cca 20-21%
Iz problema TUHO uskočia u problem ATPL
Proganjaju me iz Tankerske,uvik san korak isprid ali me prestignu,noge im se polomile 😘
cca 20-21%
Iz problema TUHO uskočia u problem ATPL
Proganjaju me iz Tankerske,uvik san korak isprid ali me prestignu,noge im se polomile 😘
U M.dionice anketi imamo odličan prinos ali u stvarnosti dosta manji, makar sam i tamo stavio papire koje imam.
Kako kaže jedan broker "najbolje prinose imaju naši mrtvi korisnici dok se čeka ostavinska rasprava"
Ili smanjite ribu, ili ću pobiti cijelo selo 🙃
Tu sam negdje sličan ovim jadnicima, negdje oko dvadesetak posto. Mali portfelj, mala dobit. Sada me samo muči, dali da tu razliku od moje ostvarene dobiti u odnosu na priznatu inflaciju počnem bjesomučno trošiti, ili da se lupam po glavi koliko sam izgubio u odnosu na stvarnu inflaciju.
Prinos u 2023. godini 105,38 %. Cilj za slijedeću godinu: "Ne pogubiti novce" i pokušati pobijediti inflaciju.
Puno zdravlja svima u 2024. godini.
Ili smanjite ribu, ili ću pobiti cijelo selo 🙃
Ovo za ribu mi je jasno ali ovo za selo ne
Sjeli su ribič i lovac, pa se hvale ulovom
Ko' i mi prinosom 🙂
Prinos za 2023. godinu je 136,2% što je rezultat mog portfelja koji je od početka godine bio 100% u dionicama KODT i KODT2, a tek pri kraju godine mi je KOEI zauzeo manje od 2% portfelja.
Svima želim svako dobro, a ponajviše zdravlja.
Diverzifikacija? ili ne, bitno je imati i zrnce sreće.
Sjeli su ribič i lovac, pa se hvale ulovom
Ko' i mi prinosom 🙂
ovo je natjecanje tko zna napisat veci broj
Prema dosadasnjim odgovorima ankete vidimo da je vecina ostvarila do 40.000€ rasta portfelja, a nesto preko cetvrtine cak vise od 100.000€. Ukratko mislim da je ovo bila jedna od boljih godina na ZSE i nadajmo se da ce idica biti jos bolja!
Prema dosadasnjim odgovorima ankete vidimo da je vecina ostvarila do 40.000€ rasta portfelja, a nesto preko cetvrtine cak vise od 100.000€. Ukratko mislim da je ovo bila jedna od boljih godina na ZSE i nadajmo se da ce idica biti jos bolja!
Sve to ovisi o inspiraciji.
Kažu da u Texasu nije pristojno pitati koliko imaš zemlje i koliko imaš stoke
Vidim da je vecina ostvarila plus sa dobrim postotkom, inflacija je kumovala rastu svega pa i dionica sad s obzirom na povecu inflaciju trebalo ju je prebaciti postotno za osjecaj zarade.
Sta se tice povrata meni je godina bila vise nego dobra s 50% povrata neto i novcano najveci povrat do sada tako da s te strane sigurno mogu biti sretan iako kad gledam zadnjih par mjeseci psihicki me na momente izmorilo zbog velike volatilnosti koji je na tjednoj bazi posteno oscilirao, tako da promjenjene okolnosti na marketu i pokusaju da se prilagodim pa sam potfelj prilagodjavao jer je market to zahtijevao sta je uzrokovalo nesto bolji povrat, a i moja tolerancija na rizik se smanjivala s umorom, jer market stalno daje dvostruku sliku na momente uzrokuje volatilnosti sta ostavlja traga na odluke s vremenom, tako da sam na kraju pred kraj godine zatvorio neke pozicije vani dok ne budem sigurniji u njihov smijer ili neku drugi priliku nadjem. Definitivno najveci utjecaj na rast je na kraju imao KODT sa udjelom od 57% u povratu, dok na drugom mjestu cini USDJPY s udjelom od 20% koji sam zatvorio pred kraj godine jer ne zelim preuzest rizik da izgubin dobit kada su okolnosti oko kamata malo mutnije u sljedecem razdoblju sta moze dodatno utjecat na pad, uostalom na tom paru sam oborio jos jedan svoj rekord s povratom od 1250% na ulozeni kapital nakon malo vise od dvije godine drzanja tako da je i to utjecalo na odluku da se to ne izgubi iako je u je u jedom trenutku povrat bio jos i veci ali pocelo se naglo minjat ocekivanja s kamatama, a moguce je da neopravdano volatilnost odradi mao vecu korekciju pa treba nekad malo ostat i sastrane. Cilj u novoj je ne pogubiti novce, iako je najbolji recept za to pokusat negdje nesto i zaraditi da anulira moguci pad na nekim pozicijama, a za to se treba malo potruditi pogotovo s vanjskim porfeljom gdje jos treba puno uciti, puno opcija za zaradit ali isto tako i za polomiti se negdje ako ne znas sta radis.
Dobit (nerealizirana) +59.12% (s uključenim dividendama i porezom) što me jako veseli jer nisam trgovao. Neke prilike sam lijepo ulovio, negdje sam glupo zakasnio, a neke previdio, ali ovakav rast me veseli i ne mogu se požaliti na '23.
ponovila se 2023
Možda je defekt iz kladioničarskih dana, ali nikad si ne obračunavam prinos dok ne prodam dionicu. Ostale traume iz razdoblja "evo samo još jedan par, kvota 1.10, ne gubi to Barcelona doma" - koje sad prenosim na dionice u mom portfelju tipa na KODT s ogromnim rastom u prošloj godini.