Vidim na 53€ veliki nalog, pa mislim da je to MM-ov
SPAN (SPAN d.d.)
-
-
-
Vidi li netko gdje se na bid MM pozicionirao?
Često drži 500 kom na kupnji i na prodaji. Barem pretpostavljam da je to on.
Da , do prije 2 dana uvijek je 500 kom na kupnji i prodaji bilo uz razliku od 1€, a od jučer je MM na razlici 0.80€ i stalno obnavlja naloge na 500 kom.Trenutno je na 1. mjestu i na kupnji i prodaji.Na prodaji je razlika između MM i 4. prodavača ravno 2€ , pa je za pretpostaviti da bi cijena išla gore , ali MM očito blokira cijenu.
-
Može li mi tko objasniti tko je MM i koje on ima veze sa SPAN-om. Mislim da nisam baš dobro popratio priču.
-
Može li mi tko objasniti tko je MM i koje on ima veze sa SPAN-om. Mislim da nisam baš dobro popratio priču.
Miloš Milutinović.
Stariji znaju... ali ti si početnik pa proguglaj
-
Miloš Milutinović.
Stariji znaju... ali ti si početnik pa proguglaj
Nemojte zezati kolegu, MM je Marko Marulic i zato su mu svi nalozi od 500 kao sto je bila i novcanica.
-
Imam dionice Spana, i ne zelim drukati za bilo kakav rast.
Ono što sam puno puta vidio da je 500kom na asku a bid se "poduplava" sa 500 i jos malo nize 500kom, e sad jel se tu kak neki tvrde brani rast ili pad ja točno ne znam i sto mislite o ovome, koji je cilj onda ovog MM
-
Što je market maker?
Market maker je pojedinačni sudionik ili tvrtka član burze koja kupuje i prodaje vrijednosne papire za vlastiti račun. Market makeri osiguravaju tržištu likvidnost i dubinu dok profitiraju od razlike u rasponu ponude i potražnje.
-
Ponekad imate i dva ovna na brvnu, suprostavljenih interesa.
Onda ih ne možeš ni za glavu ni za rep uhvatiti, onda se najbolje izmaknuti
-
Što je market maker?
Market maker je pojedinačni sudionik ili tvrtka član burze koja kupuje i prodaje vrijednosne papire za vlastiti račun. Market makeri osiguravaju tržištu likvidnost i dubinu dok profitiraju od razlike u rasponu ponude i potražnje.
odlično ste vi to kolega prepisali iz wikipedije ili investopedije...
nego, recite vi meni kakva je funkcija MM kad ih unajmi izdavatalj papira? npr span, rivp ili adpl... da ne nabrajam dalje
-
A odakle vama da su ih oni unajmili?
-
-
Ova kultura raspravljanja me podsjeća na dijalog ZM i AP a mi valjda nismo političari da smo pali toliko nisko, ovo je mjesto komunikacije dioničara SPANA i onih koji to žele biti, i molim vas da se u skladu s tim odnosite, pa niste u krčmi ili birtiji pa da razgovarate kao političari, predsjednik i premijer
-
Pogledati ovdje:
i ovdje:
Priručnik za održavatelje.
Možda pomogne.
I tu:
I još puno toga na ZSE, u knjigama, priručnicima ... Ali ko će čitati, nema se vremena.
-
Što je market maker?
odlično ste vi to kolega prepisali iz wikipedije ili investopedije...
nego, recite vi meni kakva je funkcija MM kad ih unajmi izdavatalj papira? npr span, rivp ili adpl... da ne nabrajam dalje
svrha MM kod nas je održavanje likvidnosti.
pogotovo one u najvišoj kotaciji kao ADPL.
stručno objašnjenje nemam.
neradim na ZSE, ni u jednom mirovinskom fondu,niti sam član nijedne uprave.
mali čvčak ,može se reći
poslušao sam Bukowskog koji je napisao budi samouk.
dotični gospodin je bio pisac i pjesnik.
-
Hvala, nisam skužio da govorite o market makeru, ja sam mislio da je riječ o inicijalima neke fizičke osobe pa me zanimalo koja je to.
-
Ova kultura raspravljanja me podsjeća na dijalog ZM i AP a mi valjda nismo političari da smo pali toliko nisko, ovo je mjesto komunikacije dioničara SPANA i onih koji to žele biti, i molim vas da se u skladu s tim odnosite, pa niste u krčmi ili birtiji pa da razgovarate kao političari, predsjednik i premijer
u pravu ste, kolega! duboke isprike kolegi početniku!
samo bih htio naglasiti da je dubina teme ovdje na SPAN-u nekih 1.600+ postova
sigurno se spominje market maker osim skraćenice MM
dakle dubina teme nije jedna, dvije zadnje stranice, puno se toga saznati može ako/kad se iščita dobar dio teme
evo nadam se da sam 'uspješno prošao semafor' i/ili da neću više zvučati kao AP
-
Vidite ćemu služi MM. Pogubio se kad ga je na 54€ poklopilo na bidu a, nema ga ni na asku bome se 15 min razmišljao
-
Vidite ćemu služi MM. Pogubio se kad ga je na 54€ poklopilo na bidu a, nema ga ni na asku bome se 15 min razmišljao
Još kad mu po "tamburi" netko opali na 53€ onda bude frka!
-
Još kad mu po "tamburi" netko opali na 53€ onda bude frka!
Stresan je to posao, nikad ne znaš odakle vreba opasnost. Najbolje da sam tuče po ask-u i bid-u, onda nema iznenađenja
-
Koji onda prosjek Pivci imaju?
Ispod 40?
30-35 po meni
-
Ma puno je viši, možda i blizu 50 mislim.
A znamo da kad oni stanu, tj. nekome prebace svoj udio, doći će do gotovo trenutnog vraćanja cijene na nedavne razine.
Zato sad treba odvagnuti koliko čekati s ulaskom, jer je već palo 30% u mjesec dana i postaje prilično jeftino.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner