1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 14, 2021 at 1:27 PM
    • #1,561
    Quote from janlana

možete vi trubit i dobro i loše i bdi sim tam ...al evidentno je da nema snage za up .....prije će ingra gore a postala je teški trash ...

da smo trejderi to bi nas možda i brinulo jer na jake vozarine nema rasta ali ovdje realan rok za očekivani prinos je jesen,nebi bila senzacija ni bitno ranije ali moje konzervativne procjene i očekivanja nisu gotovo nikad podbacile a znalo je biti i puno bolje od konzervativnog.

ovo je tek praskozorje,pomalo ima još dosta do vatrometa u ponoć,još će najizglednije mjeseci proći prije nego večina počne razmatrati,imat će to i svoju oportunu cijenu a moguće i jako veliku oportunu cijenu,nebi bilo prvi puta i ovdje?

sada nam se još nudi da dopunimo ako želimo,i mene kopka moram priznat ali kad već ti argumenti o futuresima i BCI tako dobro spuštaju sve se suzdržavam nebi li jeftinije dokupio,pohlepa me usmjerava ali

važno si je u životu naraviti win-win,meni ovdje win ako raste i win ako pada,ako ne prije na jesen rezimiram kako stojim sa winiranjem:)

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• alias
    Guest
    • January 14, 2021 at 2:12 PM
    • #1,562
    Quote from migra

alias@

puno toga ti je CnB argumentirano i traži tvoje odgovore i pojašnjenja a izbjegavaš hmm...

veseli me da ipak držiš do svoje investitorske diplome i da ju ne želiš ponuditi u zalog pa je sve jasno koliko vjeruješ sam u ono što si napisao.

ta ti ponuda i dalje stoji i stajat će ovdje ako se odlučiš.

brodarstvo je dinamično,znaš i sam,stvari se mijenjaju,očekujem velike promjene ove godinea to ću i argumentirati.

naravno da je bolje da capovi nemogu prevesti pa da se preljeva ALI iz javno dostupnog se vidi da će niže klase biti manje nego ikad ovisne o onome što cepovi nebi mogli prevesti,ako imaju i sami "svog" tereta više nego mogu prevesti?

tada je bitno manje važno koliko capovi mogu ili nemogu zar ne?

biće dobro i za jedne i za druge ali ne samo za strane brodare,ili jedino za atpl NE kako ti insinuiraš...

dok javno ne objaviš drugačije držim da i dalje očekuješ manje prihode i dobit ATPL u 1Q.

kada i ako ćeš biti spreman obavijesti nas ovdje o promjeni svojih očekivanja kada i ako se dogodi?

mislim da bi bilo to korektno s obzirom na tvoj ugled,znanje,utjecaj,status....

Display More

O kakvim ti diplomama pricas pobogu? Koju diplomu ti imas uopce? I samo nesto, tek sam sad vidio. Znaci ti nit sarkazam nisi shvatio kad sam napisao da je nemoguce da će 1Q biti bolji nego prosle godine?

tenis
    Početnik
    Reakcija primljeno
    36
    • January 14, 2021 at 2:13 PM
    • #1,563

ajde svratite u birtiju

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • January 14, 2021 at 2:15 PM
    • #1,564
    Quote from alias
    Quote from migra

alias@

puno toga ti je CnB argumentirano i traži tvoje odgovore i pojašnjenja a izbjegavaš hmm...

veseli me da ipak držiš do svoje investitorske diplome i da ju ne želiš ponuditi u zalog pa je sve jasno koliko vjeruješ sam u ono što si napisao.

brodarstvo je dinamično,znaš i sam,stvari se mijenjaju,očekujem velike promjene ove godinea to ću i argumentirati.

naravno da je bolje da capovi nemogu prevesti pa da se preljeva ALI iz javno dostupnog se vidi da će niže klase biti manje nego ikad ovisne o onome što cepovi nebi mogli prevesti,ako imaju i sami "svog" tereta više nego mogu prevesti?

biće dobro i za jedne i za druge ali ne samo za strane brodare,ili jedino za atpl NE kako ti insinuiraš...

dok javno ne objaviš drugačije držim da i dalje očekuješ manje prihode i dobit ATPL u 1Q.

kada i ako ćeš biti spreman obavijesti nas ovdje o promjeni svojih očekivanja kada i ako se dogodi?

Display More

O kakvim ti diplomama pricas pobogu? Koju diplomu ti imas uopce?

Display More

To su u BiH dijelili neke "investitorske" diplome. Vidim da piše plahte a ništa ne kaže...

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 14, 2021 at 2:15 PM
    • #1,565
    Quote from tenis

ajde svratite u birtiju

a s čim ? :)

čekaj da zarade

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • January 14, 2021 at 2:20 PM
    • #1,566

Prije moras kupiti i prodati da bi zaradio... ili izgubio 😀

• alias
    Guest
    • January 14, 2021 at 2:20 PM
    • #1,567
    Quote from Moller
    Quote from tenis

ajde svratite u birtiju

a s čim ? :)

čekaj da zarade

I da otvore. Mozda taman zaradimo dok otvore.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 14, 2021 at 2:32 PM
    • #1,568
    Quote from alias
    Quote from migra

alias@

Display More

ako si investitor koji vjeruje da je nešto naučio,primjenio,dokazao

Display More

ako si dugogodišnji investitor koji je nešto naučio,primjenio...

na konkretnim primjerima dokazao a da je javno provjerljivo

koji drži da njegovo mišljenje ima neku vrijednost,težinu,vjerodostojnost...

sam sebi možeš izdati virtualnu investitorsku diplomu

a možeš ju i založiti ako do nje držiš ili ako ti nešto vrijedi

osobno sam svoju nekoliko puta založio,kada sam bio jako uvjeren u svoja očekivanja

i nisam je do sada trebao "pojesti" (poništiti)

što se mene tiče imaš investitorsku diplomu i predlažem da je uložiš u svoja očekivanja,tvrdnje

ako u njih vjeruješ vezano uz 1Q

ja sam svoju uložio jer si me ti na to "natjerao",isprovocirao" pa sam i ja tebe pozvao da učiniš isto.

neće te ništa materijalno koštati,bez straha.

najgore što ti može dogoditi da izgubiš pravo da nas tretiraš u najmanju ruku kao da mi u odnosu na tebe moramo još jaaako puno učiti pa izvoli uložiti svoju inv diplomu profesore na svoje tvrdnje i očekivanja ovdje.

ako mogu studenti a može valjda i profesor??

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• alias
    Guest
    • January 14, 2021 at 2:36 PM
    • #1,569
    Quote from migra
    Quote from alias

ako si investitor koji vjeruje da je nešto naučio,primjenio,dokazao

osobno sam svoju nekoliko puta založio,kada sam bio jako uvjeren u svoja očekivanja

što se mene tiče imaš investitorsku diplomu i predlažem da je uložiš u svoja očekivanja,tvrdnje

ja sam svoju uložio jer si me ti na to "natjerao",isprovocirao" pa sam i ja tebe pozvao da učiniš isto.

najgore što ti može dogoditi da izgubiš pravo da nas tretiraš u najmanju ruku kao da mi u odnosu na tebe moramo još jaaako puno učiti pa izvoli uložiti svoju inv diplomu profesore na svoje tvrdnje i očekivanja ovdje.

Display More

Ti si drogiran :)

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 14, 2021 at 2:49 PM
    • #1,570
    Quote from alias
    Quote from migra

Display More

Ti si drogiran :)

Display More

i to je sve što imaš napisati?

na sva ona pitanja i argumente da neznaš što pišeš ili da namjerno pišeš ono što ne misliš,da ne želiš stajati iza onog što pišeš?

ne vidim više smisao niti potrebu rasprave.

ako ćeš biti nekad spreman odgovarati na konkretna pitanja konkretno možemo nastaviti.

sam si sve po pitanju svojeg kredibiliteta odradio što se mene tiče.

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • January 14, 2021 at 2:50 PM
    • #1,571

Nisu mi jasni ljudi koji vise na forumu u pojedinoj dionici,komentiraju sa bezbroj postova a dionicu nemaju.Zašto troše svoje vrijeme uzalud ili su možda volonteri ili hoće jeftino kupiti ili tko zna......

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 14, 2021 at 3:19 PM
    • #1,572

čim je Ćorića uslikalo na cijepljenju :D

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2246533

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 14, 2021 at 3:25 PM
    • #1,573

tijekom siječnja ću postaviti svoje targete,zašto ne unjeti malo dodatne težine.

svakako bi volio i dat ću priliku doc aliasu@ da on to prvi učini naravno ako bi smogao hrabrosti,trebao bi jer

je vrlo samouvjeren da je znanjem superioran nad nama.

"Morate prvo svi ocito nauciti kako se stvara BDI, kako FFA. Sta koji znaci i ostalo. Ja nemam vremena nit volje."

bilo bi korektno da se tom prilikom nedvosmisleno izjasni da nebi bilo poslije bilo da mi ustvari nismo razumjeli njegov smisao za "sarkazam".

znači jedan komentar bez "sarkazma" sa targetima u sljedećih 15 dana stvarno nebi trebao biti problem?

ako on ne smogne hrabrosti ja ću ipak objaviti ali pozivam i sve ostale koji žele da učine isto.

zar nismo i radi toga ovdje?

da damo svoje procjene i da "muški" snosimo posljedice?

osobno sam dokazao i opet ću da s time nemam problema a sada ćemo znati kako još neki stoje po tom pitanju.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 14, 2021 at 3:48 PM
    • #1,574
    Quote from maratonac

To su u BiH dijelili neke "investitorske" diplome. Vidim da piše plahte a ništa ne kaže...

razumio si da sam te pozvao da se pohvališ sa bilo čime u investitorskoj karijeri nakon što si me bezrazložno i neargumentirano "napao" na temi oporavak burze?

pa pohvali se ako ništa da si nekad kupovao atpl po?400,500?600?

tada si komentirao vrlo pozitivno što se je sada promjenilo?

nisi bio strpljiv,nisi prodao na vrijeme?

ako se dobro sjećam bdi je bio slično kao i danas možda čak i niži?

osobno vidim više razloga za optimizam nego tada,orderbook puno tanji,makroekonomija će rasti godinama a već fali brodova kojih neće biti građeni u dovoljnim količinama....

ili ćeš i ovaj put pričekati prvo 400,500......?

prvo ćeš vidjeti dali će opet pasti na 100 kao i prošli put?

da,bilo bi dobro,mnogi bi i na manje potpisali,stoje u redu,kao i ja.

sretno

i pohvali se kad kupiš kartu za ukrcaj na brod,onaj tulum kopnenih mornara teško da će biti tako napet....

čavlerice i kremu za žule si već nabavio za nadaj bože?

šalu na stranu daj nešto napiši što ima veze sa brodarstvom,znao si nekad...

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • January 14, 2021 at 3:56 PM
    • #1,575

heretici prosipaju po bidu a true beliversi lupaju po asku.. moram priznat da mi postovi od kolege migre nisu falili.. a tog preljevanja iz š u p je bilo jako puno prije na poslovnom.. i šteta da je opet ovdje krenulo..

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 14, 2021 at 4:04 PM
    • #1,576

kivi@

samo ti je novčanik ostao šupalj ili šupljiji nego je mogao biti.

a moguće da te novac ne zanima pa stavi na ignore ili nemoj čitat.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 14, 2021 at 4:20 PM
    • #1,577
    Quote from migra

tijekom siječnja ću postaviti svoje targete,zašto ne unjeti malo dodatne težine.

svakako bi volio i dat ću priliku doc aliasu@ da on to prvi učini naravno ako bi smogao hrabrosti,trebao bi jer

"Morate prvo svi ocito nauciti kako se stvara BDI, kako FFA. Sta koji znaci i ostalo. Ja nemam vremena nit volje."

bilo bi korektno da se tom prilikom nedvosmisleno izjasni da nebi bilo poslije bilo da mi ustvari nismo razumjeli njegov smisao za "sarkazam".

znači jedan komentar bez "sarkazma" sa targetima u sljedećih 15 dana stvarno nebi trebao biti problem?

ako on ne smogne hrabrosti ja ću ipak objaviti ali pozivam i sve ostale koji žele da učine isto.

osobno sam dokazao i opet ću da s time nemam problema a sada ćemo znati kako još neki stoje po tom pitanju.

