Display MoreDisplay MoreJe, nije 20% sveto pismo, ali eto, to je dogovorni threshold kada i službeno ovo možemo zvati bear marketom.
Pad BDP-a bi potvrdio recesiju, ne bear market. Uostalom, gospodarstvo ne mora nužno biti u recesiji da bismo imali bear market, iako sam prilično siguran da ćemo vidjeti i recesiju. Pisao sam o tome zadnja dva mjeseca pa su me nazivali dežurnim crnjakom.
Ali evo i jedan pozitivan graf, ATPL.
Nazire se simetrični trokut, sada bismo u ovom valu morali vidjeti breakout ako je uistinu trokut, nekako ovako prema projekciji na grafu.
ATPL apdejt
Cijena za sada prilično dobro prati ovu projekciju, cijena je trenutno na pola puta.
Morao sam rekonstruirati tu "švrlju" jer mi se obrisao stari graf, ali priča je prilično jasna. Vidjeli smo breakout, retest... sada ponovo čekamo veći volumen.
malo si gruntam o gapu koji je nastao onim padom nakon izvješća za q3 2021........taj je gap bio na 480-490 kn i popunjen je nedavnim rastom do tih razina?.......da li eventualni daljni pad može voditi do nekog negativnog "counta" ukoliko za pretpostavku uzmemo da je taj gap sada popunjen i sada dolazi do pada ili neke korekcije?........ da li bi to bilo predviđanje koje nije utemeljeno na TA za sada ili imamo graf i u tom scenariju?.......