Šta je ovo jutros, svi utihnuli, niko ništa da napiše?!
Pa kaj ne vidis da su svi mamurni od jucerasnjeg slavlja sa HDZetom..
Tolke transakcija na burzi da to ni HFT kompjuter nemere pratit.
Nitko nije očekivao da će HDZ moći bez Škore sastaviti vladu, pa su svi još u šoku...
...evo i DAX otišao gore preko 2%..ja povukao sve prodajne naloge i čekam da
cijena poraste...
Nitko nije očekivao da će HDZ moći bez Škore sastaviti vladu, pa su svi još u šoku...
...evo i DAX otišao gore preko 2%..ja povukao sve prodajne naloge i čekam da
cijena poraste...
i mene čudi mlaka reakcija burze na izbore, obzirom da je očigledno da će vlada biti stabilna i pro-poduzetnička, kao da je premijerka postala Katarina Peović
uhljebe su smirili kolektivnim ugovorom prije izbora, investitorima su dali sigurnost da priča s europskim novcem ide dalje (Plenki će to riješiti sa Šarl Mišelom )
Plenki je izričito naveo da ne želi nikakve radikale u vlasti, a jedino mu preostaju manjine i liberalne opcije za sastav vlade.
obzirom da bi sve ovo trebalo blagotvorno djelovati na burzu, pretpostavljam da ovakvo trgovanje jedino možemo pripisati ljetnoj letargiji.
I ja mislim da ce rezultati izbora pozitivno utjecati na trgovinu na ZSE.
obzirom na izlaznost i rezultate, jasno je da su izišli samo oni direktno zainteresirani članovi stranke i njihove obitelji, koji u stvari od članstva u partiji, neovisno kojoj i dalje jašu po državnom proračunu, njima je glavna burza proračun i tu uvijek ima , jer ako nema, pošalje se izaslanik zvani kod nas ministar financija, da priskrbi još love, tako da je njihovo ulaganje u stvari uvijek dobitno, ništa ne ulažu i dobitak je uvijek 100%
Nisam hdzovka. Upravo suprotno, ali jako mi je drago da ce Plenkovic imati stabilnu vladu, umjesto da ga ucjenjuju populisti, avanturisti i politicki amateri iz Mosta i DPa. Na jesen ce nam trebati ekonomska stabilnost. Sto se tice ZSE, uvijek moze i gore pa su rezultati izbora svakako pozitivne vijesti.
i mene čudi mlaka reakcija burze na izbore, obzirom da je očigledno da će vlada biti stabilna i pro-poduzetnička, kao da je premijerka postala Katarina Peović
uhljebe su smirili kolektivnim ugovorom prije izbora, investitorima su dali sigurnost da priča s europskim novcem ide dalje (Plenki će to riješiti sa Šarl Mišelom )
Plenki je izričito naveo da ne želi nikakve radikale u vlasti, a jedino mu preostaju manjine i liberalne opcije za sastav vlade.
obzirom da bi sve ovo trebalo blagotvorno djelovati na burzu, pretpostavljam da ovakvo trgovanje jedino možemo pripisati ljetnoj letargiji.
Taj Plenkijev mit o stabilnosti koji je prodao biračima lako bi se mogao pretvoriti u stabilnu korupciju kao što je bilo kod Sanadera i u žetonskoj vladi. Baš me zanima što će sada biti s onim predizbornim ne obećanjem nego programskom točkom da će prepoloviti broj lokalnih dužnosnika kojeg se sinoć nitko sjetio nije.
prije će prepoloviti broj stanovnika Hrvatske, što je vama? pa to je vječna simbioza, uhljeb je uhljebu glas i tako neizmjerna ljubav traje desetljećima a mreža poprima karakteristke trajne neraskidivosti
Pobjeda korupcije ne može pozitivno utjecati na burzovno trgovanje, barem to bi trebalo biti jasno. Prosječan ulagač i prosječan hrvatski birač su dva različita svijeta, različito stvari vide, različito razmišljaju i imaju suprostavljena očekivanja.
ne bih rekao da se radi o pobjedi korupcije.
mislim da su svi svjesni da smo mi bez europskog novca pokojni, a jedini tko je na ovim izborima to mogao isporučiti je Plenki (jer se Borzan, iako uživa razmjerno veliki utjecaj u EU institucijama i istaknuti je borac za uređenu ekonomiju, iz nekog razloga, nije kandidirala).
činjenica je da Plenki u HDZ-u forsira ljude koji su ipak malo drukčiji od dosadašnjih klasičnih uhljeb HDZ-ovaca, a birači su to honorirali.
npr. gradonačelnik Splita, iako je preferencijalno dobio relativno malo glasova, nedavno je s Vukovićem potpisao sporazum o otvorenom proračunu, što je, obzirom na veličinu grada i dosadašnji način postupanja HDZ-ovaca, astronomski iskorak prema transparentnosti, a on Plenkijev osobni izbor.
Plenki vješto balansira između relativno progresivnih HDZ-ovaca i ognjištarske baze koju koristi za reformu HDZ-a.
u svakoj krizi dijete se uvijek vraća materi, a činjenica je da su oni kojima bi trebala biti alocirana europska sredstva (građevinci) politički u pravilu povezani sa HDZ-om.
ove izbore HDZ nije toliko dobio koliko ih je Bero, već dobivene, izgubio, jer je sastavio katastrofalne izborne liste i očito nije imao podršku stranačkih kapitalaca.
priču da ćete s istim gospodarskim programom, ali novim ljudima, restartati Hrvatsku očito birači ovaj put nisu popili.
još kad tome pribrojite stranačke anonimuse koji se nisu nigdje vidljivo iskazali, osim u kancelarijama SDP-a, koji bi trebali biti kao ljudi koji bi trebali nešto reformirati, ne znam tko normalan je očekivao njihovu pobjedu.
izbori se uvijek dobivaju na centru, kao što je to bio slučaj sada, a nažalost, izbor je ovaj put između statusa quo i blagih reformi na obje strane, a tu uvijek bolje prolaze oni kojima ne treba još pola godine da se dogovore tko će koju fotelju popuniti.
da je SDP od starta formirao vladu u sjeni, isprofilirao te ljude i ponudio jače reforme, HDZ bi bio pometen.
npr. Milanović je na izborima 2011. puno obećavao, a ništa nije isporučio, a Bero sada ništa reformski nije ni obećao, a očekivao je pobjedu (ili je možda ciljano išao izgubiti izbore i namiriti kancelarijske uhljebe SDP-a, jer je bio svjestan da u stranci nema te ljude koji bi bili u stanju provesti kakve takve reforme).
Nisam hdzovka. Upravo suprotno, ali jako mi je drago da ce Plenkovic imati stabilnu vladu, umjesto da ga ucjenjuju populisti, avanturisti i politicki amateri iz Mosta i DPa. Na jesen ce nam trebati ekonomska stabilnost. Sto se tice ZSE, uvijek moze i gore pa su rezultati izbora svakako pozitivne vijesti.
I meni se čini da je od svih loših opcija koje su ovaj puta bile na izboru ova ispala najbolja. Da je Bero kojim slučajem dobio priliku to ne bi dobro završilo. A Škoro se okružio s takvim likovima da bi to bio veći kaos nego s Mostom.
Po meni je ključno pitanje hoće li Plenki iskoristiti priliku koja mu se neočekivano pojavila i pokušati oformiti malo bolji tim stručnijih ljudi bez radikala i ridikula s kojima se morao natezati unutar i izvan stranke. A vjerujem da mu je stalo da ostavi zaista pozitivan trag iza sebe jer nije glup da ne kuži da do sada nije previše toga stvarno dobrog napravio.
Ovdje bi odličan tim odabran po stručnoj a ne političkoj liniji mogao napraviti pomak naprijed unatoč tradicionalnoj HDZ-ovoj sebičnosti i bahatosti i tu je sad pravi ispit pred Plenkovićem hoće li to i napraviti. E onda bi to zbilja moglo nešto pozitivno značiti za RH inače svi do daljnjeg ostajemo taoci ovakvog katastrofalnog koruptivnog načina upravljanja državom. Poznajući odnose koji tu tradicionalno vladaju šanse za takvo nešto su nažalost neznatne.
st-brajo,
Ne vidim stvari tako. Birači HDZ-a nisu uz Plenkovića zbog njegovog navodnog prosvjetiteljstva nego zbog očekivanog koruptivnog potencijala kojeg pobjeda nosi sa sobom. Prevladava razmišljanje kud Plenki tud i ja. Složio bih se da je prekretnica u kampanji bila objava pomoći eu i nepodnošljivo loša završnica koalicije predvođene Berom, ali tu su veliku ulogu odigrali i mediji koji su cijelu kampanju sveli na njih dvojicu što nije slučajno nego i te kako proračunato.
st-brajo,
Ne vidim stvari tako. Birači HDZ-a nisu uz Plenkovića zbog njegovog navodnog prosvjetiteljstva nego zbog očekivanog koruptivnog potencijala kojeg pobjeda nosi sa sobom. Prevladava razmišljanje kud Plenki tud i ja. Složio bih se da je prekretnica u kampanji bila objava pomoći eu i nepodnošljivo loša završnica koalicije predvođene Berom, ali tu su veliku ulogu odigrali i mediji koji su cijelu kampanju sveli na njih dvojicu što nije slučajno nego i te kako proračunato.
Ne vidim da je Plenky posebno korumpiran politicar. Vise mi se cini da je Skoro oko sebe okupio isluzene lokalne hdzovce koji kod nas predstavljaju ono sto zovemo uhljebima. A osim paradnog domoljublja i samoproglasenog postenja su isprazni. U praksi mislim da bi bili veci i destruktivniji populisti od Mosta.
Taj Plenkijev mit o stabilnosti koji je prodao biračima lako bi se mogao pretvoriti u stabilnu korupciju kao što je bilo kod Sanadera i u žetonskoj vladi. Baš me zanima što će sada biti s onim predizbornim ne obećanjem nego programskom točkom da će prepoloviti broj lokalnih dužnosnika kojeg se sinoć nitko sjetio nije.
prije će prepoloviti broj stanovnika Hrvatske, što je vama? pa to je vječna simbioza, uhljeb je uhljebu glas i tako neizmjerna ljubav traje desetljećima a mreža poprima karakteristke trajne neraskidivosti
Apsolutno se slazem. Uostalom to je i vidljivo po rezultatima i izlaznosti na ovim izborima. Svi oni pametnjakovici jucer na tv analiziraju i pametuju nadugacko i siroko o genijalnosti Plenkovica kao politicara trijumfu te politike a kad se stvar ogoli je je jasnije.
- ispod 50 % izlaznosti. HDZ je mobilizirao svoje birace, a Bero je odbio birace SDP-a od sebe i oni nisu izasli na izbore.
- takozvani uspjeh koalicije Mozemo nije toliko rezultat prelijevanja glasova SDP biraca nego su oni dobili glasove onih koji su na proslim izborima glasali za Zivi Zid.
- DP je dobio glasove od razbijene desnice (HSP, Neovisni...) a ne toliko od "postenih" i razocaranih Hadezeovaca. Takvih nema. Oni su poslusna stranacka vojska. Da im Plenki naredi da marsiraju na Mjesec oni bi se spakirali i krenuli u stroju prema mjesecu. Dok ne bi stigli tamo, ili sto je vjerojatnije, srusili se od umora i gladi.
PS.
Ne otpisujte Bandica koji je dozivo katastrofu. Vjerojatno ce dosta Hadezejovaca na lokalnim izborima glasati za njega. Pozaposliavao je on dosta te ekipe, znam ih preko nekoliko.
st-brajo,
Ne vidim da je Plenky posebno korumpiran politicar. Vise mi se cini da je Skoro oko sebe okupio isluzene lokalne hdzovce koji kod nas predstavljaju ono sto zovemo uhljebima. A osim paradnog domoljublja i samoproglasenog postenja su isprazni. U praksi mislim da bi bili veci i destruktivniji populisti od Mosta.
Ne vidite da je Plenkovic posebno korumpiran političar ?
Možda i nije.
Ali ja kad stavim naočale malo bolje vidim i zabrinjavaju me na primjer ove situacije :
1. lavovski se borio i branio svoje ministre pod opravdanim sumnjama za kriminalne radnje , prevare , korupciju , pogodovanja, muljanja sa nekretninama ..........nastavi niz
2. prema iskazu Martine Dalić DORH-u od početka je bio upućen , sve je znao i sudjelovao u radu grupe Borg , a poznato je svima tko su dobitnici , a tko gubitnici u aferi Agrokor .
Što bi rekla kolegica zločesti , nema besplatnog ručka
Rađene ankete su davale fifti-fifti.
Tako bi otprilike jučer i završili izbori da dan prije Bero nije blebnuo da mu je Tito draži od Tuđmana. S time se pokopao, jer je to čak i mene izrazitog ljevičara štrecnulo. To mu stvarno nije trebalo. Bez obzira što mislio, trebao je kao političar znati da velika većina birača ipak preferira Tuđmana od to dvoje. Mnogima neodlučnima, a takvih je bilo dosta, to je vjerojatno prevagnulo ili ih otjeralo od izlaska na izbore.
Sad imamo što imamo.
https://progledajmo.com/2019/05/19/ovo…-a-evo-i-zasto/. Evo Berin politički uzor
https://progledajmo.com/2019/05/19/ovo…-a-evo-i-zasto/. Evo Berin politički uzor
Čovjek nema sreće, trudi se, ali uvijek nešto krivo kaže...najbolje je prošao na izborima do sada kada je šutio i bio zagonetan...
Rađene ankete su davale fifti-fifti.
Tako bi otprilike jučer i završili izbori da dan prije Bero nije blebnuo da mu je Tito draži od Tuđmana. S time se pokopao, jer je to čak i mene izrazitog ljevičara štrecnulo. To mu stvarno nije trebalo. Bez obzira što mislio, trebao je kao političar znati da velika većina birača ipak preferira Tuđmana od to dvoje. Mnogima neodlučnima, a takvih je bilo dosta, to je vjerojatno prevagnulo ili ih otjeralo od izlaska na izbore.
Sad imamo što imamo.
Ma da, to normalne drzavljane Hrvatske jako briga. Najbolji primjer je Katarina Peovic, koja je ljievija i od tita i od lenjina . zajedno. A usla u sabor. Evo sad je sve jasno, Bero izgubio zbog Tita.
Trial, di si ti bio 1573.?
st-brajo,
Bio plenki korumpiran političar ili ne, to ti nije ni bitno. Bitno je da je doveo hdz na vlast, znači oni su ti koji će još četiri godine raspolagati našim i eu novcem i utjecajima na zapošljavanje, namještanje natječaja, nepotizam, trejdanje, itd. A kako da ja tebi objasnim da je HDZ = korupcija ako ti to ne vidiš sama. Znači cijela ta ekipa će opet imati poluge moći koje će iskorištavati kako bi uzimali mrvice gdje god stignu, unište kruh zbog jedne šnite iliti izvuku 5 mil kn a unište firmu od parsto radnika koja vrijedi 50 puta više. Pogledaj šta se događalo sa ministrima u svakoj HDZovoj vladi. Eo sadmo jedan podjsetnik, HDZ je bio optužen da je kriminalna organizacija što i jesu, ozakonjeni organizirani kriminal. Ne oni svi, ali to je suština. Bio Plenki poštenjačina ili korumpiran, njegov privi iza njega je korumpiran, pa zbog toga i jesu u HDZu jer je HDZ interesna skupina.
Bio plenki korumpiran političar ili ne, to ti nije ni bitno. Bitno je da je doveo hdz na vlast, znači oni su ti koji će još četiri godine raspolagati našim i eu novcem i utjecajima na zapošljavanje, namještanje natječaja, nepotizam, trejdanje, itd. A kako da ja tebi objasnim da je HDZ = korupcija ako ti to ne vidiš sama. Znači cijela ta ekipa će opet imati poluge moći koje će iskorištavati kako bi uzimali mrvice gdje god stignu, unište kruh zbog jedne šnite iliti izvuku 5 mil kn a unište firmu od parsto radnika koja vrijedi 50 puta više. Pogledaj šta se događalo sa ministrima u svakoj HDZovoj vladi. Eo sadmo jedan podjsetnik, HDZ je bio optužen da je kriminalna organizacija što i jesu, ozakonjeni organizirani kriminal. Ne oni svi, ali to je suština. Bio Plenki poštenjačina ili korumpiran, njegov privi iza njega je korumpiran, pa zbog toga i jesu u HDZu jer je HDZ interesna skupina.
Potpisujem svako slovo.
Nevjerojatno je kolika je tolerancija na bol u Hrvata.
25 godina pljacke nase Hrvatske od strane spomenute stranke i jos im nije dosta.
Moglo bi se tu danima pisati o njihovoj korupciji, ali dovoljan je jedan primjer - neposredno prije izbora. Rimac- vjetroelektrane.
Nakon čega je hadeze nagrađen vecim brojem mandata.
I naravno, tu je most koji je deklarativno ali i svojim postupcima inzistirao na postenju pa su proglaseni destruktivnim populistima. To isto tako ceka sve druge opcije koje ugroze duopol HDZSDP. Tako ce vjerojatno zavrsiti i fokus i pametno,
Jedna od najcitiranijih izjava francuskog filozofa jest "svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje" ocito se i u ovom primjeru potvrdjuje.
Display MoreBio plenki korumpiran političar ili ne, to ti nije ni bitno. Bitno je da je doveo hdz na vlast, znači oni su ti koji će još četiri godine raspolagati našim i eu novcem i utjecajima na zapošljavanje, namještanje natječaja, nepotizam, trejdanje, itd. A kako da ja tebi objasnim da je HDZ = korupcija ako ti to ne vidiš sama. Znači cijela ta ekipa će opet imati poluge moći koje će iskorištavati kako bi uzimali mrvice gdje god stignu, unište kruh zbog jedne šnite iliti izvuku 5 mil kn a unište firmu od parsto radnika koja vrijedi 50 puta više. Pogledaj šta se događalo sa ministrima u svakoj HDZovoj vladi. Eo sadmo jedan podjsetnik, HDZ je bio optužen da je kriminalna organizacija što i jesu, ozakonjeni organizirani kriminal. Ne oni svi, ali to je suština. Bio Plenki poštenjačina ili korumpiran, njegov privi iza njega je korumpiran, pa zbog toga i jesu u HDZu jer je HDZ interesna skupina.
Potpisujem svako slovo.
Nevjerojatno je kolika je tolerancija na bol u Hrvata.
25 godina pljacke nase Hrvatske od strane spomenute stranke i jos im nije dosta.
Moglo bi se tu danima pisati o njihovoj korupciji, ali dovoljan je jedan primjer - neposredno prije izbora. Rimac- vjetroelektrane.
Nakon čega je hadeze nagrađen vecim brojem mandata.
I naravno, tu je most koji je deklarativno ali i svojim postupcima inzistirao na postenju pa su proglaseni destruktivnim populistima. To isto tako ceka sve druge opcije koje ugroze duopol HDZSDP. Tako ce vjerojatno zavrsiti i fokus i pametno,
Jedna od najcitiranijih izjava francuskog filozofa jest "svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje" ocito se i u ovom primjeru potvrdjuje.
Da te ne poznajem (a ne poznajem ), mislio bi da to Bero sa svojim crnjacima piše ovdje po forumu.
Kada pogledam kakvi se auti voze po gradu, zaboravim odmah onih par ljudi koji kopaju po
kontenjerima, jer većina ljudi koje poznajem uopće ne živi loše, čak naprotiv žive i bolje nego
prije 5 godina kada je SDP zadnji put vladao...Čak najbolje žive oni koji nikad nisu ni čuli za burzu,
jer ovdje možeš samo izgubiti novce...nije to NYSE gdje ljudi zarađuju, već Zagrebački berzan koji je
kockarnica samo takva i to bez dna...