A kolika je efektivna kamatna stopa ? Na kredit ?
EKS 6,13 malo su ga nabrijali obzirom da je nominalna 3,99
da.. ali sa osiguranjem kredita...
akcijska fiksna kamatna stopa iznosit će 4,69% (EKS 4,80%).
A kolika je efektivna kamatna stopa ? Na kredit ?
pa naravno, osiguranje košta, onda je bolji ovaj bez osiguranja, ne moraš vraćati
Evo baš se vratio iz maloprije iz zabe, 200 000 kn uboli na 10 godina.
Jako dobra prilika. EKS 4,8 % - DY 8%, Baš kako je rekao kolega - perpetuum mobile
Jako dobra prilika. EKS 4,8 % - DY 8%, Baš kako je rekao kolega - perpetuum mobile
tako se to radi, biti će to i više od 8%
nije vas strah se zaduziti radi dionica ?
Ma ulažem u beton te novce, ali primjer navodim. Dividenda veća od kamate na gotovinac. Navodim to jer je to u neku ruku zanimljivost. sve u familiji. Prvo ti daju kredit, pa im uđeš u vlasništvo s tim novcima i onda ubireš prihod od dividendi veći nego izdaci za kamate.
Ma ulažem u beton te novce, ali primjer navodim. Dividenda veća od kamate na gotovinac. Navodim to jer je to u neku ruku zanimljivost. sve u familiji. Prvo ti daju kredit, pa im uđeš u vlasništvo s tim novcima i onda ubireš prihod od dividendi veći nego izdaci za kamate.
Pa vi ste u biti "opljačkali banku" i ništ vam ne mogu......
Eto, skužili ste me, to je bio trik post za ispitivanje inteligencije forumaša, pobjednik je prvi koji skuži, bravo, svaka čast!
Auuuu, dječaci i djevojčice moje!
Kredit na 10 godina sa kamatnom stopom od 4,8% godišnje smatrati prilikom jer očekujete jednokratni DY od 8% je matematički vrlo problematično.
Da ne kažem bedasto.
U ovoj računici jedini potencijalni poguranac vam može biti očekivana visoka stopa inflacije u narednim godinama koja, ako se realizira, radi za dužnika, a protiv vjerovnika.
Sve ostalo vam je na klimavim nogama.
Opalite si matematiku : za 200000kn možeš dobit 3200kom dionica zabe. Opalio grubu pretpostavku da ove godine dividenda bude 6 kn, a svake slijedeće 4kn, i u slijedećih 10 godina bi primio 42 kn dividende po dionici puta 3200kom i ispada 134400kn dividende u 10 godina, A NA KAMUTU BANCI ĆE PLATIT 52000KN, I DIONICE MU OSTAJU ZAUVIJEK. (ali ovo je samo matematikčka pretpostavka ne mora značiti da će dividenda biti tako velika)
Opalite si matematiku : za 200000kn možeš dobit 3200kom dionica zabe. Opalio grubu pretpostavku da ove godine dividenda bude 6 kn, a svake slijedeće 4kn, i u slijedećih 10 godina bi primio 42 kn dividende po dionici puta 3200kom i ispada 134400kn dividende u 10 godina, A NA KAMUTU BANCI ĆE PLATIT 52000KN, I DIONICE MU OSTAJU ZAUVIJEK. (ali ovo je samo matematikčka pretpostavka ne mora značiti da će dividenda biti tako velika)
Pretpostavka je majka svih...
Što ako dođe gospodarska kriza, što ako opet ne bude dividende 2-3 godine ? U nijednoj dionici u kojoj sam bio nikada nisam doživio idealni scenarij, uvijek tu bude podrhtavanja koja ti uopće ne padnu napamet. Što ako se cijena dionice prepolovi u nekom crashu, onda ni izlazak više ne igra.
Uzimati kredit za kupovanje dionica je ludost, nema apsolutno sigurne investicije.
Mnoge od nas bi mogli smatrati ludima, mala je granica. U situaciji kad se nazire visoka inflacija i visoke stope gospodarskog rasta uzimati relativno povoljan dugoročni kredit s fiksnom kamatnom stopom i u domaćoj valuti nije nikako ludost. Pa čak i kako sam hipotetski napisao uložiti te novce u jednu visokokapitaliziranu banku koja redovito isplaćuje visoke dividende i ima stranog vlasnika iz zemlje koja je izmislila bankarstvo. Bila bi velika hrabrost uložiti te novce u Atlantsku. Svi mi koji se ovdje igramo ne možemo ništa sa sigurnošću tvrditi, ali ovdje jednostavna matematika gospodina Darca11 puno govori, on je čak i konzervativno računao. Mišljenja sam da će se bankarski krediti povećavati u idućih 10 godina kako budu rasle plaće i BDP. A sad s druge strane, čovjek može izgubiti posao, oboliti, svašta se negativno može dogoditi u životu, uvijek treba imati neki hedge. Doduše kad čovjeku zaškripi dionice zabe su prilično likvidne i dio se uvijek može prodati.
No ja ću ipak taj kredit uložiti u nekretnine za rentanje, čak sam i nešto Medike teška srca prodao zbog betona.
Cini se po danasnjem trgovanju da se polako ali sigurno odmicemo od zone 62.xx i okrecemo visim razinama. Moguce je i da netko vec ima interne informacije o planovima isplate divke. Bit ce tu zanimljivo u iducih mjesec- dva
Ovdje kao da nema sutra!
Sve se uzima.
Ovdje kao da nema sutra!
Sve se uzima.
???? o ćemu ti ti kolega?na prometu od 224 kilo kn? jedna kupnja 3000 kom na 63, a ostalo kikiriki-koštice. ja mislio da je promet barem dvije milje
Kasna berba ili ona ledena berba oko -8 do 9 stupnjeva?
Jel ima tko pretplatu da kopira članak?
pasted-from-clipboard.png
Iako slutim da je sve iz naslova više manje jasno
Kako bi to sad izgledalo u najoptimističnijem scenariju, NO najavi 30 dana prije skupštinu ajmo reć za 2.11. i onda još cca mj dana do datuma utvrđivanja popisa za isplatu dividende. Po meni, najoptimističnije negdje početkom ili sredinom 12. mj. a onda isplata još tjedan dva iza, u tom scenariju vjerojatno prije božića? Šta vi mislite?
Nisam nestrpljiv zbog love već bi htio to vidjeti što prije crno na bijelo da im nebi palo napamet neko delistiranje ili istiskivanje sad kad su puni para. Nije da crnjačim ali ono, ZSE, Hrvatska, pušeš i na hladno
gle... sve je moguće kad dvoje partnera ima više od 96% dionica. opreza nikad dosta.
Jel poznato uopće kakav je/čiji je to račun koji je na 2. mjestu - ALLIANZ SE?
Allianz je u Hrvatskoj prisutan od 1999. godine, kada njemački Allianz zajedno sa Zagrebačkom bankom preuzima tadašnje Adriatic osiguranje.
Osim u segmentu osiguranja, Allianz se, zajedno sa strateškim partnerom Zagrebačkom bankom, 2001. godine aktivno uključuje u mirovinsku reformu. Iste godine osnovan je AZ obvezni mirovinski fond, a godinu dana kasnije s radom počinju i AZ dobrovoljni mirovinski fondovi, koji su, svaki u svom segmentu uvjerljivo vodeći mirovinski fondovi na hrvatskom tržištu s oko 40% tržišnog udjela
Proizvodi banko osiguranja na raspolaganju su klijentima i u svim poslovnicama Zagrebačke banke.