Prica je smjesna , kakvi cipovi kakvi bakraci . Kriza se umjetno odrzava kako bi se napravio iskorak prema elekticnim autima , no ne ide to kako su zamislili.
ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
-
Evo roman, ups izvještaj ali zato odmah na prvim stranicama u glavu koliki je minus o odnosu na 2020 g.
Neto dobit 32,7 mil kn . - 30,3 %
-
Evo roman, ups izvještaj ali zato odmah na prvim stranicama u glavu koliki je minus o odnosu na 2020 g.
Neto dobit 32,7 mil kn . - 30,3 %
To su stari podaci koji su poznati poslije četvrtog kvartala, a izvještaj za Q1 je najavljen za 28.4.
Jedino novo što bi mogao izdvojiti iz tog izvješća;
"…na kraju izvještajnoj razdoblja usvojen je plan poslovanja AD Plastik Grupe za 2022. godinu … Iako su u plan bili ugrađeni rizici vezani za krizu s poluvodičima i posljedice pandemije, novi izazovi rusko-ukrajinske krize imaju neočekivane utjecaje na globalno gospodarstvo, a samim time i poslovanje kompanije. AD Plastik Grupa ima dvije tvornice u Rusiju i na tom tržištu ostvaruje oko 25 posto svojih prihoda. Iako tvornice u Rusiji proizvode isključivo za rusko tržište, za sada je puno nepoznanica vezanih uz daljnje poslovanje i razvoj geopolitičke situacije.
U ovom su trenutku primjetni poremećaji u dobavljačkim lancima i logističkim tokovima, a uslijed toga bilježe se i zastoji proizvodnje kod ruskih proizvođača automobila. Tvornice AD Plastik Grupe u Rusiji rade u skladu sa operativnim planovima svojih kupaca te su spremne u svakom trenutku povećati iskoristivost svojih proizvodnih kapaciteta."
-
Iz ovog komentara rekao bi da treba očekivati rezanje dividende:
"usmjerenost kompanije u 2022. primarno je na očuvanju financijske stabilnosti i smanjenju negativnih utjecaja na poslovanje"
-
Zanimljivo. Vjerojatno nema direktne veze sa ADPL, ali ipak.
Izraelci postaju nakon Austrijanaca i Švicaraca najveći "dileri" novih automobila u Hrvatskoj, a i cijeloj bivšoj Jugoslaviji + Albaniji - AutopressHR„Šuškalo“ se dugo o francuskoj "predaji" hrvatske prodaje Renaulta, Nissana i Dacije, sad se to napokon i dogodilo.www.autopress.hr -
Iz ovog komentara rekao bi da treba očekivati rezanje dividende:
"usmjerenost kompanije u 2022. primarno je na očuvanju financijske stabilnosti i smanjenju negativnih utjecaja na poslovanje"
Ove godine ne očekujem dividendu, ali slijedeće bi već mogla.
-
Ove godine sigurno nece biti dividende.
-
DIVIDENDA
Strategija kompanije predviđa uravnoteženo provođenje politike isplate atraktivnih dividendi, uvažavajući poslovne planove, rezultate
i ostale relevantne činjenice. Kad se ispune zakonske i statutarne pretpostavke, predlaže se
isplata dividende u visini od najmanje pedeset
posto raspoloživog iznosa. Navedeni iznos defi niran je Statutom koji je zajedno s Politikom
isplate dividende dostupan na internetskim
stranicama kompanije. Kod donošenja odluke
o prijedlogu uporabe dobiti, primarno je potrebno osigurati uspješno redovno poslovanje i
kontinuirani razvoj kompanije. -
ma kakva dividenda , treba ostati iznad vode dok se stvari ne poslože malo.
Čim rat prestane cjene dionica firmi koje su vezane uz Rusiju posebno ce reagirati. Sankcije će biti preko noći ukinute, nedavno je rekao jedan eu čelnik.
E sad, samo treba pogoditi tajming završetka rata . Bude li sreće junačke, to bi moglo biti ranije nego većina misli ....
-
-
Čim rat prestane cjene dionica firmi koje su vezane uz Rusiju posebno ce reagirati. Sankcije će biti preko noći ukinute, nedavno je rekao jedan eu čelnik.
E sad, samo treba pogoditi tajming završetka rata . Bude li sreće junačke, to bi moglo biti ranije nego većina misli ....
Kako prenosi BBC, Akopov je u tekstu pod naslovom "Rusija u Ukrajini mijenja taktiku, ali ne i strategiju" napisao da "svi sada shvaćaju da će vojna operacija potrajati dugo vremena".
Putinov trbuhozborac najavio 3. fazu invazije: ‘Ukrajina će se nakon toga sama od sebe urušiti‘"Ako uzmemo da je cilj druge faze uspostavljanje kontrole nad jugom Ukrajine, onda moramo shvatiti da će treća faza također biti neizbježna"www.jutarnji.hr -
ta treća faza " puškaranja" , svojevrsni status quo koji će trajati dugo . Bitno je da prestanu raketiranja , uništavanja i slično, rat kakav smo gledali do nedavno, a ja se nadam kako je ta faza uskoro gotova. Bit ce neki mirovni sporazum , vidis da vec u ponedjeljak kod putina dolaze glavesine . A hoće li se Ukrajina raspasti ili neće, to je drugi par postola.
Objavljen plan šefa UN-a za posjet Moskvi i Kijevu. Prije toga ide u TurskuGLAVNI tajnik UN-a posjetit će Tursku prije odlaska u Moskvu i Kijev.www.index.hr -
Kako prenosi BBC, Akopov je u tekstu pod naslovom "Rusija u Ukrajini mijenja taktiku, ali ne i strategiju" napisao da "svi sada shvaćaju da će vojna operacija potrajati dugo vremena".
🤔🤔🤔Hm, hm, po mojem mišljenju je vojna operacija završila i bila je poprilično nesposobna. Po mojem mišljenju cilj vojne operacije je sa što manje gubitaka osvojit što veće područje, dok su u ovom slučaju Ruske snage imale prebrutalne gubitke i nisu osvojili već su raznijeli, razrušuli, zapalili i onda "osvojili" to što su razrušuli.
Da se nebi netko ljutio na mene ne žalost biti će još pucanja, granatiranja i razaranja😢 ali osvajanja i napredovanja više ne.
-
Jel nitko nije primijetio razliku između starog izvješća i ovog revidiranog konsolidiranog? Dobit je sa 22 dignuta na 32 mil. kn.
Rezultat grupe za 2021. godinu je na slici ispod. S lijeve strane su podaci iz Fi 2021, godišnji izvještaj, revidirano i konsolidirano (izvještaj od petka). S desne strane su podaci iz FI 2021, četvrti kvartal, nerevidirano, nekonsolidirano (objavljeno krajem veljače).
tek sam počeo čitati FI, vidjet ćemo jel ima još štogod interesantno...
-
https://tass.com/economy/1442805
Renault skoro sigurno izlazi iz Rusije.
Što se tiče Avtovaza, izgleda da se sprema privremena ruska uprava i pokušaj da se rade modeli Granta, Vesta, Niva.
Od nove Renault platforme (za koju je ADP "dobio" mnogo posla), najvjerojatnije neće biti ništa.
Dugoročno postoji mogućnost da uđu Kinezi. U tom slučaju, moje je mišljenje da će ne-kineske firme vrlo teško dolaziti do nominacija za nove poslove.
Ovaj tjedan se u Avtovazu, nakon 3 tjedna stajanja, nešto malo radi. Najava za Svibanj još uvijek nema.
-
Jel nitko nije primijetio razliku između starog izvješća i ovog revidiranog konsolidiranog? Dobit je sa 22 dignuta na 32 mil. kn.
Rezultat grupe za 2021. godinu je na slici ispod. S lijeve strane su podaci iz Fi 2021, godišnji izvještaj, revidirano i konsolidirano (izvještaj od petka). S desne strane su podaci iz FI 2021, četvrti kvartal, nerevidirano, nekonsolidirano (objavljeno krajem veljače).
tek sam počeo čitati FI, vidjet ćemo jel ima još štogod interesantno...
Ne znam kako, ali ja s MD već duže imam podatak o EPS 8kn. I prije mi se činilo da je 32. Ne znam od kuda ta 22, nisam već duže u dionici pa ne pratim toliko, osim osnovne podatke.
Ovdje će skorašnji Q1 biti jako bitan, Q2 još bitniji. Kud će cijena od 100kn, to će ovisiti o trendu.
-
Oa nije ni tragedija baš....
-
Izvješće za Q1 je mnogo bolje od mojih očekivanja, naravno treba to malo detaljnije proučiti prije konkretnijih stavova...
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ADPL/FI-ADPL-4a46836d3d6b4b0ebb29443e4cbca050.pdf
-
Oa nije ni tragedija baš....
Ne znam šta su ostali očekivali, ali meni je ovo iznad svih očekivanja. Može se reći da su kvartal zatvorili sa nulom (tj. +0,5 mil kn) što je u ovakvim uvjetima stvarno odlično. Nekoliko dobrih stavki:
-Nešto su smanjili dug (za ~46 mil kn). Sitno ali nije zanemarivo, pogotovo u ovakvim uvjetima.
-Capex u prvom kvartalu preko 80% spram prošlogodišnjeg Q1, očito da ovaj dio iz komentara predsjednika uprave nije napisan tek tako:
Unatoč neizvjesnostima i vrlo zahtjevnim okolnostima na tržištu, razvojne se aktivnosti nesmetano odvijaju kod svih proizvođača automobila, s očekivanim zastojima na tržištu Rusije.
-Zadržana dobit spram Q1 2021 je povećana sa sa 169 na 201 mil kn.
Znam znam, sad ćete reći da je ADPL u totalnoj banani i da je ovo šminkanje mrtvaca. Ok, to je vaše mišljenje, mi koji ovo držimo od prije se moramo tješiti i ovo je nama (barem meni), s obzirom na okolnosti, jako dobar rezultat. Bitno je prebroditi ovo razdoblje sa što manje ožiljaka, a vrijednost, prihodi, dobit, dividenda itd. će kad tad doći na normalnije razine. Treba samo ostati hladne glave i ne prodavati ovaj papir u bescjenje...
-
Kupi sad ?
Nisam bas objektivan, jer volim ovu kompaniju
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-