Radi li burza? ERSTE BROKER sve stoji na AUKCIJI.
a mogu zadat nalog i vidim da je trgovano u 11:44 nesto
valjda imaju gablec
Radi, kod mene na Agramu od Vasih 11.44 je bilo do sada jos cca 15 transakcija .
valjda imaju gablec
Radi, kod mene na Agramu od Vasih 11.44 je bilo do sada jos cca 15 transakcija .
valjda imaju gablec
thx.
evo neke su proradile a vecina je i dalje na AUCTION
trebaju samo smanjit naknade jer kod nas su naknade ogromne
zanemarimo ibkr i ostale brokere gdje ti treba veca tehnicka pismenost, ali jednom domacem umirovljeniku treba biti jednostavno nazvat svoju banku i kupit nesto, a da nije fee 50 eura, jer mu je to vjerojatno cijeli budget
kad bi to uspjeli mislim da bi se puno napravilo, dok su naknade visoke , nista od toga
(...) dok su naknade visoke , nista od toga
Ne mogu ni na što drugo pomisliti, nego na to da nema dovoljno brokerske konkurencije ili da postoje ulazni troškovi koji su im nametnuti i zbog toga ne mogu smanjiti cijene, zar ne?
(...) dok su naknade visoke , nista od toga
Ne mogu ni na što drugo pomisliti, nego na to da nema dovoljno brokerske konkurencije ili da postoje ulazni troškovi koji su im nametnuti i zbog toga ne mogu smanjiti cijene, zar ne?
Imamo 13, odnosno trenutno 12 brokera burze, izvucite zaključke iz ovoga...
Rang lista po prometu:
Rang lista po broju naloga:
A sada bi bilo dobro postati cijene po nalogu. Barem one temeljne. I imaju li oni neka davanja državi tj. ZSE i kolika su.
Ovi ispod 100 milijuna kuna godišnjeg prometa, nema šanse da posluju sa dobiti i trebali bi objesiti kopačke o klin.
A sada bi bilo dobro postati cijene po nalogu. Barem one temeljne. I imaju li oni neka davanja državi tj. ZSE i kolika su.
Bilo bi dobro kada bi mogli razdvojiti male od profesionalnih ulagatelja, zašto to kažem:
Naknade su iskazane u bruto iznosu i uključuju trošak stranog brokera, platnog prometa i namire. Posebni troškovi tržišta nisu uključeni u bruto naknadu te se obračunavaju prema pravilima tržišta.
Ukupan izračun brokerskih troškova = BROKERSKA NAKNADA + (TROŠKOVI TRŽIŠTA) Naknade su oslobođene od PDV-a sukladno zakonu o PDV-u, Oslobođeno PDV-a prema članku 40. stavak 1. Zakona o PDV-u.
Nema davanja državi, imamo trošak platnog naloga i namire, tzv. troškovi tržišta...
Oslobođeno PDV-a prema članku 40. stavak 1. Zakona o PDV-u
Troškovi namire i poravnanja cijenik SKDD-a,
Evo naša sam i kolika je provizija ZSE za trgovinu dionicama:
Naknade vezane uz trgovinu
Članak 16.
(1) Provizija se plaća na svaku transakciju financijskim instrumentima sklopljenu na uređenom tržištu i MTP-u kojim upravlja Burza.
(2) Iznos provizije na transakciju određuje se na temelju ukupnog dnevnog prometa, nakon sklapanja predmetne transakcije.
(3) Kada dnevni promet člana dosegne ili prijeđe utvrđeni prag, propisana provizija obračunava se samo na transakcije izvršene nakon dosezanja odnosno prelaska tog praga, ali ne i na transakcije koje su izvršene prije dosezanja odnosno prelaska tog praga.
(4) Proviziju je dužan platiti član Burze koji zastupa kupca i član Burze koji zastupa prodavatelja.
(5) Provizija se obračunava dnevno, a račun se članu ispostavlja mjesečno.
(6) Minimalna dnevna provizija u iznosu od 1,99 EUR | 15,00 HRK obračunat će se članu ako je njegov dnevni zbroj provizija manji od 1,99 EUR | 15,00 HRK
da se ne bi nadali sniženju cijena moram vas malo razočarati. inflacija je prodrla svugdje pa i u naše poduzeće. provizija mi je uvijek bila najmanji problem.
Poštovani klijenti,
na našoj internetskoj stranici možete pronaći novi Cjenik usluga koji će biti u primjeni od 1.4.2023. Koristimo priliku da Vas informiramo kako smo izmjenili sljedeće provizije i naknade:
Za dodatna pitanja možete kontaktirati svog brokera.
Srdačan pozdrav,
FIMA-VRIJEDNOSNICE d.o.o
Evo cijene povlaštene skrbničke naknade za korisnike Erste gold paketa
Godišnji trošak minimalne skrbničke usluge je svega 23,85 €, a redovna min skrbnička naknada van ovog paketa je 129,45€..,
EDIT: Minimalna naknada neće se primjenjivati na račun na kojem se tijekom obračunskog razdoblja nisu nalazili financijski instrumenti.
Erste Broker u H1 2023 imao oko 1000 transakcija više, nego lani, 7400 vs 8400 ove godine...što ti znače najniže nakade i mogućnost ugovaranja brokerskog računa preko Đorđa.
neki dan mi pbz investor prestao raditi kako treba u chromeu, a od jučer neće otvoriti stranicu na bilo kojem pregledniku. probao na mobitelu i radi. jel to do mog kompa ili ima još neko da mu ne radi?
neki dan mi pbz investor prestao raditi kako treba u chromeu, a od jučer neće otvoriti stranicu na bilo kojem pregledniku. probao na mobitelu i radi. jel to do mog kompa ili ima još neko da mu ne radi?
meni sve raid. sad se logirao Win10 Google Chrome.
PBZ investor Kod mene radi . chrome browser, win 10.
resetirao modem i proradilo. inače ostale stranice su radile bez problema
Gledam za kolovoz napravio 105000 € prometa i ostavio brokerima 367.5 € provizija
Gledam za kolovoz napravio 105000 € prometa i ostavio brokerima 367.5 € provizija
samo?