Mislim da je vrijeme takvo naišlo, vrijeme za razmišljanje i bez nekog velikog rizika. Sa jedne strane su priče o novom padu burzi dok na drugoj strani neki govore da od toga ne bude ništa. Pa ti budi pametan. Imam nešto dionica koje mislim da bi uskoro mogle ići gore (tipa DLKV) ali imam i novaca za dokupit ili smanjit prosjek ako bude potrebno. P.S. Optima me zarobila dobrano ali čekam.😉
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Stanite u red 🙂
Puno je novaca u Optimi, kada se oslobodi sve će živnutu
-
Rijeci vam se pozlatile kolegice zlocesti. Nemam Opte, ali veselim se vecim prometima i volumenima na ZSE.
-
E da nam je ovdje kolega Neo on bi nam sad nacrtao volumene pa bi ZSE odma krenuo " To The Moon"
-
Ćini se izvjesnim da će vani biti korekcije.
Tko zna da li ćemo mi slijediti i u kojem razmjeru
O kupovnoj moći... ima već nekoliko mjeseci , o dlockdowna čini mi se, kako razmišljam da valjda ne znam sa novcem. Samo od plaće do plaće, a za ništa u stavri. Običan mali život.
Godina mršavih krava
Pa tu vani korekciju cekamo odavno... a mi smo... ma znamo svi gdje smo mi zadnjih 10-12 godina...
-
Po načinu kako nam reagira burza u zadnje vrijeme, čini mi se da ta korekcija koja mora doći u Americi ipak neće u tolikoj mjeri utjecati na pad kod nas. Mi nismo ni porasli pa nemamo od kuda ni pasti. Fondovi drže svoje perjanice, nelikviduše ne mrdaju, jedino ove tipa igh, viro, ingra i sl. rastu i padaju i na njima zarađuju oni koji znaju kako. Ipak, na burzi je sve moguće, a ova vremena su jako nesigurna tako da treba imati keša a ne biti ful u dionicama. Ako i krenu rasti, ne vjerujem da će to biti nekakav eksplozivan rast tako da će biti vremena za uć unutra.
-
Kolega komot u potpunosti se slažem s ovim što kažete, a očito su i drugi na sličnom tragu jer to i laici poput mene mogu iščitati iz obrasca trgovanja na ZSE u zadnje vrijeme.
Korekcija (ili nešto žešće) u SAD je bomba koja šišti. E sad bu pukla i kad to ni ona nezna. A za OPTE sad i vrapci na krovu znaju da je zlatni ćup koji samo što nije. Sve skup tu je moguće sto scenarija od toga da od svega ne bude niš, a opet može tsunami sve razbacat i u pozitivnom i negativnom smislu ovisi kako nas pogodi.
Tu su i oni koji čekaju građevince i brodare da nekud krenu jer se "nešto" sprema. A ima i masu drugih dionica gdje je svašta moguće jer nisu nimalo odradile. Uglavnom svi nešto čekaju i nitko ne želi žešće prvi potegnut jer u ovakvim okolnostima ne pomaže ni kristalna kugla predvidjeti rezultat takve akcije.
Interesantno koliko mogu vidjeti nikakvo realno znanje niti iskustvo koje imaju pojedinci ovdje ne pomaže jer trenutno niti jedan nama poznati model kalkulacije buduće vrijednosti i stanja burze ovdje ne daje nimalo pouzdane rezultate dok se to stanje konačno ne otvori u nekom smjeru.
A ovo opet nije ni izbliza ista stvar kao 2008 jer su odnosi bitno drugačiji i vjerojatno ćemo svi opet iznova morati naučiti kako se ovakve situacije realno rješavaju jer ćemo im biti svjedoci.Naša burza ne može toliko pasti kao onda jer nije niti narasla kao ove vani, ali je moguće da neke dionice gadno iznenade ako se dogodi da nam baš izmakne tlo pod nogama.
A i vani nije moguće da se baš dogodi 2008 jer su i oni ponešto naučili od onda kako takve situacije na mirniji način razoružati da im baš ne eksplodiraju u lice. U SAD je za to spremno još 2200 milijardi razloga, a i EU se pripremila na to kroz svoje programe akcija za nedaj Bože. Barem se tako misli, ali siguran nitko u ništa nije. Uglavnom rješavanje svega toga je pred nama i to realno nije stanje u kojem se ništa ne događa. Možda se to ne vidi, ali stvari zapravo doslovno kuhaju.
Stoga mi se isto čini da je najbolje rješenje trenutno biti i nutra i vani pa kud prije krene da se smanje rizici gubitka ako baš krene nizbrdo ili u drugu ruku da nam baš ne utekne vlakić, ako naglo krene u ofanzivu. Situacija je zapravo puna potencijala i ima puno ishoda koji su međusobno dijametralno suprotni. Čak i na našoj "krepanoj" burzi.
A dok se to ne dogodi...
-
Dok je jeftinog novca nema vise znacajnog pada. Bila je ona panika s koronom, ali uletjeo je stimulans u USA i to se vrti. Ocekivanja su da ide oporavak, kakav takav, i uracunata su vec. Ako bude sporiji od ocekivanog bit ce korekcija, a ako bude jaci ici ce se up. U svakom slucaju dogadjaji u realnoj ekonomiji imaju manje utjecaja od cinjenice da su kamate na nuli i da ako hoces ikakav prinos moras na burzu. Kod nas jos uvijek samo beton.
-
Samo da nas Donald izadje iz bolnice i idemo i mi up
-
Stanite u red 🙂
Puno je novaca u Optimi, kada se oslobodi sve će živnutu
Živnut će 10 dana, pa onda opet na aparate.
-
-
Vani još jedan dan bez Kata Klizme, no ima vremena. Oporavak Trumpa oporavlja i tržišta. plusići i nisu neki. Najviše Australia.
Mi se možemo vaditi na Kinu, jer ona ne radi danas, pa tavoriti oko nule
-
Mislila sam pogledati jutros otvaranje, onda shvatim da je gubitak vremena
Adris prvi bid 366 kn, unatoč ugrađenim očekivanjima prihoda od nagodbe. ???
Na Rivpu 24 719 komada na bidu na 23,80, mirovinci valjda pokazuju mišiće
Papiri koji su nekome Darling još se i drže, sve je to iz šupljeg u prazno
Kada se oslobodi stotinjak milijuna kuna parkiranih u Optimi, možda tržište živne. Jutros brojim, četvero ljudi koje poznajem i moja malenkost imamo unutra tri milijuna kuna. Whoops.
Puno.
Na tržištu nedostaje novaca, i ulagača. Sve nas je manje. Mladi su se okanuli ćoravog posla, trguju vani preko on line platformi. Kripto, papire...
-
Trump izasao iz bolnice i pozdravio simpatizere
Najjaci trol ever
Mislila sam pogledati jutros otvaranje, onda shvatim da je gubitak vremena
Adris prvi bid 366 kn, unatoč ugrađenim očekivanjima prihoda od nagodbe. ???
Na Rivpu 24 719 komada na bidu na 23,80, mirovinci valjda pokazuju mišiće
Papiri koji su nekome Darling još se i drže, sve je to iz šupljeg u prazno
Kada se oslobodi stotinjak milijuna kuna parkiranih u Optimi, možda tržište živne. Jutros brojim, četvero ljudi koje poznajem i moja malenkost imamo unutra tri milijuna kuna. Whoops.
Puno.
Na tržištu nedostaje novaca, i ulagača. Sve nas je manje. Mladi su se okanuli ćoravog posla, trguju vani preko on line platformi. Kripto, papire...
E kolegice, nece mladi u kvalitetne firme kao Adris, nego u PSN i wannabe stecajuse Atpl, Dlkv, Viro...
Zato je takav bid na Adrisu😅
-
Trump izasao iz bolnice i pozdravio simpatizere
Najjaci trol ever
Baš si nekako mislim da to sve sa Trumpom je svojevrsni fake news od njega samog. Ovo sa koronom njemu može samo koristiti, sada u jeku kampanje su tobože svi bolesni iz njegove administracije. Svi mediji pišu samo o njemu, sve mi se više čini da bu on uzel te izbore laganini.
-
ovo su neke nedovršene kupnje od petka ili je kod nas još uvijek petak, 150k i blago crveno, da nije naš predsjednik navukao kakvu boleštinu ili je tržište bolesno samo od sebe
-
Ma ne brinite kolega Moller, kada Trump u studenom pobijedi idemo i mi u zeleno
P.S. I ja mislim da je "bolest" izmislio. Glupira se.
-
kako je trgovanje krenulo za danas treba ugasiti gledalicu.. over and out
-
sve pršti od transakcija danas....
-
150.000 kn u sat vremena. Toliko sam nekad sam napravio. 99 posto da nam slijedi pad . Gasim ovo na neko vrijeme.
-
Ma ne brinite kolega Moller, kada Trump u studenom pobijedi idemo i mi u zeleno
P.S. I ja mislim da je "bolest" izmislio. Glupira se.
kako ga vlastita rodbina opisuje ne bi me začudilo da mulja, ali u svijetu gdje prevladava laž, prijevara, manipulacija, obmana i lopovluk ipak on treba predvoditi, samo mi žao sosede, neće moći spavati s njom, a sigurno će i ona biti žalosna,
sada može isprobati onaj svoj prijedlog, da popije dezinficijens
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k