1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • 1
  • 697
  • 698
  • 699
  • 840
  • D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 14, 2023 at 11:40 AM
    • #13,941
    Quote from abc1
    Quote from Manu

Barem u odnosu na brodare je veza očita. Fed utječe na libor a brodari se većinom zadužuju prema kamati libor+nešto. Slično vrijedi i za banke. I tako je otprilike sve povezano. Jedino što je ponegdje poneka karika više u lancu.

Ajde opet ja.

Privatno sam ponekada bio dosta zadužen.

Ako moj izračun ne bi izdržao porast kamatne stope za, reciomo, jedan ili dva posto, ja bi to morao znati izdržati, prtetpostaviti, ukalkulirati, ili to ne učiniti itd.

To pretpostavlja da su velika većina ekonomskih subjekata na rubu? Ili ništa ne znaju?

Recimo i HT i ERNT su puni casha, ne treba ih se ticati porast kamatnih stopa, ali padaju.

Znam da su ovo prejednostavne stvari za velike fin. analize, ali evo.

Display More

Ovi što su puni keša, gdje drže taj keš? na više banaka?

Do kojeg iznosa im je osiguran taj keš ?

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 14, 2023 at 11:44 AM
    • #13,942

Osiguran je do 250 tisuca, no po novome, izgleda da je osigurano unlimited money!

A najbolje je drzat kes u americkim treasury, tbills, bonds, i ostalo.

Pa upakiras od par mjeseci do par godina, napravis cascade kupnjutako da ti je u biti neki cash uvijek dostupan.

EDIT: sorry vidio sam sada da je pitanje usmjereno na HT

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 14, 2023 at 12:08 PM
    • #13,943

Ista cijena, nema transakcije.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 14, 2023 at 12:23 PM
    • #13,944
    Quote from Normani

Ista cijena, nema transakcije.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

neda Stanka, sva je vražja

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • March 14, 2023 at 12:30 PM
    • #13,945
    Quote from D_artagnan
    Quote from abc1

Ajde opet ja.

Ako moj izračun ne bi izdržao porast kamatne stope za, reciomo, jedan ili dva posto, ja bi to morao znati izdržati, prtetpostaviti, ukalkulirati, ili to ne učiniti itd.

To pretpostavlja da su velika većina ekonomskih subjekata na rubu? Ili ništa ne znaju?

Recimo i HT i ERNT su puni casha, ne treba ih se ticati porast kamatnih stopa, ali padaju.

Display More

Display More

100 000k, ako se što promjenilo neka se napiše što i kada. To je fizičku osobu, a pitanje je bilo za HT, sory.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 14, 2023 at 12:40 PM
    • #13,946

Ključna zadaća sustava osiguranja depozita jest zaštita deponenata od posljedica nastupa osiguranog slučaja, odnosno od posljedice stečaja kreditnih institucija. Svaki deponent kreditne institucije koji je imatelj prihvatljivog depozita, u trenutku nastupa osiguranog slučaja u toj kreditnoj instituciji, odnosno kada je Hrvatska narodna banka donijela rješenje o nedostupnosti depozita ili je sud donio rješenje o otvaranju stečaja, ima pravo na obeštećenje do uključivo visine od 100.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, prema srednjem tečaju HNB-a na dan nastupa osiguranog slučaja.

Najvažnije novosti u Zakonu o osiguranju depozita (Narodne novine, broj 82/15):

• proširen je opseg pokrića depozita (u prihvatljive depozite sada spadaju i depoziti srednjih i velikih trgovačkih društava)
    • skratit će se rokovi isplate osiguranih depozita (sa današnjih 20 radnih dana, do samo 7 radnih dana od 2024. godine)
    • bolja informiranosti o osiguranim (prihvatljivim) depozitima (kreditna institucija je obvezna informirati svoje deponente o sustavu osiguranja depozita kojeg je član i slično)
    • u iznimnim, točno određenim i propisanim slučajevima povećana je visina pokrića osiguranih (prihvatljivih) depozita iznad 100.000 EUR, tzv. privremeni visoki saldo (sveukupno do 130.000 EUR)
  • zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 14, 2023 at 12:45 PM
    • #13,947

Jedna bitna stavka koja se uvijek zaboravi napomenuti, a to je da sve preko 100 tisuca eura depozita ide Radnickoj Fronti.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 14, 2023 at 1:19 PM
    • #13,948
    Quote from D_artagnan

Ovi što su puni keša, gdje drže taj keš?

na brokerskom računu banke, jer isti ne ulazi u stečajnu masu banke...ili doma u 2-3 sefa ili u zlatu i umjetninama.

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • March 14, 2023 at 1:20 PM
    • #13,949
    Quote from Junius
    Quote from D_artagnan

na brokerskom računu banke, jer isti ne ulazi u stečajnu masu banke...ili doma u 2-3 sefa ili u zlatu i umjetninama.

Toyota Hilux kod prijatelja!

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • March 14, 2023 at 1:33 PM
    • #13,950

Inflacija 6% prema očekivanju. Mogli bi se indeksi opet raspucati ako ne bude novih banaka.

The Japanese bank said in a note to clients that, whereas it had previously expected a hike of 50 basis points, the Fed will cut the target range for fed funds by 25 basis points to 4.25%-4.50% at a two-day meeting next Tuesday and Wednesday. It also expects the Fed to pause the reduction of its balance sheet by selling bonds back into the market.

• abc1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    313
    • March 14, 2023 at 1:39 PM
    • #13,951
    Quote from D_artagnan
    Quote from abc1

Ajde opet ja.

Display More

Display More

Ma, nikako se ne želim natezati, ali ispada da je radi nesigurnosti banaka, što postoji, sigurnije imati kredit nego cash.

Pa u krajnjem slučaju zakopati sa zlatom u ćup pa u dvorište, ili u derivate?

Zbilj ne mudrujem.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 14, 2023 at 1:42 PM
    • #13,952
    Quote from Manu

Inflacija 6% prema očekivanju. Mogli bi se indeksi opet raspucati ako ne bude novih banaka.

The Japanese bank said in a note to clients that, whereas it had previously expected a hike of 50 basis points, the Fed will cut the target range for fed funds by 25 basis points to 4.25%-4.50% at a two-day meeting next Tuesday and Wednesday. It also expects the Fed to pause the reduction of its balance sheet by selling bonds back into the market.

market prajsa funfciku :/

Fed Rate Monitor Tool - Investing.com
    Our fed watch tool displays a forecast estimation for fed hikes or cut by the next upcoming FOMC meeting.
    www.investing.com

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 14, 2023 at 2:06 PM
    • #13,953

ma kakva nesigurnost, FED=HGSS, spasavaju sve

• pinball
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    185
    • March 14, 2023 at 3:57 PM
    • #13,954
    Quote from Junius
    Quote from D_artagnan

Lova na brokerskom je možda izdvojena iz stečajne mase, ali navodno je lova na brokerskom računu osigurana do 150.000 kn ... dali je to točno?

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • March 14, 2023 at 4:01 PM
    • #13,955
    Quote from pinball
    Quote from Junius

Lova na brokerskom je možda izdvojena iz stečajne mase, ali navodno je lova na brokerskom računu osigurana do 150.000 kn ... dali je to točno?

da, takvu sam i ja informaciju jos prije dobio......i sad npr. banka propadne.......20000 € ti garantira država a što s ostatkom?.......

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 14, 2023 at 4:03 PM
    • #13,956
    Quote from hugh
    Quote from pinball

Lova na brokerskom računu je možda izdvojena iz stečajne mase, ali navodno je lova na brokerskom računu osigurana do 150.000 kn ... da li je to točno?

da, takvu sam i ja informaciju jos prije dobio......i sad npr. banka propadne.......20000 € ti garantira država a što s ostatkom?......

Kupit xx pozicija u dionicama, pa nece valjda sve propast.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 14, 2023 at 4:03 PM
    • #13,957
    Quote from abc1

Ajde opet ja.

Display More

ovo ti može izračunat samo neki psihaš poput Michaela Burrya.

recimo, drug Plenki sada donosi mjere poduzetnicima da spriječi otkaze i potrpa još više uhljeba pred izbore.

država sad pokušava poduzetnicima limitirati rast troškova, ali i radnici traže svoje.

naravno, druga varijabla koja utječe su buduće zarade.

centralne banke nemaju razloga stajati sve dok ne krene val otkaza i val bankrota, a ne vidimo da se to događa, barem ne kod nas, a stiže i sezona.

recimo, da na ZSE ima mogućnosti shortanja, možda bi se i potrudio računati.

ovako mi se baš i ne da 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • March 14, 2023 at 4:06 PM
    • #13,958

havi

pa o tom sam i razmišljao u slućaju neke takve situacije.........i onda te dionice nakon kupnje odregistrirati i registrirati kod druge banke/brokeraja?......

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 14, 2023 at 4:08 PM
    • #13,959

ako ti broker propadne, dionice bi ti trebale ostati, i samo ih prebacis negdje drugdje

tako bi trebalo biti

takodjer jedan od razloga zasto preferiram hrvatske brokere, iako su im feeovi uzasni, ali u slucaju nekog sranja, lakse se usetat u poslovnicu pbza, zabe, itd

imam i kod interactiva otvoren racun, ali recimo da se jedan dan desi da se ne mogu logirat, ili je netko drugo sranje

sta mogu? slati mail

uglavnom imam previse brokerskih racuna upravo radi toga, sto ako se nesto desi

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 14, 2023 at 4:18 PM
    • #13,960

Sustav za zaštitu ulagatelja

Fond za zaštitu ulagatelja formiran je radi zaštite tražbina klijenata članova fonda koje član fonda nije u mogućnosti isplatiti i/ili vratiti klijentu u slučaju kada je nad članom fonda otvoren stečajni postupak ili ako Hanfa utvrdi da je kod člana fonda nastupila nemogućnost ispunjavanja obveza prema klijentima.

Operater Fonda za zaštitu ulagatelja je Središnje klirinško depozitarno društvo d.d.

Članstvo u fondu je obvezno za investicijska društva koja su ovlaštena držati novčana sredstva i/ili financijske instrumente klijenata, kreditne institucije koje pružaju investicijske usluge i/ili obavljaju investicijske aktivnosti na temelju odobrenja u skladu sa zakonom koji uređuje osnivanje i poslovanje kreditnih institucija te društva za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima s javnom ponudom, kada pružaju investicijske usluge sukladno Zakonu o tržištu kapitala, a koji imaju registrirano sjedište u Republici Hrvatskoj.

Tražbine klijenta osigurane su do vrijednosti najviše 150.000 kuna te se isplaćuju iz sredstava fonda koja čine doprinosi članova fonda, sredstva naplaćena u stečajnim postupcima nad članom fonda, prihodi od ulaganja slobodnih sredstava fonda i ostali prihodi.

Osigurano je 150000 kuna ukoliko je brokerska kuća član Fonda, Operater je SKDD i na njihovoj stranici je popis članova Fonda. Koji ja nisam pronašla jer sam informatički nepismena ili ga tamo jednostavno nema, stvarno ne znam pa neka netko drugi pokuša pronaći taj popis.

• 1
    • 697
    • 698
    • 699
    • 840

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 3.1k

• harpun
      • February 12, 2020 at 6:36 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 10, 2025 at 11:50 PM
    2. Odgovora
      3.1k
      Pregleda
      1M
      3.1k
    3. filca

May 10, 2025 at 11:50 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 10, 2025 at 8:38 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      823k
      1.9k
    3. misterno

May 10, 2025 at 8:38 PM
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 279

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • May 10, 2025 at 9:24 AM
    2. Odgovora
      279
      Pregleda
      106k
      279
    3. Muzakus

May 10, 2025 at 9:24 AM
    1. MDKA (Medika d.d.) 823

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 9:18 PM
    2. Odgovora
      823
      Pregleda
      301k
      823
    3. Skribi

May 9, 2025 at 9:18 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 455

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 8:20 AM
    2. Odgovora
      455
      Pregleda
      183k
      455
    3. Sheki

May 9, 2025 at 8:20 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

filca May 10, 2025 at 11:50 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno May 10, 2025 at 8:38 PM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 9, 2025 at 9:18 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,789 Replies, 5 years ago