Naravno uvik možete ako vam se ne zajeb. ispuniti JPPD obrazac u roku 8 dana od primitka dividende i platiti 10% poreza. našoj državi.
Best buy
-
-
-
A otkad mi to imamo ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa SAD?
Dok god nema tog ugovora na snazi porez se plaća i amo i tamo.
Ne plaća se.
-
Ovo ću napisati za ostale da shvate kako to ide:
1. u roku 8 dana od primitka dividende iz SAD-a podnosi se INO izjava (IZJAVA O ODGODI PLAĆANJA POREZA)
2. do 31.1 sljedeće godine podnosi se INO-DOH izjava(na ovom formularu se može prijaviti do 8 različitih prihoda)
3. uz INO-DOH izjavu se priloži potvrda o plaćenom porezu(kod većine brokerskih aplikacija se to može skinuti)
4. ne plaćate ništa sami,već porezna donosi porezno rješenje do sredine sljedeće godine u kojem stoji jel postoji ili ne postoji porezna obveza. Tj. ne postoji, jer je porez u SAD-u veći , nego u RH.
5. sve ovo možete obaviti preko e-porezne (3 razina), dakle bez papriologije, bez troška iz fotelje ujutro dok pijete kavu.
6.najgore što vam se može dogodit(a ne bi trebalo,ako ste sve točno napravili), da porezna odbije vaš zahtjev i da morate platiti 10%poreza +prirez(ako ga ima).
Ovo gore je naputak brokera InterCapitala
Ustalom i porezna isto govori:https://www.porezna-uprava.hr/HR_obrasci/Str…jeriINODOH.aspx
A nema nikakvih sankcija ako preskočiš svu papirologiju navedenu u točci 1 do 5 jer nemas obvezu platiti porez.
Nema prekršaja za nepodnošenje obrazaca , nema kazne.
Veće iznose legalno zarađene vani uvik je oportuno prijaviti, pogotovo ako nemaš obvezu plaćanja poreza u nas.
-
Ovo ću napisati za ostale da shvate kako to ide za dividendu:
1. u roku 8 dana od primitka dividende iz SAD-a podnosi se INO izjava (IZJAVA O ODGODI PLAĆANJA POREZA)
2. do 31.1 sljedeće godine podnosi se INO-DOH izjava(na ovom formularu se može prijaviti do 8 različitih dividendnih prihoda)
3. uz INO-DOH izjavu se priloži potvrda o plaćenom porezu(kod većine brokerskih aplikacija se to može skinuti)
4. ne plaćate ništa sami,već porezna donosi porezno rješenje do sredine sljedeće godine u kojem stoji jel postoji ili ne postoji porezna obveza. Tj. ne postoji, jer je porez u SAD-u veći , nego u RH.
5. sve ovo možete obaviti preko e-porezne (3 razina), dakle bez papriologije, bez troška iz fotelje ujutro dok pijete kavu.
6.najgore što vam se može dogodit(a ne bi trebalo,ako ste sve točno napravili), da porezna odbije vaš zahtjev i da morate platiti 10%poreza +prirez(ako ga ima).
Ovo gore je naputak brokera InterCapitala
Ustalom i porezna isto govori:https://www.porezna-uprava.hr/HR_obrasci/Str…jeriINODOH.aspx
Ali Hrvatska nema važeći Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa SAD sto znaci da si dužan platiti porez na dividendu i u SAD i u RH. Ovo se odnosi na države s kojima imamo sklopljen Ugovor i kada je porezna stopa na dividendu u drugoj državi viša od lokalne porezne stope.
Kad će ugovor biti važeći onda ga defacto nećeš morati platiti, ali ces ga morati prijaviti i proći postupak uzvrđivanja osnovice i iznosa poreza za plaćanje. Dakle, porezna će odlucivati o eventualnom oslobođenju i postupovnoj primjeni ugovora, a ne pojedinac koji podnosi prijavu. Tako da te price da možeš ovo i možeš ono ne stoje. Podnošenje prijave uzrokuje ili može uzrokovati plaćanje poreza jer njome nastaje obveza ili oslobođenje.
-
Na prvi pogled
ERNT
KODT
ADPL
PODR
HT
-
lud, zbunjen, abnormalan... tko tu koga?
-
Samo šteta što Rimac ne izlazi sa IPO na ZSE, bila bi to eksplozija kapitala.
-
Samo jedan Bugatti Chiron košta oko 3 milijuna eura, što je više nego dnevni promet na ZSE. Tužno, ali istinito, nema Rimac što tražiti na ZSE.
-
ma da.... ili hoćeš reči da ne bi bilo dosta kapitala. odokativno sam izračunao da sada rimac vrijedi puno više od agrokora na vrhuncu!
-
5 mlrd eura je 5 mlrd eura, a ako Hrvati na računima drže cca 300 mlrd kn, možda bi neki od njih dobili poticaj da u nešto i investiraju, a ne mislim da ne bi bilo zainteresiranih i ozbiljnijih igrača.
-
-
Samo jedan Bugatti Chiron košta oko 3 milijuna eura, što je više nego dnevni promet na ZSE. Tužno, ali istinito, nema Rimac što tražiti na ZSE.
Bugatti Veyron - do mene u koloni. Doslo mi da se prekrcam. Svicarske tablice, al nas covjek; malo smo pospikali. :))
Izmjena ulja i filtera 21 tis $. :)) Koliko je to dionica Djure Djakovica?
-
Bugatti Veyron - do mene u koloni. Doslo mi da se prekrcam. Svicarske tablice, al nas covjek; malo smo pospikali. :))
To je A1 autoput prema Karlovcu?
Jesi mu rekla da je to sada hrvatski best buy auto
-
To je A1 autoput prema Karlovcu?
Jesi mu rekla da je to sada hrvatski best buy auto
To je sada hrvatska firma. Uskoro će postati narodni auto ko Zastava u Yugi. I svi ćemo se lijepo vozati naokolo u Bugattijima. Na struju. Za male pare.
Bit će to best buy. Nitko nigdje u svijetu neće moći kupiti toliko puno konja za toliko malo kuna.
-
Ja samo znam da zahvaljujuci slaboj kupovnoj moci ljudi pristaju dati povoljno, a zahvaljujuci pomanjkanju cipova auto cijene i rabljenih auta divljaju sto mi daje priliku kupiti povoljno i prodati skupo....evo opet roknuo jednu Toyotu..zarada 8500 kn cisto.
Bolje nego ikakve dionice. Rizik nikakav ako kupujete auto male kilometraze i pod garancijom.
Kod kupnje ide ona brate znas sam da nije to realno..daj normala cijenu..a kod prodaje..ovo je tebi ko tebi ovako jeftino.
-
Solidni smo ove godine
-
Best buy druge polovice ljeta i do kraja godine će po meni biti turisti i to najviše Valamar,
naravno ako ne bude novih izvanrednih okolnosti. Istra, Kvarner, te sjeverna i srednja Dalmacija
su puni gostiju i hoteli i kampovi su na 70-80% popunjenosti (provjerio s više strana i iz više
izvora). Iznos fiskaliziranih računa za prošli tjedan je za 1-2% manji od istog tjedna rekordne
2019. godine, a zadnje, a ne manje bitno je to da su od 01.06. takve brutalne gužve na
autocestama prema moru, pogotovo vikendom, da je to čudo neviđeno, a to znam jer često
putujem u tom smjeru.
-
Ja samo znam da zahvaljujuci slaboj kupovnoj moci ljudi pristaju dati povoljno, a zahvaljujuci pomanjkanju cipova auto cijene i rabljenih auta divljaju sto mi daje priliku kupiti povoljno i prodati skupo....evo opet roknuo jednu Toyotu..zarada 8500 kn cisto.
Bolje nego ikakve dionice. Rizik nikakav ako kupujete auto male kilometraze i pod garancijom.
Kod kupnje ide ona brate znas sam da nije to realno..daj normala cijenu..a kod prodaje..ovo je tebi ko tebi ovako jeftino.
Vi cete kolega morati otvoriti salon automobila
-
Sudeći po nazivu možda kolega već ima salon na netu Neo - Star rabljeni automobili
-
mašala kolega, svaka ti dala šampione!!! nema tako visoke ocjene koju bih ti dao!
-
Intercapital preporučuje ulaganje u Turističke firme na ZSE, a znamo da su oni glavni analitičar za Valamar
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin