1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • 1
  • 556
  • 557
  • 558
  • 840
  • sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • May 17, 2022 at 6:17 AM
    • #11,121
    Quote from Marin83

Nisu mi jasne dionice ATGR i ADRS cijena stoji zabetonirana na onoliko koliko je bila na dan prije objave dividende, još obe dionice imaju cca 25% većI IZNOS dividende nego lani, doduše jest da ima još više od mjesec dana do ex dividenda dana, al opet...

Adris nikad nisam pratio, ali ATGR gledam redovito.

Ja to gledam ovako - dok je spread 30 kn s 2 velika naloga na bidu i asku, situacija je pod kontrolom. 😁

Tehnički gledano, bilo bi jako dobro da cijena ne propadne niže, jer je prethodno dno bilo na ovim razinama. Ali uz sve najavljeno, mislim da i neće. Nekako živim u uvjerenju da se praćka nateže.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • May 17, 2022 at 7:25 AM
    • #11,122

Ne znam za druge, ali ja vec dugo nisam bio ovoliko izlozen dionicama...

Stalno (do)kupujem istarske turiste jer ocekujem 25% bolju sezonu (u Istri) i samo ih kupujem...o prodaji ni ne razmisljam...zainatio sam se

ATGR, nikad vise je nisam imao...od 1.700kn kupujem i o prodaji ispod 1770kn...opet se zainatio

KODT

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • May 17, 2022 at 7:47 AM
    • #11,123
    Quote from Parica

Stalno (do)kupujem istarske turiste jer ocekujem 25% bolju sezonu (u Istri) i samo ih kupujem...o prodaji ni ne razmisljam...zainatio sam se

ATGR, nikad vise je nisam imao...od 1.700kn kupujem i o prodaji ispod 1770kn...opet se zainatio

KODT

Poslao sam nedovrsen post...

Stalno (do)kupujem istarske turiste jer vjerujrm u sezonu, ATGR samo skupljam i na usi mi izlazi; ATPL, TPNG, SPAN i KODT drzim uz sitne dokupe...jedino VLEN malo skratim, da smirim glavu, da nesto prodam...

Stvar je jednostavna, vecina poznanika i ulagaca u ino dionice i crypto ocekuju daljnji pad...ne vide ni jednu pozitivnu stvar za market u buducem razdoblju...a moj stav je da market tako ne funkcionira, bas suprotno...kad je pad ocekivan nece se dogoditi...a osim toga, nasdaq je vec pao 25%, a crypto 50%...pa to je dovoljno, za sad...do rujna ne ocekujem neke vece propade ino burzi...a nakon toga cemo da vidimo i preslozimo karte..

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • May 17, 2022 at 8:16 AM
    • #11,124
    Quote from Parica
    Quote from Parica

KODT

Poslao sam nedovrsen post...

Stalno (do)kupujem istarske turiste jer vjerujrm u sezonu, ATGR samo skupljam i na usi mi izlazi; ATPL, TPNG, SPAN i KODT drzim uz sitne dokupe...jedino VLEN malo skratim, da smirim glavu, da nesto prodam...

Stvar je jednostavna, vecina poznanika i ulagaca u ino dionice i crypto ocekuju daljnji pad...ne vide ni jednu pozitivnu stvar za market u buducem razdoblju...a moj stav je da market tako ne funkcionira, bas suprotno...kad je pad ocekivan nece se dogoditi...a osim toga, nasdaq je vec pao 25%, a crypto 50%...pa to je dovoljno, za sad...do rujna ne ocekujem neke vece propade ino burzi...a nakon toga cemo da vidimo i preslozimo karte..

Display More

Ja sam već dugi niz godina full u dionicama, keša uvijek samo toliko koliko je potrebno za normalan život iz mjeseca u mjesec. Ali sve vise se vraćaju neugodna sjećanja na 2008./2009. i pomalo se pokušavam barem malim dijelom ukeširati, znam da će sezona biti odlična, turisti će brutalno zarađivati, boli me srce, ali ipak se pomalo rješavam dionica između ostalog i istarskih turista 😁. Sad barem znam da idu u dobre ruke pa mi je malo lakše 😂

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 17, 2022 at 8:46 AM
    • #11,125

70% keš. nisam prodao samo ono što nisam mogao ili da mi se čini da se isplati riskirati. od toga 22% igh. keš je od optime sa profitom. intresantno prije nisam mogao dugo držati keš i kroz sve turbulencije u zadnjih 15tnaestak godina sam bio po nekakvim pozicijama od belišća i validusa pa nadalje. sad me u opće prst ne svrbi. bit će da sam se očeličio. svjestan sam da ni keš nije nekakva pretjerana sreća ali vremena su kataklizmička. sve dosadašnje krize koje sam pregrmio nisu ovo ni do koljena. gledam zlato ali što više gledam to manje razumijem.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 17, 2022 at 9:28 AM
    • #11,126

Što se događa na ADPL???

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • May 17, 2022 at 9:30 AM
    • #11,127
    Quote from Marin83

Što se događa na ADPL???

Sudeći po svemu u nazad nekoliko mjeseci ovdje se neće dogoditi ništa sve dok ne izađe neko dobro kvartalno izvješće...

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • May 17, 2022 at 9:32 AM
    • #11,128

Rat bi koga biti gotov , zato plastika radi

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 17, 2022 at 9:34 AM
    • #11,129
    Quote from Roki
    Quote from Marin83

Što se događa na ADPL???

Sudeći po svemu u nazad nekoliko mjeseci ovdje se neće dogoditi ništa sve dok ne izađe neko dobro kvartalno izvješće...

Kolega gledajte gledalicu, netko čisti ask...

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • May 17, 2022 at 9:40 AM
    • #11,130
    Quote from Mrcash

Rat bi koga biti gotov , zato plastika radi

Da miriši na nekakav dogovor ispod radara...rusi na svojoj tv pričaju o visokom moralu ukrajinaca iz azovstala evakuiraju ranjene vojnike....Putin očigledno bolestan..dimi se iza brda....a gdje ima dima....

• Joskocro
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • May 17, 2022 at 9:42 AM
    • #11,131

Pa nije valida da je Putin "otišao" kada se ovako kupuje ADPL? :/

Pa ne bi to bilo loše?

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • May 17, 2022 at 9:43 AM
    • #11,132

MOskva je kupila Renault ruski, možda je to vijest koja se tumači kao dobra?

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • May 17, 2022 at 9:49 AM
    • #11,133

Aj da malo detaljnije elaboriram trenutnu situaciju svog portfelja…

Trenutno sam 90% u dionicama, vise zbog spleta (ne)sretnih okolnosti nego strateske odluke…

1. Prinos u ovoj godini mi je oko 17% i imam dobru zalihu u slučaju pada tržišta
    2. Da sam u zadnje 2 godine ulazio u keš svaki put kad bi bila najavljena kataklizma sad bi najvjerojatnije imao barem 40% manji portfelj
    3. ATGR, ide dividenda, Q1 je bio odličan, cijena je pala oko 16% od vrha, očekujem odličnu sezonu i odličan Q3, jako vjerujem u menadžment, kretanje cijene u zadnjih mjesec dana je tipično za ovu dionicu i uskoro očekujem pojačan interes fondova i rast cijene…ne vidim razlog da ovo prodajem po ovim cijenama
    4. ATPL; iscekujem dividendu, vozarine stabilne na iznimno visokim razinama, 4 pnmx-a voze po varijabilnim vozarinama, otvara se Kina i kreće u nadoknađivanje zaostataka (nadam se), objavljuju se izvješća ino bulk brodara koja će dodatno gurat ino brodare…
    5. KODT; ide dividenda, po ugovorenim poslovnima u Q2 mozemo ocekivat daljnji brutalni rast prihoda i dobiti, potentan sektor, bolesno dobra dionica i firma
    6. RIVP&ADRS&ARNT; očekujem brutalnu sezonu (+divka ADRS), za mjesec dana kreće „brojanje“ turista i članci po novinama o brutalnoj sezoni…ne dam prije 15.07.
    7. ERNT, VLEN; ide divka, dobra izvješća za Q2 (nadam se)…
    8. SPAN; ide divka, razvalili Q1, ako Q2 bude preko 10 mil kn neto dobiti pričamo o IT kompaniji sa P/E oko ili ispod 10, rastom prihod od cca. 30% godisnje i dividendom…
    9. Imam disperziran portfelj u blue chip dionicama i u slučaju panike lako ga rasprodam (nema problema sa likvidnosti)
    10. Vani se lijepo sve korigiralo i vrijeme je za mini bull (imho)
    11. U svakom trenutku moguce je da se rat u UKR zaustavi

I sad, molim da mi netko da barem jedan razlog zašto bi trebao prodavat trenutni portfelj osim da se ocekuje KATA KLIZMA za koju nitko ne zna kad će i hoce li biti…

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • May 17, 2022 at 9:49 AM
    • #11,134
    Quote from Marin83
    Quote from Roki

Kolega gledajte gledalicu, netko čisti ask...

Je, upalio sam čim sam vidio tvoj post. Ali kažem, tu može biti kojekakvih pomaka po malo gore dolje, ali dok ne dođe jedan dobar kvartalni izvještaj nema tu nekih skokova. Čak smatram da će dati neku sitnu dividednu ako nastave raditi kao u 1. kvartalu al ni to neće dići dionicu. Pa i rekacija na onaj novi ugovor od 80-ak mil eur je bila nikakva. Generalno je dionica zabijena u pod kao da su tvornice u rusiji već otpisane i kao da ostatak grupe nabija gubitke, a oni zapravo drže glavu iznad vode, smanjuju dugove i čak su nešto i zaradili u 2021. Uz sve to, cijena zabijena u bunar a zna se koliki imaju potencijal kad se stanje normalizira. Jedno dobro kvartalno izvješće i ide raketa, do tad ništa.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 17, 2022 at 9:55 AM
    • #11,135
    Quote from Parica

I sad, molim da mi netko da barem jedan razlog zašto bi trebao prodavati trenutni portfelj osim da se očekuje KATA KLIZMA za koju nitko ne zna kad će i hoće li biti…

evo jedan dobar razlog;

da bi se i drugi mogli dočepati kvalitetnih dijonica po pristupačnim cijenama, ne treba uvijek samo na sebe misliti,

meni evo paše da raspalite abecednim redom navedenih :)

• Sinner99
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • May 17, 2022 at 9:58 AM
    • #11,136
    Quote from Parica

Trenutno sam 90% u dionicama, vise zbog spleta (ne)sretnih okolnosti nego strateske odluke…

1. Prinos u ovoj godini mi je oko 17% i imam dobru zalihu u slučaju pada tržišta
    2. Da sam u zadnje 2 godine ulazio u keš svaki put kad bi bila najavljena kataklizma sad bi najvjerojatnije imao barem 40% manji portfelj
    3. ATGR, ide dividenda, Q1 je bio odličan, cijena je pala oko 16% od vrha, očekujem odličnu sezonu i odličan Q3, jako vjerujem u menadžment, kretanje cijene u zadnjih mjesec dana je tipično za ovu dionicu i uskoro očekujem pojačan interes fondova i rast cijene…ne vidim razlog da ovo prodajem po ovim cijenama
    4. ATPL; iscekujem dividendu, vozarine stabilne na iznimno visokim razinama, 4 pnmx-a voze po varijabilnim vozarinama, otvara se Kina i kreće u nadoknađivanje zaostataka (nadam se), objavljuju se izvješća ino bulk brodara koja će dodatno gurat ino brodare…
    5. KODT; ide dividenda, po ugovorenim poslovnima u Q2 mozemo ocekivat daljnji brutalni rast prihoda i dobiti, potentan sektor, bolesno dobra dionica i firma
    6. RIVP&ADRS&ARNT; očekujem brutalnu sezonu (+divka ADRS), za mjesec dana kreće „brojanje“ turista i članci po novinama o brutalnoj sezoni…ne dam prije 15.07.
    8. SPAN; ide divka, razvalili Q1, ako Q2 bude preko 10 mil kn neto dobiti pričamo o IT kompaniji sa P/E oko ili ispod 10, rastom prihod od cca. 30% godisnje i dividendom…
    9. Imam disperziran portfelj u blue chip dionicama i u slučaju panike lako ga rasprodam (nema problema sa likvidnosti)

I sad, molim da mi netko da barem jedan razlog zašto bi trebao prodavat trenutni portfelj osim da se ocekuje KATA KLIZMA za koju nitko ne zna kad će i hoce li biti…

Imam slican portfelj u bluechip dionicama, uz izuzetak turista, imam jako niske prosjeke ulaza i zato ne mislim prodavat, ako bas krene nizbrdo skratit cu sve za 50%, a cash uvijek imam bar 20% za prilike i neprilike. Ali osim ako se rat ne proširi , ne vjerujem da cemo nesto puno ici dole, a to mogu izgurat.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 17, 2022 at 10:00 AM
    • #11,137
    Quote from Sinner99

imam jako niske prosjeke ulaza i zato ne mislim prodavat, ako bas krene nizbrdo skratit cu sve za 50%,

A zašto u ovom slučaju ne kratit pri vrhu ??? ?(

• Sinner99
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • May 17, 2022 at 10:04 AM
    • #11,138
    Quote from Marin83
    Quote from Sinner99

imam jako niske prosjeke ulaza i zato ne mislim prodavat, ako bas krene nizbrdo skratit cu sve za 50%,

A da znam da je vrh bi kratio, vjerujem da moze jos up up, posebno ATPL,JDPL,HPB...ali ne stignem svakodnevno pratit pa nemogu ni igrat tu igru.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 17, 2022 at 10:15 AM
    • #11,139
    Quote from Sinner99
    Quote from Marin83

A da znam da je vrh bi kratio, vjerujem da moze jos up up, posebno ATPL,JDPL,HPB...ali ne stignem svakodnevno pratit pa nemogu ni igrat tu igru.

Dobro nisam ni mislio na ove dionice, već na neke od onih što je Parica spomenuo.

• Chuck
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    507
    • May 17, 2022 at 11:52 AM
    • #11,140
    Quote from Parica

Ovo od mene shvatite dobronamjerno i samo tako i pisem na ovoj aplikaciji. Vani kataklizma na dionicama tek pocinje, na kriptu je vec pocela, a kod nas jos nije ni pocela, jer dionice drze cvrste ruke kao vi. A kad krene kod nas, svi ce opet biti iznenadjeni, s time da racunate na odmak od nekoliko tjedana ili mjeseci u odnosu na trzista vani. Trenutno smo u 2022 (2008) i jos uvijek ima kupaca, a 2023 (2009) se sve vise blizi, a tada (2009) smo bili ostali bez kupaca. Dionice se prodaju na vrhu ili pri vrhu cijene, a ne kada padnu za 50%, tada je kasno.

Stable coin koji bi trebao biti u paritetu s dolarom je pao za 99%, a dionicka trzista i crypto trzista su u zadnje vrijeme, nakon sto su usli veliki fondovi, u korelaciji.

• 1
    • 556
    • 557
    • 558
    • 840

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 11, 2025 at 9:59 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      823k
      1.9k
    3. All

May 11, 2025 at 9:59 AM
    1. HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 3.1k

• harpun
      • February 12, 2020 at 6:36 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 11, 2025 at 8:39 AM
    2. Odgovora
      3.1k
      Pregleda
      1M
      3.1k
    3. deny_09

May 11, 2025 at 8:39 AM
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 279

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • May 10, 2025 at 9:24 AM
    2. Odgovora
      279
      Pregleda
      106k
      279
    3. Muzakus

May 10, 2025 at 9:24 AM
    1. MDKA (Medika d.d.) 823

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 9:18 PM
    2. Odgovora
      823
      Pregleda
      301k
      823
    3. Skribi

May 9, 2025 at 9:18 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 455

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 8:20 AM
    2. Odgovora
      455
      Pregleda
      183k
      455
    3. Sheki

May 9, 2025 at 8:20 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

All May 11, 2025 at 9:59 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

deny_09 May 11, 2025 at 8:39 AM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 9, 2025 at 9:18 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,789 Replies, 5 years ago