1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

AGROKOR

• Kvark
  • February 12, 2020 at 6:36 PM
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • October 17, 2022 at 12:54 PM

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, kao nadležni odjel DORH-a, neće se žaliti na odluku o likvidaciji tvrtke Agrokor d.d., iako je ta tvrtka u posljednjoj fazi Izvanredne uprave preuzela 154 milijuna kuna poreznog duga poduzeća iz bivšeg sustava i nije ga platila, doznaje N1.

N1 doznaje: DORH se neće žaliti u slučaju Agrokor, država gubi 154 milijuna!
    Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, kao nadležni odjel DORH-a, neće se žaliti na odluku o likvidaciji tvrtke Agrokor d.d., iako je ta tvrtka u…
    n1info.hr
  • Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • October 17, 2022 at 7:40 PM
    Quote from Paulie

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, kao nadležni odjel DORH-a, neće se žaliti na odluku o likvidaciji tvrtke Agrokor d.d., iako je ta tvrtka u posljednjoj fazi Izvanredne uprave preuzela 154 milijuna kuna poreznog duga poduzeća iz bivšeg sustava i nije ga platila, doznaje N1.

https://n1info.hr/biznis/n1-dozn…i-154-milijuna/

Pa što bi se država žalila..to nije njihov novac nego NAŠ...sve ćemo mi to platit i plaćamo kroz izmišljene paratroškove i obične troškove i poreze...

pecunia non olet

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 17, 2022 at 7:48 PM
    Quote from Kayser Sose
    Quote from Paulie

https://n1info.hr/biznis/n1-dozn…i-154-milijuna/

Pa što bi se država žalila..to nije njihov novac nego NAŠ...sve ćemo mi to platit i plaćamo kroz izmišljene paratroškove i obične troškove i poreze...

pa naravno da se tu neće žalit, al ako tražiš upis u zemljišne knjige na državnom zemljištu, iako tvoji to koriste i preko 100 godina, čak im i podastreš dokaze da je to istina, uredno će ti se na to žaliti i nepodrebno te uvlačiti u bezbrojne sudske postupke.

to šta ta tvoja zemlja vrijedi niti 0,1% ovog iznosa, to ove iz DORH-a ni najmanje nije briga, jer predmet je predmet, a norma je norma.

eto di mi živimo, mala zemlja za veliki kriminal :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • October 17, 2022 at 7:58 PM

Dal se moze opcini, gradu, drzavi poklonit zemlja ? I koja bi bila procedura ?

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 17, 2022 at 8:13 PM
    Quote from havi

pisao sam o tome na temi RE: Porez na nekretnine

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • October 17, 2022 at 8:51 PM
    Quote from havi

Moze, najbezbolniji nacin prijenosa drzavi (bez DORH i drugih tijela) je ovjera izjavu o odricanju vlasnistva kod javnog biljeznika i podnosenje iste na upis temeljem cl. 133 ZV-a. Drugo je sad pitanje zasto uopce zelite ici u to i imate li osnova npr. za prijenos po osnovu Zakona o prostornom uredenju (cl 170 i dalje) ili za neke druge postupke, ali sve je to off topic.

Kada stignem ću se pokušati osvrnuti na neke navode iz sada oživljene teme, u svakom slučaju bi mogla i dalje živjeti ako Todo pobijedi u Washingtonu...

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • October 17, 2022 at 10:43 PM
    Quote from Ivan1902

Ima li smisla poslati prijavu Europskom ombudsmanu?

https://www.ombudsman.europa.eu/hr/home

Moram priznati da prvi puta čujem za ovu instituciju, ali ne može škoditi. Vidim da se bave i istragama, a odgovaraju Europskoj Komisiji.

Sve strateške istrage | Europski ombudsman

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • October 26, 2022 at 12:16 PM

Karolina Vidović Krišto danas u saboru o Agrokoru, PPD-u i Vujnovcu.

https://fb.watch/goMClCtXHe/

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • October 26, 2022 at 10:15 PM
    Allianz blokirao pregovore o istiskivanju Rusa iz Fortenove
    Održavanje skupštine dioničara Fortenove, zakazane za petak, 28. listopada, na kojoj se trebao formalizirati model istiskivanja Rusa iz vlasničke strukture,…
    www.vecernji.hr

Ne ide baš glatko kako su zamislili.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • October 27, 2022 at 1:09 AM
    Quote from Ledica

https://www.vecernji.hr/biznis/allianz…rtenove-1628568

Ne ide baš glatko kako su zamislili.

Fool me once shame on you, fool me twice shame on me!

Možda su se hrvatski mirovinski fondovi počeli malo

racionalnije ponašati sa novcem osiguranika, ali piše da

je njemački Allianz povukao kočnicu, pa tko zna što je na

stvari.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • October 28, 2022 at 9:17 PM

Fortenova je drugi put zaredom otkazala Skupštinu imatelja udjela u krovnoj zakladi Fortenova STAK, i to nakon okupljanja udjelničara u Amsterdamu, i nakon gotovo 45 minuta dodatnih napetih pregovora.

https://www.seebiz.eu/tvrtke/ponovno…ovincima/283531

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • October 28, 2022 at 9:56 PM

Iz Fortenova grupe u petak su Hini potvrdili da unatoč znatnim naporima Uprave te kompanije kako bi hrvatskim mirovinskim fondovima omogućila kupnju 42,5 posto udjela, koji trenutno ima ruski Sberbank, oni ipak neće postati novi suvlasnici te grupe.

Večernji list je u petak objavio da je dogovor prema kojem su četiri društva za upravljanje privatnim mirovinskim fondovima trebala otkupiti vlasnički udio Sberbanke u Fortenova grupi definitivno propao i to zbog izričitog protivljenja njemačkog Allianza, suvlasnika najvećeg među njima – AZ fonda.

Iz Fortenova grupe priopćili da hrvatski mirovinski fondovi neće postati suvlasnici
    Iz Fortenova grupe u petak su Hini potvrdili da unatoč znatnim naporima Uprave te kompanije kako bi hrvatskim mirovinskim fondovima...
    www.nacional.hr

Po članku ispada da se Uprava trudi da mirovinskim fondovima učini dobro nakon što ih je popljačkala nagodbom. Jedna divna topla priča, sreća Švabo je shvatio u kakvu zamku upada.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 28, 2022 at 10:02 PM
    Quote from Paulie

Iz Fortenova grupe u petak su Hini potvrdili da unatoč znatnim naporima Uprave te kompanije kako bi hrvatskim mirovinskim fondovima omogućila kupnju 42,5 posto udjela, koji trenutno ima ruski Sberbank, oni ipak neće postati novi suvlasnici te grupe.

Večernji list je u petak objavio da je dogovor prema kojem su četiri društva za upravljanje privatnim mirovinskim fondovima trebala otkupiti vlasnički udio Sberbanke u Fortenova grupi definitivno propao i to zbog izričitog protivljenja njemačkog Allianza, suvlasnika najvećeg među njima – AZ fonda.

https://www.nacional.hr/iz-fortenova-g…ati-suvlasnici/

Po članku ispada da se Uprava trudi da mirovinskim fondovima učini dobro nakon što ih je popljačkala nagodbom. Jedna divna topla priča, sreća Švabo je shvatio u kakvu zamku upada.

pa mirovinci se uglavnom sami nude za opljačkati, a usput povuku i male dioničare, evo što su napravili na Tpng, otvorili vrata da nas potjeraju baš sada kada kreće vrcanje

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • October 28, 2022 at 10:35 PM

Sada kad su mirovinci definitivno ispali iz ove priče korist je možda dvostruka, zaštitili su svoje članove od rizičnog ulaganja imovine fonda, a možda i trgovina na ZSE živne jer imam osjećaj da su se u posljednje vrijeme suzdržavali od kupnje , a forsirali prodaju nekih izdanja zbog prikupljanja sredstava za planiranu transakciju.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • October 29, 2022 at 7:50 AM

Posve je nejasno, ili nije :S , zašto bi mirovinski fondovi ponovno kupovali svoje, koje im je potezom pera oduzeto. Ponovno plaćam dakle ono što sam već jednom platio, kao da nisam.

Misle li oni uopće svojom glavom :/

Odradili su Igru i u preuzimanju Vlena.

Odakle uopće ENNA u toj priči ? Otkupili dugove ?

U stvari, ne želim znati :S . Mirnije spavam

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • October 29, 2022 at 8:40 AM

Mirovinski fondovi rade po naredbi vlade, ništa oni ne misle.

Da nije tako bunili bi se protiv jamstava i protiv nagodbe. Lako je gubit tuđe pare, glavno da se veliki šef ne naljuti na njih.

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • October 29, 2022 at 12:22 PM
    Quote from Paulie

Po meni se čini da Allianz koji je protiv te transakcije "naštimava" prodaju Fortenove jeftino za svojeg "Rođu"! Zašto da mirovinski fondovi zarade kada može "Rođo". Ja mislim da je sada dobra kupnja Fortenove Jer ide debelo ispod cijene.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • October 29, 2022 at 12:45 PM
    Quote from darac11
    Quote from Paulie

Po meni se čini da Allianz koji je protiv te transakcije "naštimava" prodaju Fortenove jeftino za svojeg "Rođu"! Zašto da mirovinski fondovi zarade kada može "Rođo". Ja mislim da je sada dobra kupnja Fortenove Jer ide debelo ispod cijene.

Ne vjerujem da je tome slučaj, mislim da se ide prema tome da jednog dana sve preuzme Vujnovac.

Evo jedno pitanje, je li vam poznato da su ikada do sada naši mirovinski fondovi imali ulaganja u strana dionička društva ? Fortenova nije Hrvatska nego Nizozemska kompanija, ja se ne sjećam kada su naši mirovinski fondovi kupovali strane kompanije, i ako sada kupuju, zašto baš Fortenovu, a ne dionice Mercedesa ili Adidasa ?

Edited once, last by Paulie (October 29, 2022 at 12:49 PM).

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • October 29, 2022 at 12:51 PM

Todorić: Okupljaju novi Borg, pokrećem više međunarodnih tužbi

Bivši čelnik Agrokora komentirao je vijest da je društva za upravljanjem mirovinskim fondovima ipak neće otkupiti vlasnički dio Sberbanke u Fortanova grupi

Todorić: Okupljaju novi Borg, pokrećem više međunarodnih tužbi
    Bivi čelnik Agrokora komentirao je vijest da je društva za upravljanjem mirovinskim fondovima ipak neće otkupiti vlasnički dio Sberbanke u Fortanova grupi
    www.vecernji.hr

Blago nama kad ovi filantropi rade u korist mirovinskih fondova

Fortenova priznala da mirovinci neće istisnuti Ruse: AZ fond nije prepoznao i iskoristio izvrsnu priliku za ulaganje

Fortenova priznala da mirovinci neće istisnuti Ruse: AZ fond nije prepoznao i iskoristio izvrsnu priliku za ulaganje
    Iz Fortenova grupe u petak su Hini potvrdili da unatoč znatnim naporima Uprave te kompanije kako bi hrvatskim mirovinskim fondovima omogućila kupnju 42,5 posto…
    www.tportal.hr
  • darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • October 29, 2022 at 6:59 PM
    Quote from Paulie
    Quote from darac11

Ne vjerujem da je tome slučaj, mislim da se ide prema tome da jednog dana sve preuzme Vujnovac.

Evo jedno pitanje, je li vam poznato da su ikada do sada naši mirovinski fondovi imali ulaganja u strana dionička društva ? Fortenova nije Hrvatska nego Nizozemska kompanija, ja se ne sjećam kada su naši mirovinski fondovi kupovali strane kompanije, i ako sada kupuju, zašto baš Fortenovu, a ne dionice Mercedesa ili Adidasa ?

🤔Ja sam rekao da MISLIM da se naštimava nekom njihovom "Rođi". A vi ste moju riječ "Rođo" zamijenili imenicom(prezimenom).

I do sada naši mirovinski fondovi nisu uložili u ništa profitabilno, što me već malo brine😢.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• AGKR
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt