Display MoreBudFox, tako je, u sridu!
zašto se ne prenosi gubitak? i društva, i obrti mogu prenositi i to nekoliko godina, ovdje kod kapitalne dobiti toga nema
držim da bi to na ustavnom palo k'o kruška samo se nikom ne da zezati, očito da su, kako kolega gore kaže, mali iznosi u pitanju?
Paulie, i ideje vaše a benzin vaš! hahaha
znači već oporezivanim dohotkom (višak) odlučiš se uložiti u financijsko obrazovanje (koje btw ti nitko nije ni ponudio u školama!?), kupiš tamo neke knjige na tu temu na Amazonu (jer kod nas ni toga nema, bar ja ne znam?), riskiraš svoj novac na burzi gdje te nitko ne pita jel si krivo izračunao ili je propala firma... i onda država kaže: a ne! i ideje vaše, i benzin vaš! mi ćemo se svejedno naplatiti a za krive odluke sami snosite gubitak
ovdje je plaćanje poreza sigurnije od smrti! umrijet ću tko zna kada, plaćam porez svake godine!
(što se tiče HANFA-e i ZSE, to je klasična sinekura, ni o čemu oni ne vode brigu a slično je s HNB, pogledajte samo koje ovlasti i zaduženja ima FED, a koje HNB; ispada da HNB drži bankama ljestve jer štiti likvidnost i ranjivost bankarskog sustava)
Na milju kuna zarade vrlo ću rado platiti porez.