Završilo je 1.tromjesječije, vrijeme je za špekulacije vezano je za rezultate. Iz GFI KODT iznio bih neke zanimljive brojke KRATKOT. IMOVINA 341 MIL. LANI 420 MIL OVE GODINE, SIROVINE 118 M NASPRAM 159 M, POTRAŽIVANJA 154 M LANI 191 M OVE GODINE, NOVAC U BANCI 112 M OVE GODINE 125 MIL. Koliko će se ovog kerozina biti upotrebljeno za ovu raketu u 1.tromjesiječiju, raketa koja stvara nove vrijednosti, dobit i kapital. Ovo je zaista posebna dionica na ZSE, plus je i energetska branša koja je aktualna za ovu robu se ne pita cijena samo daj. Pogledajte samo marže koje rastu, a dobro su se osigurali sa sirovinama.
Best buy
-
-
-
Završilo je 1.tromjesječije, vrijeme je za špekulacije vezano je za rezultate. Iz GFI KODT iznio bih neke zanimljive brojke KRATKOT. IMOVINA 341 MIL. LANI 420 MIL OVE GODINE, SIROVINE 118 M NASPRAM 159 M, POTRAŽIVANJA 154 M LANI 191 M OVE GODINE, NOVAC U BANCI 112 M OVE GODINE 125 MIL. Koliko će se ovog kerozina biti upotrebljeno za ovu raketu u 1.tromjesiječiju, raketa koja stvara nove vrijednosti, dobit i kapital. Ovo je zaista posebna dionica na ZSE, plus je i energetska branša koja je aktualna za ovu robu se ne pita cijena samo daj. Pogledajte samo marže koje rastu, a dobro su se osigurali sa sirovinama.
Zavrsio je turbulentni Q1 pa evo i mog trenutnog stanja uma...
1. ATPL
U Q1 ocekujem +50mil kn iz poslovanja i 20mil kn sveobuhvatne dobiti zbog rasta $.
Tokom Q2 ocekujem izglasavanje divke od 30kn
Tokom Q2 jedan brod izlazi sa "starog" TC i ostanu li vozarine na ovim razinama do kraja godine bi samo taj brod mogao zaraditi dodatnih min. 15 mil kn...definitivno treba imat ATPL u portfelju
2. KODT
Cudo od dionice i firme...kroz par dana (vec kasni, uvijek je bilo krajem ozujka) ocekujem prijedlog divke od 80kn.
Ovdje mi je izvjesce za Q1 jako, jako bitno jer je rast cijena sirovina bio brutalan u Q1 i izvjesce ce dat smjernice koliko rast cijena sirovina utjece na profitabilnost...isto tako, u ovako divljim vremenim preferiram fondovske dionice (Crobex10) jer uvijek imaju kupnju i ako zelis mozes izac...skratio sam 1/3 pozicije i ako bude Q1 ok (preko 25% EBITDA marze) vracam prodano bez obzira na cijenu...
3. ATGR i PODR
Izvjesca za Q4 me nisu impresionirala, dapace...ali je i cijena pala...mogao bi ovdje bit cupav Q1...ali svejedno imam obje (ne previse) jer u ovakvim vremenima moras imat prehrambene dionice, fondovi ih vole, a krajem travnja ide i izglasavanje divke ATGR...ocekujem losiji Q1 od prosle godine, a to nikad nije dobro za cijenu dionice...
4. BANKE
Nemam nijednu...ni sam ne znam zasto...mozda zato sto tu ne vidim neki potencijal za znacajni rast dobiti/prihoda...nesto slicno kao JDGT...uvijek dobri, nikad spektkularni...treba ih kupovat 3 mj prije divke i uzet laganih 10%-15%...HPB sam imao puno, ali na cijeni 550kn...bio je prejeftin i no brainer...sad nije vise prejeftin...a i ne kuzim se u bankarski sektor pa tu nikad ne ostajem dugo...
5. TURISTI
U ovom padu kupovao sam "istarske" turiste ko lud...pun sam ADRS, ADRS2, RIVP i ARNT...vjerujem u odlicnu sezonu u Istri...do svibnja ce rat, bio gotov ili ne, postat nesto normalno i prihvatljivo i sve ce manje utjecat na odluke potrosaca/turista...
6. VLEN
Q1bi trebao bit ludnica, remontna brodogradilista u Crnom moru su u outu i mogao bi skupit dio kolaca od njih, a i americka mornarica bi trebala pojacat prisutnost na mediteranu pa bi VLEN mogao bit bomba...ali pitanje je rasta cijena sirovina i sto nema fondova pa ako bude sr.anja ode VLEN u bezdan...nemam ga, a trebao bih ga imat, barem nesto
7. TPNG
Dugorocno mi izgleda fantasticno...poremecaji s Rusijom su dugorocni i doci ce fo dugorocnog povecanja ton milja...problem mi je vlasnicka struktura (nista zadranima ne vjerujem) i ovaj prodavac iz TOP10...ali lagano skupljam, a jaci ulaz planiram kad krenu prometi po +10k komada (makar na cijeni 50kn)...ocekujem pozitivni Q1...
8.ERNT
Ide dividenda i bit ce jedna od rijetkih dionica na TK koja ce imat Q1 bolji od prosle godine...ali je i cijena poštena...uzeo sam lijepu kolicinu (115 kom na 1515kn) u padu i sve rasprodao po 1700kn (jbg)...sad samo gledam i pratim..
9. SPAN
Volim tu dionicu i firmu, ali prihodi u Q4 su stagnirali i to me jako zabrinulo jer me rast poslovanja najvise privlacio +izlozenost u Ukrajini +trenutno postena cijena su dovoljni da sad samo promatram i pratim...
10. KEŠ
Trenutno imam 40% keša i jako sam sretan s tim...vremena su opasna i rast zadnja 3 tjedna je bio impresivan...
-
može li se taj Best buy mijenjati,
ja bih sada izabrao Atgr umjesto Podr, nekako mi pijetao djeluje iscrpljen i promukao, a kokoške kokodaču bez veze
Danas je netko oko pola dva pokupio sve, ne pitajući za cijenu... Entuzijast?
-
može li se taj Best buy mijenjati,
ja bih sada izabrao Atgr umjesto Podr, nekako mi pijetao djeluje iscrpljen i promukao, a kokoške kokodaču bez veze
Danas je netko oko pola dva pokupio sve, ne pitajući za cijenu... Entuzijast?
meni se nekako učinilo da je taj stisnuo krivu tipku ili se zaletio kao Veliki Vladimir na Ukrajinu vjerujući baba Va(n)gininom proročanstvu
-
Za trejdere baciti oko na ADRS koji je potcijenjen nekih 10-15 kn u odnosnu na ADRS2( zbog velikog naloga na prodaji) s obzirom na neku uobičajenu razliku u cijeni tih dionica koja je nekih 10%.
Danas ADRS2 423kn, ADRS 444kn....ADRS podcijenjen cijelih 25kn.
-
Za trejdere baciti oko na ADRS koji je potcijenjen nekih 10-15 kn u odnosnu na ADRS2( zbog velikog naloga na prodaji) s obzirom na neku uobičajenu razliku u cijeni tih dionica koja je nekih 10%.
Istom logikom, možda je ADRS2 precijenjen za 25 kn.
Ili su obadvije precijenjene, ili možda podcijenjene, ili nisu?
-
Istom logikom, možda je ADRS2 precijenjen za 25 kn.
Ili su obadvije precijenjene, ili možda podcijenjene, ili nisu?
Uzmite kao referentnu godinu 2019, dobit je tada kao i 2021 bila cca 400 milja kuna, a dionica ADRS je tada pred covid bila cca 550kn, sad je koliko???
Ovde se ladno može uzeti 10%-20% do ex divedenda dana, ovisno koliko je veliki odluče napumpat, pogotovo ako 1Q bude iznad očekivanja.
-
Cijena dionice ne sadrži samo fundamente nego i buduća očekivanja, prije kovid krize očekivanja su bila pozitivna, a danas nakon mjesec dana rata u Europi i očekivanom inflacijom i padom kupovne moći turizam je najranjivija grana privređivanja, stoga je danas cijena Adrisa tu gdje je.
-
Što biste preporučili kao trenutno bolju opciju za kupiti ADRS2 ili ERNT ?
Obje su ok, isplaćuju dividendu, fondovske su dionice....
Koja po vama ima veći potencijal rasta ?
-
Vas novac, vasa odluka, ja recimo imam obadvije i nemam pojma koja ce vise odradit i dali ce uopce odradit , a na zse sam xx godina.
-
-
Ja sam ADRS2 kupio 2015 g. po cijeni 400 kn, kada su dijelili najveću dividendu, 40 kn, a pogledajte gdje je sada cijena. Ako se dobro sijećam, najveću cijenu, mislim da je to bilo 590 kn, dionica je postigla prije afere Agrokor.
-
Ja sam ADRS2 kupio 2015 g. po cijeni 400 kn, kada su dijelili najveću dividendu, 40 kn, a pogledajte gdje je sada cijena. Ako se dobro sijećam, najveću cijenu, mislim da je to bilo 590 kn, dionica je postigla prije afere Agrokor.
To je bila izvanredna zbog prodaje TDR-a....
-
Vas novac, vasa odluka, ja recimo imam obadvije i nemam pojma koja ce vise odradit i dali ce uopce odradit , a na zse sam xx godina.
Imam i ja obje, cca 12% adrisa, cca 6 %, imam nešto slobodnog novca s kojim sam podebljati jednu od ove dvije...
Naginjem prema ERNT kojeg imam manje, ali mi se čini "skuplji"......
-
Imam i ja obje, cca 12% adrisa, cca 6 %, imam nešto slobodnog novca s kojim sam podebljati jednu od ove dvije...
Naginjem prema ERNT kojeg imam manje, ali mi se čini "skuplji"......
Ili nesto trece zbog diverzifikacije?
-
KODT/KODT2 dosta je skupa sad, ali uopce ne sumnjam da ce bit jos i skuplja, firma iz godine u godinu radi sve bolje, i dividendna dionica, sta je meni važno.
-
Imao obje, ali trenutno mi brodari imaju dalekooo veći potencijal rasta. Ono daleko veći potenzcijal uz poprilično maleni rizik
-
teško je bilo kaj prognozirati. osobno sam all in u brodarima i bankama + adris2. dobro ili ne.... neznam niti sam.
za kodt i ernt mislim da nema zime. i sam ih imam na radaru. naravno,a ako gornje napisano završi dobro. a i svaka 3-4 mj povlačim lovu za druge potrebe.
-
Između ADRS2 i ERNT je isto kao kada tatu pitaš koju kćer voli više😂😂😂😂
-
Imali ste gospodo The best buy od ožujka do lipnja 2020. Ima i danas ali manje.
-
ako ima takvih koji su bili full u cashu u onom corona propadu i onda su all in ušli na dnu.... skidam svakome kapu i naklon do poda!!! takvih se ne bi posramio niti bard buffet.
rekao bih da je bilo puno više onih koji su u panici prodavali, a kasnije kad se donekle primirila situacija puno skuplje kupovali.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin