1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

SPAN (SPAN d.d.)

• LodeRunner
  • May 26, 2021 at 12:21 PM
  • Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • August 11, 2023 at 12:32 PM
    • #1,501
    Quote from renchi
    Quote from Roki

Jel ovo neki sarkazam ili šta? ja sam glup pa ne kužim.

Nije sarkazam nego upravo gledate sto se dogadja kada se kitovi krenu hraniti planktonima :) . Dakle kada imate veliki free float i mogucnoat manipuliranja cijenom od strane " profesionalaca " koji utječu na cijenu i na taj nacin zaradjuju na lakim rukama iz velikog free floata. Ako mislite da ih mozete pratiti, samo napred....na nekome ce zaraditi, a ovaj forum citaju i oni na koje oni računaju...

Ali vi dajete savjet malima da ne kupuju. Zar savjet ne bi trebao biti da sada ne prodaju i da nadokupljuju? Govorim konkretno za span. Zbunjen sam. Očito drukčije promatramo situaciju :/

• stockzgzg
    Guest
    • August 11, 2023 at 12:40 PM
    • #1,502
    Quote from renchi
    Quote from Roki

Jel ovo neki sarkazam ili šta? ja sam glup pa ne kužim.

Nije sarkazam nego upravo gledate sto se dogadja kada se kitovi krenu hraniti planktonima :) . Dakle kada imate veliki free float i mogucnoat manipuliranja cijenom od strane " profesionalaca " koji utječu na cijenu i na taj nacin zaradjuju na lakim rukama iz velikog free floata. Ako mislite da ih mozete pratiti, samo napred....na nekome ce zaraditi, a ovaj forum citaju i oni na koje oni računaju...a od investiranja Pivaca i sami znate sto se dogodilo u Krašu npr..vidim da sada hvale industriju...da nemaju pik na kakve industrijske dionice ? Kakvi su im freefloati ? Jedna ce biti na piku. I uz novce, priču, spektakle krenuti ce cijena gore , dovoljno da u iskrcaju zarade...zar nije lijepo netko napisao zasto kupiti zaba kada je ljubljanska jeftinija, zasto ne investirati u mediku ili kodt ? Ili SPAN ?

Dakle, izbjegavajte dionice sa velikim freefloat i nejasnim vlasnicima poput ATPL na kojima mogu manipulirati cijenom. Sto mislite sto bi od MEDIKE naoravili da je se mogu docepati ? Sada kazu da kupuju KOEI ?

Znaci preporučaš ulaganje u Končar gdje u upravu sjede ljudi koji su u kontroverznoj dokapitalizaciji obmanuli male dioničare Dalekovoda i umanili im kapital 99 puta?

A ne u Zabu gdje dividenda nadoknadi sloro sav potencijalni gubitak.

Pa ista ekipa o kojoj pričaš je i u Končaru i u Spanu i u Podravci i jos uvijek u Dalekovodu.

Vrlo neodredjeno i vrlo hrabro moram priznati.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • August 11, 2023 at 12:47 PM
    • #1,503

kada se SPAN piceo prodavati na IPO i rasti na krilima rezultata SPAN i kada su ga poceli kupvati fondovi tada nije bilo spomena o pivcima i NB. Oni su novijeg datuma. Ovo je njihovo.djelo.koje nema veze sa investicijama. Pivac je, nazalost, jos djelomicno ostao. Stetu su ovim.potezom napravili djelatnicima SPANA i cijeloj ZSE . A za SPAN se ne treba kao invsticiju bojati. U SPAN se može ulagati.

Sada te novce koje su ovdje zaradili, ali su i investirali i imali troskova (zato nece dijelove SPAMA koje imaju sada prodati nego cuvaju ili.polako izlaze ) ulazu u slijedecu metu. Ja vam.govorim da obratite paznju na ZABA, PODR, KOEI i moguce ce tu biti jos diinica u koje ce tako ulagati kao i u SPAN i na isti nacina izaci kao i u SPAN, ali s VAŠIM novcima.

Dakle, Končar, kao i svaka druga dionica, kao sto je bio i SPAN prije pivaca i investitora. Za ulaganje i izlazak na vrijeme. S obzirom da to vecina ovdje malih investitora nece moci ili stici tada ne ulazite u takve diinice sa velikim free floatom.i mogucom manipulacijom. Kupite medika, kodt ili 7BET, slovenija. Inace cete pistati hrana kitovima.

.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • August 11, 2023 at 12:53 PM
    • #1,504
    Quote from renchi

kada se piceo prodavati na IPO i rasti na krilima rezultata SPAN i kada su ga poceli kupvati fondovi tada nije bilo spomena o pivcima i NB. Oni su novijeg datuma. Ovo je njihovo.djelo.koje nema veze sa investicijama. Nego na peljesenju slabih i malih rucica. Pivac je, nazalost, jos djelomicno ostao. Stetu su napravili djelatnicima SPANA i cijeloj ZSE . A za SPAN se ne treba kao invsticiju bojati. U SPAN se može ulagati.

Sada te novce koje su ovdje zaradili, ali su i investirali i imali troskova (zato nece dijelove SPAMA koje imaju sada prodati nego cuvaju ili.polako izlaze ) ulazu u slijedecu zrtvu. Ja vam.govorim da obratite paznju na ZABA, PODR, KOEI i moguce ce tu biti jos diinica u koje ce tako ulagati kao i u SPAN i na isti nacina izaci kao i u SPAN, ali s VAŠIM novcima.

Vi se zapravo obraćate trejderima da ne jašu valove kada krenu kitovi pivci i bakić, jer kad kitovi krenu prodavati onda trejderi neće stić prodati svoje na vrijeme ili šta???

Majke mi mile, ja ne kužim šta točno hoćete reći.

ja inače slabo kopčam, nemojte se ljutiti.

• stockzgzg
    Guest
    • August 11, 2023 at 12:57 PM
    • #1,505

Slažem se s Vama kolega Roki. Totalno zbunjujući komentari. Po logici bi valjda trebalo sada kupovati, a dotična u jednoj rečenici jednu viziju, a onda u drugoj sasvim suprotnu.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • August 11, 2023 at 1:01 PM
    • #1,506

Ne obraćam se samo trejderima nego vlasnicima freefloata ma kakvi.oni bili, mali.investitor ili djelatnici SPAMA.

Ovo je modus operandi.koji ce se odigrati na nekoliko dionica i nema veze sa SPAM. A ostali koji cete u tome sudjelovati kladila bi se da cete ostati kratkih rukava. Pogledajte ATPL :))) ja sada osobno ne bi.kupovala SPAM, ne bi kupovala niti ZABA, niti PODR. Ja osobno. Ako netko bas zeli moze kupiti nesto investabilno kao SPAN, ali mora znati da su ovi jos unutra, a da ce im se investicija isplatiti od danas tek za nekoliko godina.

A vi samo naprijed, kupujte zaba, koei, podr i ostale freefloate. A tek sto je sa ATPL napravljeno :) a zamisli kada kazu da " dividenda zabe isplati cijelu dionicu ' . Kakva dividenda, kada ce dividenda ? Zamisli koliko mozes napucati ZABA sa pricom.o " dividendi " kojoj dividendi i kada ?

• grc123
    Početnik
    Reakcija primljeno
    9
    • August 11, 2023 at 1:02 PM
    • #1,507
    Quote from mooji

Analiza Intercapitala, cijena 71.8 eur preporuka STRONG BUY

[uklonjeno na zahtjev autora dokumenta]

Moderatori, tražim brisanje posta. Ovakve stvari nije dostupno dijeliti po javnim forumima sukladno GDPR-u!

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • August 11, 2023 at 1:26 PM
    • #1,508

Treba ih pustit nek se malo sami igraju. Napisah jučer, kad god sam uletio pokušavajući ušićarit nešto u ovakvim situacijama uvijek sam loše prošao. To je prvenstveno savjet novima i onima koji misle da će uspjet nešto zatrejdat. Ako je dugoročno ulaganje, uzet malo, čekat na bidu, ostavit malo keša za još koju rundu, opušteno. Samo ne jurit, pogotovo ako krene gore.

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • August 11, 2023 at 1:27 PM
    • #1,509

Ovo je trenutni MO.

U prilogu.

521kom po bidu i onda odmah nakon toga dizanje sa 4 kom po asku i povratak na prethodnu cijenu.

Vjerojatno isti igrač.....dok čeka da se opet napuni bid.

Files

SPAN.PNG 4.63 kB – 0 Downloads
  • stockzgzg
    Guest
    • August 11, 2023 at 1:30 PM
    • #1,510

Protekla dividenda Zabe je i podigla dionicu za otprilike 2 eura po komadu. Ne kažem da ne može malo pasti, ali to nije razlog za prodaju jer prinos dividende nije mali kao kod Spana.

Prvo se odluči kome se stvarno obraćaš. Jer ti sada pišeš proturječne postove, odnosno u jednoj rečenici jedno, a u drugoj udaris kotru i to pobiješ.

Ima nas što smo u Zabu i Span usli jos dok su bile kune. Nisu svi ulazili po 60-70eura u Span ili po 12eura u Zabu.

Treba gledati širu sliku, nisu svi ovdje špekulanti.

• Axel13
    Student
    Reakcija primljeno
    73
    • August 11, 2023 at 1:50 PM
    • #1,511

Pozdrav svima,

evo nakon dužeg vremena čitajući postove uključujem se u raspravu na forumu nakon ovih izvanrednih događanja sa dionicom.

Ušao sam u SPAN dugoročno jer mislim da budućnost kompanije leži u cybersecurityju i razvoju poslovnih rješenja što i sama Uprava naglašava opravdavajući "slabije" rezultate polugodišta zapošljavanjem velikog broja ljudi zbog povećanja obujma posla.

Pitanje je da li mislite hoćemo li konkretnije rezultate vidjeti već u 3. kvartalu jer ti ljudi bi sada već trebali biti spremni donositi prihod ali i profit. Neki prosjek uhodavanja u posao je cca 6 mjeseci iz osobnog iskustva u proizvodnoj djelatnosti, ne znam kako se to kreće u ITju.

Za usporedbu, 3. kvartal 2022. g. je ostvarena konsolidirana dobit u iznosu 2,04 mil EUR.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • August 11, 2023 at 9:05 PM
    • #1,512
    Quote from Plase

IC Analiza ( zadnja dostupna 04.07.) je strong buy s 1Y targetom 71,80 € .

ovo mi jako zanimljivo...

a max cijena 71,40 dostignuta 24.07. nakon dvadeset dana..

ima li tko novu nakon H1?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 11, 2023 at 9:28 PM
    • #1,513

Ovdje netko drugi drži i sukno i škare.

Mesna industrija Pivac izašla je sa malom količinom u odnosu na ukupni promet

04.08 imali su 47 124 dionice, 09.08. 42 141

A protrgovano je cca 35 tisuća dionica

Tko je idući suspect ?

• pn11
    Početnik
    Reakcija primljeno
    43
    • August 11, 2023 at 9:43 PM
    • #1,514

U svemu najbolje prošao MM,Pivci zakotrljali ,a onda stampedo..Kad bi bilo moguće vidjeti njihovo stanje bilo bi zgodno.Opet, da ih nema zlo i naopako.

• LeoNT
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,549
    • August 12, 2023 at 5:48 PM
    • #1,515
    Quote from zlocesti

Ovdje netko drugi drži i sukno i škare.

Mesna industrija Pivac izašla je sa malom količinom u odnosu na ukupni promet

04.08 imali su 47 124 dionice, 09.08. 42 141

A protrgovano je cca 35 tisuća dionica

Tko je idući suspect ?

Pivci su počeli prodavati u utorak i od tada je krenuo veći pad.

U utorak i srijedu su ukupno prodali 4983 komada odnosno oko 35% od ukupno trgovanih dionica.

Tko prodaje, kupuje, dugoročno je nebitno. SPAN je stabilna firma koja raste i dalje će rasti.

Kratkoročno, materijala za spekulante ima: koliko će Pivci prodavati, kada će se Bakić vratiti, hoće li pad iskoristiti neki novi veći investitor, itd...

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • August 12, 2023 at 5:55 PM
    • #1,516

Ja se sjećam tamo nekakve davne odluke SPAN da u roku od 2 godine kupi 175 000 dionica do max 500 kuna po dionici.. ne da mi se to tražiti, ali sjećam se da je bila nekakva odluka SPAN toga tipa.

To mi je bio signal da su oni već tada mislili da će oko 2024 vrijediti do 66 eura i tako sam se i rukovodila sa cijenom, kao i sa izvješćima, koja nikako nisu tako loša u doba investicija u posao.

A pitanje je zna li netko koliko je SPAN tih dionica kupio ?

• Nevera
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    414
    • August 12, 2023 at 8:54 PM
    • #1,517

A šta misliti. Ovakvu rasprodaja dionica ne pamtim da sam vidio a svašta sam vidio u skoro 17 godina.

Nekoliko puta u zadnji tren mičem naloge sa mišlju dosta je bilo ali uvijek ide niže još više.

Sva predvidjanja o prodavačima mi ne drže vodu, pa ne radi se to tako pogotovo na ovako plitkom tržištu sa količinom dionica u vlasništvu (ne treba im za kruh).

Više me muči rasprodaje dionica kao ZABA, HPB, SPAN, trenutno se ne mogu sjetiti dalje ali nešto slično je bilo i davnih godina na mnogim dionicama kada je index boo na 5000.

Pokupili strani fondovi maslo uvali papiriće nekoj raji.

Hm samo razmišljam, i pametno sa tipkanje naloga

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • August 12, 2023 at 10:07 PM
    • #1,518

Moguće da Pivci do kraja idu van, kapitaliziraju dobit i to je to, ionako nemaju tako puno unutra.

Svojedobno su bili "podmetnuli" leđa na Atlantskoj kada je trebalo držati cijenu tako da su s njima sve kombinacije moguće...uz lošije izvješće od očekivanja i prodaju drugih aktera i cijena je tu gdje je.

• Nevera
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    414
    • August 12, 2023 at 11:05 PM
    • #1,519
    Quote from tizian1

Moguće da Pivci do kraja idu van, kapitaliziraju dobit i to je to, ionako nemaju tako puno unutra.

Svojedobno su bili "podmetnuli" leđa na Atlantskoj kada je trebalo držati cijenu tako da su s njima sve kombinacije moguće...uz lošije izvješće od očekivanja i prodaju drugih aktera i cijena je tu gdje je.

Moguće da idu skroz van ali tako agresivno jako je čudno. Bacili su grudu izazvali lavinu, šta više govori o snazi dioničara u istoj.

SPAN u Fi nije prikazano minus, manju dobit je objasnio. Ako zaposli 300 djelatnika valjda imaš razloga.

Nije sve u fundamentima i tehnikama crtanja, ovdje je na snazi psihologija a strah je prisutan.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • August 13, 2023 at 9:30 AM
    • #1,520

Kupovali su po 60, a prodaju po 50. Ne da je cudno nego i vise nego cudno. I to prodaju kao da su kruha gladni :)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago