1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Neo
    Guest
    • September 22, 2021 at 4:27 PM
    • #8,701

Po meni je lako moguca jedna klasicna oktobarska revolucija....ako se sjetimo u proslosti kroz listopad osim sto lisce opada i cijene dionica su znale padati znacajno.

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • September 22, 2021 at 4:53 PM
    • #8,702

Prodaj Neo sada HPB i i AP sada im je dobra cijena u 10 mj će biti katastrofa kad počinju izlaziti izvješća. Turizam i brodari katastrofa a ide inflacija love eura koja dolazi iz EU. Amerika i Kina slijedi Apokalipsa jer je Kina već danas sredila svoju veliku kompaniju koja više nije u stečaju. Kriptovalute bogami idu na nulu i propast će Musk. Uf a zatvorili su i kafiće pa smo preživjeli.

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • September 22, 2021 at 4:55 PM
    • #8,703
    Quote from Neo

Po meni je lako moguca jedna klasicna oktobarska revolucija....ako se sjetimo u proslosti kroz listopad osim sto lisce opada i cijene dionica su znale padati znacajno.

Kolega, ja se pitam čitav dan kako te nema :)

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • September 22, 2021 at 5:28 PM
    • #8,704
    Quote from Neo

Si siguran? Meni je u sjećanju da je uglavnom raslo na jesen (recimo 2016).

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • September 22, 2021 at 7:57 PM
    • #8,705

kažu na novoj tv da Evergrande trenutno ima 90 MILIONA praznih stanova........ što su sve ludi svjetski mozgovi u stanju napravit za neki cilj......

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • September 22, 2021 at 7:58 PM
    • #8,706
    Quote from Neo

ako smo već kod toga.... oktobarska revolucija je započela 07.studenog!!! dakle, imamo još mjesec i pol dana vremena!! ;) :P

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • September 22, 2021 at 8:00 PM
    • #8,707
    Quote from hugh

kažu na novoj tv da Evergrande trenutno ima 90 MILIONA praznih stanova........ što su sve ludi svjetski mozgovi u stanju napravit za neki cilj......

prije će biti da su rekli da u Kini ima 90 milijuna praznih stanova, koji su u vlasništvu isključivo kineskih investitora.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • September 22, 2021 at 8:21 PM
    • #8,708
    Quote from Marin83
    Quote from hugh

prije će biti da su rekli da u Kini ima 90 milijuna praznih stanova, koji su u vlasništvu isključivo kineskih investitora.

Ma, šokirao me je broj......ne sekiraj se ništa, neće Hpb (pro)pasti zbog Evera.......sve je ok.....i dug je kineski i samo kineski a kina je otok sam u svemiru i ne postoji nitko s kim su povezani......sve će platiti oni koji jedu rižu i sve će biti ok.......uglavnom, sa Hpb- om će sve biti u redu, ne beri brigu, oni sigurno nisu ništa izloženi truloj kineskoj ekonomiji več posluju na sigurnom i duboko prosperitetnom HR tržištu......još jednom, sa HPB- om će sve biti ok..... ;)

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • September 22, 2021 at 8:24 PM
    • #8,709
    Quote from hugh
    Quote from Marin83

Ma, šokirao me je broj......ne sekiraj se ništa, neće Hpb (pro)pasti zbog Evera.......sve je ok.....i dug je kineski i samo kineski a kina je otok sam u svemiru i ne postoji nitko s kim su povezani......sve će platiti oni koji jedu rižu i sve će biti ok.......uglavnom, sa Hpb- om će sve biti u redu, ne beri brigu, oni sigurno nisu ništa izloženi truloj kineskoj ekonomiji več posluju na sigurnom i duboko prosperitetnom HR tržištu......još jednom, sa HPB- om će sve biti ok..... ;)

Kolega ne budite nervozni, udahni, izdahni, udahni, izdahni..sve će biti u redu. Ako ne možete malo pritiska podnit bez paničarenja, prodajte dionice i ugasite laptop. Malo mi je dosadno čitati 3 dana kako dolazi burzovi crash, te ostala crnila. Oprostite što ne dijelim vašu paniku.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 22, 2021 at 8:54 PM
    • #8,710
    Quote from hugh

gledajući zgrade u prilogu, oni kao da odmah grade stare stanove

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • September 22, 2021 at 8:57 PM
    • #8,711
    Quote from Marin83
    Quote from hugh

