1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • 1
  • 258
  • 259
  • 260
  • 840
  • bumbar
    Student
    Reakcija primljeno
    68
    • October 7, 2020 at 12:59 PM
    • #5,161
    Quote from MihoMato

Kao prvo , ovdje malih dioničara i nema , a ovo što je malo prestalo nije iz Dubrovnika,tako da tu reakcije preko Dulista i ne može ni biti.

Vi se čudite ovo što se događa sa HMST. Hrvatski zakoni ovo dozvoljavaju, ali pazite prije 7-8 mjeseci , mali dioničari mogli su prodati po 420,00 kuna - a to nisu napravili , sada ja vas pitam zašto to nisu napravili ? Normalno mislili su da će biti više, pohlepe- i sada je tu gdje smo.

Vidite ja sam dioničar CHAG , i ista stvar se dogodila na ovoj dionici , s tim da ja nisam imao mogućnost prodati po nekoj realnoj cijeni, a izlistavanje se dogodilo. To je očita pljačka , te sada većinski vlasnik de facto može raditi što god hoće, a mali dioničari gdje sam i ja , mogu gledati kako većinski vlasnik izvlači novac , a mi možemo samo glediti i plakati.

je li u chag-u bilo procjene sudskog vještaka?

• MihoMato
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    206
    • October 7, 2020 at 1:17 PM
    • #5,162

To je bilo prije 2-3 god. , mislim da procijene uopće nije bilo - međutim ne mogu tvrditi sigurno.

Zadnje cijene na ZSE bile su oko 230 do 250 kuna, mogao sam prodati po toj cijeni. Nisam želio prodati po toj cijeni , pa makar sve izgubio. Mi mali dioničari tada nismo imali izbora, čak nam nisu ni ponudili otkup , kako ovi danas nude na Hmst i Kaba. Vidite otkad je Chag delistiran ne dobijamo više apsolutno nikakve obavijest, niti imaš ikakvih prava. Jad i bijeda današnje Hrvatske.

Uspoređujući sada HMST i CHAG mislim da su ovi na Hmst mnogo korektniji, radi onog što sam napisao u prethodnom postu.

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • October 7, 2020 at 1:22 PM
    • #5,163
    Quote from Krokodil

Nakon ovoga s Maestralom, neznam tko će više kupiti bilo kakve dionice.

- vi prvi će te ih kupovati a slijediti će vas gospon Kvart99 i ........

- ponovno će te se nasukati na dionicama sličnog tipa.

- vi pravite greške kako bi iste mogli ponoviti.

- a da se probate malo naučiti kako investirati umjesto što pišete kako će biti plača, krv će teći i slične gluposti.

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • October 7, 2020 at 1:48 PM
    • #5,164

nisam puno pratio ovo sa Maestralom.. kažu bila ponuda po 400 i nešto kuna - pa palo dosta ispod toga - recimo na 250 - pa onda odlučiš kupiti jer sigurno ne može ponuda sqeeze out-a biti manja od barem recimo 300 a možda i bude i blizu onome što je nekad ponuđeno.. pa računam da ću tako zaraditi.. a ako izgubim onda mora da me netko prevario..

ako ovakav ulaz nije čista špekulacija.. onda ja ne razumijem šta je čista špekulacija.. i šta je tu onda kriva ZSE.. ili kriminal... ili pohlepa.. ili šta drugo..

hoću reći ne veseli me ničiji gubitak.. ali svatko zna koji model ulaganja koristi.. i mora znati koji su potencijalni rizici.. pa kad bi tako lako bilo uzeti par desetaka % sa stola

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • October 7, 2020 at 1:49 PM
    • #5,165
    Quote from MihoMato

To je bilo prije 2-3 god. , mislim da procijene uopće nije bilo - međutim ne mogu tvrditi sigurno.

Zadnje cijene na ZSE bile su oko 230 do 250 kuna, mogao sam prodati po toj cijeni. Nisam želio prodati po toj cijeni , pa makar sve izgubio. Mi mali dioničari tada nismo imali izbora, čak nam nisu ni ponudili otkup , kako ovi danas nude na Hmst i Kaba. Vidite otkad je Chag delistiran ne dobijamo više apsolutno nikakve obavijest, niti imaš ikakvih prava. Jad i bijeda današnje Hrvatske.

Uspoređujući sada HMST i CHAG mislim da su ovi na Hmst mnogo korektniji, radi onog što sam napisao u prethodnom postu.

Napravljena je procjena CHAG. Bio sam na GS i glasao protiv delista i prodao po 235kn.

Elaborat je bio objavljen na njihovim stranicama (maknuli su ga nakon 15 dana; valjda od sramote😀).

Cijena dionice u elaboratu se radila pomocu 5 ili 6 metoda (disk. nov. tokova, usporedba sa ino peer grupom, knjigovodstvena vrijednost...ostalih se ne sijecam), a kao konacna cijena uzet je medijan tih 6 metoda iako je aritmeticka sredina bila oko 500kn jer je knjigovodstvena vrijednost bila oko 1400kn po dionici...

Godinu prije delista su isplatkli 20kn divke i drustvo se trzilo na oko 15 P/E...

Uglavnom da su slucajno na racunu imali 1500kn po dionici opet bi cijena u delistu bila ista jer su samo u metodi knjihovodstvene vrijrdnosti uzimali bilancu, ostale metode su sve bile bazirane na RDG-u i CF-u...bilo je davno, ali dobro se sjecam tog elaborata...citao sam ga i plakao od muke...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 7, 2020 at 1:58 PM
    • #5,166

dobre vijesti za trejdere, i sve one koji se tako osjećaju ;)

Očitovanje HANFA-e na upit o kratkoj prodaji

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Junak
    Student
    Reakcija primljeno
    252
    • October 7, 2020 at 2:06 PM
    • #5,167

Uzasno mi je sucelje ovo od ZSE-a, kakvo je to novo govno, samo su zakomplicirali sve... jel moze neko postati link gdje mogu viditi promet svim dionicama u danu? Jel to idem pod --podatci - redovito trziste?

WTF...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • October 7, 2020 at 2:53 PM
    • #5,168

Po onome linku kojeg je objavio Brajo, na ZSE IMA shorta .

Hellou...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 7, 2020 at 2:57 PM
    • #5,169

Gazda oslobodjen svih optuzbi.

Quote from st-brajo
    Quote from kvart99

Ne kuzim zasto je to dobra vijest za tradere kad nama, malim ulagačima, je to i dalje nedostupno kao i do sada.

Tako mi upravo tvrde iz Agrama - a oni su ipak jedni od (preostalih) najvecih brokerskih kuca.

Ako oni to ne nude, čisto sumnjam da neka druga kuća nudi.

ne znam.

oni imaju opciju na platformi, i kad sam se raspitivao prije nego smo slali dopis HANFA-i, rečeno mi je da se može ugovoriti, pa sad...

greškom sam bio označio kućicu, pa su me povratno zvali da vide je li greška.

probajte i Vi tako, pa vidite što će Vam reći.

meni je tada bilo rečeno da se može ugovoriti.

Display More

Ma meni je danas kupi, sutra prodaj dosta. Ionako na ZSE ne mozes zakasniti nigdje.

Edited once, last by Marielena: Merged a post created by Marielena into this post. (October 7, 2020 at 2:58 PM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • October 7, 2020 at 3:14 PM
    • #5,170

Jesus Chris on a Motorbike !!!!!!!

• discover
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    434
    • October 7, 2020 at 3:20 PM
    • #5,171

znači dok su jedni dizali margine, drugi su shortali u tišini ispod radara

treći su imali inside, četvrti vlakić makeri, a mi ostali došli biciklom :D

i onda se čudimo zašto je stanje ovakvo?

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • October 7, 2020 at 3:49 PM
    • #5,172

Dobro da sam se riješio svih dionica ATLN (Excelsa nekretnine).

Izgleda da ja jedino mogu dobro zaraditi samo ako me netko silom natjera da prodam dionice.

Nakon ove objave o istiskivanju u HMST bi se živ pojeo da sam ostavio još koju dionicu HMST i ATLN.

Što se tiče HMST, pogledao sam u svoj promet ove godine pa vidim da me je 13.07.2020. poklopilo po 290 kn/dionica, jer sam ostavio 15 dionica na koje bih trebao prijaviti porez, a ostale sam utopio prilikom preuzimanja po 431,77kn i to mi je bilo jedno od boljih ulaganja s čekanjem na ponudu za preuzimanje 2 godine (osim za tih 15 komada).

Sjećam se da sam tada pogledao što se to događa sa HMST pa sam vidio da je na kupnji bilo izloženo čini mi se 300.000,00kn po cijeni od 300 kn čini mi se. Nakon toga više nisam pratio HMST.

Zaključak:

najsigurnije je u potpunosti izaći kod tih preuzimanja kod kojih se kupuju gotovo sve dionice tvrtke, jer poslije ne znaš šta te čeka.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 7, 2020 at 3:52 PM
    • #5,173
    Quote from hugh

na našoj burzi se več tjednima događa umijeće nemogućeg......burza radi i trguje se a zapravo je isto kao i sa ne radi i da se ne trguje......

neće dugo moći tako, nekada je bilo 50-60mil. prometa dnevno, povremeno 150-160, nakon 2008 nekoliko dnevnih bljeskova , ali uglavnom od 20-30, posljednjih godina oko 5-10, a ponekad samo 1-1,5mil.pa sada procijenite može li to uz ovakvo napuštanje izlistanih uopće opstati, mislim da je ovo od 2008 neka vrsta Titanika, samo brate duga ova simfonija ovih što sviraju k na istoj

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • October 7, 2020 at 5:17 PM
    • #5,174
    Quote from Jubito

Izgleda da ja jedino mogu dobro zaraditi samo ako me netko silom natjera da prodam dionice.

Nakon ove objave o istiskivanju u HMST bi se živ pojeo da sam ostavio još koju dionicu HMST i ATLN.

Što se tiče HMST, pogledao sam u svoj promet ove godine pa vidim da me je 13.07.2020. poklopilo po 290 kn/dionica, jer sam ostavio 15 dionica na koje bih trebao prijaviti porez, a ostale sam utopio prilikom preuzimanja po 431,77kn i to mi je bilo jedno od boljih ulaganja s čekanjem na ponudu za preuzimanje 2 godine (osim za tih 15 komada).

Sjećam se da sam tada pogledao što se to događa sa HMST pa sam vidio da je na kupnji bilo izloženo čini mi se 300.000,00kn po cijeni od 300 kn čini mi se. Nakon toga više nisam pratio HMST.

Zaključak:

najsigurnije je u potpunosti izaći kod tih preuzimanja kod kojih se kupuju gotovo sve dionice tvrtke, jer poslije ne znaš šta te čeka.

Display More

Zaključak: dopuna

nikad ne čekati istiskivanje malih dioničara jer gotovo uvijek izvučeš deblji kraj 😀

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 7, 2020 at 5:42 PM
    • #5,175

Pa ne cekaju li takvo preuzimanje dionicari Opte?

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • October 7, 2020 at 6:59 PM
    • #5,176
    Quote from Ledica
    Quote from Jubito

Zaključak:

Display More

Zaključak: dopuna

nikad ne čekati istiskivanje malih dioničara jer gotovo uvijek izvučeš deblji kraj 😀

Display More

.....a bas trenutno se na to igra na nekoliko frontova : Lura, Koka, na Hiti OTC jos su u akciji BZJK i BD62A od onih koje pratim, a sigurno ih ima jos.....

....al meni se čini da oni koji ozbiljno ulaze u te sheme moraju biti dovoljno veliki igrači da racunaju na to da se mogu nagoditi sa većinskim za sporazumnu cifru, a ostatak malih moze biti istisnut za siću......

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • October 7, 2020 at 7:07 PM
    • #5,177

Al druga stvar je meni nevjerojatna.......a to je da u ovoj drzavi nije bilo stvarno velikog IPO-a jos od HTa u jesen 2007.g.

To je bio trenutak kad sam ja prvi put zaista "čuo" za dionice i nakon toga krenuo u aktivno trgovanje,

a vjerujem da je takvih u ono vrijeme bilo ohoho.

Znaci, mi čekamo XX broj godina da se ponovo pojavi trenutak kad će se tim putem mobilizirati javnost i skupiti kritična masa novih potencijalnih malih ulagača sa svjezim cashom koji su spremni upustiti se u tu pustolovinu.

Sve ovo što se desavalo u medjuvremenu u vidu broja aktivnih investitora je zanemarivo jer je postepen priljev novih bio relativno minorah, a odljev sve veći i veći kako su prolazile godine, afere i sl......

U medjuvremenu je cijela jedna generacija dosla, prosla sito i reseto i dobrim dijelom već i otišla sa ZSE.

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • October 7, 2020 at 7:47 PM
    • #5,178
    Quote from Junak

Uzasno mi je sucelje ovo od ZSE-a, kakvo je to novo govno, samo su zakomplicirali sve... jel moze neko postati link gdje mogu viditi promet svim dionicama u danu? Jel to idem pod --podatci - redovito trziste?

WTF...

Junače moj, probaj sa hr. portfolio, sasvim ok

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • October 7, 2020 at 9:13 PM
    • #5,179
    Quote from Marielena

čekam samo objavu cijene preuzimanja i prvi dan sam izašao van.

Quote from Kivi
    Quote from Marielena

Trump izasao iz bolnice i pozdravio simpatizere :)

Najjaci trol ever :D

Baš si nekako mislim da to sve sa Trumpom je svojevrsni fake news od njega samog. Ovo sa koronom njemu može samo koristiti, sada u jeku kampanje su tobože svi bolesni iz njegove administracije. Svi mediji pišu samo o njemu, sve mi se više čini da bu on uzel te izbore laganini.

ima neka knjiga (mislim od roberta ludluma) i postojeći presjednik ima loš rejting pred izbore. onda mu njegov izborni stožer smjesti lažni atentat u kojem bude malkice ranjen. naravno da mu je rejting nakon toga bio +10%. ;)

Edited once, last by verdi: Merged a post created by verdi into this post. (October 7, 2020 at 9:17 PM).

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • October 7, 2020 at 10:00 PM
    • #5,180
    Quote from Marielena

Da, veliki broj onih koji smo u Opte čekamo dan kada će doći do ponude za preuzimanje, nadam se da ćemo ga i dočekati.

A velik je broj i onih koji će na samu objavu cijene izaći jer će se s tom objavom rasplamsati trgovina prema razini objavljene cijene, kako to već uvijek bude.

Ali mislim da si ti pobrkala preuzimanje i istiskivanje. To su ti dva potpuno različita pojma.

• 1
    • 258
    • 259
    • 260
    • 840

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 10, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      823k
      1.9k
    3. All

May 10, 2025 at 10:16 AM
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 279

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • May 10, 2025 at 9:24 AM
    2. Odgovora
      279
      Pregleda
      106k
      279
    3. Muzakus

May 10, 2025 at 9:24 AM
    1. MDKA (Medika d.d.) 823

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 9:18 PM
    2. Odgovora
      823
      Pregleda
      301k
      823
    3. Skribi

May 9, 2025 at 9:18 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 455

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 8:20 AM
    2. Odgovora
      455
      Pregleda
      182k
      455
    3. Sheki

May 9, 2025 at 8:20 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 8, 2025 at 3:16 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 8, 2025 at 3:16 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

All May 10, 2025 at 10:16 AM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 9, 2025 at 9:18 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)

jurexx May 6, 2025 at 9:22 PM

Popularne Teme