pojavili su se i novi proizvođači, mislim da se ubuduće moramo okupiti i vidjeti kako razvijati kapacitete, da si svaštarenjem ne rušimo konkurentnost, cijene, već da svima prednost bude zajednički organiziran kapacitet
"
S druge strane KODT je preuzeo 35% ferokotla kupoprodajnim ugovorom znaci netko je prodao svoje dionice ocito vise njih s obzirom na dolje vlasnicko stanje, medjutim ono sta je zanimljivo je da se vlasnicka struktura u obe firme dobroj mjeri preklapa s tim da udjele imaju neki clanovi KODT-a, pa ce biti zanimljivo vidit tko je prodao svoje udjele i kakve kombinacije su moguce.
Ferokotao
Novi Feromont
S tim da je zanimljivo i da je Ivan Klapan stari predsjednik uprave KODT-a u novom feromontu predsjednik Nadzornog odbora, zajedno s sadasnjim predsjednikom Barulom
Nadzorni odbor u 2022. godini cine: Marijan Brkic (predsjednik), Stjepan Vrhar (zamjenik predsjednika), DuroHorvat, Ivan Klapan i Drazen Hranjec. Sa danom 11.11.2021. godine Ivan Klapan prestaje bit clan Nadzbornog odbora a odlukom Skupstine drustva za novog clana izabran je Vanja Burul.
Temeljem odluke 55. Izvanredne skupstine, donese dana 26.01.2023. godine, Nadzorni odbor cine: Ivan Klapan (predsjednik), Stjepan Vrhar (zamjenik predsjednika), Vanja Burul, Vesna Pavlicevic i Drazen Hranjec.
U svakom slucaju meni se cini da te dvije firme mogu imat dobre sinergijske efekte kad bi ih se spojilo uz minimalni trosak s obzirom da su jedan do drugoga i da imaju proizvod u istoj industriji, u prvu ruku barem organizacijski administrativno,, s podrucja nabave, a vjerovatno i koristenja prostora sirenja itd kad su prostorno povezane, a sigurno jos i neki dio kroz kodt se moze neka sinergija ostvarit. Mislim kad gledamo na skoro zajednickih 50 mil eura prihoda nemaju veliku zaradu tu bi se dalo jos dosta bolje izvuc marze po svemu ovome jer dobre prihode vec imaju i uhodan biznis i potraznju za svojim proizvodima, a s obzirom na rast potraznje i posla smislenije je umjesto novog zaposljavanja iskoristit zajednicke kapacitete za taj rast