1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • June 20, 2021 at 1:41 PM
    • #1,881
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

VLEN apdejt

Još samo da Ivana7 stane sa prodajom :) Kolegice, jel to ti prodaješ?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

- najprije da vas pohvalim za vaš rad na ovoj temi, vaši grafovi mi puno pomažu pri investicijskom razmišljanju.

- morali bi i vi puno više vjerovati vašim grafovima, jer na njima se vidi je li ja kupujem ili prodajem i u kom smjeru će ići dionica.

- a sad malo opisno o onome što se vidi na grafu.

- cijena je pala na cca 10kn, to je većina trejdera iskoristila i sada ti isti trejderi prodaju VLEN ako treba i s gubitkom jer nema se vremena tu čekati neku dobit dok se može puno više zaraditi/izgubiti na ATPL.

- ja VLEN ne prodajem sigurno do izvješća, sada sam nešto sitno i kupovala na cca 10kn, ali na žalost taj račun vam nije vidljiv.

- i kada prodajem ili kupujem, to radim jednim laganim stilom ne kao onaj japanski kamikaza koji s svojih 20.000,oo kn svaki dan ulazi ili izlazi iz pozicije.

- komentar na graf.

- dionica je u tvz. kanalu, ide ili liže po dnu, možda još sitno i propadne dolje, ali sigurno pozitivno izvješće za 2Q će (barem se nadam) okrenuti smjer ka gornjem rubu kanala.

- FA (fundamentalna analiza) VLEN.

- P/E 4.82, zaduženost, dobit.... stvarno su odlični pokazatelji.

- vi gospon Mittko ste stvarno dobro zaradili na JDPL, nisam ljubomorna na vašu zaradu.

- u JDPL ste investirali zbog grafa TA,

- za moj ukus je FA JDPL strava, i moj stil investiranja je takav ma koliko bila primamljiva buduća zarada tu obično ne stavljam ni kune, kod dionica se ne kockam, za to vam je idealna kladionica, jedan par i malo veći ulog np. da Hr neće dobiti dobro plaćaju.

- a držim se i onoga što me je naučio i gospon VLAD111, TA pogađa 70%.

LeoNT
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,549
    • June 20, 2021 at 2:21 PM
    • #1,882
    Quote from Ivana7

- FA (fundamentalna analiza) VLEN.

- P/E 4.82, zaduženost, dobit.... stvarno su odlični pokazatelji.

To je PE bez zadnjeg kvartala. Sada je nesto preko 11.

Jako oscilira dobit kod VLEN.

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • June 20, 2021 at 2:43 PM
    • #1,883
    Quote from LeoNT
    Quote from Ivana7

Jako oscilira dobit kod VLEN.

- investitori na ZSE ne vole investirati u dionice kojima DOBIT jako oscilira,

- investitorima su puno zanimljivije dionice kojima je GUBITAK stabilan i nema jakih oscilacija.

- tako su investitorima u petak bile zanimljive dionice iz Crobexa DDJH i DLKV.

- tako je DDJH imao lijepi rast od +12.69%.

- a DLKV je imao manji pad od -0.85%, ali s velikim prometom. Na DLKV neki neuki menager nekog fonda stvarno rasprodaje bisere od dionice te je DLKV ostvario lijepi promet.

- velika masa malih investitora na čelu s mojim prijateljem Splićom se nada nebuloznoj dobiti na tome biseru od dionice DLKV.

- u tom Crobexu imamo još tih bisera, ali nećemo pisati sada o svakoj dionici.

LeoNT
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,549
    • June 20, 2021 at 4:30 PM
    • #1,884

Sto god. Krivi ste podatak napisali i valja priznati pogresku.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 20, 2021 at 11:01 PM
    • #1,885
    Quote from Marin83

Mittko jel ste ukalkuliraLi utjecaj dividende za ADRS2???

Imam dva scenarija za daljnje kretanje cijene, ali obzirom na niz okolnosti sam procijenio da mi je oportunije držati se prvotnog plana.

Plan mi je bio prodati na toj prvoj razini otpora oko 439 kn, vidjeti šta će se tu dalje događati sa cijenom (pričekati da vidim kakva će biti konsolidacija, ako je uopće i bude) i onda po mogućnosti ponovo ući u povoljnom trenutku i voziti do drugog targeta na oko 475 kn. O svemu tome sam već ranije ovdje pisao.

Prvi scenarij mi je bio nešto ovako sukladno plavoj trajektoriji. Tada još nije bilo naznaka dividende. Dakle, cijena dođe do razine otpora, tu se konsolidira negdje do 0,382Fib, formira nekakav cup&handle i dalje odvozi do cca 475 kn, što je target cup&handle formacije, a ujedno i povijesno sljedeća značajnija zona otpora. U ovakvom scenariju je zgodno prodati na 439 i ponovo kupiti 14-15 kn jeftinije.

Teško mi je stavljati dividendu u kontekst TA, jer pitanje je zašto je cijena uopće i rasla do ove zone, je li to već uključeno u cijenu, stvarno ne znam.

Drugi scenarij, više bullish scenarij je ova crvena trajektorija - cijena u ovom valu rasta odmah probije 439, dođe negdje do 450 kn, i tek onda se konsolidira da razine 439 kn. Vrh prije te konsolidacije bi mogao biti taman na ex dividend dan.

Ja sam prodao sada iz više razloga:

• kada su mi relativno velike pozicije, onda radim "sell into strength", jer na ZSE likvidnost brzo preko noći nestane i onda lagano zaglaviš u poziciji, pa taman to značilo da nekada propustim još koji postotak rasta, jer vrlo se nelagodno osjećam zarobljen u poziciji (previše puta mi se to dogodilo) pa volim to izbjeći ako ikako mogu,
    • US tržište se zaljuljalo, što će ako potraje još koji dan se neminovno preliti i na ZSE (vidi graf za SPY, vidimo bearish divergencije - ista stvar je i na NDX i DAX grafovima),
    • na grafu za CROBEX također vidimo bearish divergenciju, index je došao vrlo blizu zoni otpora i mislim da je zrel za korekciju,
    • da imam vremena svakodnevno pratiti ZSE, vjerojatno bih sada prodao samo dio pozicije, a ostatak pustio da još vozi i aktivno pratio - pratio bih manji timeframe (recimo satni, dvosatni ili četverosatni graf) i MA podršku, pa bih ručno riješio ostatak pozicije ako uočim da trend rasta prilazi kraju,
    • i posljednja, ali ne manje bitna stvar, bio je petak, a obzirom na okolnosti (potresi na stranim tržištima, CROBEX pred korekciju, ADRS2 na zoni otpora, tko zna kakve potencijalno loše vijesti će izaći za vikend, dolar jača, kripto pada) volim petkom zatvoriti pozicije koje su zrele za zatvaranje i dočekati ponedjeljak u kešu.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 20, 2021 at 11:19 PM
    • #1,886
    Quote from Ivana7

- vi gospon Mittko ste stvarno dobro zaradili na JDPL, nisam ljubomorna na vašu zaradu.

- za moj ukus je FA JDPL strava, i moj stil investiranja je takav ma koliko bila primamljiva buduća zarada tu obično ne stavljam ni kune, kod dionica se ne kockam, za to vam je idealna kladionica, jedan par i malo veći ulog np. da Hr neće dobiti dobro plaćaju.

Moje područje je dry bulk, to svakodnevno pratim zadnje 3 i pol godine. JDPL sam kupovao zbog dobrog grafa, ali prvenstveno zbog velikog impulsa/potencijala koji toliko najavljivana konjunktura na dry bulku može pružiti tako devastiranoj firmi. Dionicu sam kupovao kada su vozarine bile blizu povijesnog minimuma i tu su igrale dvije krajnosti - ako loše stanje na tržištu potraje, firma će propasi i sve ću izgubiti, ili će se tržište napokon oporaviti i ova firma će se opet pretvoriti u labuda. I dalje mislim da je ovo tek početak rasta za JDPL i da će mnogi ostati zatečeni profitom koji će firma ove godine ostvariti, a cijena dionice će brže konvergirati ka NAV-u jednom kada uđe u redovno trgovanje. Zato ju držim do daljnjega.

Budući da nogomet ne pratim, pa čak ni kada su ova prvenstva, a u kladionicu nisam nikada ušao, volim se nekada okladiti na dionicama :)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 20, 2021 at 11:31 PM
    • #1,887
    Quote from fond300

Mitko moze RIVP?

Zahvaljujem

RIVP dobro izgleda, i dalje ide u skladu sa onom starom trajektorijom, sada je negdje na pola puta. Pisao sam da je dobra kupnja do 29,50, ijena je ipak pala još malo niže do 100EMA, i bila je dobra kupnja. Cijena se sada treba konsolidirati iznad 30,60, i ako to uspije, vjerujem da ide dalje prema 32,60.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 24, 2021 at 12:03 PM
    • #1,888

Ovdje su nekadašnji otpori postali suporti.

Sve skupa, čini se da rast cijene nije fake.

Nije bez potencijala.

Files

zaba.png 143.56 kB – 0 Downloads
  • Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • June 25, 2021 at 9:03 AM
    • #1,889

Je li tko crtao graf Crobexa? Hoce li probiti 2000 bodova ovaj put?

• fond300
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • June 25, 2021 at 9:28 AM
    • #1,890
    Quote from Marielena

Je li tko crtao graf Crobexa? Hoce li probiti 2000 bodova ovaj put?

Danas pada kota 2000 ko plitki potok😉

Turisti ce ga pogurat

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • June 25, 2021 at 7:34 PM
    • #1,891

hvala ti bože.... konačno smo za gazili u novi milenij!

