Preselio se novac u kratkoorčne obvezničke fondove iz obvezničkih...doduše djelomično ste u pravu, jer sam i sam likvidrirao sve pozicije u obvezničkim fondovima, kada je krenula corona i prebacio novac na brokerski...
Preselio se sigurno dio u dionicke to sam primjetio kad sam pogledao nisam jos detaljno to pogledao, a evo dio ocito i na brokerske kako kazes, ali ova promjena za obveznicke mi je bas upala u oko velika je to lova, ne mogu se sad sitit morao bi opet to malo pogledat ali cini mi se da se bas nije preselio u kratkorocne, ma mislim kad se tolika lova smanji neki postotak ce otic na sve strane jer smanjenje je stvarno ogromno, da ne bi imalo utjecaja na ostale skupine imovina.
Znaš zašto mislim da se preselio iz obvezničkih u kratkoročne obvezničke fondove koji su pod upravljanjem istog krovnog fonda, jer nisu plaćali izlaznu naknadu, te se takva zamjena udjela ne smatra prodajom, pa shodno tome nemaš ni poreznu obvezu u slučaju ostvarene dobiti. A i sam vidiš koje su ljudi cicije kada moraju platiti parstotina kuna poreza ili parsto kuna izlazne naknade.
Npr. mene su allianza doslovno na telefonu molili da ne povlačim novac iz allianz porfolia, nego samo da ga prebacim na njihovi kratoročni obveznički fond, bez plaćanja izlazne naknade, koja je bila poprilična 2%. Očito se nagovaralo sve redom na tu soluciju, samo da zadrže što više kapitala pod upravljanjem društva, a shodno tome i da zadrže što veću nakanadu za upravljanje.