Kolega ne budite nervozni, udahni, izdahni, udahni, izdahni..sve će biti u redu. Ako ne možete malo pritiska podnit bez paničarenja, prodajte dionice i ugasite laptop. Malo mi je dosadno čitati 3 dana kako dolazi burzovi crash, te ostala crnila. Oprostite što ne dijelim vašu paniku.

dečko, čuj......da sam ja netko tko je jako podložan strahu i panici kupovao bi samo Hpb i njemu srodne babske dionice.......moja je tolerancija na rizik puno veća i zato je i prinos ove godine premašio 100% ima več neko vrijeme..... ali i te dionice za babe dobre su u pojedinim trenucima al treba ih pogoditi......ja trgujem od 2008 i valjda od tada na HPB-u traje taj "trenutak" velikih i konstantnih dividendi i svetog grala : privatizacije......kažem ti, sa Hpb-om će sve biti ok kao i sa Everom, ako zbog ničeg drugog onda će sa Everom sve biti ok samo zbog Hpb-a.......a i hrv je u suficitu večem od kineskog Bdp-a......a i Tpng će jako prema gore, uskoro......i tako još od zime pričaju veliki znalci.......tko sam ja da kontiram tebi i ekipi znalaca......sve je ok,kažem ti, nemoj samo biti toliko napet samo zato što nisi ulazio do kraja po puno nižim cijenama nego tek sad.....ali nema veze kad je ionako sve ok i sve će biti u redu......

ne vidim nigdje sijanje panike samo različita trenutna mišljenja nekih kolega ovdje......ako vam smeta, nemojte čitati drugačija razmišljanja......

bok za sada, moram ići čitati bilance ;) ....

odjava.....

pozdrav

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • September 22, 2021 at 9:04 PM
    • #8,712
    Quote from Moller
    Quote from hugh

Tko će njih znat ......možda su ih još prije 10 -15 god napravili 90 mil .previše ali bili su u euforiji pa ih malo poneslo, pa su nastavili..... ;(.......

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 22, 2021 at 9:08 PM
    • #8,713
    Quote from hugh
    Quote from Moller

Tko će njih znat ......možda su ih još prije 10 -15 god napravili 90 mil .previše ali bili su u euforiji pa ih malo poneslo, pa su nastavili..... ;(

ma to i ja mislim, kada partija nešto sebi utuvi u glavu, tamo nešto debelo ne štima, nekako su se izgleda preračunali, samo je pitanje čije će milijarde ispariti, možda nakon bankrota ide useljenje sirotinje po akcijskim cijenama, nešto ako Zg '45

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • September 22, 2021 at 9:23 PM
    • #8,714
    Quote from Moller
    Quote from hugh

Tko će njih znat ......možda su ih još prije 10 -15 god napravili 90 mil .previše ali bili su u euforiji pa ih malo poneslo, pa su nastavili..... ;(

ma to i ja mislim, kada partija nešto sebi utuvi u glavu, tamo nešto debelo ne štima, nekako su se izgleda preračunali, samo je pitanje čije će milijarde ispariti, možda nakon bankrota ide useljenje sirotinje po akcijskim cijenama, nešto ako Zg '45

neznam, nekako si onako "najozbiljnije" gruntam da bi cijelu Usa mogli uselit u te stanove.......misle si kinezi da su ameri nezadovoljni svojom državom gdje je stanovanje skupo pa če ih privuči besplatnim stanovima......ima stanova za sve, u prosjeku cca 3,5 ljudi po jednom stanu..... :D ;( =O <X .......amerika ostane prazna i onda ju osvoje i nasele bez borbe.....a za prijevoz ljudi unajme brodove od atpl pa vozarine odu u nebo, jel što će njima putnički kad nisu navikli na visoki standard....

PS

volim sarkazam

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • September 22, 2021 at 9:27 PM
    • #8,715

hohohoho... pa onda će atpl debelo debelo profitirati! puno više ljudi stane na bulkere,capove, panamaxe nego na putničke brodove! a još k tome su kinezi mali i sitni! :) 8o

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • September 22, 2021 at 10:50 PM
    • #8,716
    Quote from hugh
    Quote from Marin83

dečko, čuj......da sam ja netko tko je jako podložan strahu i panici kupovao bi samo Hpb i njemu srodne babske dionice.......moja je tolerancija na rizik puno veća i zato je i prinos ove godine premašio 100% ima več neko vrijeme..... ali i te dionice za babe dobre su u pojedinim trenucima al treba ih pogoditi......ja trgujem od 2008 i valjda od tada na HPB-u traje taj "trenutak" velikih i konstantnih dividendi i svetog grala : privatizacije......kažem ti, sa Hpb-om će sve biti ok kao i sa Everom, ako zbog ničeg drugog onda će sa Everom sve biti ok samo zbog Hpb-a.......a i hrv je u suficitu večem od kineskog Bdp-a......a i Tpng će jako prema gore, uskoro......i tako još od zime pričaju veliki znalci.......tko sam ja da kontiram tebi i ekipi znalaca......sve je ok,kažem ti, nemoj samo biti toliko napet samo zato što nisi ulazio do kraja po puno nižim cijenama nego tek sad.....ali nema veze kad je ionako sve ok i sve će biti u redu......

ne vidim nigdje sijanje panike samo različita trenutna mišljenja nekih kolega ovdje......ako vam smeta, nemojte čitati drugačija razmišljanja......

odjava.....

pozdrav

Display More

Samo ovo:

Peking je prošle godine donio nova pravila za kontrolu iznosa duga velikim investitorima u prometu nekretnina. Te mjere su natjerale Evergrande da svoje nekretnine prodaje po znatno nižoj cijeni kako bi se osiguralo pristizanje novca za održavanje poslovanja i zato se sada se bori s isplatom kamata na svoje dugove.

Najobičnija državna intrevencija da se prisili investitore da stave stanove u funkciju, a ne da umjeto napuhuju cijene(da bi bilanca izgledala bolje),

Neću dalje petljat, najbolje bi vam bilo da nabavite jednog pekinezera, pa da režite jedan na drugog...pozzz

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • September 22, 2021 at 11:02 PM
    • #8,717
    Quote from Moller

Na pravome ste tragu:

Peking je prošle godine donio nova pravila za kontrolu iznosa duga velikim investitorima u prometu nekretnina. Te mjere su natjerale Evergrande da svoje nekretnine prodaje po znatno nižoj cijeni kako bi se osiguralo pristizanje novca za održavanje poslovanja i zato se sada se bori s isplatom kamata na svoje dugove.

Prisiljavaju investitore da prodaju stanove po nižim cijenama, dakle partija je opet racionalna. Em obuzdava nekretninski balon, em omogućava ljudima jeftinije stanove.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • September 22, 2021 at 11:35 PM
    • #8,718
    Quote from Marin83
    Quote from hugh

odjava.....

pozdrav

Display More

Samo ovo:

Najobičnija državna intrevencija da se prisili investitore da stave stanove u funkciju, a ne da umjeto napuhuju cijene(da bi bilanca izgledala bolje),

Neću dalje petljat, najbolje bi vam bilo da nabavite jednog pekinezera, pa da režite jedan na drugog...pozzz

Display More

no sikiriki......s Hpb-om će sve biti u redu a Tpng samo čeka lansiranje......samo još malo strpljenja......oportunitetni trošak ne računamo jel baba je sretna što ništa nije slomila dok je cijeli dan hodala do trgovine udaljene 100 metara........

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • September 23, 2021 at 8:23 AM
    • #8,719

Koliko su bezvezni ovi argumenti "iz autoriteta" u investiranju. Tko nije u kategoriji Lynch, Buffett i dr. nema što propovijedati. I što je sad neki tip koji je iz zezancije kupio par sto BTC-a pred 7,8 godina za nas svih dr. sc. investiranja jer je više zaradio?

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • September 23, 2021 at 10:19 AM
    • #8,720
    Quote from Marin83
    Quote from Moller

Na pravome ste tragu:

Prisiljavaju investitore da prodaju stanove po nižim cijenama, dakle partija je opet racionalna. Em obuzdava nekretninski balon, em omogućava ljudima jeftinije stanove.

Može li to u Hrvatskoj! Da se malo sruši cijena stanova, jer malo su ga pretjerali! Za stan on 45 kvadrata traže 1.000.000,00kn.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 6, 2025 at 9:12 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      487k
      1.2k
    3. bjane

June 6, 2025 at 9:12 PM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      419k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bjane June 6, 2025 at 9:12 PM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago