Divka bi mogla bit u idućem mjesecu već..
To je neki insajderski info?
Pazi Milo da ne završiš sa loncem krumpira ispred sebe kojeg treba oguliti!
To je neki insajderski info?
Pazi Milo da ne završiš sa loncem krumpira ispred sebe kojeg treba oguliti!
- Za 2019. su trebali da isplate preko 4 kn netto, a sada im HNB preporuca oprez zbog kovida sto znaci da ne budu velikodusni.
Ipak za 2 godine se skupilo i ne more bit ispod 4 kn netto.
Tesko da more.
držim vas za ozbiljnjog investitora, ali ovo napisano....!!!??? kaj neznate kak ide procedura!!?? sastanak UO i NO, sazivanje skupštine 30 dana prije održavanja iste, određivanje record date-a i tek onda isplata. to vam je minimalno dva i pol do tri mjeseca. a još nije niti 24.09. došao.
ili se nakaj promijenilo pa predsjednik uprave svakome ponaosob donese divku u kešu na kućnu adresu?
držim vas za ozbiljnjog investitora, ali ovo napisano....!!!??? kaj neznate kak ide procedura!!?? sastanak UO i NO, sazivanje skupštine 30 dana prije održavanja iste, određivanje record date-a i tek onda isplata. to vam je minimalno dva i pol do tri mjeseca. a još nije niti 24.09. došao.
ili se nakaj promijenilo pa predsjednik uprave svakome ponaosob donese divku u kešu na kućnu adresu?
Kolega krivo sam se izrazio, uvijek sam u trci...mislio sam na oodobrenje.I ostalo kako ide, ali sumnjam da neće ubrzati maksimalno proceduru...
Milo ozbiljan investitor?
Ajd iskreno možda je ozbiljan investitor al brate mili ozbiljan forumaš nije :D:D
Živio
S obzirom na novi val korone ja isto mislim da ce ZABA pozuriti sa odlukom o isplati dividende maksimalno prije nego se HNB mozebitno predomisli. Vec sam ranije pisao svoje prognoze o iznosu i osobno ocekujem barem 6kn netto.
očekujem prema dosadašnjoj politici dividenda od 6-9 kn, e sad ne kuzim naš narod drze u banci oko 300 miljardi sa kamatama oko nule, a propustaju ovu priliku da dobiju 10- tak posto u svega par mjeseci ulazuci u istu tu banke u kojoj drze pare.
oooos
Stiže lova. A što je sa HPB ?
očekujem prema dosadašnjoj politici dividenda od 6-9 kn, e sad ne kuzim naš narod drze u banci oko 300 miljardi sa kamatama oko nule, a propustaju ovu priliku da dobiju 10- tak posto u svega par mjeseci ulazuci u istu tu banke u kojoj drze pare.
Jesi probao ljudima spomenut dionice? Većina vjeruje da je to kockarnica i igra za bogate, ali zato svi pričaju o bitcoinu i kako tamo neki duplaju uložene novce.
Jesi probao ljudima spomenut dionice? Većina vjeruje da je to kockarnica i igra za bogate, ali zato svi pričaju o bitcoinu i kako tamo neki duplaju uložene novce.
Pa tu i tamo dođem na tu temu ali ju predstavim kroz priču o blue chipovima, "low risk, low reward" i diverzifikaciji portfelja i usporedbom sa garantiranim gubitkom zbog inflacije kod držanja love u banci mada uvijek na kraju zaključim da ne postoji 100% sigurna investicija. Uz to nikad ne propustim popi$ati se po špekulativnom ulaganju u tzv. stečajuše. Ljudi u pravilu reagiraju pozitivno na sve to mada vrlo rijetko naprave sljedeći korak tj. kupe nešto. Za sada je samo dvoje to napravilo, ali evo, i to je valjda uspjeh. Naravno, od tog sljedećeg koraka se uvijek ogradim, svatko mora sam smisliti šta želi, sam analizirati i sam odlučivati.
preporuka HNB-a da se drze dosadanje politike dividende a to bi značilo 8-9 kn kad se uračuna neisplačena iz 2019 ovo je sjajno.
Svako zlo za neko dobro.
Ova besmislena mjera o obustavi isplate dividende mi je (nam je) omogućila produženi period prikupljanja dionica po pristojnim cijenama.
Iako o HNB-u mislim sve najgore, hvala im!
P.S.
Ako bude sreće, nakon što se opernatimo sa dividendom opet ćemo moći kupovati ove "hartije od vrednosti" po pristojnim cijenama.
- Dali je netko izracunao koliko su zaradili po dionici u 3 godine(2019., 2020.,2021.)
iliti koliko bi mogli MAX. da isplate pocetkom 2022. ?
Malo da mastamo.
- Dali je netko izracunao koliko su zaradili po dionici u 3 godine(2019., 2020.,2021.)
iliti koliko bi mogli MAX. da isplate pocetkom 2022. ?
Malo da mastamo.
Jesmo. Bez 2H 2021, jer nam je to još nepoznato.
Prema mojoj računici, kada bi se držali istog modela dividendnih politika kao do sada, ona bi morala objedinjeno iznositi oko 8 kn.
Moguće je da će ju podijeliti na dva dijela, za 2019. i 2020.
digneš kredit i kupiš dionice Zabe
Perpetuum mobile- kreditom zabe kupiš dionice zabe od kojih zaradiš da vratiš kredit zabi da bi zaradu oročio u zabi i uzimao kamate od zabe...
Stopa povrata?
Perpetuum mobile- kreditom zabe kupiš dionice zabe od kojih zaradiš da vratiš kredit zabi da bi zaradu oročio u zabi i uzimao kamate od zabe...
Stopa povrata?
zašto bi zaradu oročio, dok ima još dionica, a valjda će u međuvremenu i cijena nešto gore,
nema stope, nekada je i sam povrat iznosa kredita bitan
A kolika je efektivna kamatna stopa ? Na kredit ?
A kolika je efektivna kamatna stopa ? Na kredit ?
EKS 6,13 malo su ga nabrijali obzirom da je nominalna 3,99
To predmnijeva cijenu papira od 70 kn, moramo i mi za kruh zaraditi