Paštetu u đžep i plahtu pod ruku….
Česi će se jedini snalaziti
Ja uz to jos i rajcica uzmem
Može i češnjak, za distancu!
Tribali bi ga diliti na granici radi korone
samo se vi zafrkavajte, a kada vas na odmoru zakači jedan dan u kuhinji ili na recepciji po rasporedu, neće vam ni Paradise pomoći
Ima radnika samo bi svi svirali kur.. a primali punu kesu.
Od nekad zanimljive dionice, ovo se pretvorilo u živu dosadu i mrcvarenje. Ne znam zašto ovo uopće držim. Ovo mi je prvo za likvidaciju iz portfelja, na tamo nekih 39 kn.
Od nekad zanimljive dionice, ovo se pretvorilo u živu dosadu i mrcvarenje. Ne znam zašto ovo uopće držim. Ovo mi je prvo za likvidaciju iz portfelja, na tamo nekih 39 kn.
Cijene turista su brutala, s obzirom koliko ih je financijski uhebala Corona. Osim ADRS koji i nije punokrvni turist , sam se svega riješio.
Nadzorni odbor je 20. svibnja 2022. godine dao suglasnost za zaključenje ugovora s HEP
Opskrba d.o.o. o kupoprodaji električne energije za potrebe Društva za razdoblje od 1. lipnja 2022. do
31. svibnja 2023. godine. U vrijeme značajnog poskupljenja energenata (električne energije preko
300%) te posljedično i ostalih osnovnih roba i usluga bitnih za redovno poslovanje Društva kao i
izostanka sigurnosti u daljnjoj redovnoj isporuci energenata i potencijalnom riziku daljnjeg poskupljenja,
navedenim pravnim poslom Valamar u narednom periodu od godinu dana osigurava zajamčenu
isporuku i cijenu, čime će rast troška električne energije po KWh biti ograničen na 220% u odnosu na
prethodno razdoblje. https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…4972e8c9b27.pdf
Cijene turista su brutala, s obzirom koliko ih je financijski uhebala Corona. Osim ADRS koji i nije punokrvni turist , sam se svega riješio.
Da budem iskren, na RIVPu sam izgubio masne... al grdo masne novce. Zbog korone.
Onda sam malo trejdao, nešto sam i vratio. Al gubitak je i dalje golem.
Ovo jednostavno nije dionica za držanje, već za trejdanje. Trenutno je situacija da bi je valjalo kupiti, nek naraste 1 - 1,5 kn i prodaja. Čisto na filing.
Baš me zanima kako će se odvijati trgovanje, i kuda će cijena, kad dođe do 40 kn. Ako dođe...
🤔🤔Ja očigledno imam drugačije mišljenje od vas, moja predviđanja su da će ovogodišnja sezona probiti sva očekivanja sa prihodima i dobiti, u 9 mj neka dividenda, a sljedeće godine po meni bi mogli probiti ATH (48kn).
Ne znam, vrlo sam skeptičan prema tom rastu cijene dionice, bez obzira na poslovanje Valamara.
Jedno 5 godina pratim dionicu i firmu. Dobro smo se upoznali. Zato mislim da su 48 kn iduće godine vlažni snovi.
Ako bude, bit ću sretan, volim kad mi kolege zarađuju. Al ja to prodajem tamo negdje ispod 40 kn.
i što kažu, nema kuhara, nema konobara, nema sobarica, hoće dijeliti turiste po kućama umjesto dividende
imaju volju nac kuhare,konobarice i sobarice a turiste kazu nece dijeliti jer ih imaju taman za sebe.
Imat ce reklamu, platis pet nocenja dobijes tri, kazu tak se jos nitko nije reklamirao.
mislim da bi bilo sasvim u redu da dioničari svoj godišnji odmor sa familijom provedu radeći u valamarovim hotelima gratis plus platiti noćenja i hranu po redovnoj cijeni. to je pravi način za doprinijeti tvrtki. posljedišno bi i neto dobit bila puno veća!
Ni blizu...cinjenice vas demantiraju...
Posto nema dostupnog FI za q12019 usporedio sam stanje bilance na kraju 2019. i 2021...situacija je sljedeca:
1. Vrijednost kapitala je narasla sa 3,2 mlr kn na 3,3 mlrd kn odnosno BVPS je veci za cca. 0,8 kn
2. Ukupne obveze su povecane sa 3,07 mlrd kn na 3,35 mlrd kn, ali je i aktiva rasla pa je koef zaduzenosti ostao jednak...vaznije od samog koef zaduzenosti je iznos neto duga koji je manji za 200 mil kn i biljezi pad sa 2,18 mlrd kn (2019.) na 2 mlrd kn (2021.)
3. Koef tek likvid je znatno poboljsan i biljezi rast sa 1,17 (2019.) na 1,65 na kraju 2021.
4. Aktiva je veca za 6%
5. Oko 90% dugorocnog kreditnog zaduzenja je dogovoreno po fiksnim kamatama(str 19. GFI2021) i nema znacajnog rizika povecanja kamatnih rashoda
Ukratko, svi pokazatelji su bolji nego na kraju 2019. godine.
Da bi shvatili svu apsurdnost trenutne cijene treba istaknuti da je cijena na 20.svibnja ove godine 15% niza nego na 20.svibnja 2019. (bila je 40kn), a u istom razdoblju Crobex je narastao 12%...sezona ce razvalit pa mi stvarno nije jasno kako netko moze rec da je cijena brutala/preskupa...
Parametre profitabilnosti nisam komentirao jer je poslovanje u 2020. i 2021. bilo specificno, jednokratno i neusporedivo. Obzirom da ove godine ocekujem oko 25% bolje rezultate nego u 2019. siguran sam da ce svi financijski pokazatelj na kraju ove godine biti puno bolji nego na kraju 2019. pa ne vidim razlog zasto bi cijena trebala bit ispod razina iz 2019. kad je i dostignut ATH..
Nezahvalno je prognozirat kretanje cijene, ali do listopada ocekujem cijenu preko 40kn, a nadam se preko 43kn...
Fundamentalno nema razloga da se target ne ostvari...ali burza nisu samo fundamenti...
Kako bilo, kupujem ko sumanut i siguran sam u svoju odluku...
Display MoreCijene turista su brutala, s obzirom koliko ih je financijski uhebala Corona. Osim ADRS koji i nije punokrvni turist , sam se svega riješio.
Ni blizu...cinjenice vas demantiraju...
Posto nema dostupnog FI za q12019 usporedio sam stanje bilance na kraju 2019. i 2021...situacija je sljedeca:
1. Vrijednost kapitala je narasla sa 3,2 mlr kn na 3,3 mlrd kn odnosno BVPS je veci za cca. 0,8 kn
2. Ukupne obveze su povecane sa 3,07 mlrd kn na 3,35 mlrd kn, ali je i aktiva rasla pa je koef zaduzenosti ostao jednak...vaznije od samog koef zaduzenosti je iznos neto duga koji je manji za 200 mil kn i biljezi pad sa 2,18 mlrd kn (2019.) na 2 mlrd kn (2021.)
3. Koef tek likvid je znatno poboljsan i biljezi rast sa 1,17 (2019.) na 1,65 na kraju 2021.
4. Aktiva je veca za 6%
5. Oko 90% dugorocnog kreditnog zaduzenja je dogovoreno po fiksnim kamatama(str 19. GFI2021) i nema znacajnog rizika povecanja kamatnih rashoda
Da bi shvatili svu apsurdnost trenutne cijene treba istaknuti da je cijena na 20.svibnja ove godine 15% niza nego na 20.svibnja 2019. (bila je 40kn), a u istom razdoblju Crobex je narastao 12%...sezona ce razvalit pa mi stvarno nije jasno kako netko moze rec da je cijena brutala/preskupa...
Ajmo realno za pravdat tržišnu kapitalizaciju od 4.3 milijarde kuna, trebali bi imati godišnju dobit od barem 400 milja kuna na godišnjoj razini, čisto jer cijena nema potporu u BVPS.,pa bi morala imati makar u dobiti. Pošto je većina turista u fondovskim rukama, cijene se održavaju umjetno visokima na pravdi Boga. Turisti jednostavno nemaju dobiti koja bi pravdala veće cijene, ali ne znači da neće rasti, jer market je ionako iracionalan i stalno je u nekom raskoraku sa stvarnosti.
Jedino mi je ovde podcijenjen ADRS, i to za najmanje 100-150kn po dionici naspram 2019, a ima će veću dobit, nego 2019...mislim imali su i lani, da nisu u 4Q nekakve korekcije bilance radili, pa prikazali veliki gubitak. Realno ovo je jedini "turist" koji će imati potporu za veću cijenu u dobiti po dionici i u BVPS.
Vrijedi rivp i 60-70 kuna u nekoj prodaji ak se austrijanci odluce za to.
Meni i tebi ne vrijedni, kao i većini marketa...novom većinskom vlasniku vrijedi mnogo više, razlozi su očigledni. Mi mali postanemo vlasnici dionica klikom miša, nekom tko želi uči u turistički biznis, gotova infrastruktura, radnici, veze, natezanja sa lokalnom državom itd. vrijedi desetljeća vremena i izostanak prihoda u tom razdoblju.
Imaš primjer SUKC, HTPK, HTPO, koje se trže po znatno manjim cijenama ,nego su nedavno prodani novom većinskom vlasniku.
Display MoreDisplay MoreNi blizu...cinjenice vas demantiraju...
4. Aktiva je veca za 6%
Ajmo realno za pravdat tržišnu kapitalizaciju od 4.3 milijarde kuna, trebali bi imati godišnju dobit od barem 400 milja kuna na godišnjoj razini, čisto jer cijena nema potporu u BVPS.,pa bi morala imati makar u dobiti. Pošto je većina turista u fondovskim rukama, cijene se održavaju umjetno visokima na pravdi Boga. Turisti jednostavno nemaju dobiti koja bi pravdala veće cijene, ali ne znači da neće rasti, jer market je ionako iracionalan i stalno je u nekom raskoraku sa stvarnosti.
Jedino mi je ovde podcijenjen ADRS, i to za najmanje 100-150kn po dionici naspram 2019, a ima će veću dobit, nego 2019...mislim imali su i lani, da nisu u 4Q nekakve korekcije bilance radili, pa prikazali veliki gubitak. Realno ovo je jedini "turist" koji će imati potporu za veću cijenu u dobiti po dionici i u BVPS.
Niđe veze...
Pa SUKC se prodao po P/E 550, a LRH po P/E 75...jednostavno, racunica ti ne drzi vodu i koristis pogresne postavke...da tvoja racunica drzi vodu SUKC bi se preuzeo po 10kn...a SLRS bi u stecaj...
Svaka bransa ima svoje specificnosti, a kod turista je specificno da im amortizacija cini cca 50% ukupnih godisnjih rashoda i da se zbog toga kod prilikom valorizacije koristi EBITDA...opcenito, P/E je mrtav i sva preuzimanja se odedjuju prema EV/EBITDA...
Meni i tebi ne vrijedni, kao i većini marketa...novom većinskom vlasniku vrijedi mnogo više, razlozi su očigledni. Mi mali postanemo vlasnici dionica klikom miša, nekom tko želi uči u turistički biznis, gotova infrastruktura, radnici, veze, natezanja sa lokalnom državom itd. vrijedi desetljeća vremena i izostanak prihoda u tom razdoblju.
Imaš primjer SUKC, HTPK, HTPO, koje se trže po znatno manjim cijenama ,nego su nedavno prodani novom većinskom vlasniku.
Kako meni i tebi ne vrijedi ak kupimo za 33 a prodamo u preuzimanju za 60 ?
A gdje ce nakon preuzimanja cijena bmk.
Dobro Parica razmislja.
Niđe veze...
Pa SUKC se prodao po P/E 550, a LRH po P/E 75...jednostavno, racunica ti ne drzi vodu i koristis pogresne postavke...da tvoja racunica drzi vodu SUKC bi se preuzeo po 10kn...a SLRS bi u stecaj...
Svaka bransa ima svoje specificnosti, a kod turista je specificno da im amortizacija cini cca 50% ukupnih godisnjih rashoda i da se zbog toga kod prilikom valorizacije koristi EBITDA...opcenito, P/E je mrtav i sva preuzimanja se odedjuju prema EV/EBITDA...
Kolega neću plaćat zrak...show me the money, ukoliko toga nema zahvaljujem se lijepo. SUKC se prodao u doba corone, što je jednokratni događaj, a ne trajno stanje, te je kupac sa pravom očekivao da će doći do drastičnog rasta prihoda i posljedično zarade, otud i takva cijena. LRH je prodan u dobrim vremenima i da LRH je DANAS precijenjen, što je posljedica malog free floata.
SLRS, što sa njim??? Zašto bi išao u stečaj? Zanimljivo cijena Solarisa je baš onakva kakva bi trebala za firmu koja ne ostvaruje dobit godinama...I ovde se upravo vidi ono što sam napisao, nema fondova , nema ni umjetnog održavanja cijene, da ovde koji fond vedri i oblači cijena bi bila 900-1000kn.
Pa sad vi branite svoje investicije koliko želite.
Nije rivp ritz al nije ni milijarder siroke ruke da baca novac.
Kako meni i tebi ne vrijedi ak kupimo za 33 a prodamo u preuzimanju za 60 ?
Kibi dabi...ovo možeš reći za svaku dionicu, jer su sve kronično podcijenjene, naspram onoga koliko bi dao novi većinski vlasnik. jedina iznimka je PTKM gdje su mali prošli bolje od većinskog, čisto iz razloga jer im je bilo priša i radilo se o samo 0.3% dionica.
Da postoji iole ozbiljnija glasina o prodaji RIVP cijena bi bila na 40-50kn preko noći.......uostalom imali ste SUKC preko godine dana po 100kn, a znali se da ide prodaja, pa nisam vidi da ste se nešto bacali po asku da pokupite dionice( ne mislim na vas ,nego općenito).