Pozdrav, molio bih pomoć iskusnih u vezi pitanja oporezivanja. Trgujem putem pbz investora. Da li mi pbz brokeri šalju obračun poreza koji trebam platiti i da li sam prijavljujem poreznoj upravi ili oni čine to za mene?
Porez na kapitalnu dobit
-
-
-
Pozdrav, molio bih pomoć iskusnih u vezi pitanja oporezivanja. Trgujem putem pbz investora. Da li mi pbz brokeri šalju obračun poreza koji trebam platiti i da li sam prijavljujem poreznoj upravi ili oni čine to za mene?
oni šalju, prijavljuješ sam
-
Za prošlu godinu mi nisu ništa slali. Bilo je prodaje i + i -. Znači da je ukupno gubitak na razini godine
-
Za prošlu godinu mi nisu ništa slali. Bilo je prodaje i + i -. Znači da je ukupno gubitak na razini godine
možda i nisu, nisam više siguran, jer te podatke imate na pregledniku, zadnja stavka, Kapitalni dobici/gubici i može se isprintati i predati u PU
-
Samo pitanjce.
Problizava se kraj godine a nisam pratio promjene zakona pa me zanima(ne mene osobno) dal se prijavljuje poreznoj ako ste imali gubitak u protekloj godini?Zadnje sto o tome znam je ovo:
Izvješćivanje PU se provodi samo u slučaju kada je porezni obveznik u prethodnoj godinu ostvario kapitalni dobitak koji podliježe oporezivanju porezom na dohodak od kapitala. Ako umanjenje kapitalnih dobitaka za ostvarene kapitalne gubitke rezultira kumuliranim kapitalnim gubitkom u prethodnoj godini, tada ne postoji obveza izvješćivanja putem Obrasca JOPPD. Primatelji kapitalnih dobitaka kojima je ukupni kapitalni dobitak manji od 112,00 kn ne moraju podnositi JOPPD obrazac.
Po ovome ako ste imali gubitak ne morate prijavit nista poreznoj, ali kao sto rekoh nisam bas pratio mjenjanje poreznih zakona.
-
Jel ima tko iskustva sa neprijavljivanjem poreza na kapitalnu dobiti. Imam 200 kn kapitalne dobiti i neda mi se s tim zezat. Jel porezna češlja sve redom ili neće ni skužiti ako nisam prijavio dobit? Šta se dogodi ako me skuže? Može info i u inbox ako ne želite javno
-
Ja cu se ove godine pravit grbav pa strepit sljedecih 6 godina dok ne ode u zastaru
-
Jel ima tko iskustva sa neprijavljivanjem poreza na kapitalnu dobiti. Imam 200 kn kapitalne dobiti i neda mi se s tim zezat. Jel porezna češlja sve redom ili neće ni skužiti ako nisam prijavio dobit? Šta se dogodi ako me skuže? Može info i u inbox ako ne želite javno
Ideš u zatvor gdje ti je i mjesto jer imaš prijevarnu namjeru da ne platiš porez...
:-))
-
Ideš u zatvor gdje ti je i mjesto jer imaš prijevarnu namjeru da ne platiš porez...
Tako je, za 200 kn budeš sigurno nadrapao, ali da je 200 mil. u igri to možeš komotno ne platit.
-
Ne znam što je to problem odradit u e-građani 15min uz kavu i iz fotelje. Koliko je ovde tipkara, već je mogao to odradit.
-
-
Šta se može preko e-građana?
-
puno toga...uđi i vidi...
-
Ja to nisam našao nit sam čuo da se može mada ne isključujem tu mogućnost jer je E-građani po meni totalno zbrkan i ne snalazim se najbolje tamo...
-
Odradit prijava kapitalnog dobitka i kad ti odrede porezenu obvezu istu i platiti mobilnim bankarstvom. Treba se prijaviti na e-poreznu.
-
izbjegavanje plaćanja poreza svugdje i svagda ovakvoj državi je hvale vrijedan čin.
-
ovisi kakva te osoba za stolom u poreznoj pogodi.. ak je neki zli mos dobit paprenu kaznu pa ces dr. put prijaviti..ak je normalan rece ti da platis dug i to je to.. sad dali ce te preskociti ?? nebi se kladio
-
Odradit prijava kapitalnog dobitka i kad ti odrede porezenu obvezu istu i platiti mobilnim bankarstvom. Treba se prijaviti na e-poreznu.
Nisam to radio ranije, ali ove godine ću tako probati.
Ako zapne, znam koga ću pitati.
Hvala unaprijed.
-
Evo našao sam upute kak se odradi prijava pa ako je još netko lijenčina poput mene može ovdje točno vidjeti kako se to popunjava. Nije vrijedno riskirati kad uz ove upute izgleda super jednostavno za popuniti. U principu ja nisam imao pojma kako se to odradi i zato mi se nije dalo zezati s time.
https://www.zbi.hr/home/zbi/download/Ostali%20dokumenti/Brosura_-_Porez_na_kapitalnu_dobit_2021.pdf
-
Dali je potrebno nešto poreznoj slati ako je neoporezivo, recimo prodao si nešto u 2021. što je starije od 2 godine i to je odmah vidljivo u JOPPD obrascu kao xy kn.. i uz to piše neoporezivo... Po meni nema potrebe slati šta si prodavao, tj. kad si po koliko kupio i po koliko prodao ako im tamo odmah piše da je neoporezivo. Jel netko upoznat sa takvim primjerima?
-
Evo našao sam upute kak se odradi prijava pa ako je još netko lijenčina poput mene može ovdje točno vidjeti kako se to popunjava. Nije vrijedno riskirati kad uz ove upute izgleda super jednostavno za popuniti. U principu ja nisam imao pojma kako se to odradi i zato mi se nije dalo zezati s time.
To vam je stari primjer (za 2020godinu),!za 2021 godinu je porez 10% +prirez
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k