Ono što je najbolje je to da će 2021 biti još bolja od 2020...još ako se proda Maraska dobit po dionici za 2021 mogla bi biti i do 300 kn.
SAPN (SAPONIA d.d.)
-
-
-
Dođem sa sastanka i imam sta vidjeti.
Izvjestaj ne da je dobar, nego je brutalno dobar.Značajno smanjeno zaduzenje, smanjeni troškovi poslovanja, povećani prihodi, daljnja transformacija tvrtke i optimizacija troškova kroz investicije u tom smjeru i još cherry-on-top će doći prodaja Maraske.
Konsolidirani izvještaj mislim da neće previše odstupati od ovoga. Kandit i Maraska će se poništiti (Kandit mala dobit, Maraska mali minus) i to je otprilike to.
Novac u banci i blagajni: 82.471.327 odnosno 125 kuna po dionici...
-
Dođem sa sastanka i imam sta vidjeti.
Izvjestaj ne da je dobar, nego je brutalno dobar.Značajno smanjeno zaduzenje, smanjeni troškovi poslovanja, povećani prihodi, daljnja transformacija tvrtke i optimizacija troškova kroz investicije u tom smjeru i još cherry-on-top će doći prodaja Maraske.
Konsolidirani izvještaj mislim da neće previše odstupati od ovoga. Kandit i Maraska će se poništiti (Kandit mala dobit, Maraska mali minus) i to je otprilike to.
Ne bih baš rekao da će MRSK ostvariti gubitak i tu se radilo na optimiziranju troškova radi što bolje prodaje..očigledno ju neće prodati ispod cijene....ovaj rast dans je tek početak...izvješće za Q1 2021 dočekujemo na najmanje 600 kn....nije ovdje top 10 čisti do 450 kn bez veze...očekujem i dalje nastavak njihove kupovine.
-
Ali kupci svejedno se nećkaju i dalje.
Još će je vratit nazad.
-
Iskrene čestitke imaocima. Saponia je rasturila ove godine i potpunosti opravdala ovaj rast cijene i još uvijek je jeftina. Moja prodaja po 280 nakon 40 % rasta mi je jedna od većih gluposti općenito.
-
Znam da su mnogi bili skeptični kad sam pisao da ovdje SAPN pravi rast tek sljedi...preko 100 kn dobiti po dionici zarade samo u ovoj godini a 2021 po svim pokazateljima za sada biti će još i bolja...znam da se nekima ne će svidjeti ali ova će cijena nakon rezultata za Q1 2021 biti daleka prošlost.
-
.. ja sam ju kupio tek na tim cijenama...prije oko godinu dana,i kao i uvijek, trebao sam vise, al nije bilo para.
-
.. ja sam ju kupio tek na tim cijenama...prije oko godinu dana,i kao i uvijek, trebao sam vise, al nije bilo para.
Sad će opet neki reći da im je preskupo kupovati na 550 kn a plakat će kad bude 700 kn...tako to ide....po meni ovo se priprema za prodaju kroz koju godinu...a ako nastave s ovako dobrim rezultatima sumnjam da će gazda prodati ispod 1200 kn po dionici...mislim da mu je to minimalni target.
-
Prošle godine dobit prva 2 kvartala (M kuna):
Q1 7.13
Q2 5.33
Zadnja dva kvartala, svaki po oko 28 miliona kuna (oko 42 kune po dionici). Kakvi će biti Q1 i Q2 ove godine? Rekao bih, svakako bolji nego prošle obzirom na racionalizirane troškove, prihodi će izgledno i dalje ostati povećani.
Po ovoj cijeni, PE negdje malo vise od 5. (pricekajmo konsolidirano izvjesce za potvrdu)
-
Dionica nesumnjivo prema rezultatima vrijedi ovu cijenu i više od toga. Samo ne znam po kojim to svim pokazateljima slijedi daljnji rast poslovanja, kronično imaju poteškoća u povećanju prihoda a EBITDA marža im je ove godine izvrsnih 18 % i ne vjerujem da to ide još gore jer je konkurencija u ovoj branši žestoka. A bojim se da će i proizvodnja ovih dezinficijensa na kojem je temeljen ovogodišnji jednoznamenkasti rast prihoda blijedljeti s vremenom.
Kolega Tin, uz svo dužno poštovanje, molim Vas da se suzdržite od drukanja koje provodite na svim dionicama koje posjedujete jer to nije smisao foruma. Tu smo da nešto naučimo i ukažemo na prilike i opasnosti.
-
-
Problem tu je nelikvidnost, nema kupnje
-
Dionica nesumnjivo prema rezultatima vrijedi ovu cijenu i više od toga. Samo ne znam po kojim to svim pokazateljima slijedi daljnji rast poslovanja, kronično imaju poteškoća u povećanju prihoda a EBITDA marža im je ove godine izvrsnih 18 % i ne vjerujem da to ide još gore jer je konkurencija u ovoj branši žestoka. A bojim se da će i proizvodnja ovih dezinficijensa na kojem je temeljen ovogodišnji jednoznamenkasti rast prihoda blijedljeti s vremenom.
Kolega Tin, uz svo dužno poštovanje, molim Vas da se suzdržite od drukanja koje provodite na svim dionicama koje posjedujete jer to nije smisao foruma. Tu smo da nešto naučimo i ukažemo na prilike i opasnosti.
Je, al zaboravio si na relativnu podcijenjenost jer ne znam baš da se firma ala Saponia iz FMCG sektora trže na 4-5 Ev Ebitda. Zašto bi milijatda kuna prihoda recimo Podravke vrijedila dvostruko (ili još više) od milijarde kuna prihoda Saponije? Neka oni samo zadrže sličnu razinu profitabilnosti i isplate trećinu zarade u dividendu pa ćeš vidjeti gdje će biti dionica. Nisu to samo dezenficijensi. Tržište je otvoreno svatko može proizvoditi i prodavati dezenficijense. Ako su smislili cjepivo za Covid, onda nekome sigurno nije problem napraviti dezefinciijense.
Većina ekipe nije očekivala da će ovaj puta "biti drugačije". A kad ono....
-
Nelikvidnost je bila i kad je cijena bila na 200 kn. Naravno, vlasnička struktura i obim trgovanja ovdje svakako nisu dobri, ali taj rizik je i više nego uračunat u ovu cijenu.
-
Nelikvidnost je bila i kad je cijena bila na 200 kn. Naravno, vlasnička struktura i obim trgovanja ovdje svakako nisu dobri, ali taj rizik je i više nego uračunat u ovu cijenu.
A u Podravci ili u Krašu su bolji?
U Saponiji su zasad odlični ako se uzme u obzir da do sada nisu pokazali nikakvu neprijateljsku nastrojenost prema manjinskim dioničarima. Očekivalo se svašta, a u stvarnosti ta kohabitacija funkcionira bez ikakvih problema.
Izvješća su dovoljno kvalitetna i sve je u njima pojašnjeno, nisam primijetio "figu u džepu", revizor ugledan i jedan od Big4. Kad im istakne neko pitanje u mišljenju, oni se time pozabave i riješe ga do sljedeće godine. Sve skupa izgleda dosta korektno.
-
https://www.poslovni.hr/domace/neto-do…go-2019-4274855
Naglasak je pritom stavljen, kako navode, na profitabilan proizvodni program I sposobnost prilagodbe u novonastaloj situaciji, što je rezultiralo rastom EBITDA od 174 posto. EBITDA za 2020. ostvarena je u iznosu od 98,1 milijun kuna uz maržu od 18 posto. Operativna dobit Saponije iznosi 82,3 milijuna kuna, dok je neto dobit ostvarena u iznosu od 66,9 milijuna kuna 3,7 puta veća nego u 2019. kada je iznosila 18,1 milijun kuna.
-
U četvrtak izlaze rezultati pa ćemo biti pametniji. Kakvi god bili rezultati, očekujem da će se netko prosuti na prodaji u pokušaju izazivanja panike i da će to trajati nekoliko dana ili tjedana, a tek onda će početi trgovanje. To je obično obrazac.
Evo i članka novog na Poslovnom, za par sati bit će otključanNije baš nepredvidiva hrvatska burza.
-
U četvrtak izlaze rezultati pa ćemo biti pametniji. Kakvi god bili rezultati, očekujem da će se netko prosuti na prodaji u pokušaju izazivanja panike i da će to trajati nekoliko dana ili tjedana, a tek onda će početi trgovanje. To je obično obrazac.
Evo i članka novog na Poslovnom, za par sati bit će otključanNije baš nepredvidiva hrvatska burza.
Uvijek ima onih kojima paše izlaz...tako je isto bilo na 300 ili 400 kn...pa očekujem i da će na razini od 500 do 520 kn biti nešto dionica na prodaji....po meni prerano jer tu sljedi i dobra godina ispred nas(zadnja dva kvartala dobit preko 20 mil.kn po dionici...očigledno su racionalizirali troškove i poboljšali profitnu maržu) a isto tako i kapitalizacija MRSK....sad imaju samo u novcu oko 125 kn po dionici od MRSK se očekuje oko 140 do 160 kn po dionici a ako ova godina bude na razini prošle...a za sada se čini da bi mogla biti i bolja to je daljnjih 100 + kn dobiti po dionici...samo te tri komponente čine oko 400 kn vrijednosti po dionici....pa sada nek svatko procijeni sam za sebe.
-
Ma jasno, plus rezultati q1 su iza ćoška kak se veli, a teško da neće biti kao q4.
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/35842
KOESTLIN isto u plusu.
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/35861
https://eho.zse.hr/fileadmin/i…0534a53d9a30822f17256.pdf
Što bi rekli analiziraj ovo i kapitalizaciju na ZSE.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner