Da nema PODR u indexu, bilo bi zanimljivo vidjeti koliko bi vrijedio Crobex.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Ok
Prošli su i trezorci, Fortenova je riješena ???, a gdje je novac iz mirovinskih fondova i OIF-ova ?
Market je žabokrečina, u posljednja tri mjeseca morao je čovjek biti jako spretan za nešto zaraditi
Podravka, KODT, ovih dana Zaba i to je to.
Ima li itko ideje gdje ide novac, jer na market ne ide
-
Ima li itko ideje gdje ide novac, jer na market ne ide
U čarapu? Ima i toga na ZSE (JDRN, RIVP https://www.seebiz.eu/tvrtke/valamar…a-jadran/298275 )
-
Manji dio čeka 4-5% oročenje što bi moglo od 01.01. a ostali nemaju pošteno za kavu
-
Ima novca što na bidu što sa strane.
Zadnjh par godina čekanje se nije baš pokazalo profitabilnim.
-
Pa ja nebi to gledao tako crno jer svake godine na ZSE inamo nekoliko odlicnih izdanja samo treba pogoditi pravu dionicu. Nekada je to bio KRAS, pa SAPN, pa ZABA, pa PODR pa sad nedavno KODT. Sve odreda kompanije koje su imale odlicno poslovanje i zdrave fundamente pa se vrijednosti otkljucala. I na svima se dalo super zaraditi.
A od ostalih izdanja kompanija sa velikom likvidnoscu ne mogu se ocekivati znacajni skokovi. Dionice s manjom likvidnoscu su vise stvar srece i tradea ali na ovima koje sam nabrojao samo je trebalo kupiti i cekati - skolski primjeri investiranja. Cak i da niste nijednu prodali do sada niste jos nista pogrijesili. A za trejdere je ZSE preplitka burza.
-
Nažalost, i ovo sam morao objaviti, dijelom po pitanju ocrnjivača dionica koji ne shvaćaju koliku štetu nesvjesno čine rastjerujući ljude i odvračajući ih od kupnje dionica. I nije samo to, i sa foruma ovog i onog je nestalo jako puno ljudi. Tužna priča.
Zašto je likvidnost na ZSE sve manja i manja? Dakle, statistika, neumoljiva.
”Zauvijek će ostati nepoznat točan podatak koliko je malih dioničara iznjedrila pretvorba i privatizacija hrvatskih tvrtki. Neke su svojedobne procjene govorile o oko 700 tisuća. Prema podacima koje smo dobili od SKDD-a, evidencija broja fizičkih osoba koje imaju vrijednosne papire pohranjene u SKDD-u počinje s 2011. godinom kada je takvih bilo 465.560, a od tada njihov broj neprekidno opada tempom od deset do petnaest tisuća na godinu. Na kraju prošle godine u SKDD-u evidentirano je 327.398 fizičkih osoba koje posjeduju vrijednosne papire, što znači da im se broj u međuvremenu smanjio tridesetak posto.
S padom broja malih dioničara znatno je pala i tržišna vrijednost dionica koje posjeduju. Mali su dioničari najveću vrijednost u svojim rukama imali u 2016. godini, kada je ukupna njihova vrijednost iznosila više od 8,1 milijardu eura. Do kraja prošle godine tržišna vrijednost dionica u vlasništvu fizičkih osoba spustila se na 3,24 milijarde eura, da bi se do kraja kolovoza ove godine tržišna vrijednost njihova portfelja povećala na 3,53 milijarde eura. Rast vrijednosti portfelja u vlasništvu malih dioničara rezultat je rasta dioničkih indeksa na Zagrebačkoj burzi, koji su pak, paradoksalno, rasli upravo na pogon ‘istrebljivanja‘ malih dioničara.
Nasuport situaciji u Hrvatskoj, usput rečeno, Njemački institut za dionice početkom je ove godine izvijestio da je lani u Njemačkoj evidentiran rekordan broj dioničara, njih 12,89 milijuna. Prethodni rekord u Njemačkoj zabilježen je 2001. godine, kada je dioničara bilo 12,85 milijuna”.
-
Nažalost, i ovo sam morao objaviti, dijelom po pitanju ocrnjivača dionica koji ne shvaćaju koliku štetu nesvjesno čine rastjerujući ljude i odvračajući ih od kupnje dionica. I nije samo to, i sa foruma ovog i onog je nestalo jako puno ljudi. Tužna priča.
”Zauvijek će ostati nepoznat točan podatak koliko je malih dioničara iznjedrila pretvorba i privatizacija hrvatskih tvrtki. Neke su svojedobne procjene govorile o oko 700 tisuća. Prema podacima koje smo dobili od SKDD-a, evidencija broja fizičkih osoba koje imaju vrijednosne papire pohranjene u SKDD-u počinje s 2011. godinom kada je takvih bilo 465.560, a od tada njihov broj neprekidno opada tempom od deset do petnaest tisuća na godinu. Na kraju prošle godine u SKDD-u evidentirano je 327.398 fizičkih osoba koje posjeduju vrijednosne papire, što znači da im se broj u međuvremenu smanjio tridesetak posto.
S padom broja malih dioničara znatno je pala i tržišna vrijednost dionica koje posjeduju. Mali su dioničari najveću vrijednost u svojim rukama imali u 2016. godini, kada je ukupna njihova vrijednost iznosila više od 8,1 milijardu eura. Do kraja prošle godine tržišna vrijednost dionica u vlasništvu fizičkih osoba spustila se na 3,24 milijarde eura, da bi se do kraja kolovoza ove godine tržišna vrijednost njihova portfelja povećala na 3,53 milijarde eura. Rast vrijednosti portfelja u vlasništvu malih dioničara rezultat je rasta dioničkih indeksa na Zagrebačkoj burzi, koji su pak, paradoksalno, rasli upravo na pogon ‘istrebljivanja‘ malih dioničara.
Nasuport situaciji u Hrvatskoj, usput rečeno, Njemački institut za dionice početkom je ove godine izvijestio da je lani u Njemačkoj evidentiran rekordan broj dioničara, njih 12,89 milijuna. Prethodni rekord u Njemačkoj zabilježen je 2001. godine, kada je dioničara bilo 12,85 milijuna”.
E takve objave nam trebaju! 👏👍
-
nekad davno je bilo preko 30 000 ljudi koji su posjedovali platforme za e-trade. nove podatke ne znam. posebno ne tko trgije doma, a tko vani. sve u svemu mizerija.
-
E takve objave nam trebaju! 👏👍
Koliko Hrvata, prema vašim procjenama, aktivno ulaže, a koliko ih ima dionice nekih tvrtki, no njima aktivno ne trguje?
– Zaista aktivnih ulagača vjerojatno ima manje od deset tisuća; onih koji imaju dionice, ali njima ne trguju, znatno je više. Kad je izlistan HT, imao je više od tristo tisuća dioničara, a do danas ih je ostalo barem pola, tako da, vjerojatno, između dvjesto i tristo tisuća Hrvata posjeduje neku dionicu. Onih koji aktivno trguju, vjerojatno je samo nekoliko posto od tog ukupnog broja.
Znaci ima nas manje od 10 000
-
-
A izgleda ne znaju ni ovi sto se bave burzom i danas. Ovih dana hrpa ljudi kupuje jednu dionicu koja je na all time high. Sto dalje reci? Vode se medijskim natpisima, navijanjem, FOMO sindromom itd., a sve je to posljedica needuciranosti. Vjerojatno kao takvi pasu velikima, koji im na ATH iskrcavaju svoje zalihe.
-
I radi nas par stotina imamo porez na kapitalnu dobit
-
jel može proći ispod radara ne prijava poreza na kapitalnu dobit?
Naka ga odmah skinu, ko bi se time bavio
-
I radi nas par stotina imamo porez na kapitalnu dobit
Državi 1,2 milijarde kuna od poreza na dohodak od kapitalawww.poslovni.hr -
Država priprema novi regulatorni okvir u sklopu kojeg je moguće ukidanje poreza na kapitalnu dobit, izjavio je u petak državni tajnik u Ministarstvu financija Davor Zoričić Zoričić: Država razmatra ukidanje poreza na kapitalnu dobit | Bloomberg Adria
-
1,2 milijarde su svi porezi od kapitala od čega je najveći porez na isplaćene dividende što nitko ne osporava. Ono što nas smeta je suludi porez uz još suludiji i kompliciraniji način obračuna po kojem država naplati max 50 tak milijuna kuna što je smješno a otjeralo je mnoge s burze jer im se ne bakće s papirologijom
-
Da, zahebancija, a koji su mehanizmi kontrole, tko to moze pratit ako im ne dostavi ekipa 🙃, nitko.
A nakon 5-6 godina i tako ode sve u zastaru. 🥴
-
E ja sad nedam ukidanje poreza na dobit, šta sam se ja mučio i držao dionice dvije godine .
-
E ja sad nedam ukidanje poreza na dobit, šta sam se ja mučio i držao dionice dvije godine .
Ma ne brinite kolega, držite dionice i dalje, evo vam rok promjene regulative ….😁
Na pitanje kada bismo mogli očekivati novu regulativu je odgovorio da je dokument u izradi, a nada se će uskoro biti gotov, u roku od tri godine ili kraće.
-
Ma ne brinite kolega, držite dionice i dalje, evo vam rok promjene regulative ….😁
Na pitanje kada bismo mogli očekivati novu regulativu je odgovorio da je dokument u izradi, a nada se će uskoro biti gotov, u roku od tri godine ili kraće.
Ajd fala bogu, čim vidim ovo "uskoro" detaljnije mi ni ne treba
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k