1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 5, 2020 at 6:48 PM
    • #3,621
    Quote from zlocesti

------------Prije nekoliko tjedana izmijenjen je Zakon o obveznim mirovinskim fondovima tako da im se dopušta zaduživanje do pet posto vrijednosti imovine kod HNB-a, a, uz suglasnost Hanfe, iznimno se mogu zadužiti za dodatnih 15 posto imovine. Znači, to je više od 20 milijardi kuna. Eto, u ime svih članova mirovinskih fondova, bez ikakva pitanja članstva, uprave mirovinskih društava zadužuju se i prosljeđuju novac državi radi financiranja proračuna. Tako su mirovinski fondovi izravno uvučeni u vrtlog helikopterskog novca, a vrhunac je izjava iz Hanfe ------------

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/sef-h…novca/10416766/

U jednom clanku doslovno gdje se nalazimo zalosno, a jos zalosnije na dnu ni jednog komentara to sve govori koliko koga to zanima X(

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 5, 2020 at 8:58 PM
    • #3,622

Ja ocekujem rast do kraja ljeta.

Medjutim, korekcija slijedi do kraja godine.

Do onda ce biti jasno koji sektor je pogodjen korona krizom.

To je naravno samo moje misljenje.

• BabaLuji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • July 5, 2020 at 9:58 PM
    • #3,623
    Quote from zlocesti

------------Prije nekoliko tjedana izmijenjen je Zakon o obveznim mirovinskim fondovima tako da im se dopušta zaduživanje do pet posto vrijednosti imovine kod HNB-a, a, uz suglasnost Hanfe, iznimno se mogu zadužiti za dodatnih 15 posto imovine. Znači, to je više od 20 milijardi kuna. Eto, u ime svih članova mirovinskih fondova, bez ikakva pitanja članstva, uprave mirovinskih društava zadužuju se i prosljeđuju novac državi radi financiranja proračuna. Tako su mirovinski fondovi izravno uvučeni u vrtlog helikopterskog novca, a vrhunac je izjava iz Hanfe ------------

pola milijarde samo na ledo spaljeno...zanimljivo vrijeme za clanak 15 000 dionicara a gdje su jamnica belje i ostale radosti...

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • July 5, 2020 at 10:06 PM
    • #3,624
    Quote from BabaLuji
    Quote from zlocesti

pola milijarde samo na ledo spaljeno...zanimljivo vrijeme za clanak 15 000 dionicara a gdje su jamnica belje i ostale radosti...

Bolje da nisam pročitao ovaj članak...pokvarilo mi je i onako sumornu večer....najgore što sam premlad da umrem a prestar za novi početak negdje vani...||

pecunia non olet

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 5, 2020 at 10:57 PM
    • #3,625
    Quote from Kayser Sose
    Quote from BabaLuji

Bolje da nisam pročitao ovaj članak...pokvarilo mi je i onako sumornu večer....najgore što sam premlad da umrem a prestar za novi početak negdje vani...||

Ma strašno, politika = legaliziranje kriminala.

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • July 6, 2020 at 9:29 AM
    • #3,626

Šta je ovo jutros, svi utihnuli, niko ništa da napiše?!

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 6, 2020 at 10:49 AM
    • #3,627
    Quote from Marielena

I ja mislim da ce rezultati izbora pozitivno utjecati na trgovinu na ZSE.

misliš nije blokirano kao neki dan, pa to je stvarno pozitivno, da ima barem struje, tako da se stvarno uklapamo u onu Afrika sa strujom

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 6, 2020 at 10:51 AM
    • #3,628
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

misliš nije blokirano kao neki dan, pa to je stvarno pozitivno, da ima barem struje, tako da se stvarno uklapamo u onu Afrika sa strujom

Ja sam se stvarno pozitivno iznenadio sa prometom na ZSE, ali ne ovoj našoj nego ZSE u Zimbabwe-u :)

https://www.zse.co.zw/

P.S. Jedno brzinsko pitanje: Tko zna u kojem je dijelu Afrike Zimbabwe, neka stisne like na ovaj post :thumbup:

P.P.S. Može i dislike kome fora nije dobra :thumbdown: ;):saint:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 6, 2020 at 10:53 AM
    • #3,629
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

kolega, nemojte vrijeđati Afriku.

da smo ovdje uložili 1997. umjesto u CROBEX, ovdje bi danas imali 10x.

pametnome dosta.

https://tradingeconomics.com/south-africa/stock-market

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 6, 2020 at 11:00 AM
    • #3,630
    Quote from st-brajo
    Quote from Moller

kolega, nemojte vrijeđati Afriku.

da smo ovdje uložili 1997. umjesto u CROBEX, ovdje bi danas imali 10x.

pametnome dosta.

https://tradingeconomics.com/south-africa/stock-market

Ne vrijeđam kolega Afriku, da me ne bi krivo shvatili, već ismijavam i sarkastičan sam prema

ovom našem jadnom Zagrebačkom berzanu:sleeping:, jer su ga fondaši uništili zadnjih 10-tak godina,

a mali ulagači su uglavnom desetkovani i bankrotirani, što poslije krize 2009., što 2017. sa Agrokorom,

a što u ovo proljeće kada su fondovi rušili Crobex po 10% dnevno, što nije zabilježeno ni u najvećem

žarištu Korone na svijetu....Kao da je kuga poharala Zagrebački berzan i bit će opet potrebno

desetljeće da se oporavi (moš misliti ;):/)...

Edited once, last by BudFox (July 6, 2020 at 11:08 AM).

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 6, 2020 at 11:16 AM
    • #3,631
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

Ja sam se stvarno pozitivno iznenadio sa prometom na ZSE, ali ne ovoj našoj nego ZSE u Zimbabwe-u :)

https://www.zse.co.zw/

P.S. Jedno brzinsko pitanje: Tko zna u kojem je dijelu Afrike Zimbabwe, neka stisne like na ovaj post :thumbup:

P.P.S. Može i dislike kome fora nije dobra :thumbdown: ;):saint:

tamo se koriste utičnice s tri rupe, možda je u tome tajna :)

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • July 6, 2020 at 11:25 AM
    • #3,632
    Quote from Marielena

Pobjeda korupcije ne može pozitivno utjecati na burzovno trgovanje, barem to bi trebalo biti jasno. Prosječan ulagač i prosječan hrvatski birač su dva različita svijeta, različito stvari vide, različito razmišljaju i imaju suprostavljena očekivanja.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 6, 2020 at 11:28 AM
    • #3,633
    Quote from rambo_5

Ovo što Neo piše je istina, ali je to moguće provesti samo na zaostalim i nelikvidnim tržištima tipa ZSE gdje "sindikat" sa par desetaka milijuna može bez problema napucavati nelikvidne dionice i upravljati cijenom i tako prodavati, kako naš narod kaže "muda pod bubrege".

Obrana protiv toga je zapravo jako jednostavna, a uključuje analizu fundamenata - problem je što dosta malih investitora ne zna čitati fundamente pa samo prate kretanje cijene i tako ulete u trapulu "sindikata".

Dodatan problem je što dosta firmi kod nas, ali i vani, voli "kreativno računovodstvo" pa izmišljaju sve i svašta kako bi sakrili dobit (Kraš) ili prikazali nepostojeće dobro poslovanje (Dalekovod, Agrokor...) pa ne možete baš ni vjerovati bilanci i RDG-u na riječ, potrebno je malo dublje zaroniti u materiju kako vas nebi "ošišali"...

U svakom slučaju ovo je kruh sa sedam kora, tek sad nakon nekoliko godina mogu reći da počinjem nazirati kod iza matrice i JAKO dobro razmislim prije nego stisnem tipku BUY ili SELL - a u odluci koristim fundamentalnu analizu, ali sve više i tehničku, svaki alat je koristan.

Što proučavanje fundamenata ima sa umjetnim napucavanjima cijene od strane "sindikata"?

Mislim da je pračenje cijene i donošenje odluka sukladno tim valovima ipak daleko pametnija stvar. Puno toga si napisao, a sve krivo i naivno.

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • July 6, 2020 at 11:36 AM
    • #3,634
    Quote from st-brajo
    Quote from BudFox

Nitko nije očekivao da će HDZ moći bez Škore sastaviti vladu, pa su svi još u šoku...

...evo i DAX otišao gore preko 2%..ja povukao sve prodajne naloge i čekam da

cijena poraste...

i mene čudi mlaka reakcija burze na izbore, obzirom da je očigledno da će vlada biti stabilna i pro-poduzetnička, kao da je premijerka postala Katarina Peović ^^

uhljebe su smirili kolektivnim ugovorom prije izbora, investitorima su dali sigurnost da priča s europskim novcem ide dalje (Plenki će to riješiti sa Šarl Mišelom ;))

Plenki je izričito naveo da ne želi nikakve radikale u vlasti, a jedino mu preostaju manjine i liberalne opcije za sastav vlade.

obzirom da bi sve ovo trebalo blagotvorno djelovati na burzu, pretpostavljam da ovakvo trgovanje jedino možemo pripisati ljetnoj letargiji.

Display More

Taj Plenkijev mit o stabilnosti koji je prodao biračima lako bi se mogao pretvoriti u stabilnu korupciju kao što je bilo kod Sanadera i u žetonskoj vladi. Baš me zanima što će sada biti s onim predizbornim ne obećanjem nego programskom točkom da će prepoloviti broj lokalnih dužnosnika kojeg se sinoć nitko sjetio nije.

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • July 6, 2020 at 11:37 AM
    • #3,635
    Quote from trial
    Quote from rambo_5

Ovo što Neo piše je istina, ali je to moguće provesti samo na zaostalim i nelikvidnim tržištima tipa ZSE gdje "sindikat" sa par desetaka milijuna može bez problema napucavati nelikvidne dionice i upravljati cijenom i tako prodavati, kako naš narod kaže "muda pod bubrege".

Obrana protiv toga je zapravo jako jednostavna, a uključuje analizu fundamenata - problem je što dosta malih investitora ne zna čitati fundamente pa samo prate kretanje cijene i tako ulete u trapulu "sindikata".

Dodatan problem je što dosta firmi kod nas, ali i vani, voli "kreativno računovodstvo" pa izmišljaju sve i svašta kako bi sakrili dobit (Kraš) ili prikazali nepostojeće dobro poslovanje (Dalekovod, Agrokor...) pa ne možete baš ni vjerovati bilanci i RDG-u na riječ, potrebno je malo dublje zaroniti u materiju kako vas nebi "ošišali"...

U svakom slučaju ovo je kruh sa sedam kora, tek sad nakon nekoliko godina mogu reći da počinjem nazirati kod iza matrice i JAKO dobro razmislim prije nego stisnem tipku BUY ili SELL - a u odluci koristim fundamentalnu analizu, ali sve više i tehničku, svaki alat je koristan.

Što proučavanje fundamenata ima sa umjetnim napucavanjima cijene od strane "sindikata"?

Mislim da je pračenje cijene i donošenje odluka sukladno tim valovima ipak daleko pametnija stvar. Puno toga si napisao, a sve krivo i naivno.

Display More

Ako nešto fundamentalno vrijedi 10, a netko ga napuca na 20, onda ti je lakše odoliti sirenskom zovu da kupiš kad cijena nakon napucavanja padne na 15. Ili 13. Ili 12... Naravno ako gledaš prave brojeve, odnosno znaš čitati između redaka. Kad je zemljište turističke firme koju gledam zadnji put revalorizirano? Kakve su marže proizvodne firme zadnjih 10 godina unazad u odnosu na EBIT, a kakve u odnosu na konkurenciju? Kolike su vanbilančne stavke i mogu li iskopati o čemu se rade? Ako imate takve informacije, budite sigurni da vam nikakav "sindikat" neće više nikad pokvariti dan. Igrat ćete njihovu igru ako tako odlučite jer ćete točno znati u što se upuštate. Nadam se da sam sad bio malo jasniji...

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 6, 2020 at 11:53 AM
    • #3,636
    Quote from Moller
    Quote from Manu

Taj Plenkijev mit o stabilnosti koji je prodao biračima lako bi se mogao pretvoriti u stabilnu korupciju kao što je bilo kod Sanadera i u žetonskoj vladi. Baš me zanima što će sada biti s onim predizbornim ne obećanjem nego programskom točkom da će prepoloviti broj lokalnih dužnosnika kojeg se sinoć nitko sjetio nije.

prije će prepoloviti broj stanovnika Hrvatske, što je vama? pa to je vječna simbioza, uhljeb je uhljebu glas i tako neizmjerna ljubav traje desetljećima a mreža poprima karakteristke trajne neraskidivosti

Kad na jesen nakon loše turističke sezone i prazne blagajne dođemo pognute glave u prijestolnicu EU po Eure, a oni nam kažu A NE NE, morate smanjiti ovisnike o drogi (drž. proračunu), pa ćemo vam tek tada posuditi (ne pokloniti) milijarde eurića, a NAŠI u ŠOKu otvorenih usta unaprijed već razmišljaju o novim lokalnim izborima iduće godine, te poslije toga dođu u Hrv. priopćiti penzićima da nema za penzije, jer eto za uhljebe treba imati hljeba, pa se tada ipak možda nešto pokrene...možda..... ali ja sam vječiti optimist...pa na kraju vjerojatno opet ništa od smanjivanja broja gradova i općina, jer Šarl Mišel je na NAŠOJ strani, a i lokalni izbori su iza ugla, pa nije baš dobar trenutak...sada nam ide i NAJBOLJI smo, pa zašto to kvariti...ali opet.... :*:saint::huh:

Edited 4 times, last by BudFox (July 6, 2020 at 12:01 PM).

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 6, 2020 at 11:54 AM
    • #3,637
    Quote from rambo_5
    Quote from trial

Ako nešto fundamentalno vrijedi 10, a netko ga napuca na 20, onda ti je lakše odoliti sirenskom zovu da kupiš kad cijena nakon napucavanja padne na 15. Ili 13. Ili 12... Naravno ako gledaš prave brojeve, odnosno znaš čitati između redaka. Kad je zemljište turističke firme koju gledam zadnji put revalorizirano? Kakve su marže proizvodne firme zadnjih 10 godina unazad u odnosu na EBIT, a kakve u odnosu na konkurenciju? Kolike su vanbilančne stavke i mogu li iskopati o čemu se rade? Ako imate takve informacije, budite sigurni da vam nikakav "sindikat" neće više nikad pokvariti dan. Igrat ćete njihovu igru ako tako odlučite jer ćete točno znati u što se upuštate. Nadam se da sam sad bio malo jasniji...

Da skratimo, malo je dionica na zse koje su cijenom na nekakvim fundametalnim vrijednostima firme, tak da to sve ne drži vodu. Držiš li se kupnji prema fundametalnim vrijednostima uvijek si izvan priče i uvijek kasniš. Za zaraditi treba pratiti naloge, valove i cijene. U najjednostavnijoj osnovi kupiti kada više ne pada niti uz veće promete, prodati kad zastane i prestane trgovina, kad se bid raspline, a ask podeblja. Naravno, nije to baš tako skroz jednostavno, ali tu negdje na tom tragu je ta priča.

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • July 6, 2020 at 12:09 PM
    • #3,638

trial Kolega, slažem se, nisam nigdje napisao da se treba oslanjati samo na fundamentalnu, ali fund. analiza vam dođe kao neki štit jer samo pomoću nje možete vidjeti koliko je nešto suludo napumpano i tako procijeniti u koliki se rizik upuštate. Nije isto ulaziti u DLKV na 4 Kn ili 6 Kn, ako je book malo iznad 3Kn, a dobiti nema, rastom cijene dramatično raste rizik za kupca, problem je što tek uz fundamentalnu ZNATE stvarno koliki je taj rizik i da li se želite u njega upuštati. Tehnička vam to ne može dati, jer je po tehničkoj DLKV npr. bio dobra kupnja već oko 10 Kn, a znamo kako je to završilo. Day traderima to možda nije toliko bitno, ali week ili month traderima itekako je, spadam u zadnju skupinu.

PS: odigrao sam npr. DLKV od 4 do 4.4 i nije mi ni malo žao što nisam odigrao do kraja jer mi je sve iznad postalo prerizično. Isto i RIVP od 24 do 27, a sad nek ode i iznad 30, nije me briga. Svoju matematiku imam i nikakva napucavanje DJDH na 10 kn ili PTKM na 100 kn me neće natjerati da otvorim novčanik ili da kasnije plačem za propuštenim. Savjetujem taj pristup, lakše se spava.

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • July 6, 2020 at 3:35 PM
    • #3,639

785 000kn promet..pa to mora da cemo danas oboriti rekord i to jos u punom radnom vremenu.🙃

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • July 6, 2020 at 3:57 PM
    • #3,640

Neo,

Koliko si danas digao, dan snova za svakog trejdera, Ali ne brini se bit ce jos manje i manje i onda manje prometa kako ce se primicati izvjesca

Nakon izvjesca krecemo ostro prema dole (Mitkolele da bi rijec rekao o tvojoj analizi!) . O tome sam vec pisao i prije ali me prebacilo u birtiju, obecah moderatoru da cu mu natrljati nos kad se pokaze da sam bio u pravu.. Dakle dragi moj Splico rijesi se ti tih hartija na vrijeme.

Jedini moguci gamechanger je plenkovicev char michel i 10 milijardi koje cemo dobiti - ali onako, balkanski nenamjenski za uhljebe. jer ako cemo morati pravdati te evre za gospodarstvo necom pocuci ni jednu milijardu.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago