Gledam za kolovoz napravio 105000 € prometa i ostavio brokerima 367.5 € provizija
samo?
Miriše mi na ironiju
ne znam jesi ubrao, ali za lani nam nisu poslali koliko su provizije i naknada od nas ubrali za 2022, bar ja nisam dobio...
Gledam za kolovoz napravio 105000 € prometa i ostavio brokerima 367.5 € provizija
samo?
Miriše mi na ironiju
ne znam jesi ubrao, ali za lani nam nisu poslali koliko su provizije i naknada od nas ubrali za 2022, bar ja nisam dobio...
jel to samo domace dionice ili i strane?
Ne vjerujem da je pokriveno i jedno i drugo, preko istog kanala??
I t r.
Custodial risk
"Brokerage SWEEP your account and sell the cash collectively overnight into the REPO market. If that night the entity they had lent it to defaults, you have lost your money and get in line because the corrupt New York counts will declare you are an UNSECURED creditor. Good luck.!
https://www.armstrongeconomics.com/armstrongecono…king-of-assets/
Ufff!
Kod nas se registriraju na naše ime kod SKDD-a, ako sam ja dobro shvatio.
Doduše, ako ih mogu registrirat, što ih sprječava i da ih odregistriraju?
Display MoreCustodial risk
"Brokerage SWEEP your account and sell the cash collectively overnight into the REPO market. If that night the entity they had lent it to defaults, you have lost your money and get in line because the corrupt New York counts will declare you are an UNSECURED creditor. Good luck.!
Ufff!
ovo ti je upravo opisan skupni račun na brokeraju na kojemu je, vjerojatno, 99% malih ulagača.
i navedeno nije problem dok god se brokeraji međusobno previše ne zaigraju.
recimo, da kod nas ima short-a, e to bi već bilo veselo.
vidiš kako je manjak tehnologije nekad i dobar
Auuu ... a ja mislio da mi SKDD brine ...
Srećom, ovi naši su kamilica prema Amerima ...
Display MoreCustodial risk
Ufff!
Drago mi je to vidjet. Nie mi drago da su to uopće trebali radit.
Display MoreDisplay MoreCustodial risk
Ufff!
Doduše, ako ih mogu registrirat, što ih sprječava i da ih odregistriraju?ovo ti je upravo opisan skupni račun na brokeraju na kojemu je, vjerojatno, 99% malih ulagača.
Zato ja 90% dionica odregistriram kod brokera i stoji samo na SKDD pa ako baš trebam prodati registriram opet. Ne vjerujem ja njima da će sve biti ok, s obzirom da svi odgovaramo solidarno.
ovo ti je upravo opisan skupni račun na brokeraju na kojemu je, vjerojatno, 99% malih ulagača.
Zato ja 90% dionica odregistriram kod brokera i stoji samo na SKDD pa ako baš trebam prodati registriram opet. Ne vjerujem ja njima da će sve biti ok, s obzirom da svi odgovaramo solidarno.
nije mi ovo jasno ? sto bi zo znacilo tocno ' ?
Onoga trena kada se izvrši upis u SKDD tvoje dionice su sigurne...razdoblje od kupnje do upisa u SKDD je "nesigurno".
Ne sjećam se detalja, ali prije godinu, dvije (ili tako nešto) potpisivali smo novi ugovor sa brokerom i birali smo tip računa. Bila je opcija nekakav kolektivni (besplatan) ili odvojeni (mislim 20k kn mjesečno ili godišnje). Naravno, ovaj drugi je namijenjen samo Institucionalnim, malima se to ne isplati. Tada sam ih zvao (Agram brokere) i rekli su mi da mi svi solidarno odgovaramo ako se neki klijent ne može naplatiti (nisam siguran koja bi to točno situacija bila s obzirom da ne možeš niti kupiti dionice bez novaca). Rekli su mi da se to nije nikada dogodilo i vjerojatno neće, ali meni nije teško odregistrirati dionice s obzirom da nisam trader tako da ja to napravim pa mirno spavam.
I t r.
Da li ima jos netko na Agramu kome povremeno se ne vide njegovi nalozi na kupnji ili prodaji dok se ponovno ne odlogira i logira. ovo mi se nekoliko puta dogodilo ne znam jel do mene ili ima neka greska koja se ponavlja i drugima ?
Meni je refresh dovoljan.
Dovoljan je refresh. Probaj!
NIje cesto, ali se dogodi da gledam di je nalog, mozda sam i probao do sada refresh ne sjecam se budem drugi put
da malo podignem temu.
Jel tko na Agram brokeru ? iskustva. ima li izlistane drzavne -zg obveznice? trezorce?
Mislio sam da je Erste najjeftiniji s naknadama al sad gledam cjenike i agram je ili jednak ili povoljniji
ERSTE
AGRAM
erste brokera je pregazilo vrijeme. uopce se ne trude oko platforme. problemi oko prikaza poreza su rijesili a li za to im je trebalo puno vremena. odgovori tipa obveznice nudimo preko telefona za samo *** eura su me natjerali da pogledam ostale ponude.