1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Svijet
  3. Tržišta kapitala - USA

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
  • September 18, 2020 at 8:28 PM
  • accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • March 16, 2023 at 9:00 AM
    • #9,181
    Quote from st-brajo

btw., Big Short Steve Eisman misli da ovaj cirkus ni približno nije gotov, jer je stres test prilično šturo pokrio rizik rasta kamata.

isto tako, ne štima mu ni matematika oko spašavanja, jer Credit Suisse ima bilancu kao pola BDP-a Švicarske.

u svakom slučaju, čekaju nas zanimljiva vremena

ja bih pak naglasio dio iz intervjua oko sljedećeg FED-ovog poteza, ide li 25 bps ili ništa

u pravu je kad kaže da ne znaš što je gore: ako stanu, FED se preplašio i recesija kuca na vrata a ako ipak dignu još jednom, onda ćemo se svi naći između čekića i nakovnja

sada se tržište 'kladi' na ovo prvo: kamate na obveznice padaju, nafta je dobro zaronila ispod $70 a XLU je opet popularan

možda je najbolje, osim pokojeg šorta, pričekati utorak-srijedu drugi tjedan dok se stvari ne razbistre

iako sumnjam da ćemo i nakon toga biti išta pametniji

kako kaže Steve u videu vrijeme je da svatko za sebe radi risk-management

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 16, 2023 at 11:49 PM
    • #9,182

nothing to see here 🤷

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 17, 2023 at 12:08 AM
    • #9,183
    Quote from st-brajo

nothing to see here 🤷

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

treba se pravit slijep i onda je sve u redu......neznam što nam više svima teba......ah, ipak znam........prvo "ko zadnji magarac" onda, "drugi puta ću pametnije" pa ajmo Jovo nanovo.........ovo je sve dio već do sada proćitane drame gdje znamo uvod,zaplet, vrhunac i preokret i sad samo čekamo završni dio drame........čak nije ni zanimljivo jel kraj svi valjda znamo pa do tada treba samo skoknuti po kokice i pivo za bolji doživljaj......

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 17, 2023 at 7:07 AM
    • #9,184

pitanje je kud sav taj novac koji se povuce iz banaka odlazi?

ak dio odlazi u dionice super opet cemo na nove vrhove...

koji je scenario? sazna se za slom. ljudi navale na banke i povuku novce. banka propadne ili joj pomogne drzava.

al gdje ode sav taj novac koji je povucen? stave u drugu banku pa za par dana imamo ponovljeni scenario u drugoj banci?

obveznice?dionice?kripto?zlato?drze u madracima? lako je meni...moje stane u omanji jastuk :D al sto ovi kaj imaju puno?

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • March 17, 2023 at 7:20 AM
    • #9,185

BTC. Ponzi vamo ponzi tamo.

Sustav je osuđen na propast, sad je jako očito ono sto je odavna jasno, centralne banke upale printere i štancaju pare iz ničega kad se nešto slomi. Drže neodgovorne banke na životu da se sustav ne uruši.

Sve je naopako, loše vjesti su dobre vjesti. Kad pukne job market to je dobro jer Powel ne bude agresivno dizao kta, ako je job market dobar onda ga ožeži. Ma joj.

Matket pokisava frontrunnati shemu kada će se pare upumpavati u ekonomiju.

Znaci oslanja se na likvidnist i upumpavanja $ u sustav. Ko te pita za fundamente. U takvoj igri između 2 ponzinomic sheme biram btc.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 17, 2023 at 7:21 AM
    • #9,186
    Quote from emil

pitanje je kud sav taj novac koji se povuce iz banaka odlazi?

ak dio odlazi u dionice super opet cemo na nove vrhove...

koji je scenario? sazna se za slom. ljudi navale na banke i povuku noivce. banka propadne ili joj pomogne drzava.

al gdje ode sav taj novac koji je povucen? stave u drugu banku pa za par dana imamo ponovljeni scenario u drugoj banci?

kolateral u vrijednosti pada, a FED rezerve (razliku) "printa".

btw., sasvim je jasno da je Credit Suisse zasluženo trebao "izgorit".

mislim da se trenutno novac prebacuje do garantiranog uloga, a višak ide u trezorce i novčane fondove.

mislim, ultra bogati su za svoj novac zabrinuti, a market ko market, vozi neku svoju politiku 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 17, 2023 at 7:47 AM
    • #9,187

A vrag zna, nekako mi se cini da sve ide u smjeru da umjetna inteligencija sve to nadzire i sređuje jer su ljudi pohlepni i uvijek nesto kemijaju, imaju obostranog interesa, gledaju kako izbjeci nesto, prenamjeniti zemljista, naci rupe u sustavu, zakonu… porezne oaze, tokove kapitala, legalnog, nelegalnog, pa financiranje raznih vojski, nereda…

Mozda prva stvar koja se treba odraditi je stvarno vlasnistvo povezati, od nekretnina, udjela u fondovima, bankama, firmama, da se odmah moze vidjeti potencijalni utjecaji i tokovi kapitala.. e sad buduci da ce tu politicari najvise nahebati, i to ovi na svjetskoj razini pa do lokalnih buregdzija, pitanje je koliko ce se i kada to moci provesti… ali to je prva stvar koja treba biti maksimalno digitalizirana i procesljana umjetnom inteligencijom

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 17, 2023 at 7:56 AM
    • #9,188
    Quote from Sheriff

BTC. Ponzi vamo ponzi tamo.

Sustav je osuđen na propast, sad je jako očito ono sto je odavna jasno, centralne banke upale printere i štancaju pare iz ničega kad se nešto slomi. Drže neodgovorne banke na životu da se sustav ne uruši.

Sve je naopako, loše vjesti su dobre vjesti. Kad pukne job market to je dobro jer Powel ne bude agresivno dizao kta, ako je job market dobar onda ga ožeži. Ma joj.

Matket pokisava frontrunnati shemu kada će se pare upumpavati u ekonomiju.

Znaci oslanja se na likvidnist i upumpavanja $ u sustav. Ko te pita za fundamente. U takvoj igri između 2 ponzinomic sheme biram btc.

meni se čini da ovom postojećem sustavu vjeruju samo ultra bogati.

njima nikad ništa, a samo se gura neka šuplja priča, jer samo oni ne odgovaraju za svoje postupke.

čak ni ova priča koja gura Peovićka nije rješenje, jer ultra bogati uvijek imaju način da se "sklone".

ovo će se na kraju raspetljati na način da će, kao i uvijek, naebati neka viša srednja klasa, jer i sad kad banke spašavaju, neće spašavati imatelje dionica banaka.

ovo sada je doslovce rat između najbogatijih i onih ispod njih, a mi "mali" sad trebamo biti pametni i diverzificirati svoju imovinu di god možemo.

ne znam je li crypto neko "najsretnije" rješenje, al definitivno sve više razmišljam da nešto imovine i tamo alociram, a opet, i u crypto svijetu BTC je "too big to fail" 🤷

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 17, 2023 at 8:05 AM
    • #9,189
    Quote from D_artagnan

A vrag zna, nekako mi se cini da sve ide u smjeru da umjetna inteligencija sve to nadzire i sređuje jer su ljudi pohlepni i uvijek nesto kemijaju, imaju obostranog interesa, gledaju kako izbjeci nesto, prenamjeniti zemljista, naci rupe u sustavu, zakonu… porezne oaze, tokove kapitala, legalnog, nelegalnog, pa financiranje raznih vojski, nereda…

Mozda prva stvar koja se treba odraditi je stvarno vlasnistvo povezati, od nekretnina, udjela u fondovima, bankama, firmama, da se odmah moze vidjeti potencijalni utjecaji i tokovi kapitala.. e sad buduci da ce tu politicari najvise nahebati, i to ovi na svjetskoj razini pa do lokalnih buregdzija, pitanje je koliko ce se i kada to moci provesti… ali to je prva stvar koja treba biti maksimalno digitalizirana i procesljana umjetnom inteligencijom

sve je to super, ali i onda cijeli sistem daješ u ruke nekolicini odabranih koji s tobom mogu raditi što god hoće, pa i digitalno ti "izbrisati" novac na računu ili vlasništvo nad nekretninom ako ne "plešeš" kako oni hoće.

btw., ovako nešto već imaš u Kini koja je sada svima "uzor".

srećom pa smo mi Balkan di uvijek netko ima nekog svoga.

uostalom, kod nas će "digitalizacija" zaživjeti za svetoga Nikad, jer šta će onda raditi hrpa uhljeba?

btw., sad vidim koliko su mi preci bili pametni šta nisu "rješavali" zemljišta u zemljišnim knjigama.

ako ništa, imat ću nešto di mogu nešto zasadit ili se bavit robnom razmjenom🤷

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 17, 2023 at 8:26 AM
    • #9,190

Zasto mislis da dajes u ruke nekolicini? Ako je umjetna inteligencija poslozena po zakonu, logici setu pravila ?

Ok, moze biti i zakon nebulozan, ala ovo sa putinom, ako kazes neto protiv rusije ostajes bez svega, i sl. ali onda sta je starije kokos ili jaje? Ako umjetna inteligencija radi posao, onda se takav putin ni nebi mogao stvoriti, jer bi ga on odmah u zacetku sustav detektirao i maknuo. Zasto uopce imati neku personu koja sce odlucivati za sve sto ja najbolje.

Ma mislim, nista nije idealno, ali ono razmisljanje kako ubrzati i automatizirati maximalno stvari..

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 17, 2023 at 8:37 AM
    • #9,191
    Quote from D_artagnan

Zasto mislis da dajes u ruke nekolicini? Ako je umjetna inteligencija poslozena po zakonu, logici setu pravila ?

Ok, moze biti i zakon nebulozan, ala ovo sa putinom, ako kazes neto protiv rusije ostajes bez svega, i sl. ali onda sta je starije kokos ili jaje? Ako umjetna inteligencija radi posao, onda se takav putin ni nebi mogao stvoriti, jer bi ga on odmah u zacetku sustav detektirao i maknuo. Zasto uopce imati neku personu koja sce odlucivati za sve sto ja najbolje.

Ma mislim, nista nije idealno, ali ono razmisljanje kako ubrzati i automatizirati maximalno stvari..

pa trenutno ti umjetnu inteligenciju kontroliraju firme koje imaju "oblak".

to o čemu ti pričaš je neko Star Trek društvo koje ćemo doživjeti tek za 100 godina.

a možda i prije, ako im vlade nacionaliziraju ovaj dio poslovanja koji se baš na "oblak" i odnosi.

btw., mislim da ljudsko stanje svijesti još uvijek nije na razini da svima bude dobro i da svak radi šta hoće 🤷

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • March 17, 2023 at 3:27 PM
    • #9,192

Ovi ameri su pukli, Xpeng objavi losije rezultate, veci gubitak i najave jos manju isporuku i skoci 10 posto 🤯

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 17, 2023 at 3:30 PM
    • #9,193
    Quote from Backdraft

Ovi ameri su pukli, Xpeng objavi losije rezultate, veci gubitak i najave jos manju isporuku i skoci 10 posto 🤯

cirkus je i na FedEx-u.

btw., danas je rebalansiranje indexa

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 17, 2023 at 3:56 PM
    • #9,194

nego razmisljam danas dal ce mi propast pbz zaba, pa pogledao unicredit, i vidim lijepa divka od 6%, a intesa 7%

znam da je malo glupo uzet dionicu maticne kada imam zabu, ali divka mi je primamljiva

misljenja?

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 17, 2023 at 8:09 PM
    • #9,195

gledajući bond market, ispada kao da je nešto upravo završilo u bankrotu :/

US Treasury Yield Curve - Investing.com
    Stay on top of current data on government bond yields in United States, including the yield curve, daily high, low and change for each bond.
    www.investing.com

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • March 17, 2023 at 10:07 PM
    • #9,196

Povećaj TF pa će bolje izgledat! :)

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 19, 2023 at 8:04 PM
    • #9,197
    Pao dogovor: Najveća švicarska banka kupuje i spašava Credit Suisse!
    Milijarder Buffet spašava američko bankarstvo i Bidena preuzimanjem imovine SVB-a?!
    novac.jutarnji.hr

Ak nekog zanima...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 20, 2023 at 7:13 AM
    • #9,198
    Quote from havi

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…suisse-15317083

Ak nekog zanima...

Bife je pametan čovik

Na rubu smo novog kolapsa financijskog sektora što postavlja pitanje: Je li bankarenje samo obična piramidalna shema?
    Silicon Valley Bank (SVB), 16. po veličini američka banka, s 210 milijardi dolara imovine, zaplijenjena je od strane kalifornijskih regulatora, nakon što su…
    slobodnadalmacija.hr

tko zna šta traži, ima u članku jedna ključna brojka koja se odnosi na banke (ali i mirovince) koja je dovoljna se i kod nas "knjige izravnaju".

a ja, niti imam info kakva je stvarna situacija, niti na išta mogu utjecati, a vjerujem da će baš onaj koji ima i može prvi pokrenuti "lavinu" kad ocjeni da mu je tajming "odgovarajući" 🤷

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • March 20, 2023 at 8:28 AM
    • #9,199
    Quote from st-brajo
    Quote from havi

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…suisse-15317083

Ak nekog zanima...

Bife je pametan čovik

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…a-shema-1274129

tko zna šta traži, ima u članku jedna ključna brojka koja se odnosi na banke (ali i mirovince) koja je dovoljna se i kod nas "knjige izravnaju".

a ja, niti imam info kakva je stvarna situacija, niti na išta mogu utjecati, a vjerujem da će baš onaj koji ima i može prvi pokrenuti "lavinu" kad ocjeni da mu je tajming "odgovarajući" 🤷

Display More

Evo, čak su i novinari Slobodne skužili FIAT PONZI bankarski sistem. Sad svi idemo u najsigurniju valutu na svijetu...

Bitcoin!

Ajmo sljedeći...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 20, 2023 at 8:34 AM
    • #9,200
    Quote from lebowski

Evo, čak su i novinari Slobodne skužili FIAT PONZI bankarski sistem. Sad svi idemo u najsigurniju valutu na svijetu...

Bitcoin!

Ajmo sljedeći...

kolega @ivan0003 ti je lijepo objasnio šta se trenutno na BTC-u događa, a trenutno se slična stvar i na dionicama "mete pod tepih".

cijela poanta je jesi li za stolom gdje se odlučuje i miješaju i dijele karte.

ja znam da nisam, pa se trenutno i sa svojim novcem tako i ponašam 🤷

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 8:12 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

May 25, 2025 at 8:12 AM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani May 25, 2025 at 8:12 AM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

10,612 Replies, 4 years ago
  • Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

75 Replies, 4 years ago
  • Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

40 Replies, 4 years ago
  • Dnevnik jednog trejdera

21 Replies, 3 years ago
  • CNDT (Conduent Inc)

17 Replies, 4 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy