Display MoreZanimljivo u srcu sezone u istri nakon odlicne predsezone pocimlju se biljeziti manji dolasci iako su nocenja na razini prosle godine, jeli zadnji tjedan iznimka ili nagovjestaj losijih trendova vidjet cemo.
Iskreno, uopće mi se nije svidjelo ovo što je objavljeno pa sam išao to malo bolje pogledat...
Najvažnije je napomenuti da se dolasci i noćenja iz gornje exelice odnose na točno određen dan (ne tjedan niti mjesec)...znači uspoređeni su dolasci i noćenja na dan 25.07.2022. i 26.07.2021...tako da je veličina promatranog uzorka najmanja moguća i velika je mogućnost statističke pogreške...čisto da se zna oba datuma su padala na ponedjeljak tako da tu nije "caka"...naravno, bio bih sretniji da je evidentiran rast dolazaka, ali za sada, zbog minimalnog uzorka, nema razloga za zabrinutost...
Kad sam već na izvoru podataka dao sam si malo truda i išao pogledat i usporedit prolazno vrijeme drugog kvartala dosadašnje sezone i 2019. godine...situacija je sljedeća...
travanj 2022. (dolasci/noćenja) travanj 2019. (doalsci/noćenja)
pasted-from-clipboard.png pasted-from-clipboard.png
-1,8% dolasci
-0,02% noćenja
svibanj 2022. svibanj 2019.
-1% u dolasci
-0,03% u noćenja
lipanj 2022. lipanj 2019.
+1% u dolasci
+5% u noćenja
Q2 2022. (travanj-lipanj) Q2 2019. (travanj-lipanj)
1.457.392 7.343.529 1.457.183 7.111.381
0% dolasci
+3% noćenja
Kumulativ 2022. (siječanj-lipanj) Kumulativ 2019. (siječanj-lipanj)
+0,5% dolasci
+3,8% noćenja
Za srpanj još nema podataka...i čisto da ne bi bilo zabune prezentirani podaci se odnose samo na Istru...
Ovo je postano na temi "Turisticke dionice i perspektive", ali smatram da se indirektno ponajvise odnosi na RIVP, ADRS, PLAG i ARNT pa postam i ovdje...mozda i tema malo zivne...