1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 138
  • harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,567
    • August 21, 2020 at 10:26 PM
    Quote from mitkko
    Quote from harpun

može li isto za DDJH da vidimo,obradovao si me sa jdpl pa možda

Evo i DDJH. Sada mi je žao što mi netko ranije nije skrenuo pozornost na ovu dionicu. Imam dosta ograničen spektar dionica koje pratim, uglavnom samo likvidnija izdanja.

DDJH je kratkoročno bullish. Odlična zona za kupnju je bila prije par dana u zoni 1,40-1,50. Cijena je već treći put testirala tu razinu, uz istovremenu prilično jasnu bullish divergenciju. Cijena je danas zatvorila iznad ovog trokuta, malo ispod 26EMA, ali na nikakvom volumenu.

Potencijal rasta u ovom valu je do 2,15 kn, što je +21%. Agresivniji kupci će kupiti već sada i čekati target, dok malo konzervativniji trejderi bi sačekali možda retest trokuta negdje oko 1,65-1,70. Ja sa druge strane neću kupovati jer imam pravilo da ne trejdam prije objave neke važne vijesti - u ovom slučaju je to skupština u utorak. To je event koji će bitno utjecati na cijenu, tako da TA u tom slučaju neće biti relevantna. A kako ja nemam dovoljno informacija da znam ili mogu sa dovoljnom sigurnošću pretpostaviti ishod glasovanja, ovo ću promatrati sa strane.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

puno hvala,stvarno lijepo

bez ocjena molim

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,567
    • August 23, 2020 at 8:33 PM
    Quote from mitkko
    Quote from harpun

može li isto za DDJH da vidimo,obradovao si me sa jdpl pa možda

Evo i DDJH. Sada mi je žao što mi netko ranije nije skrenuo pozornost na ovu dionicu. Imam dosta ograničen spektar dionica koje pratim, uglavnom samo likvidnija izdanja.

DDJH je kratkoročno bullish. Odlična zona za kupnju je bila prije par dana u zoni 1,40-1,50. Cijena je već treći put testirala tu razinu, uz istovremenu prilično jasnu bullish divergenciju. Cijena je danas zatvorila iznad ovog trokuta, malo ispod 26EMA, ali na nikakvom volumenu.

Potencijal rasta u ovom valu je do 2,15 kn, što je +21%. Agresivniji kupci će kupiti već sada i čekati target, dok malo konzervativniji trejderi bi sačekali možda retest trokuta negdje oko 1,65-1,70. Ja sa druge strane neću kupovati jer imam pravilo da ne trejdam prije objave neke važne vijesti - u ovom slučaju je to skupština u utorak. To je event koji će bitno utjecati na cijenu, tako da TA u tom slučaju neće biti relevantna. A kako ja nemam dovoljno informacija da znam ili mogu sa dovoljnom sigurnošću pretpostaviti ishod glasovanja, ovo ću promatrati sa strane.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Koristim priliku da ti skrenem pozornost i na lkri

bez ocjena molim

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • August 23, 2020 at 9:03 PM

Evo jedan dječji graf. Znam crtati i na profi platformi, :S, al ' ova mi je draža

Možda još nekog zanima

Luka Rijeka završila je izgleda dugotrajan mučan downtrend

Volumeni su veći, na dnu jedan hammer candlestick. Bullish svjećica

Bullish divergencija na MACD i RSI, neko će se vrijem cijena papira kretati u uskom rasponu, jump across the creek, back to the creek, a onda up... ako čitav crobex ne posrne

Files

Luka Rijeka d.d. - redovne dionice.png 55.57 kB – 0 Downloads
  • gta1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    246
    • August 24, 2020 at 12:32 PM

ako netko može izbaciti graf za VIRO. Hvala .

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • August 24, 2020 at 12:46 PM

Imam ja na lageru jednu crtkariju, običan pattern, al' da stavim i indikatore vjerojatno bi bilo isto. Izašao je iz linie falling wedge, break out up

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 24, 2020 at 9:15 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

DLKV apdejt

Izgleda da DLKV izlazi iz bull flaga i nastavlja rast. Ne bi valjalo da padne ispod 5,70. Crobex je trenutno u crvenom, vijesti o koroni rade svoje, tako da treba biti pažljiv kod ulaska jer se lako može dogoditi da u slučaju panike korona povuče opet neselektivno cijelu burzu u minus pa dobijemo priliku i za povoljniji ulaz.

Target je 6,90-7,00 kn odnosno 19%.

DLKV jako lijepo napreduje. Vidim po pisanju na forumu da je danas i jučer puno ljudi prodavalo. Šteta. Danas smo vidjeti dragonfly doji, jako bullish svijeću, danas je bila lijepa prilika za dokup. Vjerojatnost kaže da idemo dalje prema gore.

Display More

DLKV

Bome ste fino napucali ovu dionicu. Cijena je došla do mog targeta, ja sam out.

Daily RSI je trenutno na skoro 92, zadnji put je toliki bio još jedino u srpnju 2017 kada smo također imali paraboličan rast. Mislim da nema više puno mjesta za rast, iako je svašta moguće. Moralo bi se prvo malo ohladiti.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 24, 2020 at 9:37 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Call me crazy, kupio sam danas ADRS2.

Cijena je u ovom trokutu već neko vrijeme i danas opet diramo dno tj. zonu podrške. Indikatori ukazuju na bullish divergenciju, tako da mislim da bi rast mogao iznenaditi, slično kao danas i jučer na RIVP.

Downside je vrlo ograničen, a potencijal rasta do 9%.

ADRS2 i dalje izgleda dobro. Cijena je došla do gornje granice trokuta. Sada nam sutra treba probijanje 370 kn i po mogućnosti veći volumen.

RSI je danas probio liniju trenda, MACD je danas dao buy signal, Stochastic probija liniju trenda i izlazi iz oversold, MFI je u dugom uptrendu.

Display More

ADRS2 is on the move.

Cijena je uvjerljivo osvojila zonu 370 kn i sada (za početak) stidljivo ide naprijed. Vjerujem da ćemo uskoro vidjeti veće dnevne poraste na povećanim volumenima. Cijena je iznad 50 EMA i svi indikatori su bullish.

Upozorio sam na priliku za kupnju po 363. Do danas smo došli gotovo do pola puta tadašnjeg targeta. Sada bih se usudio čak i malo podići target do cca 400-405 kn, što je +7%.

Znam da ovaj potencijal rasta nije ni blizu usporediv sa potencijalom koji smo vidjeli na DLKV, INGR ili IGH (i sličnima). Ja osobno ne volim trejdati sa velikim novcima na tim dionicama jer su velike fluktuacije u likvidnosti i često je slaba podrška bida pa tako onda možeš lagano zaglaviti ako iz nekog razloga moraš brzo sa velikom količinom izaći iz pozicije. Zato koliko god sladak bio taj postotni rast, zarada u apsolutnim iznosima nije ne znam kakva. ADRS je opet sa druge strane primjer dionice u kojoj puno komotnije ulazim sa većom pozicijom.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 25, 2020 at 12:25 AM

RIVP

Tehničari, jel ima ovo potencijala? Kratkoročno +6%. Osjećaj za feeling mi govori da bi se ovo moglo ovako nekako odigrati.

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • August 25, 2020 at 12:06 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

ADRS2 i dalje izgleda dobro. Cijena je došla do gornje granice trokuta. Sada nam sutra treba probijanje 370 kn i po mogućnosti veći volumen.

RSI je danas probio liniju trenda, MACD je danas dao buy signal, Stochastic probija liniju trenda i izlazi iz oversold, MFI je u dugom uptrendu.

ADRS2 is on the move.

Cijena je uvjerljivo osvojila zonu 370 kn i sada (za početak) stidljivo ide naprijed. Vjerujem da ćemo uskoro vidjeti veće dnevne poraste na povećanim volumenima. Cijena je iznad 50 EMA i svi indikatori su bullish.

Upozorio sam na priliku za kupnju po 363. Do danas smo došli gotovo do pola puta tadašnjeg targeta. Sada bih se usudio čak i malo podići target do cca 400-405 kn, što je +7%.

Znam da ovaj potencijal rasta nije ni blizu usporediv sa potencijalom koji smo vidjeli na DLKV, INGR ili IGH (i sličnima). Ja osobno ne volim trejdati sa velikim novcima na tim dionicama jer su velike fluktuacije u likvidnosti i često je slaba podrška bida pa tako onda možeš lagano zaglaviti ako iz nekog razloga moraš brzo sa velikom količinom izaći iz pozicije. Zato koliko god sladak bio taj postotni rast, zarada u apsolutnim iznosima nije ne znam kakva. ADRS je opet sa druge strane primjer dionice u kojoj puno komotnije ulazim sa većom pozicijom.

Display More

Po tome ce adris 2 doci na razine adrisa

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 25, 2020 at 12:43 PM

PTKM

OVo je graf od jučer, danas se još podaci nisu ažurirali. Ovo je swing trade, vraćamo se barem na prethodni top.

Danas se cijena već pokrenula, sada nam je potreban follow-through. Target je 83 kn, što je od danas +9,5%.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 25, 2020 at 8:59 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

IGH apdejt

I dalje čekam priliku za povoljni ulaz. Cijena je još uvijek u konsolidaciji, trenutno ne vidim naznake za nastavak uptrenda. Hoćemo li vidjeti lower low ili će se cijena konsolidirati u nekakvom trokutu ostaje za vidjeti.

IGH apdejt

Cijena je prekjučer došla do downside targeta koji je bio postavljen na 108-111 kn i jučer smo vidjeli lijepi odbijanac. Danas nažalost vidimo gravestone doji svijeću, što znači da ćemo sutra još malo prema dolje. To bi trebao biti retest ovog trokuta i dobra prilika za kupnju prije novog impulsa prema gore.

Display More

IGH apdejt

Ne volim kvariti zabavu, ali ovaj rast ne izgleda tehnički zdravo. Imamo danas ružnu topping svijeću, RSI pokazuje bearish divergenciju. Nisam siguran koliko ovo može ići još gore, prije očekujem konsolidaciju na zoni 113-115 kn. Ja nisam kupac dok se ova slika ne popravi.

• Joda
    Početnik
    Reakcija primljeno
    14
    • August 25, 2020 at 9:00 PM

kud ce dalekovod?

i hvala unaprijed, naravno.

turbo bottom fisher

Edited once, last by Joda (August 25, 2020 at 9:06 PM).

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • August 25, 2020 at 9:01 PM

Kolega, a jel zdrav rast na DLKV? 🙂

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • August 25, 2020 at 9:07 PM

Nije. Pregrijan je :)

Što ne znači da neće još rasti

Files

Dalekovod d.d. - redovne dionice (9).png 64.08 kB – 0 Downloads
  • fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • August 25, 2020 at 9:10 PM

Baš me zanima da li na Đuri može išta predvidjeti graf? Kod dalekovoda sam oprezan bio još jučer pa je danas opet solidno rastao.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • August 25, 2020 at 9:12 PM

U načelu ne može

Kretanje cijene je špekulativno, uslijed očekivanja. NIsu redovne okolnosti i redovno trgovanje

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 25, 2020 at 9:25 PM

Cekam i ja hladjenje i na Dlkv i na Igh. Sto ne znaci da jos necemo imati dan sa rastom.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • August 25, 2020 at 9:25 PM

Slažem se sa mitkkom, ova svijeća je nezgodna

No, nakon jutrošnjeg otvaranja i hrpe ugovorenih poslova, mislim da je u pitanju mali zastoj

Imam Igu. Long

Files

ponavljanje.png 47.89 kB – 0 Downloads
  • Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 25, 2020 at 9:26 PM
    Quote from zlocesti

Slažem se sa mitkkom, ova svijeća je nezgodna

No, nakon jutrošnjeg otvaranja i hrpe ugovorenih poslova, mislim da je u pitanju mali zastoj

Imam Igu. Long

A da dugorocno ce i igh i dlkv jos rasti.

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • August 25, 2020 at 9:46 PM
    Quote from Marielena

Cekam i ja hladjenje i na Dlkv i na Igh. Sto ne znaci da jos necemo imati dan sa rastom.

Dakle, ako sam dobro shvatio... sutra bismo još mogli rasti, ali i ne moramo, ali ako se dogodi da rastemo, onda u četvrtak sigurno padamo, osim ako ne padamo već sutra jer onda u četvrtak možemo nastaviti padati, ali i ne moramo jer možemo i rasti.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• 1
    • 23
    • 24
    • 25
    • 138

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. MDKA (Medika d.d.) 815

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 5:48 PM
    2. Odgovora
      815
      Pregleda
      300k
      815
    3. Skribi

May 8, 2025 at 5:48 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 454

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 4:33 PM
    2. Odgovora
      454
      Pregleda
      182k
      454
    3. Vule

May 8, 2025 at 4:33 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 3:53 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      821k
      1.9k
    3. All

May 8, 2025 at 3:53 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 8, 2025 at 3:16 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 8, 2025 at 3:16 PM
    1. BCIN (BC Institut d.d.) 124

• Like 1
      • kukurijek
      • April 24, 2020 at 9:58 AM
      • Dionice
      • kukurijek
      • May 8, 2025 at 2:39 PM
    2. Odgovora
      124
      Pregleda
      43k
      124
    3. KitoLovac

May 8, 2025 at 2:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 8, 2025 at 5:48 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Vule May 8, 2025 at 4:33 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 8, 2025 at 3:53 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

goranbj May 8, 2025 at 10:41 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)