Smanjit će se vrijednost nekretnina, a to je jedino i bitno! Zaboli me koga će to boljeti, a tko će profitirati. Znam da moja generacija milenijalaca može trenutno kupiti samo rupetinu raspalu i to na kredit. Novogradnje kupuju samo multimilijunaši isključivo da bi rentali koje opet mogu priuštit samo multimilijunaši. Za taj porez sirotinja treba navijat, protiv može biti samo neuk i sebičan bogataš. Naivni ste ako mislite da HDZ-ovci žele taj porez. Nikad ga neće uvest niti oni poslije njih. Zašto bi sami sebe oporezivali?
Tvoja generacija je jedna od najljenijih, najprivilegiranijih generacija kmečavaca koja je ikad odrasla na ovoj planeti. Sve bi htjeli odmah i bez truda. Kad se sjetim samo svog djeda i bake koji su cijeli dan u polju radili. Otac mi je poslije posla redovito radio u polju. A danas neki poslić i uvečer Netflix, plus redovito kmečanje ne želim živjeti s roditeljima, daj mi stan. I suđe na ruke vam je teško oprati bez perilice, a kamoli nešto drugo.
Ljudi su odlazili u Njemačku i radili čitav dan kao psi da si nešto steknu. Žena bi često ostajala ovdje i odgajala djecu. I tako 30-40 godina. A vaša generacija se ničeg ne želi odreći, samo komfor. Imate kuća po Slavoniji i Lici koliko hoćete za bagatelu, ali ne, vi morate biti blizu centra Zagreba zar ne ?
Pokrijte se dekom koliko je duga i ako niste u stanju zaraditi za stan živite gdje ste i do sada živjeli. Radi takvih poput vas dobro je da si ne možete priuštiti stan, uči vas strpljivošću, i dobro vam je za psihu, da malo očvrsnete.
Odlična stvar je što porez na nekretnine neće ništa promijeniti, samo će se zvuk kmečanja produbljivati.