-8% prvi put od 2009 u minusu. No i onako sam svu lovu vec odavno ugurao u nekretnine i tu imam ozbiljan rast.
Kolike prinose ostvarujemo
-
-
-
Ma Parica je kralj, meni je teško dokučiti kad sam šta kupio i prodao a kamoli neke dodatne postotne izračune ...da nema onoga prinosa na Agramu skoro ne bi znao ni koliko sam u plusu/minusu...ali ne ide mi loše...
Ovisi koju aplikaciju za brokerski imaš...neke su baš intuitivne i u par klikova dolaziš do svih relevantnih podataka. Također ni promet nije teško izračunat, jer neki brokeri šalju na kraju godine koliko su ukupno naknada naplatili.
Recimo ja sve radnje vodim u posebnim fajlovima i u par klikova su mi dostupe sve kupnje i prodaje, kao i sve moguće potvrde, uplate isplate love itd....
Ja iman excelicu koja to sve prati vec odavno samo svake godine sve vise podataka (uplate-isplate, agram, interactive, forex, dividende, porezi), uvijek neke izmjene, jos malo ce mi excelica postat kao i bankarska aplikacija morat cu se zaposlit na unosenje podataka i ovako ne unosim redovito tako da sigurno ima i gresaka u vodjenju, a opet moras pratit sta izvodis i da znas gdje si iz godine u godine bio da bar imas nekakav dojam jel to ide u dobrom smijeru, lako je kad imas sve kod jednog brokera ali vec vidim da teze tocnije to pratim jer vidim da se neke moguce reske pojavljuju ali ok to je tu negdi i ako se koji postotak falije..
Gledajuci dosadasnje ovogodisnje povrate izgleda da mogu biti vise nego zadovoljan iako sam mogao i bolje ocito kao i svi jer dio se istopio u zadnjim mjesecima.
Povrat u 2022 na cijelokupnu likvidnu imovinu (cash, dionice) je oko +41%, ne mozes ne biti zadovoljan u ovakvim uvjetima s obzirom na negativan trend koji je zahvatio sve klase zadnjih mjeseci. Zadnjih par godina je isto dosta volatilno , 2020 mi je bila losa - 25% djelomicno zbog dobre 2019 +55%, corone i rebalansiranja porfelja sta se odma vratilo u 2021 na nekih +65% i sad na zavrsnih jos 41%, Jedno je do sada ocito da volim dosta rizicnosti sta pri tom nosi dosta i volatilnosti i da sam rijetko puno u cashu, pa je onda i volatinost portfelja dosta izrazena, Dodatni problem je sta nakon zadnjih par godina osjetim malu potrosenost zadnjih par mjeseci, a jedan od razloga je i puno veci portfelj, puno vise trzista i klasa koje pratim i sve to dovodi do malog opterecenja pogotovo ako se na to nadoda i corona i jos dodatni problemi koji se pojavljuju tako da mozda treba malo nesto i mjenjati.
Sve u svemu neka bude Sretna i uspjesnija 2023 godina
-
Godinu sam završio na nekih 5% minusa gledajući cjelokupni portfelj (domaće 4% u plusu). Bio sam na nekih 30% zarade, ali onda je propao FTX i potopio mi godinu...
-
Realizirana dobit ~4,4% (bez dividende)
Dividendni prinos ~4,8%
Nerealizirani gubitak ~10%
Sve skupa godina završila u osjetnom minusu. Što je najjače sve mi se dobro drži ali me adpl pokopao. Minus jest ali nerealizirani, i nema prodaje, portfelj mi vrijedi manje ali dionica (sve blue chippovi) imam više što je dugoročno ok. Ne mogu reći da sam zadovoljan ali nije ni potop, kakva je godina ispalo je i neloše, nije da me zakopalo do koljena...
-
ove godine slabo
-
Ove godine sjajno. Radim inventuru , zatrpan od posla, ne pratim ništa, a u 3 radna dana ZSE nastao + od cca 7 % na portfelj.
Može li bolje?
-
Kao okorjeli kampanjac sam tek danas izračunao, predao i uplatio PKD.
I koliko god da mi je to mrsko, dobar je osjećaj napraviti rekapitulaciju prethodne godine i izvući neke zaključke.
Prošle godine sam podigao vrijednost ukupnog portfelja za cca 15%. Ne mogu reći da sam nezadovoljan.
Fina zarada je pala na HPB-u, potom na VLEN-u, pa na par trejdova na SPAN-u. Ostalo tako - tako, po 1000 do 2000 kn.
Najveći pušing, tj. propust zarade je bio na TPNG. Nisam izdržao, predugo sam bio u dionici i prodao sam, nisam više imao živaca, iako se naveliko pisalo da je došlo vrijeme za uzlet.
Iznos poreza je godišnja zaliha bureka sa sirom, svaki dan, al po starim cijenama. Kad bih tu uračunao i porez na dividende, našlo bi se i za jogurt, al ne u pekari, već u dućanu.
E da, bila mi je i jedna smiješna situacija u poreznoj - predao sam papire, pa komentiram kako ni sam nisam siguran jel iznosi trebaju bit u kunama ili eurima (iako na obrascu pište da su iznosi u eurima). Kaže tamo djelatnik da nema veze, da će oni to pretvorit u eure. Kad sam mu rekao da je to u eurima, malo se stiltao.
Da se razumijemo, nije to neki veliki iznos, ali tad sam pomislio kako mu je to polugodišnja plaća.
A i možda smo se malo odmakli od realnosti - tu se razbacuju iznosi, cifre pršte na sve strane... ma kakva brana od 50.000 €, to 2-3 forumaša pokupe za doručak... i slično... ni ne kontamo kako nam se granica pomjerila.
-
Jučerašnji dan mi je bio vrh vrhova. Preko 5 posto porasta portfelja od ukupno 9 dionica. Rekoh možda je pravi trenutak da zbrojim od početka godine situaciju. Ispada nestvarnih 90 posto. Iznad svih očekivanja, nije ni ta naša zse za bacit.
-
Jučerašnji dan mi je bio vrh vrhova. Preko 5 posto porasta portfelja od ukupno 9 dionica. Rekoh možda je pravi trenutak da zbrojim od početka godine situaciju. Ispada nestvarnih 90 posto. Iznad svih očekivanja, nije ni ta naša zse za bacit.
vi ste kolega zreli da sami sebe prijavite Hanf(k)i
-
Spnv je tu dosta zaslužan. On je bil desetača. S tom lovom i lovom od vlen koji je skoro na vrhu prodan i s dividendama su kupljeni koei i kotr. I naravno Medika i kodt su svoje odradili. Solidno i lkpc i ikba. Jdos, tshc i cros2 - mahuna.
-
-
Baš neke prinose i nemam, jer sam više kupovao a ne prodavao. Budem vidio kada prodaju pokrenem.
Jedino neke dividende na 5 dionica sam ukontirao.
-
vi ste kolega zreli da sami sebe prijavite Hanf(k)i
Kolega Moller da te nema, trebalo bih te izmisliti. Podsjećaš me na moga jednog zaposlenika, taj je imao u svakom trenutku spreman odgovor, na koji smo se mi hvatali za stomak od smijeha
-
U ovoj godini mi je prinos s dividendama visokih 43%!😁
-
2021.
Prinos u ovoj godini 77,6% bruto, na sve treba platiti PKD, bruto zarada 630 tis kn (neto cca. 560k kn). Sve dividende su reinvestirane.
Oko 40% prinosa ove godine donjeli su mi brodari, ostatak su odradili KODT, HPB, ATGR, SPAN, VLEN (pocetak godine), RIVP i ERNT.
SAPN sam izasao na 500kn sa manjom kllicinom kao i KOEI na 700kn, steta...
ADRS i HT su mi najvece pozicije zadnja 3 mjeseca (cca 30% portfelja) i teska su pusiona😃😃😃, a uz to imam i 30% keša...
Jedini los mjesec mi je bio studeni jer sam se prerano poceo vracat u ATPL
U ovoj godini zaradio sam 150% na ulozeni kapital...
Sljedeca godina je godina turista i tu treba bit pohlepan...vruca roba (uvijek) su brodari...a mogla bi i HPB iznenadit, ostalo je dosta raslo i rasti ce i dalje, ali manje nego ove godine...IMHO
Sretnu i uspješnu 2022. Vam od srca zelim i nek bude bolja od ove....🍾🍾🍾🍾
Završila je godina "bedak"...
Zašto bedaka, pa zato što su samo "bedaci" rasli odnosno normalne dionice su ove godine bili "bedaci"...
Neto prinos (sa uključenim dividendama i kad se odbije PKD) je 13%, u apsolutnom iznosu oko 210 tis kn bruto, odnosno 190 tis kn neto (nakon što platim PKD-a)...obrnuo sam točno 27 mil kn što znači da mi je avg ROI po transkaciji bio neto oko 1,4%...trenutno cash 35%...
Na kraju sam ipak zadovoljan pogotovo što sam skoro cijelu godinu bio pogrešno pozicioniran, od početka godine sam bio jako izložen turistima (i to RIVP, ARNT i ADRS (ko prstom u govno)) jer sam očekivao super sezonu koja se i dogodila, ali cijene turista su išle suprotno rezultatima...
Nakon početka rata prodao sam sve "bedake" i ušao u cash i blue chipove što se opet pokazalo potpuno pogrešno (npr. imao sam VIRO, LKRI, VLEN, SLRS pa cak i INGR (nista pretjerano, možda ukupno 10% portfelja)).
Ostatak portfelja je bio pozicioniran u ATGR, KODT i SPAN i u stalnoj potrazi za trejdom...
Što je najludje od svih blue chipova samo PODR nisam imao nikako tokom godine, opet teški promašaj...TPNG sam se igrao i stalno planirao jače ući ali nije mi se žurilo jer se ipak radilo o groznoj dionici (ne firmi) pa sam pogrešno procijenio da imam vremena....
Uglavnom sad kad ovo čitam ipak sam prezadovoljan rezultatom, očito su mi trejd i SPAN spasili godinu...
Sad malo odmora i juriš u nove pobijede....Sretnu, zdravu i uspješnu Novu želim svima....
Godinu zavrsavam sa bruto +47% (dividende ukljucene i reinvestirane)...na sve to treba obracunat PKD tako da mi je neto prinos oko 41,5%.
U apsolutnom iznosu ostvario sam bruto prinos od 845 tis kn (112 tis EUR)...godinu zavrsavam na ATH i ostvario sam najveci godisnji apsolutni prinos (ne i u relativni)...
Jedva cekam izvjesce Agram brokera da vidim tocno koje dionice su najzasluznije za godisnji rezultat...odokativno bi rekao da oko 3/4 prinosa su mi donijele sastavnice grupe Koncar (debelo najvise KODT)...ialo mi je godina rekordna po skoro svim kriterijima i zadovoljan sam konacnim rezultatom moglo je to i bolje (kao i uvijek)...PODR i VLEN nisam imao osim par trejdova...nemam dovoljno znanja ni samopouzdanja za predvidjeti poslovanje banaka pa sam i njihov rast gledao vise manje sa strane osim 10-tak ozbiljnih trejdova na kojima sam zaradio nekoliko tisuca bureka...SPAN i turisti su mi nepoznanica i nemam pojma jesam li tu imao ikakav prinos, znam samo da sam SPAN dosta trzio (nekad uspjesno nekad i ne😀😀)...brodare nisam dirao osim sto sam uzeo ATPL kad je izasla obveza za ponudu (jos je drzim i ne mislim prodavat u ponudi)...
Ukupni promet u 2023. mi je 22mil HRK odnosno oko 2.9 mil EUR sto je znatno nize od prethodnih godina, ne znam razlog tome pretpostavljam da velicina portfelja igra znacajnu ulogu jer ulazem vecinom u CROBEX10 koje su stabile i slabo volatilne pa nemam razloga za trgovat s njima (npr ATGR i RIVP mi zajedno cine 25% portfelja i nisam ih skoro nista trgovao jer su cijelu godinu bile u rasponu +-10%)...a nisam imao ni brodare koji su divlji i zahtjevaju aktivan pristup...a i portfelj je nabujao i trejdovi od 1k HRK me vise ne interesiraju, a za ozbiljije trejdove treba likvidnosti i vremena...
U novu godinu ulazim sa nikad vecim brojem dionica i nikad vecom izlozenoscu (93%) iz cega se vidi da ocekujem nastavak rasta trzista...u narednoj godini ocekujem da ATGR, ERNT i ADRS2 uhvate prikljucak za ostalim sastavnicama indeksa, naravno od KODT isto ocekujem nastavak "ludila"...a DLKV mi ima potencijal da bude dionica sljedeceg desetljeca i tu se moram pozicionirati sada dok traje vlasnicko preslagivanje...
Da ulozio sam i vani 5k USD i malo se igrao sa indeksima i bdry-em...i godinu zavrsio sa -500USD...ubile me naknade 2k USD jer sam trgovao samo sa CFD-ovima koji ti deru kožu...kolega Status me upozorio na to, ali dok nisam otvorio izvjesce o trgovanju nisam uopce bio svjestan toga...npr. drzanje 1,1 komada BDRY-a mjesecno kosta oko 350 USD...tek kad sam prodao u "plusu" sam shvatio da sam u gubitku😀😀😀😀...zato sam i stavio 5k USD da ucim i pratim...i nije mi se svidilo, previse izbora, previse ludila...blazena nasa spora i neefikasna ZSE gdje mogu kuhat rucak, ubit oko popodne i trgovat...vani nema sekunde odmora...
Sry na dugom postu...krenilo me😀😀😀
-
Ova godina vrlo dobra +32% (nerealizirano - ne trgujem). s dividendama(CLCO) +41% = 317 000 EURA neto prinos... 3 godisnji prinos nevjerovatnih +230%
Sve najbolje u Novoj 2025.
Pardon naravno mislim 2024😂
-
Moj je ukupni prinos ove godine +37,4% (konsolidirano domaće dionice, strane dionice aktivno, strane dionice indeksno, keš).
Hrvatski dio portfelja (koji je manji dio ukupnog, sad bih rekao - nažalost 😀) mi je ove godine bio puno više sexy od stranog, +69%. -
S dividendom: +99%
3/4 portfelja čini kodt a on je rastao oko 165%. -
Koliko ste povecali vrijednost portfelja u razdoblju od 1.1.2023. do 30.12.2023.? (Uracunati sve dobivene dividende, sve realizirane dobitke i sve nerealizirane hipotetske dobitke da ste prodali na dan 29.12.24., a umanjiti za sve gubitke i poreze) 69
-
Do 10000 € (20) 29%
-
Vise od 100000€ (15) 22%
-
Do 20000€ (14) 20%
-
Do 40000€ (7) 10%
-
Do 60000€ (6) 9%
-
Do 80000€ (4) 6%
-
Do 100000€ (2) 3%
-
Ostvario sam gubitak vrijednosti portfelja (1) 1%
Evo da malo strukturiramo vase odgovore....
-
-
Ove godine koliko sam pratio dobro sam i prošao + 28%. Naravno da sam zadovoljan, ali kada čitam od drugih kolegaa porinose od 40 i više % mislim više su i truda dali. Sretno nam svima u 2024.
-
300 eura dividende
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-