Display More

A sto te prijeci da sad postaviš te targete i potkrijepis ih nekim konkretnim argumentima?

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 14, 2021 at 4:41 PM
    • #1,578
    Quote from Flight
    Quote from migra

Display More

A sto te prijeci da sad postaviš te targete i potkrijepis ih nekim konkretnim argumentima?

Display More

pošto sebe smatram studentom dry bulka a doc alias@ sebe smatra profesorom red je da to on ako će skupiti hrabrosti prvi učini.

+ nebi bilo gentlmenski ne ponuditi svima koji žele da to učine ranije.

+ tako sam to uvijek do sada radio i to malo više puta pa....

a znalo se dogoditi i da nije nitko p(r)ozvan ili nep(r)ozvan se odlučio iz svojih razloga koje možemo samo nagađati ali

moji targeti i rezimei istih neće izostati .

postoje oni koji kad jednom u životu dobiju diplomu ne odvaže se riskirati da je izgube,nisam taj;)

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • January 14, 2021 at 4:57 PM
    • #1,579

Bilo je ranije razgovor pa nek ljudi čitaju...

https://www.poslovni.hr/hrvatska/u-spo…e-tvari-4267833

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • January 14, 2021 at 6:03 PM
    • #1,580
    Quote from bbkk0000

Bilo je ranije razgovor pa nek ljudi čitaju...

https://www.poslovni.hr/hrvatska/u-spo…e-tvari-4267833

Ništa neobično, previše očekujemo od europske regulative , a dobili smo glupe propise i standarde da krastavci moraju biti ravni mada im je prirodno da rastu uvijeni ili da krumpir koji nije uspio izrasti veći od jajeta mora u smeće jer je premali za konzumaciju.

Gledam deklaraciju na flaši Podravkinog džema od marelica: kao prvo to uopće nije džem jer nema u njemu komadića voća , zemlja podrijetla proizvoda je Hrvatska, a zemlja podrijetla marelica je EU i izvan EU što bi značilo da su marelice rasle ipak negdje na planeti Zemlja, a ne na Marsu ili Veneri.

Taj nazovi hrvatski džem možda sadrži samo naš šećer kojeg usput rečeno osim želatine ima u ogromnoj količini .

Vjerujem da Podravka poštuje svu europsku regulativu za svoje proizvode.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Hrvatski ETF fondovi 177

• Thanks 2
      • LodeRunner
      • October 12, 2020 at 2:54 PM
      • Investicijski fondovi
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 8:01 AM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      86k
      177
    3. Bokyklc

May 28, 2025 at 8:01 AM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 931

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 7:39 AM
    2. Odgovora
      931
      Pregleda
      491k
      931
    3. All

May 28, 2025 at 7:39 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 5:56 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 27, 2025 at 5:56 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 4:34 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. All

May 27, 2025 at 4:34 PM
    1. CROS (CROATIA osiguranje d.d.) 68

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:22 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 1:02 PM
    2. Odgovora
      68
      Pregleda
      31k
      68
    3. marinac

May 27, 2025 at 1:02 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

All May 28, 2025 at 7:39 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 27, 2025 at 5:56 PM
  • Što smo danas tržili

All May 27, 2025 at 4:34 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy

All May 27, 2025 at 12:54 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 27, 2025 at 12:45 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Takamina May 27, 2025 at 11:31 AM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 26, 2025 at 11:34 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

fantom May 26, 2025 at 10:42 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,258 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 6 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt