Na korak do 1000.
Steta sto sam prosli tjedan prodao zadnje komade.
Al ne mogu biti nezadovoljan, fino se zaradilo.
Pratim naravno i dalje, da vidimo kako ce ići daljnji razvoj. Ajmo moji Osječani.
Na korak do 1000.
Steta sto sam prosli tjedan prodao zadnje komade.
Al ne mogu biti nezadovoljan, fino se zaradilo.
Pratim naravno i dalje, da vidimo kako ce ići daljnji razvoj. Ajmo moji Osječani.
QuoteQuote from tin Ovdje bi najviše mogli profitirati svi koji mogu ovu dionicu držati barem godinu dana....svi parametri i pokazatelji ukazuju na sve bolje stanje firme i buduće rezultate....samo podsjećam da SAPN na 700 kn vrijedi otprilike kao pola sadašnje kapitalizacije Kraša...pa netka svatko za sebe procijeni vrijedi li SAPN kao pola Kraša ili manje ili više.
Bravo za imatelje SAPN. dionica danas dotaknula 1000 kn.
SAPN
1.000,00960,00
995,00HRK +4,74 %
13 | HRSAPNRA0007202204130000013 | 10:48:11 | 1.000,00 | 1,00 | 1.000,00 | 230,00 | 227.365,00 |
I 1000 je malo za ovu dionicu.
I 1000 je malo za ovu dionicu.
QuoteQuote from LeoNT .. ja sam ju kupio tek na tim cijenama...prije oko godinu dana,i kao i uvijek, trebao sam vise, al nije bilo para.
Sad će opet neki reći da im je preskupo kupovati na 550 kn a plakat će kad bude 700 kn...tako to ide....po meni ovo se priprema za prodaju kroz koju godinu...a ako nastave s ovako dobrim rezultatima sumnjam da će gazda prodati ispod 1200 kn po dionici...mislim da mu je to minimalni target.
Bome se dobro udara po SAPN da nije gazda našo kupca!?
Mrak, a kad se sjetim da sam uzeo kad je palo kod pojave korone u 03/2020 .... mislim se ajde trebat će sredstva za dezinfekciju pa nek se nađe neki fini % u portfelju bar godinu, dvije . Očekivao sam rast, iako ne baš x5 . Al dobro. Čak ni porez ne moram platit
Još da sam riješio i ostatak Dalekovoda tada, al kako je bio pao na 4,5 kn pa rekao neće dalje padati, vratili većinu od predstečajne i to je više od pola dokapa, samo treba strpljenja pa će i tu otić x 2, x3 ... mamicu mu, im . Al sve je to jedna fina škola, šteta da pravna država ne funkcionira još, možda jednog dana dočekamo.
Mrak, a kad se sjetim da sam uzeo kad je palo kod pojave korone u 03/2020 .... mislim se ajde trebat će sredstva za dezinfekciju pa nek se nađe neki fini % u portfelju bar godinu, dvije . Očekivao sam rast, iako ne baš x5 . Al dobro. Čak ni porez ne moram platit
Još da sam riješio i ostatak Dalekovoda tada, al kako je bio pao na 4,5 kn pa rekao neće dalje padati, vratili većinu od predstečajne i to je više od pola dokapa, samo treba strpljenja pa će i tu otić x 2, x3 ... mamicu mu, im . Al sve je to jedna fina škola, šteta da pravna država ne funkcionira još, možda jednog dana dočekamo.
Uvijek sam govorio da se dobri fundamenti na kraju naplate ...ismijavala me ekipa na 550 kn da drukam al sve na kraju izađe na vidjelo ...izašao sam na 570 do 620 kn zbog ulaska u ATPL na 180 do 190 kn jer sam procijenio da će više rasti u kraćem vremenu i jako mi je drago zbog svih koji su vjerovali u dionicu...ni 1500 kn po fundamentima nije previše....pogotovo ako imaju potencijalnog kupca jer netko je opasno navalio na ask...sjetite se Kraša.
Cestitke imaocima. Ja sam isto napravila kao kolega tin.
Cestitke strpljivima.
Nisam shvatio čemu se ovdje i zašto čestita?
Očito netko pegla cijenu put 1000 kn al ja nisam siguran da rezultati podrzavaju tu i takvu cijenu. Već se vidjela detorijacija rezultata uz rast troškova poslovanja u četvrtom kvartalu prošle godine, a ja osobno očekujem da će se takva situacija nastaviti i u prvoj polovici ove godine. Tako da treba biti oprezan u čestitarskim nastojanjima jer situacija u Saponiji cini mi se nije tako svjetla kakvom se je ovdje nastoji pokazati.
Očito netko pegla cijenu put 1000 kn al ja nisam siguran da rezultati podrzavaju tu i takvu cijenu.
Naravno da prošlogodišnji rezultati ne podržavaju ovu cijenu..dobit podržava cijenu od max 800kn, uopće mi nije jasno zašto kupac kupuje po ovim cijenama.
kako bilo ja bi na ovim razinama ozbiljno kratio poziciju, također čestitke onome tko je jučer prodavao između 1000-1100 kn.
Očito netko pegla cijenu put 1000 kn al ja nisam siguran da rezultati podrzavaju tu i takvu cijenu.
Naravno da prošlogodišnji rezultati ne podržavaju ovu cijenu..dobit podržava cijenu od max 800kn, uopće mi nije jasno zašto kupac kupuje po ovim cijenama.
kako bilo ja bi na ovim razinama ozbiljno kratio poziciju, također čestitke onome tko je jučer prodavao između 1000-1100 kn.
Marin83
Specijalist
QuoteQuote from LeoNT Za nekih 3-4 tjedna je FI. Mogli bi mozda onda i službeno objaviti prodaju MRSK.
Uglavnom, cijena je na 476, a do tada, tko zna.
Evo slobodan pad u pola sata jutros do 444kn, nitko ne pokazuje veliki interes za kupnju pri ovoj cijeni...Prvi ozbiljan kupovni nalog čeka na 426kn.
Kolega Marin 83 vama je bilo preskupo i na 400 kn koliko se sjećam !
Display MoreNaravno da prošlogodišnji rezultati ne podržavaju ovu cijenu..dobit podržava cijenu od max 800kn, uopće mi nije jasno zašto kupac kupuje po ovim cijenama.
Marin83
Specijalist QuoteQuote from LeoNT Za nekih 3-4 tjedna je FI. Mogli bi mozda onda i službeno objaviti prodaju MRSK.
Uglavnom, cijena je na 476, a do tada, tko zna.
Evo slobodan pad u pola sata jutros do 444kn, nitko ne pokazuje veliki interes za kupnju pri ovoj cijeni...Prvi ozbiljan kupovni nalog čeka na 426kn.
Ja ne letim... gledam neke normalne tržišne valuacije dionica na ZSE, ekstreme u pravilu izbjegajem...kod Saponije su ovakve anomalije moguće jer je vrlo,vrlo mali free float...slično je bilo i na Petrokemiji, INA-i ,LRH zbog malog free floata.
Jel mi je žao da nisam ostavio dionice SAPN kupljenje po 290kn, normalno da je, što da se lažemo, ali to ne znači da je kupovina na 1100kn pametna kupnja, ni blizu.
Display MoreMarin83
SpecijalistEvo slobodan pad u pola sata jutros do 444kn, nitko ne pokazuje veliki interes za kupnju pri ovoj cijeni...Prvi ozbiljan kupovni nalog čeka na 426kn.
Ja ne letim... gledam neke normalne tržišne valuacije dionica na ZSE, ekstreme u pravilu izbjegajem...kod Saponije su ovakve anomalije moguće jer je vrlo,vrlo mali free float...slično je bilo i na Petrokemiji, INA-i ,LRH zbog malog free floata.
Jel mi je žao da nisam ostavio dionice SAPN kupljenje po 290kn, normalno da je, što da se lažemo, ali to ne znači da je kupovina na 1100kn pametna kupnja, ni blizu.
ako i bude nasapunanih, na ovoj dionici se tome najmanje treba čuditi
Display MoreMarin83
SpecijalistEvo slobodan pad u pola sata jutros do 444kn, nitko ne pokazuje veliki interes za kupnju pri ovoj cijeni...Prvi ozbiljan kupovni nalog čeka na 426kn.
Govorio sam prije i sada usporedite KRAŠ i SAPN i sve će vam biti jasno....vidjeli smo na Krašu kad se nađe zainteresirani kupac da je realna vrednost daleko iznad ZSE vrednosti...bude li ovdje zainteresiranih kupaca ići će to na 1500 kn....žao mi je što ste prodali tako nisko sve je ukazivalo da se ide u otključavanje vrijednosti i konsolidaciji poslovanja.
Govorio sam prije i sada usporedite KRAŠ i SAPN i sve će vam biti jasno....vidjeli smo na Krašu kad se nađe zainteresirani kupac da je realna vrednost daleko iznad ZSE vrednosti...bude li ovdje zainteresiranih kupaca ići će to na 1500 kn....žao mi je što ste prodali tako nisko sve je ukazivalo da se ide u otključavanje vrijednosti i konsolidaciji poslovanja.
I ja sam to uvidio ali kasno! Isto ocekujem oko 1500kn dionicu. Danas mi neka guzva bila, ali sutra cu kupiti, prebacio sam sada dio od OPTE na broker racun!
Ja nisam ništa uvidio osim da se nekome žuri da se digne cijena. Rezultati vjerojatno nisu daleko, a oprez mi nalaže da ih ipak pričekam za potvrdu / odbacivanje vlastitih procjena.
Ne tako davno moglo se kupovati ispod 300 kn. Koristim priliku, ako admin dopusti, da zahvalim forumašima što su skrenuli pozornost na ovu dionicu, a posebno ex forumašu "laiku".
Moguce je da se ova dionica sprema na prodaju, vlasnik ima osobnih problema(nit ne volim navoditi kojih) a sinove mu ne zanima preuzimanje.
Pa sinovi ionako vec godinama ne upravljaju firmom, to kaj je Grbesic bolestan po mojoj procjeni ne igra osim u glavama spekulanata.
Ovdje je problem rasta cijena sirovina i nagrizanje marzi.
Jer ako njih nece biti , nece biti ni prodaje, cak i kada bi ona bila opcija .
Mislim da trenutno nije ta opcija.
Pa sinovi ionako vec godinama ne upravljaju firmom, to kaj je Grbesic bolestan po mojoj procjeni ne igra osim u glavama spekulanata.
Ovdje je problem rasta cijena sirovina i nagrizanje marzi.
Jer ako njih nece biti , nece biti ni prodaje, cak i kada bi ona bila opcija .
Mislim da trenutno nije ta opcija.
Saponija-kemiska industrija.
Ako ćemo o NPM,onda neće ni jedan sektor zaobići.!?
Možda bi trebalo naglasiti ,tko sjedi u upravi i kakav kadar upravlja firmom.
Veoma bitna stavka.Ovdje rade na visokoj razini.
Zašto bi većinski prodavao svoj udio?
Dionica koji bi trebala biti u portfelju svakog ozbiljnog investitora.
Roba ,koju Saponija proizvodi potrebna je svaki dan.