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • June 25, 2021 at 7:36 PM
    • #1,892

Molim TA Crobexa. Gdje smo sad i kakva je perspektiva. Hvala.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 30, 2021 at 2:26 PM
    • #1,893

HT je čini se izašao iz silaznog kanala. Odnosno, na najboljem je putu. Fali mačja dlaka, ovisi što gledate, plavu crtu ili žutu

Na velikom volumenu, pa se to računa. Inače ne važi

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 30, 2021 at 10:17 PM
    • #1,894
    Quote from mitkko
    • na grafu za CROBEX također vidimo bearish divergenciju, index je došao vrlo blizu zoni otpora i mislim da je zrel za korekciju,

CROBEX apdejt

CROBEX je došao točno do te predviđene zone otpora (2004,95) i počeo se konsolidirati, target sam podcijenio za 1,5 poen (2003,27). Bearish divergencija se manifestira, danas smo vidjeli i MACD cross. Sada bi bilo lijepo da zadržimo ovaj trendlajn koji drži zadnjih 6 mjeseci. Trendlajn podrška je oko 1970 poena - ako index to probije, onda ćemo početi paničariti i gledati kako dalje :) - sljedeća razine otpora su onda 1927, odnosno 1890. Za sada se nadamo pozitivnoj reakciji na 1970.

• fond300
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • July 1, 2021 at 11:26 AM
    • #1,895
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

CROBEX apdejt

CROBEX je došao točno do te predviđene zone otpora (2004,95) i počeo se konsolidirati, target sam podcijenio za 1,5 poen (2003,27). Bearish divergencija se manifestira, danas smo vidjeli i MACD cross. Sada bi bilo lijepo da zadržimo ovaj trendlajn koji drži zadnjih 6 mjeseci. Trendlajn podrška je oko 1970 poena - ako index to probije, onda ćemo početi paničariti i gledati kako dalje :) - sljedeća razine otpora su onda 1927, odnosno 1890. Za sada se nadamo pozitivnoj reakciji na 1970.

Nažalost projurili smo kroz prvi otpor na 1970 ko kroz vruće maslo :(

Sad da vidimo da li ćemo se zaustaviti na sljedećem otporu.

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • July 1, 2021 at 11:42 AM
    • #1,896
    Quote from fond300
    Quote from mitkko

CROBEX apdejt

Nažalost projurili smo kroz prvi otpor na 1970 ko kroz vruće maslo :(

Sad da vidimo da li ćemo se zaustaviti na sljedećem otporu.

Display More

Pljacka na dlkv :cursing: i ernt ex div day :love: pa smo tu gdje jesmo X/

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • July 1, 2021 at 2:16 PM
    • #1,897

Kolega mitkko jel može updejt na ADRS2?!

• janlana
    Početnik
    Reakcija primljeno
    55
    • July 2, 2021 at 1:17 PM
    • #1,898

adris pa 2 ...imam ga ..volim ga...nije za trejdanje ..dividendica sa ( ko te ..be ..mariću :-)))) .cuvam do penzije ...

kratkoročno nakon dividende će ga banka skinut ...dugoročno up ....ko ne treba lovu odmah ...bolje od 0,000001 % kamata kod onih bankarskih lihvara

Files

Adris grupa d. d. - povla.tene dionice02072021 .png 79.33 kB – 0 Downloads Adris grupa d. d. - povla.tene dionice godišnjak 02072021.png 84.11 kB – 0 Downloads
  • bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • July 2, 2021 at 11:53 PM
    • #1,899
    Quote from Ivana7

..

- ja VLEN ne prodajem sigurno do izvješća, sada sam nešto sitno i kupovala na cca 10kn, ali na žalost taj račun vam nije vidljiv.

Display More

poštovana kolegice Ivana K. slažem se s vama u potpunosti što se tiče VLEN-a...a sami ste doprinjeli trenutnoj situaciji na ovoj dionici, i sve to je OK ..ali duboko se ne slažem zašto pričate gluposti o grafu TA na JDPLa - u JDPL nismo investirali samo zbog grafa TA..potcjenjujete našu inteligenciju, jer, kao što znate, to nikako nije bio dovoljan razlog, osobito NE radi nedavne nelikvidnosti...osobno, duboko sam razočaran što tako olako, da ne kažem bahato, potcjenjujete TA analitičare (idealisti i budaletine?), kao i trud nekih kolega ovdje na nesebičnom i pravovremenom prikupljanju ključnih FA informacija koje ste mogli i sami iskoristiti, jer svi smo bili pravovremeno i točno informirani o fundamentalnim događanjima ovdje...safe trading, lp.

oligarhija

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • July 3, 2021 at 12:25 AM
    • #1,900

Cape i ostali indeksi... čini se da smo dotakli wedge dno, što dalje..44+?

Files

Cape front month now sitting in middle of a wedge.png 128.82 kB – 0 Downloads

oligarhija

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      482k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,805 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago