mislim da Bog ima trenutno pametnijeg posla nego misliti na Vašu Optimu.
- sama Božja providnost u ovo doba korone je vidjela da u Ministarstvo gospodarstva na EU projektima treba zaposliti jednu sposobnu magistricu religiologije.
- ali stvarno nema smisla o toj temi raspravljati jer ili vjerujete ili na vjerujete.
Mislim da je čovjeku potrebno da u nešto vjeruje. Ako nemate vjere, ni svoje snove ne možete ostvariti.
Molitva sigurno neće odmoći. Samo ne treba molitvu trošiti na Optimu.
Puno ju je bolje potrošiti na virus i da se ne vrati više.
Jer ako se Covid vrati na jesen i to još modificiran, DT neće prodavati Optimu već HT.
Što se tiče uhljeba u raznim ministarstvima, tu Hrvatskoj nažalost nikakva molitva neće pomoći.
Primjer;
Domaća firma koja proizvodi i bori se sa stranom konkurencijom, uplaćuje naknade za zaštitu okoliša na razini godine 7 miliona kuna.
Naravno da joj to izuzetno smanjuje konkurentnost.
Zbog velikog pada prodaje od 80 % u vrijeme korona krize, moli Hrvatsku Vladu i ministarstvo da joj ukine tu naknadu za vrijeme krize ili bar smanji.
Odgovor ministarstva je da će to ugroziti "model" zbrinjavanja otpada u Hrvatskoj.
Baš lijepo. To što će daljnje plaćanje nebuloznih naknada ugroziti opstanak firme i proizvodnje u Hrvatskoj nema veze.
Glavno da novac koji im dajemo oni daju za poticaje kupnje električnih automobila jer im očito ostaje viška.
A znamo koliko puno imamo tvornica električnih automobila u Hrvatskoj i koliko ih se godišnje proizvede.
Hrvatskoj od Boga pomoći nema, tako da nam preostaje samo Vrag.
No bojim se da će Vrag sam doći po svoje.
A ovi tukci po hrvatskim ministarstvima, uključujuči i ministre uopće to ne shvaćaju.
Lp
ps. Molite se i dalje za sve nas.