Display Morezašto dry bulk bez cenzure?
iz potrebe da se o dry bulku može argumentirano raspravljati u opuštenijem tonu od onog koji zahtijeva tema ATPL.
razumijem želju da se održi što profesionalniji nivo rasprave bez "zatrpavanja" kako bi se svim korisnicima omogučilo što više informacija uz što manje čitanja na temi ATPL.
s druge strane neki su komentatori u nedostatku kontraargumenata izvrgnuti napadima onih koji bi htjeli da se NEkomentira jer to nije u skladu sa njihovim motivima,ciljevima,zadacima te "provociraju" nebi li izazvali protureakciju.
odgovaranjem na provokacije slažem se nepotrebno se zatrpava i stvara dodatan posao za moderatore od kojih se traži "čišćenje" od "zatrpavanja".
nejednom sam predložio onima koje smetaju moji komentari da ulože 5sec svog vremena,da me stave na blok,ignore,da ne čitaju moje komentare ali s obzirom de se je samo manjina odlučila na taj potez sve je jasno.
nije teško zaključiti što se krije iza želje onih koji na forum o komentiranju o investiranju dolaze sa namjerom da se on pretvori u forum za NEkomentiranje.
naravno i oni su ovdje više nego dobrodošli ako žele,ako imaju hrabrosti u otvorenoj raspravi bez vrijeđanja se sučeliti argumentima.
veselim se i zahvaljujem unaprijed na preispitivanju mojih argumenata.
za početak iako već na drugoj temi napisano trebat će ponoviti neke stvari,za uvod i da se od nećega počne...
kako će dolaziti tako će i ovdje biti sve više novih mat.činjenica uključivano u raspravu.
dry bulk je jedan od specifičnijih sektora kako poslovanja tako i za investiranje.
nekome ne odgovara,nekome baš ono što želi.
generalno rizčniji od prosjeka sa potencijalno velikim gubitcima ali i dobitcima.
ciklusi se izmjenju iz jedne u drugu krajnost,to je povijest.
budućnost nas neusporedivo više zanima,ako se mene pita sada bi ta budućnost trebala biti još bitno interesantnija jer očekujem
novi uzlet prije svega ATPL kada je ZSE u pitanju jer ostali brodari su od bitno manjeg interesa.
novi uzlet nije više novi jer se je on na razini svj dry bulka (+50%) već materijalizirao sa jasnim naznakama i preporukama analitičara
da će se uskoro nastaviti na novu + razinu.
ono što je realno za očekivati je copy paste obrazac nekih razmjera.
kojih?osobno uvijek mi je bilo od sekundarne važnosti ako je primarni uvijet ispunjen.
tko misli da mu neće biti dovoljno,može pokušati tamo gdje misli da će mu biti dovoljno.
svi mi po vl izboru sami odlučujemo i snosimo posljedice.
meni su rezimei najdraži dio posla,pa ćemo i ovdje nekad u nekoj budućnosti ali najkasnije za 2g napraviti ozbiljan rezime,izgledno da će to biti i za 1g a nebi bila senzacija da ćemo biti primorani i prije toga.
sa investitorskog stajališta to nebi trebalo biti predugo čekanje.
i za trejdere ovo bi trebao biti jedan od vrlo zanimljivih,profitabilnih "alata" u vremenu pred nama.
očekujem i veselim se i njihovom doprinosu ovoj temi.
Migra ,može li jedan osvrt na trenutno stanje,očekivanja u buućnosti i jeli još aktualna ova procjena od prije 2 g? U kojoj mjeri je rat u Ukrajini utjecao na dry bulk i jesmo li na dobrom putu?