zakon o nekretninama mora biti jednostavan. dok živiš npr. u centu zagreba zarađuješ puno i nije ti problem da odvojiš neku kintu za porez. kad ti kapacitet opadne vratiš se u pušću bistru gdje si se i rodio i tražiš subvenciju jer održavaš ruralnu sredinu. ovako pun grad penzića koji se natrpaju u tramvaj kad je najveća gužva, idu na izbore i traže više nego što su zaslužili i sve to otimaju od svoje djece i unučadi. u švicarskoj je sasvim normalno kad je mirovina nema više ciriha. pokupiš stvari šta možeš i ideš na selo. ja sam malo radikalniji i da me se bilo šta pita svima preko 75. g, oduzimao bi vozačke i pravo glasa. nemaš pojma šta je AI i ne možeš odlučivati o ničemu jer si podkapacitiran. na žalost ali tako je.
Porez na nekretnine
-
-
-
stan u utrinama je totalno građevinsko smeće. hajde sad ti reci koliko to vrijedi? ko tri kuće u slavoniji. i šta bi sad da te netko oslobodi poreza na imovinu od 100 000€ koja objektivno ne vrijedi ništa. normalne države porezom nagrađuju one koji žive u ruralnim prostorima i "kažnjava" one koji se trpaju u utrine.
utrine su još super kakav je donji grad, e to tek trebaš vidjeti
-
stan u utrinama je totalno građevinsko smeće. hajde sad ti reci koliko to vrijedi? ko tri kuće u slavoniji. i šta bi sad da te netko oslobodi poreza na imovinu od 100 000€ koja objektivno ne vrijedi ništa. normalne države porezom nagrađuju one koji žive u ruralnim prostorima i "kažnjava" one koji se trpaju u utrine.
bankarski sektor je sa lažnim novcima poremetio osnovne vrijednosti. dva kvadrata balkona vrijedi ko nečije imanje. ova kriza će eskalirati sa osnovnim prehrambenim problemima. sad malo dramaturgije, šta ćeš jesti kad tvoj posao u utrinama ovako ili onako nije vrijedio ništa. za tim poslom nema potrebe. on je umjetno održavan. za krompirom uvijek ima potražnje. naši su gradovi mali, naslonjeni na nekakva sela. ali probaj zamisliti megapolise. tri dana da se prekinu lanci opskrbe nastaje ludilo. ko na filmu. a ni su ni te filmove snimali bez veze.
-
bankarski sektor je sa lažnim novcima poremetio osnovne vrijednosti. dva kvadrata balkona vrijedi ko nečije imanje. ova kriza će eskalirati sa osnovnim prehrambenim problemima. sad malo dramaturgije, šta ćeš jesti kad tvoj posao u utrinama ovako ili onako nije vrijedio ništa. za tim poslom nema potrebe. on je umjetno održavan. za krompirom uvijek ima potražnje. naši su gradovi mali, naslonjeni na nekakva sela. ali probaj zamisliti megapolise. tri dana da se prekinu lanci opskrbe nastaje ludilo. ko na filmu. a ni su ni te filmove snimali bez veze.
fala bogu, odoh iz zg 90-te, sad imam i šume i zemlje, ima i žena još...ali nema tko raditi
-
zakon o nekretninama mora biti jednostavan. dok živiš npr. u centu zagreba zarađuješ puno i nije ti problem da odvojiš neku kintu za porez. kad ti kapacitet opadne vratiš se u pušću bistru gdje si se i rodio i tražiš subvenciju jer održavaš ruralnu sredinu. ovako pun grad penzića koji se natrpaju u tramvaj kad je najveća gužva, idu na izbore i traže više nego što su zaslužili i sve to otimaju od svoje djece i unučadi. u švicarskoj je sasvim normalno kad je mirovina nema više ciriha. pokupiš stvari šta možeš i ideš na selo. ja sam malo radikalniji i da me se bilo šta pita svima preko 75. g, oduzimao bi vozačke i pravo glasa. nemaš pojma šta je AI i ne možeš odlučivati o ničemu jer si podkapacitiran. na žalost ali tako je.
Mensečini da ima i ovdje podkapacitiranih. Na žalost, al tako je.
Nikaragva žudi za takvima.
-
nema radnika nigdje. sami paraziti. ja sam ko dijete znao raditi više nego on sa 40. g. zato je ovaj poremećaj toliko bolan. moraš ga dovesti do gladi da nešto korisno počne raditi. a indijci i kinezi te pojedu za marendu. bogu hvala onaj koji to planira vidi da ovaj prostor koristi samo 15% svojih kapaciteta. da li će mo mi to iskoristiti ili će neko drugi uletjeti u ovaj bogom dani prostor najviše zavisi od nas samih.
-
Recimo da osoba plati nekretninu 50 000 eura kešom, a 100 000 eura hipotekarnim bankovnim kreditom. I tada se banka upiše sa teretom 100 000 eura na nekretninu (skužio sam da dosta ljudi ne shvaća da su tehnički „podstanari“ banke dok ne isplate kredit).
Da li bi tada banka trebala plaćati „svoj udio“ u porezu na tu nekretninu? Ovisno o količini otplaćene glavnice kredita.
Kad se već priča o pravednosti poreza na imovinu.
-
Pa banka to lako plati pa ti prosljedi, poveca kamatu za taj iznos 😅
-
-
ChatGPT kaže:
Porez na nekretnine?Treba li Hrvatska uvesti porez na nekretnine?
Odluka o uvođenju poreza na nekretnine u Hrvatskoj je politička, ekonomska i društvena odluka koja bi trebala biti donesena nakon temeljite analize svih prednosti i nedostataka.
Prednosti uvođenja poreza na nekretnine su:
1. Povećanje prihoda: Porez na nekretnine mogao bi biti značajan izvor prihoda za državu, koji bi se mogao koristiti za financiranje javnih usluga i infrastrukture.
2. Povećanje pravednosti: Uvođenje poreza na nekretnine bi moglo pomoći u smanjenju nejednakosti u društvu, jer bi se teret oporezivanja prebacio s drugih oblika oporezivanja, poput PDV-a, na vlasnike nekretnina.
3. Regulacija tržišta nekretnina: Porez na nekretnine bi mogao pomoći u regulaciji tržišta nekretnina, jer bi se povećala cijena vlasništva i smanjio bi se pritisak na tržište nekretnina.
Međutim, postoje i neke nedostatke uvođenja poreza na nekretnine:
1. Povećanje troškova života: Uvođenje poreza na nekretnine bi moglo povećati troškove života za vlasnike nekretnina, što bi moglo utjecati na njihovu kupovnu moć.
2. Povećanje administrativnog opterećenja: Uvođenje poreza na nekretnine bi moglo povećati administrativno opterećenje za državu i vlasnike nekretnina, zbog potrebe za izradom novih sustava za poreznu evidenciju i provođenje poreznih kontrola.
3. Moguće nepravde: Porez na nekretnine bi mogao biti nepravedan prema vlasnicima nekretnina u određenim regijama, jer bi se njihove nekretnine oporezivale po većoj stopi od nekretnina u drugim regijama.
U konačnici, odluka o uvođenju poreza na nekretnine u Hrvatskoj trebala bi se donijeti uzimajući u obzir sve prednosti i nedostatke, te uz sudjelovanje stručnjaka, donositelja odluka i građana.
-
-
porez na nekretnine ne donosi ama bas nikakvu prednost krajnjem korisniku, tj vlasniku nekretnine, vise ne bude vlasnik, nego najmoprimac
strucnjaci objasnili, pametnome dosta.
-
porez na nekretnine ne donosi ama bas nikakvu prednost krajnjem korisniku, tj vlasniku nekretnine, vise ne bude vlasnik, nego najmoprimac
strucnjaci objasnili, pametnome dosta.
jesu li roditelji vlasnici svoje djece nakon 18 godina ili je država
Redovan upis u vojnu evidenciju u 2023. godini - MORHSukladno Zakonu o obrani tijekom travnja i svibnja provest će se godišnji planirani upis u vojnu evidenciju vojnih obveznika, muških osoba koje u kalendarskoj…www.morh.hrznamo za što evidencija služi, ako se kojim slučajem zarati, morate se odazvati, ne trebate, želite, hoćete,.........morate
-
ne znam kakve ovo veze ima s icim?
roditelji sigurno nisu vlasnici djece starijih od 18 godina, a nisu ni vlasnik malodobne djece
koliko znam posjedovanje i kupnja osoba je zakonom zabranjena
nisam siguran
-
ne znam kakve ovo veze ima s icim?
roditelji sigurno nisu vlasnici djece starijih od 18 godina, a nisu ni vlasnik malodobne djece
koliko znam posjedovanje i kupnja osoba je zakonom zabranjena
nisam siguran
ni država ih ne posjeduje, ali ih može uputiti na front zanimljivo, a nisu ih ni kupili
nema nikakve veze, samo mali osvrt na porez na nekretnine, može ti država i oduzeti kuću, srušiti ako im se ne sviđa boja, a ne samo poreza naplatiti,
država je kraj ovako nemoćnih tupoglavaca, svemoćna
-
Zapravo te ne može nitko silom uputiti na front ako ti to ne želiš. Postoji sto isprika, od anemije, do priziva savjesti. Mnogi bi i pobjegli. Da izbije bilo kakav novi sukob s obzirom na viđenu pljačku i korupciju, uvjeren sam da bi malo tko išao na front.
Nego pitanje, da li je tro-osovina vlasti Plenković, Milanović, Jandroković bila u zadnjem ratu ? Taman su bili u najboljim godinama za to.
-
Zapravo te ne može nitko silom uputiti na front ako ti to ne želiš. Postoji sto isprika, od anemije, do priziva savjesti. Mnogi bi i pobjegli. Da izbije bilo kakav novi sukob s obzirom na viđenu pljačku i korupciju, uvjeren sam da bi malo tko išao na front.
Nego pitanje, da li je tro-osovina vlasti Plenković, Milanović, Jandroković bila u zadnjem ratu ? Taman su bili u najboljim godinama za to.
oni su kao i uvijek imali ispričnicu,
ima među njima i onih kojima priziv savjesti nije dozvoljavao da se bore protiv svojih
"Da izbije bilo kakav novi sukob s obzirom na viđenu pljačku i korupciju, uvjeren sam da bi malo tko išao na front."
e da se barem još jednom zapuca barem 15 dana
-
evo nešto još bolje od poreza
Portugal će na silu iznajmljivati prazne stanove, vlasnika se neće ni pitatiPORTUGALSKA vlada hvata se u koštac s nestašicom stambenog prostora nizom mjera, uključujući i uredbu o najmu praznih stanova bez privole vlasnika.www.index.hr -
fasizam je uvijek najbolje rjesenje
-
fasizam je uvijek najbolje rjesenje
nije li se i antiantifašizam uselio u bliže središte Zagreba i to trajno, što je još gore rješenje, osim za "stanoprimce"
-
nije li se i antiantifašizam uselio u bliže središte Zagreba i to trajno, što je još gore rješenje, osim za "stanoprimce"
ne znam sta to znaci
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k