takav kao bandić više ne rađa
čovjek bi jako dobar duševa svima je pomagao nije bio onaj klasični hercegovac daj samo meni
ljudina prava djelio je šakom i kapom
nek počiva u miru
čovjek bi jako dobar duševa svima je pomagao nije bio onaj klasični hercegovac daj samo meni
nek počiva u miru
nek počiva u miru
Zbog ovakvog stava i jesmo tu gdje jesmo. Kako netko može gledati pozitivno na to što je on nekom ''pomogao''. Kad god netko (a u ovom slučaju Bandić) nekom ''pomogne'' tj. ubaci ga na neko radno mjesto, dodijeli mu posao, proda ili iznajmi stan ispod cijene i sl. moraš shvatiti da je cipelom pregazio ostale koji su stvarno to zaslužili. Znači nije učinio ništa pozitivno već štetu, negativnu selekciju, nelojalnu konkurenciju, pogodovanje. Znači šteti poslovnoj klimi, tržištu, radnicima, općenito društvu.
Dok god ljudi nisu osviješteni da na to gledaju točno onako kako to jest, znači da na takve pojedince ili grupe ne gledaju kao na štetočine, do tad će nam i dalje biti ovako!
Kad budemo spremni članove vlastite obitelji, najboljeg frenda, poznanike ili suradnike odhebati radi podržavanja opcije za koju smatramo da šteti općem dobru, tek tad možemo reći da smo napravili barem nešto. Sve ostalo je konformitizam.
Display Moretakav kao bandić više ne rađa
nek počiva u miru
Zbog ovakvog stava i jesmo tu gdje jesmo. Kako netko može gledati pozitivno na to što je on nekom ''pomogao''. Kad god netko (a u ovom slučaju Bandić) nekom ''pomogne'' tj. ubaci ga na neko radno mjesto, dodijeli mu posao, proda ili iznajmi stan ispod cijene i sl. moraš shvatiti da je cipelom pregazio ostale koji su stvarno to zaslužili. Znači nije učinio ništa pozitivno već štetu, negativnu selekciju, nelojalnu konkurenciju, pogodovanje. Znači šteti poslovnoj klimi, tržištu, radnicima, općenito društvu.
Dok god ljudi nisu osviješteni da na to gledaju točno onako kako to jest, znači da na takve pojedince ili grupe ne gledaju kao na štetočine, do tad će nam i dalje biti ovako!
meni je najviše ža oni mali obrtnika koje nisu stigli obići daa im pomognu, sada će mlada kolegica sama morati obilaziti dimnjačare, pekare i postolare, što vjernim im glasačima popravljaju stare postole, da im kiše proljetne kroz njih ne prolaze, dok u neopisivoj tuzi hodaju gradom i dive se kraj svake bandere s dvi bandijere kako je lijepa mogla biti naša domovina, ali se eto valjda na nagovor zlatne mladeži naš vjerni kum odlučio nakon zimskoga sna najprije otići u krznara, ne bil njima pomogao da prodaju kakvog prepariranog medu koji je proljetnim suncem prerano izvirio iz svoga brloga, za prostrijet ispred komina dok se s ložišta širi miris raštike, pure i žbuna il ne daj bože kakvu bundu od njega spraviti za prije spomenutu zlatnu mladež
Display Moretakav kao bandić više ne rađa
nek počiva u miru
Jedan moj rođak ima firmu u Njemačkoj,radi dosta ozbiljne poslove,bio je na sastanku za neki novi posao i rekao mu neki menađer ako hoćeš posao budeš mi dao jednokratno xxx eura a može i na rate isplata u godini dana.Cifra je bila petogodišnja prosječna hr plača.Pogodavanja postoje svugdje i ako netko može pomoći familiji,prijateljima neka pomogne,Bandiću svaka čast.
Jedan moj rođak ima firmu u Njemačkoj,radi dosta ozbiljne poslove,bio je na sastanku za neki novi posao i rekao mu neki menađer ako hoćeš posao budeš mi dao jednokratno xxx eura a može i na rate isplata u godini dana.Cifra je bila petogodišnja prosječna hr plača.Pogodavanja postoje svugdje i ako netko može pomoći familiji,prijateljima neka pomogne,Bandiću svaka čast.
jedno je pogodovanje u privatnom poslu, a drugo s javnim novcima.
mislim da nitko ne bi pravio problem da uzmeš rođu, ako nudi sličan proizvod kao i ne-rođo.
problem je što kod nas rođe nude šrot, a plaća im se kao da nude nešto high tech, pa se razlika spremi u džep.
i onda fali za zdravstvo, školstvo, penzije, ceste, itd. od čega cijela zajednica ima koristi.
puno će vode proteći dok se kod nas pogodovanje svede barem u okvire da se cijela država baš ne raspada po svim šavovima, tj. da se rođe nauče na neke pristojne mjere hapanja, kao taj u Njemačkoj, a ne da baš do kraja isprazni sve kase.
Vidi, smeća ima svuda, možeš ga opravdavati i biti dio njega ili se izdići iznad te razine i biti gospodin čista obraza. Izbor je tvoj.
svi ostali zaposleni u toj firmi sigurno bi bili ponosni na njega, najbolje da im to kaže i da vidi reakciju, taj ima neke korijene sigurno oklen i tvoj roĐo dok je menaĐer
Display Moresad se svi okomili na Babića s Index.hr
dal je bio preoštar mislim da će vrijeme pokazati
šteta da će svi ti procesi protiv Bandića sad stati, tu bi bilo svega
problem je sustava, ljudi: i nakon Bandića Bandić, pazite kaj vam velim
većini je pasalo takvo poslovanje, namještanje cijene natječaja a onda izvlačenje kroz VTR cijenu troškova
preko 20 godina se glasalo za njega, pa ne budimo naivni!
a sad se ne možeš prošetati centrom da ti crijep ili cigla ne padne na glavu
infrastrukturno je Grad na koljenima: nema spalionice, plastično-metalni otpad se gomila kod Dioki-a i tamo rade novi Jakuševac, cijevi pucaju diljem Grada jer se samo asfaltira a ne vodi briga o cijevima ispod, ceste su u takvom lošem stanju nakon ove zime ne pamtim...
svaki narod ima vlast upravo onakvu kavu zaslužuje!
ostaje nam samo glasati za promjenu (makar manje zlo od zla) ili se odseliti u Istru ili Međimurje
Što se tiče cesta i infrastrukture tu ste 100% u pravu
nek počiva u miru
Zasto sada vrijedjamo i hercegovce? Nemoj tako, nisu svi stereotip
https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb…irmama-15054013
Sve posteni hdz-ovci i sdp-ovci , ruka ruku mije a narod se svadja bez veze oko politike, a oni jedu i piju zajedno .
Slovenski Sbitop je na razinama prije covida, kao da je Crobex oko 2050 bodova. Dobrih 10% nas janezi šibaju.
Bravo mi
A Makedonci, koliko nas oni šibaju, pa ne postoji više burza na planeti koja nas ne šiša.
Zato naša burza pruža samo najbolje, zakasniti ne možeš, zaraditi možeš!
A mi imamo i Šteficu koja ima salmonelu, nju se čeka..
MITKO
ja sam sa ŠIROKOG
mislim da smo guvno uz guvno nije vrijeđanje već na svoj račun
kužiš
Šta je ovo? Neki antiklimaks nakon objava rezultata?
Ne znaju ljudi u sta bi ulagali...
Šta je ovo? Neki antiklimaks nakon objava rezultata?
Mrtva burza, mrtav forum Poslovni, mrtav ovaj forum...mrtvi ulagači- pa tko će ulagati?
Bez svježeg kapitala zainteresiranog za burzu ista će nastaviti spavati u svom mrtvilu...
Hoće li uskrsnuti??
Teško.
Ne vidim da će u Hr nastati neke nove firme, atraktivne, profitabilne, a koje će privući ulagače.
Display MoreŠta je ovo? Neki antiklimaks nakon objava rezultata?
Mrtva burza, mrtav forum Poslovni, mrtav ovaj forum...mrtvi ulagači- pa tko će ulagati?
Bez svježeg kapitala zainteresiranog za burzu ista će nastaviti spavati u svom mrtvilu...
Hoće li uskrsnuti??
Teško.
Ne vidim da će u Hr nastati neke nove firme, atraktivne, profitabilne, a koje će privući ulagače.
Ne copraj, Tepeš.
ja vidim da bi svi trgovali kao i sam, ali smo za sada predaleko a nitko ne popušta
Nakon godinu dana na ovoj burzi, zakljucujem da se ovdje nema sto investirati. Osim mozda u 3 dobre dividendne dionice, sto ima smisla samo ukoliko imas par milijuna kuna na brokerskom racunu. Ovdje se dobra vijest ili dobar izvjestaj koristi da se fondovi mogu nekoliko iducih tjedana iskrcavati.
Cilj je valjda i zadnjeg malog ulagaca potjerati sa ZSE bez kune.
Ako ima bilo sto smisla, onda je to cekanje iskrcavanja nekog velikog pa uletiti i onda za 2 do 3 dana van sa +10%. Bilo kakvo "investiranje" vodi samo u gubitke.
Ovdje je jedino cash kralj.
Display MoreMrtva burza, mrtav forum Poslovni, mrtav ovaj forum...mrtvi ulagači- pa tko će ulagati?
Hoće li uskrsnuti??
Teško.
Ne copraj, Tepeš.
ne da Svevišnji coprati.
ih šprehe absolut realistiš.