1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • Chuck
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    507
    • July 4, 2022 at 4:04 PM
    • #2,361
    Quote from Marielena
    Quote from Chuck

Po grafu dno je na 417kn, ako ne dođe do nekih novih loših vijesti. Značajniji otpor je tek oko 400 kn. Danas ne radi USA burza, slave neovisnost.

Valjda mislite potpora na 400 kuna.

Mislim na Support level, potpora kupnji, krivo sam napisao misleći na otpor agresivnoj ras(prodaji) :thumbup: .

• sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • July 4, 2022 at 8:21 PM
    • #2,362

Ako na ATPL imamo double top, a imamo, dno nije ni 450, ni 440, a čini mi se ni 400.

Ja se iskreno nadam da sam u krivu.

Još nisam u minusu, pa ne to ne brine, al i ne mislim prodavati. Mislim da ćemo razine > 500 kn vidjet tek na kasnu jesen.

• Chuck
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    507
    • July 4, 2022 at 10:03 PM
    • #2,363

Ako cijena ATPL probije 400 kn, slijedeća zona potpore po grafu je 340 - 350 kn. To je pod uvijetom da vozarine još uvijek ostanu profitabilne kao u Q1 kada se cijena poslije sa rastom vozarina odbila prema gore. Ako vozarine drastično padnu i ponovno krenu raditi s gubitkom onda cijena ide i puno niže od toga.

Veliko je pitanje da li će se ove godine vidjeti razine iznad 500 kn, a pogotovo iznad 550 kn gdje je najveći otpor rastu cijene, a ako se situacija sa vozarinama dramatično popravi moguć je i triple top, a i h&s pattern.

Vozarine se ove godine nestandardno ponašaju zbog rata u Ukrajini i cijele ove situacije i borbe sa inflacijom.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 4, 2022 at 10:13 PM
    • #2,364

To taman koliko su zaradili prosle godine + ove 🤣🤣🤣, NAV i sljedecu godinu necemo ni gledati jer bi onda potpora bila na 150 😅😅😅😅

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 4, 2022 at 10:34 PM
    • #2,365
    Quote from Chuck

Ako cijena ATPL probije 400 kn, slijedeća zona potpore po grafu je 340 - 350 kn. To je pod uvijetom da vozarine još uvijek ostanu profitabilne kao u Q1 kada se cijena poslije sa rastom vozarina odbila prema gore. Ako vozarine drastično padnu i ponovno krenu raditi s gubitkom onda cijena ide i puno niže od toga.

Veliko je pitanje da li će se ove godine vidjeti razine iznad 500 kn, a pogotovo iznad 550 kn gdje je najveći otpor rastu cijene, a ako se situacija sa vozarinama dramatično popravi moguć je i triple top, a i h&s pattern.

Vozarine se ove godine nestandardno ponašaju zbog rata u Ukrajini i cijele ove situacije i borbe sa inflacijom.

SAD vec je u recesiji. FI za 2Q ce to potvrditi. Trziste to zna i zbog toga su indeksi pali. Mislim da jos nismo vidjeli dno. Sada je samo pitanje kakva ce biti ta recesija mala ili velika. Mala je zapravo dobra vijest jer ce suzbiti inflaciju i potaknuti gospodarski rast.

Za brodare mislim da ce zaradjivati i dalje jer jos uvijek postoji zagusenje i nedostatak novogradnje u moru. Vozarine ce biti visoke jos 2 godine.

Kada pada, pada sve. Ja takodjer ocekujem oporavak cijena brodarskih dionica na jesen. Rasti ce s dobrim razlogom.

Sada treba cekati da se kinesko gospodarstvo otvori, pa ce i BDI krenuti rasti.

• sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • July 4, 2022 at 11:29 PM
    • #2,366

Tako je, prava potpora je, uz određene uvjete, na 350 kn. Samo ne očekujem da ćemo te cijene vidjeti, ako dotle već dođe, vjerojatno će bid biti pun kao šipak na razini 360 - 380 kn. I od tad bi trebali hvatat nove visine.

Sad ispada kao da se ovdje crnjači, al ja to ne vidim tako. Globalni trend i događanja su takvi kakvi jesu. A ATPL nam dobro i stabilno zarađuje, tako da na vrlo izvjestan propad cijene treba gledat kao na priliku za dokup i ekstra zaradu.

Osim toga, dolazi ljeto... nemamo što tu previše pričati. Tada da ekipa, malo strpljenja, bit će to sve dobro.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 5, 2022 at 6:07 AM
    • #2,367

Kolegice Mariaelena ne pisite gluposti. SAD nije u recesiji barem ne onoj koja bi bila dokaziva uobičajenom definicijom recesije. Svašta se u posljednje vrijeme piše u medijima, a pogotovo na ovom forumu. Sijaset gluposti. Zato vas molim da smanjite doživljaj jer na ovom forumu i najveća glupost se odmah “primi” za nekolicinu crnjaša.

Štoviše, čitajući gluposti koje se pišu, neki će s foruma već izaći iz recesije i prije nego li uopće sluzbeno ista dogodi. Ako se uopće dogodi.

‘Uncomfortably high’: What economists say about the chance of recession.
    The range of forecasts is wide, but economists generally see a rising probability that the U.S. economy will shrink.
    www.nytimes.com
  • havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 5, 2022 at 7:35 AM
    • #2,368

Ne znam kakva je to tehnička kojom se targetira cijena u budućnosti bez investicijske ili tehničke teze (uzorka ili sl.). No nebitno, ja sam prilično uvjeren da se neće odigrati tako. Ja bih se prije okladio na brz oporavak bulka pod utjecajem stimulusa iz Kine od recimo rekorda HR turizma kojim nam prikazuju dnevno politikantstvo na djelu. Sa rezultatima do 15. lipnja koji čine manje od 10% uobičajenog broja godišnjih turističkih nocenja zaključuju o glavnini sezone. Turista i potrošnje će zasigurno biti, al booking uopće nije takav kakav pričaju u javnosti i vrlo je neravnomjerno raspoređen po županijama. Dosta toga bi moglo ici last minute. Tradicionalno najjaca turistička mjesta se dobro pune, al većina manjih ne tako dobro. Daleko je to od brojeva iz 2019.

Znam da nije tema turizam niti je usporedba al pari, al tko očekuje značajnije zarade od turizma na burzi mogao bi se možda i razočarati. Bulk ce donijeti do kraja godine mnogo bolje rezultate u odnosu na ostvarene prihode.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 5, 2022 at 7:38 AM
    • #2,369
    Quote from havi

Kolegice Mariaelena ne pisite gluposti. SAD nije u recesiji barem ne onoj koja bi bila dokaziva uobičajenom definicijom recesije. Svašta se u posljednje vrijeme piše u medijima, a pogotovo na ovom forumu. Sijaset gluposti. Zato vas molim da smanjite doživljaj jer na ovom forumu i najveća glupost se odmah “primi” za nekolicinu crnjaša.

Štoviše, čitajući gluposti koje se pišu, neki će s foruma već izaći iz recesije i prije nego li uopće sluzbeno ista dogodi. Ako se uopće dogodi.

https://www.nytimes.com/2022/06/28/bus…ability-us.html

O tome cemo pricati krajem mjeseca kada izadje podatak o ukupnoj gospodarskoj aktivnosti za 2Q. Onda ce biti malo kasno ;)

Nisam uopce crnjak za brodare. Prilicno sam bullish kada su brodari u pitanju.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 5, 2022 at 8:18 AM
    • #2,370

Mislim da ćete vi i vas patron uvidjeti nakon objave podataka da ste bili u priličnoj zabludi. Gospodarska aktivnost će biti zadovoljavajuća u US. Negdje drugdje u svijetu bi mogli nastati problemi…. a nisu Kina ni emerging markets.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 5, 2022 at 10:13 AM
    • #2,371
    Quote from havi

Mislim da ćete vi i vas patron uvidjeti nakon objave podataka da ste bili u priličnoj zabludi. Gospodarska aktivnost će biti zadovoljavajuća u US. Negdje drugdje u svijetu bi mogli nastati problemi…. a nisu Kina ni emerging markets.

Rezultati za GDP u USA za 1Q su minus 1.6%. Ako su negativni i za 2Q to je službeno recesija.

Ja sam odavno napisala da očekujem da će brodari ploviti pozitivno iduće 2 godine. Cijene dionica ce naravno biti valovite.

Naravno da je Atpl u 2q plovio pozitivno.

Ovo vise nije TA pa smo offtopic.

Ugodan dan.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 5, 2022 at 10:22 AM
    • #2,372

Kolegice Marieeelene to vam je q on q rezultat i ne znaci da je GDP bio negativan nego da se gospodarstvo usporilo odnsono usporen je rast na godišnjoj razini jer vam je GDP US na kraju prvog kvaratala 2022 bio yoy 3,50% rast. Nije svako usporavanje recesija i ne znaci gosp. slom. Recesija je moguca i vjerojatnost raste no još uvijek nije izgledna obzirom da je vjerojatnost za istu u US još uvijek ispod 50%.

• gta1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    246
    • July 5, 2022 at 11:57 AM
    • #2,373

ATPL- to je ta donja granica , a ako i ovo prelomi, e, onda .....

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • July 6, 2022 at 11:23 AM
    • #2,374
    Quote from migra

ako može na moj filing da se sprema nešto na TPNG jedna tehnička analiza preko vikenda ako nisu baš svi tehničari na GO ili vikend mornari?

plačam sa 5x :thumbup:+ bonus bez obzira na rezutat analize.

i sta cemo sad?

prošlo 5-6 dana nitko se ne prima izazova?

svi tehničari spremni udovoljiti zahtjevima i izazovima su na moru,prevruće im je ili imaju pametnijeg posla?

nisam tehničar,nije mi to prelomni faktor u donošenju investicijskih odluka ali i ne podcjenjujem jer...

držim da svi mi barem na neki više ili manje pojednostavljen način koristimo tehničku analizu a da možda toga uvijek nismo

niti svjesni.

dok se posla ne prime verziraniji evo mojeg zapažanja za eventualno promisliti.

da dam neku težinu na iznesenom unio sam i targete za 2 buduća datuma.

sa standarnom ogradom: možda i griješim,nebi bilo prvi put

tpng je u uptrendu koji traje zadnja 4 mj a prethodio mu je 18 mjesecni downtrend.

razmjerno strmi uspon u razmjerno uskom kanalu sa jednim breakoutom koji je predskazao dodatni rast 5% do peaka (56,5).

referiram se na dva buduća datuma(01.kol i 02 stu) sa targetima koji su datumi vezani uz objavu 2 sljedeća FI.

nizak free float i likvidnost mogu značajno utjecati na ovakvoj dionici ali oko ovih datuma će se iluzije i performansi značajno neutralizirati.

nedavno je prošla jedna vrlo indikativna transakcija od 46.000 kom po 52,kupac je veliki insajder.

pomalo smiješno mi je gledati ove ogromne spreadove i razlike u naizmjeničnim dnevnim realiziranim nalozima od 5%(49,52) ili više pa više neću gledati do objave FI 2Q kada ćemo vidjeti tko je napravio dobar posao jer je kupio a tko jer je prodao?

sloboda izbora je zakon

Files

ScreenShot433.jpg 50.16 kB – 0 Downloads ScreenShot432.jpg 66.43 kB – 0 Downloads

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • July 6, 2022 at 12:41 PM
    • #2,375

Iako su se okolnosti značajno promijenile, ali na grafu od TPNG je vidljiv jedan vrh od ranije i on bi mogao predstavljati određen otpor. Interesantno je kako je cijena i sad reagirala na toj razini.

Da, imamo jako lijep uptrend u kanalu. Ali dokle... Vjerujem da su okorjeli tehničari već prodali.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 6, 2022 at 7:29 PM
    • #2,376

Vruće za iscuriti, već danima .

Gledam povremeno tu našu burzu, i reći ću vam da mi se ne sviđa mada me frendovi mole da prestanem crnjačiti.

Al' neko mora reći koju dobronamjernu mladim lavovima, oni pak misle da market može samo gore.

Kasnimo za vanjskim marketima. Al' uvijek je tako, malo smo tržište. Smart Money treba vremena da nam uvalja dionice.

Pogledala sam ERNT. Na tjednom grafu Death Cross, na dnevnom samo što nije.

/ The death cross only tells you that price action has deteriorated over a period a little longer than two months, if the crossing is done by the 50-day moving average./.

Na žalost, to nije leading indikator, nego coincident, al' bolje ikakav nego nikakav.

Osobno, čekala bih ga niže za long poziciju. Nekako ne mislim da je u pitanju samo korekcija. Nekada smo to zvali kuhanje žabe.

Idem virnuti i u ostale papire

Files

ERNT_2022-07-06_19-06-14.png 88.31 kB – 0 Downloads ERNT_2022-07-06_19-09-52.png 91.56 kB – 0 Downloads
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 6, 2022 at 7:45 PM
    • #2,377

Atlantic grupa

Ista stvar. Pa ako čovjek ne misli trgovati nego ulagati, ima dvije opcije. Ili će kupovati u padu, nek' mu Bog pomogne da postigne dobar prosjek, ili će čekati golden cross, da se stvari raščiste i propustiti pinku zarade. Platiti skuplje.

Files

ATGR_2022-07-06_19-38-16.png 82.67 kB – 0 Downloads
  • accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • July 7, 2022 at 6:17 PM
    • #2,378
    Quote from havi

Atlanta FED kaže da je GDP i u Q2 negativan, oko - 2%.

Opet imamo i yield inverziju na US02Y/US10Y

Def. recesija

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 7, 2022 at 7:56 PM
    • #2,379

Je, krivulja se zasada invertirala za -0,04%. To se dogodilo i sredinom 2019. i bio je false signal. Uz inverziju treba pratiti i druge indikatore i malo dublje se pozabaviti drugim okolnostima oko inverzije.

Inverted yield curve does not prove US recession imminent - OMFIF
    Other indicators tell a different story
    www.omfif.org
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 8, 2022 at 12:41 AM
    • #2,380
    Quote from accountant
    Quote from havi

Atlanta FED kaže da je GDP i u Q2 negativan, oko - 2%.

Opet imamo i yield inverziju na US02Y/US10Y

Def. recesija

Svi medijski sada spominju tu 2 vs 10 inverziju, ja sam uvijek gledao onu 3mjesecnu i 10y, a ona je jos daleko od inverzije, koliko mene logika sluzi ta 2vs10 govori o malo duzem periodu kada se moze ocekivat recesija godina-dvije uostalom i radi se od 2vs10 koja i predstavlja ocekivanja na duzem horizontu

jedan twitt na slicnu temu

https://twitter.com/contrarian8888/status/1544728195936784385/

Image

jedan zanimljiv dodatak u twittu koliko je istinit ne znam ali ako je onda znaci da amerikanci imaju poprilicno kusina za podnit udarce prije kapitulacije

Image

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:35 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 22, 2025 at 1:35 PM
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

• Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 11:57 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      888k
      1.9k
    3. All

May 22, 2025 at 11:57 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 11:55 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 22, 2025 at 11:55 AM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 11:51 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      482k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 11:51 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 10:39 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 22, 2025 at 10:39 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

All May 22, 2025 at 1:35 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 11:51 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago