mjesecima se loše priča o credit suisse, a godišnji izvještaj je donio 8B$ gubitka. inače je to 8. po veličini bankarski sistem na svijetu. gledano iz američke perspektive dovoljno su veliki da ih se isplati otresti o pod. i još nisu američka banka. kud ćeš ljepšeg scenarija.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
The world's 100 largest banks, 2022Twenty-six of the 37 European lenders on the list of the world's 100 largest banks slid down the rankings by between one and nine notches as of 2021-end from a…www.spglobal.comList of largest banks - Wikipediaen.wikipedia.org
Ak nekog zanima .
-
kako bilo da bilo... propao svijet ili ne... sad je rizik ući u šort
mnogo veći nego kupiti nešto što je zatučeno
po mojem skromnom mišljenju
breadth thrust više šorterima ne ide u korist
opet utility, pharma i real estate dobro stoji danas
ili je u zelenom, u odnosu na inflacijske: energiju, metale ili naravno financije
-
mjesecima se loše priča o credit suisse, a godišnji izvještaj je donio 8B$ gubitka. inače je to 8. po veličini bankarski sistem na svijetu. gledano iz američke perspektive dovoljno su veliki da ih se isplati otresti o pod. i još nisu američka banka. kud ćeš ljepšeg scenarija.
baš malo razmišljam o cijeloj situaciji.
svi kažu da je sve u redu, da su dobro kapitalizirani, bla bla.
dobro, ako je sve tako fun and games, otkud onda ovo klađenje na bankrot, a CDS-ovi to jesu?
mislim, ekipa koja uđe u ovako nešto nije baš Reddit crowd, oni jako dobro znaju šta rade.
čak i na CNBC-u kažu da nema panike, da nitko ne povlači novce ili prebacuje negdi drugdi, bla bla.
dobro, zašto onda netko doslovce navaljuje na US obveznice?
US Treasury Yield Curve - Investing.comStay on top of current data on government bond yields in United States, including the yield curve, daily high, low and change for each bond.www.investing.comovo znači da se radi luđački hedge-ing.
pa od čega se onda hedge-iraju, ako je sve u redu?
-
pa kažem ti, recession play ide sad: obveznice, big pharma, utility i nekretnine
sve ono što je 'sigurno' i nosi kamatu (dividendu)
ovo ostalo će ispljunuti
krenuli s naftom (na moju nesreću)
-
evo šta je.
u vremenu kada ljudi ostaju bez posla, rijetko tko ima depozite pokrivene novcem ili novčanim ekvivalentima.
znači, regulator diže kamate i postrožava uvjete kreditiranja, a ovi samo gledaju je li im sve štima u knjigama.
znači, totalno odlijepljeni od realne ekonomije, da čovjek ne povjeruje
pa kažem ti, recession play ide sad: obveznice, big pharma, utility i nekretnine
sve ono što je 'sigurno' i nosi kamatu (dividendu)
ovo ostalo će ispljunuti
krenuli s naftom (na moju nesreću)
ovo je zasad neki sigurni zaklon, al ono ronjenje nafte me podsjeća na 2020.
jbg., dugo sam bio u cash-u, pa sam mogao malo proučavati šta i kako, i vjeruj mi da mi se ovo sve skupa niti malo ne sviđa
-
koje ludilo:
TS (Tenaris) fwPE 4.37
VTLE (Vital Energy) fwPE 1.46
MPW fwPE 6.05
(prema IBKR)
nema veze kad i JPM, poznatiiji kao Fortress, isto pada
u strahu su velike oči
-
sad bi u 17 [ jučer ipak u 18] trebala biti korekcija, no napominjem anomaliju , trebalo bi doći do odbijanja jer je krenulo sa korekcijom.
Dakle meneđeri ne idu na ručkove već jedu na poslu šta im spremilo doma.... i mrve po tipkovnici.
možda bude koji debeli prst.
little farma katastrofa , imam dvije dionice , sve ili ništa, no pale su u bezdan, boje se krize.
pokupovao sam na dnu pi, borr, axe i acre no ni tu nema kruha.
shortao sam mpw i embraer, čisto da ne zaboravim kako se šorta.
teški dani....
-
koje ludilo:
TS (Tenaris) fwPE 4.37
VTLE (Vital Energy) fwPE 1.46
MPW fwPE 6.05
(prema IBKR)
nema veze kad i JPM, poznatiiji kao Fortress, isto pada
u strahu su velike oči
Uz sve fundamente kakvi god bili jako je tesko trgovat u zadnje vrijeme nista nije sigurno da ga market sentiment nece zahvatiti, a tesko je i pogoditi koji ce triger biti jer na repertoaru su redovito svaku malo, bas moras biti stopljen s marketom da bi sve to pohvatao ali tko ce to sve, ugl sve je izazovnije treba se navikniti na stare navike prijasnjiih desetljeca trgovat kad se lova vise ne dijeli puno vise ce do izrazaja dolazit ono sta vrijedi i stvara od onoga sta je na dugom stapu. Na kraju svega zim mi jedini u plusu danas uvijek kontra podsjeca me malo na zse kad su padovi, a onda oni nelikvidni udaraju pluseve
-
dobro kolko ce ovaj MPW dole? ja kupujem i kupujem
bas me zanima hocu li biti budala na kraju
-
-
kao što napisah i jučer, meni ovo izgleda kao kapitulacija... sve se potrgalo i sve pada, maaaaaaaali otpor pruža XLV i XLU, te XLRE
vrlo, vrlo defenzivno
a TLT koji pada od polovine 2020. godine, kao da je u nekom rasponu konsolidacije
što je dobar znak da bi J. Pow uskoro mogao barem odustati od 'stezanja remena', ako ne i popustiti ga
-
ožujak i rujan su mjeseci kad je likvinost "problematična".
lako je moguće da će se ovo trenutno "skrpati", ali to ne znači da nas sličan scenarij ne očekuje u rujnu.
pogotovo ako Kina ne krene kako većina misli da hoće, obzirom da će se sada banke "natrpati" u indekse.
treba vidjeti i hoće li FED i ECB sad "otvoriti" bilance kako bi ova ekipa mogla adekvatno presložiti hedge-ove ili će samo "pokrpati" kao BoE.
btw., ako Powell ili Lagarde sada stanu ili pauziraju, tek onda će nastat panika, jer će ispast da uopće nemaju kontrolu nad ovim šta se događa.
a kao što nobelovac Bernanke kaže, centralno bankarstvo je 98% psihologija (a ostalih 2% je ciljana inflacija ).
ono šta je jedino sigurno je da ćeš, nakon ovog cirkusa, doći do kredita samo ako si ultra turbo kreditno sposoban.
-
MIslim kad gledas nasdaq nije nesto pao danas dow je pao tri puta vise nije ovdje samo rijec o bankama i krizi jer bi onda nasdaq vise pao danas da je o tome bas rijec, ovdje su banke bile triger za korekciju na value dijelu popraceno s nafton, sjeca se netko diverzije cijene naftnih dionica i pada nafte kako se nisu pratile ocito za poravanje takvih stvari moras imat opci market sell off
-
MIslim kad gledas nasdaq nije nesto pao danas dow je pao tri puta vise nije ovdje samo rijec o bankama i krizi jer bi onda nasdaq vise pao danas da je o tome bas rijec, ovdje su banke bile triger za korekciju na value dijelu popraceno s nafton, sjeca se netko diverzije cijene naftnih dionica i pada nafte kako se nisu pratile ocito za poravanje takvih stvari moras imat opci market sell off
točno.
nije kapitulacija dok VIX ne dođe u 40-e, barem tehničari tako kažu 🤷
-
Danas je palo i zbog ex daya za dividendu
-
btw., Big Short Steve Eisman misli da ovaj cirkus ni približno nije gotov, jer je stres test prilično šturo pokrio rizik rasta kamata.
isto tako, ne štima mu ni matematika oko spašavanja, jer Credit Suisse ima bilancu kao pola BDP-a Švicarske.
u svakom slučaju, čekaju nas zanimljiva vremena
-
Sad gledam zim, ex dividend date je 4.4. i dividenda ogromnih 6.4usd
Zar to nije siguran short 3.4.?
-
Pokusavam skuzit tocno pravila jer izgleda kada je dividenda 25% od cijene dionice da po NYSE vrijede drugacija pravila kada je ex dividend izgleda da ce nas prvo isplatit pa ce onda bit ex dividend
In accordance with the Company's dividend policy, ZIM's Board of Directors declared a cash dividend of approximately $769 million, or $6.40 per ordinary share. Together with prior dividend distributions made on account of 2022, dividend distributions for the year totaled approximately 44% of the year's net income. The dividend will be paid on April 3, 2023, to holders of ZIM ordinary shares as of March 24, 2023. Since the foregoing declared dividend amount per share constitutes more than 25% of the Company's ordinary share price on the declaration date (March 13, 2023), per the instructions of the NYSE, the ex-dividend date with respect to this dividend distribution will be April 4, 2023. Shareholders who wish to receive the dividend must hold their ZIM shares until the ex-dividend date.
"
f the dividend is 25% or more of the stock value, special rules apply to the determination of the ex-dividend date. In these cases, the ex-dividend date will be deferred until one business day after the dividend is paid. In the above example, the ex-dividend date for a stock that’s paying a dividend equal to 25% or more of its value
-
evo i video
btw., čini se da smo svi zaboravili da su europske banke morale otpisat ruske poslove, a dugo godina su imale i negativne kamate na depozite kod ECB-a, pa su morale više riskirati za ostvariti profit.
ja bih rekao da nema nikakvih problema ako su se na nove okolnosti prilagodile.
pitanje je samo jesu li?
-
Pokusavam skuzit tocno pravila jer izgleda kada je dividenda 25% od cijene dionice da po NYSE vrijede drugacija pravila kada je ex dividend izgleda da ce nas prvo isplatit pa ce onda bit ex dividend
In accordance with the Company's dividend policy, ZIM's Board of Directors declared a cash dividend of approximately $769 million, or $6.40 per ordinary share. Together with prior dividend distributions made on account of 2022, dividend distributions for the year totaled approximately 44% of the year's net income. The dividend will be paid on April 3, 2023, to holders of ZIM ordinary shares as of March 24, 2023. Since the foregoing declared dividend amount per share constitutes more than 25% of the Company's ordinary share price on the declaration date (March 13, 2023), per the instructions of the NYSE, the ex-dividend date with respect to this dividend distribution will be April 4, 2023. Shareholders who wish to receive the dividend must hold their ZIM shares until the ex-dividend date.
"
f the dividend is 25% or more of the stock value, special rules apply to the determination of the ex-dividend date. In these cases, the ex-dividend date will be deferred until one business day after the dividend is paid. In the above example, the ex-dividend date for a stock that’s paying a dividend equal to 25% or more of its value
Nema veze jer koliko razumijem moras ju drzati do ex date. Na koji nacin oni to kontroliraju to mi nije poznato.
Sto se tice shorta, vjerujem da ce taj dan nastupiti stampedo. Ja cu poceti lagano ulaziti pred kraj mjeseca.
Zivi bili pa vidjeli 😁
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k