1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • 1
  • 114
  • 115
  • 116
  • 138
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 1, 2022 at 3:03 PM
    • #2,281

JDPL

Stavit ću ovdje jedan širi graf za JDPL, moj svojevrsni gameplan, odnosno projekcija za ovu godinu. Možda je ovo sve wishful thinking, ne znam, vidit ćemo... za sada mi se sve čini posloženo tako da ide u ovom smjeru. Fundamenti su zdravi, trend jasan.

Ovo je weekly graf. Prošli tjedan su MACD i OBV dali buy signal. RSI je to potvrdio odbijanjem od linije 50, a još važnije je da se to sve izdogađalo po retestu ovog padajućeg trendlajna. Sve se odvijalo na rastućem, iako još uvijek relativno malom volumenu. Cijena je uredno testirala 40 EMA, što je važna zona podrške, a koja je ujedno koincidirala sa povijesnom cjenovnom zonom podrške. Trenutno su sve relevantne EMA-e u bullish postavu i zakrivljene prema gore.

Graf trenutno izgleda kao da cijena želi testirati prethodni vrh na 80 kn, sve u formaciji nekakvog rounding bottom-a. U ovakvim slučajevima imam dvije bullish varijante (uvijek imam naravno i bearish varijantu, ali neću sada o njoj jer je bullish ishod izgledniji):

• Prva varijanta je da će cijena doći do 80 kn, tu se konsolidirati ispod te zone, time formirati nekakav cup&handle i potom napraviti breakout prema 115 kn.
    • Druga varijanta je da će cijena odmah u prvom naletu probiti 80 kn (do možda 90-100 kn), onda napraviti retest tih 80 kn te potom krenuti dalje prema krajnjem targetu do 115 kn. Da je ovo recimo graf nekog kripta, kladio bih se na drugu varijantu, ali ovako mislim da je prva varijanta izglednija.

Sve skupa bi se trebalo idealno odigrati do sredine/kraja 11. mjeseca, kada planiram svoju kompletnu poziciju ponovo prodati, isto kao što sam napravio prošle godine. Tada će idealno euforija biti na vrhuncu. Svoju prodaju neću najaviti.

Moguće je uvijek, naravno i da nešto pođe po zlu, dogodi se neki nenandani eksterni utjecaj zbog kojega ovo sve može pasti u vodu. Dodatni događaj koji će sigurno utjecati na graf će biti najavljeni dokap. Iako vjerujem da će taj događaj fundamentalno pozitivno djelovati na poslovanje i cijenu, vjerojatno će malo usporiti napredak cijene dok se ne vidi ishod dokapa. Zato treba pratiti i prilagođavati se u hodu.

Moj prosjek ulaza u ovom ciklusu je na malo iznad 53 kn, rekao bih dosta dobro i u skladu sa prijašnjim planom (vidi stari graf). Zbog rata je nenadano sve palo i malo niže, tako da je taj ulaz mogao biti i nešto bolji, ali ne treba tražiti dlaku u jajetu. Prosjek planiram dodatno malo pokvariti kako cijena bude napredovala.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 1, 2022 at 3:54 PM
    • #2,282

mitkko kako vidis Ulpl? Hvala.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 2, 2022 at 9:50 AM
    • #2,283

VLEN

Ovo bi trebao biti zicer do 15 kn, moram priznati da sam i ja jutros pokleknuo. Očekujem manji zastoj na 13,80 kn (trenutno smo taman tu negdje) i onda napad na 15 kn.

Dips are for buying.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Brljam
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    338
    • May 4, 2022 at 10:25 AM
    • #2,284

Ajde, malo bajke da nabacim kad već nitko drugi neće ukaljati svoj ugled TA stručljaka, a obzirom na moju "stručnost", mogu si to dozvoliti ^^

Atpl, hoće li doći princ na bijelom brodu i povesti nas kroz mega H&S ili cup&handle sa targetom na cca 930?

Files

atpl mega šampon ili šolja.png 106.9 kB – 0 Downloads
  • Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • May 4, 2022 at 10:34 AM
    • #2,285

Bok, jel itko crtao crobex u zadnje vrijeme?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • May 4, 2022 at 12:39 PM
    • #2,286

Vidim, vidim......... jer sam platila pretplatu :S , jedan inverzni SHS

Target mu je oko 16 kn, pa izvol'te kupivati

Buy signal na 11,40, kratka EMA je preskočila dulju na solidnom volumenu

Samo onda nisam imala pretplatu, pa nisam vidjela :S

Files

VLEN_2022-05-04_12-35-26.png 185.7 kB – 0 Downloads VLEN_2022-05-04_12-36-22.png 205.04 kB – 0 Downloads
  • Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 4, 2022 at 2:30 PM
    • #2,287
    Quote from zlocesti

Vidim, vidim......... jer sam platila pretplatu :S , jedan inverzni SHS

Target mu je oko 16 kn, pa izvol'te kupivati

Buy signal na 11,40, kratka EMA je preskočila dulju na solidnom volumenu

Samo onda nisam imala pretplatu, pa nisam vidjela :S

Investiramo platforma?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • May 4, 2022 at 2:48 PM
    • #2,288

Da.

Investiramo.com

Jako se lijepo crta

Sleeping Beauty

Viro

Ako ovo nije akumulacija pojesti ću si reputaciju :S

A/D linija uzlazno

Chaikin češče pozitivan nego negativan

Directional viče Sleeping Beauty

Nekadašnji otopri postali su suporti, teško da če ispod 27 kn

Koliko će dugo prije Jump Across the Creek, ne znam.

Files

VIRO_2022-05-04_14-37-21.png 57.11 kB – 0 Downloads VIRO_2022-05-04_14-41-53.png 80.29 kB – 0 Downloads VIRO_2022-05-04_14-43-49.png 139.8 kB – 0 Downloads VIRO_2022-05-04_14-44-40.png 99.18 kB – 0 Downloads
  • diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • May 4, 2022 at 7:29 PM
    • #2,289
    Quote from mitkko

VLEN

Ovo bi trebao biti zicer do 15 kn, moram priznati da sam i ja jutros pokleknuo. Očekujem manji zastoj na 13,80 kn (trenutno smo taman tu negdje) i onda napad na 15 kn.

Dips are for buying.

Ovo je zicer na 16,a za napad cemo jos vidjet na koliko je. Po meni dobar promet, ali ocekujem i bolji.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 4, 2022 at 8:27 PM
    • #2,290
    Quote from diokidina
    Quote from mitkko

VLEN

Dips are for buying.

Ovo je zicer na 16,a za napad cemo jos vidjet na koliko je. Po meni dobar promet, ali ocekujem i bolji.

Display More

VLEN apdejt

15 kn je stvarno bio zicer, a 16 kn je trenutno vrlo izgledno jer imamo jako veliki promet i snažan momentum, ako nikako drukčije onda po inerciji.

Sljedeća zona interesa je 17,40 kn, što je prijašnji vrh, ali za to treba pričekati da vidimo kako će cijena reagirati na 16 kn.

Svoje unaprijed postavljene prodajne naloge na 15 kn sam uspio povući u zadnji tren.

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • May 4, 2022 at 8:42 PM
    • #2,291

mitkko

Ja sam svoje na 15,50-16.😎

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 4, 2022 at 8:49 PM
    • #2,292
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

TPNG apdejt

Ovo je jednostavno prekrasno. Cijena je napokon izašla iz tog mučnog downtrend kanala i za sada prilično lijepo prati ovu projekciju.

TPNG apdejt

Cijena izgleda da radi retest ove značajne razine. To je obično dobra zona/tajming za kupnju. 45,50 kn bih rekao da je trenutno key support.

Vozarine su zadnjih dana opet značajno pale, tako da će eventualni daljnji rally vjerojatno malo pričekati signal eventualnog ponovnog rasta vozarina. Do tada će biti bitno da se cijena održi na ovim razinama.

Display More

TPNG apdejt

TPNG je napokon ovim nastavkom rasta nakon retesta prijašnjeg breakouta potvrdio izlaz iz godinu i pol dugog downtrend kanala. Graf se lijepo razvija prema zacrtanoj trajektoriji.

Ovaj rast zadnja dva dana mi je malo bitter-sweet jer sam prije tri dana prodao 1/4 pozicije, bio sam taj dan potrošio sav preostali keš na VLEN pa sam prodao dio TPNG da dođem do svježeg keša... to mi je od svih dionica u portfelju izgledalo najtromije... nadao sam se da će konsolidacija trajati koji dan duže i da ću taman stići prodati VLEN nakon što odradi rast do 15 kn i kasnije ponovo ući u TPNG na mjestu na kojem sam ga i ostavio. Nije priča na kraju ni loše ispala jer mi je VLEN u 3 dana porastao 17,5%, a na TPNG sam propustio rast od 5%.

50 kn je sljedeća zona, gdje opet očekujem nekakav zastoj i rast dalje do 54 kn.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 4, 2022 at 8:57 PM
    • #2,293
    Quote from Marielena

mitkko kako vidis Ulpl? Hvala.

Ne pratim tu dionicu pa najradije ne bih ni komentirao.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 4, 2022 at 9:09 PM
    • #2,294
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

JDPL apdejt

Svi brodari su danas imali značajan dan. Nije trebalo dugo čekati da se i JDPL pokrene, ima još puno prostora da nadoknadi kasno paljenje, tek se odljepio sa značajne razine podrške.

JDPL apdejt

JDPL fino napreduje, u zadnjih 8 dana +22%, skoro smo na targetu, nisam baš mislio da će se to sve odigrati tako brzo. Dobra stvar je što volumen raste sa porastom cijene, dionica ulazi u fokus.

Display More

JDPL apdejt

Cijena je došla do 69,50 i tu se konsolidira... možemo konstatirati da je došla do targeta koji sam bio odredio na 70 kn, to je dovoljno točno. Cijena se sada konsolidira ispod te razine otpora, što je obično bullish. Figurativno rečeno, "praćka se nateže" za napad na 80 kn.

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • May 4, 2022 at 9:19 PM
    • #2,295
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

JDPL apdejt

JDPL fino napreduje, u zadnjih 8 dana +22%, skoro smo na targetu, nisam baš mislio da će se to sve odigrati tako brzo. Dobra stvar je što volumen raste sa porastom cijene, dionica ulazi u fokus.

JDPL apdejt

Cijena je došla do 69,50 i tu se konsolidira... možemo konstatirati da je došla do targeta koji sam bio odredio na 70 kn, to je dovoljno točno. Cijena se sada konsolidira ispod te razine otpora, što je obično bullish. Figurativno rečeno, "praćka se nateže" za napad na 80 kn.

Display More

Svaka čast, kakvo figurativno drukanje, pardon praćkanje! :/ ;)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 4, 2022 at 9:28 PM
    • #2,296

Gledam sada graf od ULPL (hvala Marielena što si mi skrenula pozornost) pa primjećujem velike sličnosti između sva tri naša brodara.

Sva tri grafa su jako slična.

ULPL (3. graf) je bio lider u ovom rastu pa je prvi probio stari top,nakon čega je pao i sada testira tu razinu. ATPL (graf 2) upravo testira prijašnji vrh, dok JDPL (1. graf) za njima kasni 16% do prijašnjeg vrha.

Hoće li ATPL i JDPL slijediti primjer ULPL, ostaje za vidjeti.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 4, 2022 at 9:35 PM
    • #2,297
    Quote from Milijarder
    Quote from mitkko

JDPL apdejt

Ja sam ipak prije svega druker, tek onda tehničar. Još uvijek učim kako da drukovi budu što suptilniji :S

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • May 4, 2022 at 10:08 PM
    • #2,298
    Quote from mitkko
    Quote from Milijarder

Ja sam ipak prije svega druker, tek onda tehničar. Još uvijek učim kako da drukovi budu što suptilniji :S

Bolje da si druker, nego mali, ali tehničar! :)

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • May 5, 2022 at 9:58 AM
    • #2,299
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

TPNG apdejt

Cijena izgleda da radi retest ove značajne razine. To je obično dobra zona/tajming za kupnju. 45,50 kn bih rekao da je trenutno key support.

Vozarine su zadnjih dana opet značajno pale, tako da će eventualni daljnji rally vjerojatno malo pričekati signal eventualnog ponovnog rasta vozarina. Do tada će biti bitno da se cijena održi na ovim razinama.

TPNG apdejt

TPNG je napokon ovim nastavkom rasta nakon retesta prijašnjeg breakouta potvrdio izlaz iz godinu i pol dugog downtrend kanala. Graf se lijepo razvija prema zacrtanoj trajektoriji.

Ovaj rast zadnja dva dana mi je malo bitter-sweet jer sam prije tri dana prodao 1/4 pozicije, bio sam taj dan potrošio sav preostali keš na VLEN pa sam prodao dio TPNG da dođem do svježeg keša... to mi je od svih dionica u portfelju izgledalo najtromije... nadao sam se da će konsolidacija trajati koji dan duže i da ću taman stići prodati VLEN nakon što odradi rast do 15 kn i kasnije ponovo ući u TPNG na mjestu na kojem sam ga i ostavio. Nije priča na kraju ni loše ispala jer mi je VLEN u 3 dana porastao 17,5%, a na TPNG sam propustio rast od 5%.

50 kn je sljedeća zona, gdje opet očekujem nekakav zastoj i rast dalje do 54 kn.

Display More

Kolega Mittko polomili smo otpore

Koji nam sljedeci target,60kn?😉

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • May 5, 2022 at 10:28 AM
    • #2,300

Ovo izgleda bullish, gledajući candles, i pattern

Target neću nacrtati

Ovo je sadašnje stanje. Bullish flags, naglasak na flags, ovo je prva prava

Files

RIVP_2022-05-05_09-26-45.png 121.45 kB – 0 Downloads
    • 1
    • 114
    • 115
    • 116
    • 138

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. MDKA (Medika d.d.) 815

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 5:48 PM
    2. Odgovora
      815
      Pregleda
      300k
      815
    3. Skribi

May 8, 2025 at 5:48 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 454

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 4:33 PM
    2. Odgovora
      454
      Pregleda
      182k
      454
    3. Vule

May 8, 2025 at 4:33 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 3:53 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      821k
      1.9k
    3. All

May 8, 2025 at 3:53 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 8, 2025 at 3:16 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 8, 2025 at 3:16 PM
    1. BCIN (BC Institut d.d.) 124

• Like 1
      • kukurijek
      • April 24, 2020 at 9:58 AM
      • Dionice
      • kukurijek
      • May 8, 2025 at 2:39 PM
    2. Odgovora
      124
      Pregleda
      43k
      124
    3. KitoLovac

May 8, 2025 at 2:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 8, 2025 at 5:48 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Vule May 8, 2025 at 4:33 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 8, 2025 at 3:53 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

goranbj May 8, 2025 at 10:41 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)